06/30/13 21:17
(http://www.klassa.bg/)

Анонимните атакували сайтове в Репблика Корея и КНДР

Властите в Южна Корея /РК/ съобщиха за изтичане на лични данни на около 100 хиляди души в резултат на хакерска атака, извършена от членовете на международната организация Анонимните /Anonymous/ върху сайта на Пак Гън Хе, която е президент на републиката.
Това бе съобщено в неделя от агенция Ренхап, цитирана от кореспондентът на РИА"Новости" в Токио.
Според официален представител, хакерите са успели да стигнат до имена, рождени дати, идентификационни номера АйПи /IP/адреси на ползватели. Според представителя на властите, регистрационните данни, които в Южна Корея изпълняват ролята на номера за социално осигуряване, както и пароли не са били откраднати.
По предварителни данни, хакерите са успели да стигнат до лична информация на около половината от регистрираните на сайта на президента на Южна Корея.
Атаката е станала на 25 юни, в деня на годишнината от началото на Корейската война /1950 -1953 година/. Отговорността е поета от Анонимните.
Освен Южна Корея, на 25 юни са били атакувани и много сайтове в Северна Корея /КНДР/, сред които сайтове на медии, държавни организации и предприятия.
Представители на Анонимните са заплашили да публикуват и секретни документи, засягащи военния аспект на севернокорейската ракетна програма, но засега няма информация за такова действие.
РИА"Новости" припомня, че обема на пазара на лични данни на ползватели на мрежата се оценява на милиарди долари, но заради огромната конкуренция, цената на информацията за един човек не превишава един долар.
Най-скъпи са данните за хроничните заболявания - всяко от тях повишава цената с около 0,27 долара на човек. С около една десета от долара е по-скъпа информацията за бъдещ родител. Почти толкова струват данни за хора, които са станали родители наскоро.























РИА"Новости"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване