06/30/13 16:12
(http://www.klassa.bg/)

Фр. Оланд: Банковият съюз ще заработи през втората половина на 2014 г.


Ключовите стъпки към постигане на единния европейски банков съюз могат да бъдат осъществени до средата на 2014-а година, коментира френският президент Франсоа Оланд. Говорейки пред журналисти след края на европейската среща на върха, Оланд посочи, цитиран от БНР: “Ние ще имаме банков съюз според графика, който бяхме предвидили”. Според него единният надзорен банков механизъм (SSM) и механизмът за преструктуриране и спасяване на фалирали банки ще заработят едновременно през следващата година.

Банковият съюз е в процес на реализация. “Това ще защити еврозоната от бъдещи банкови кризи след старта на втората половина на 2014-а година”, подчерта Оланд.

Що се отнася до настояването на Германия, че европейският орган отговарящ за преструктурирането и спасяването на закъсали банки ще наложи промени в договорите на ЕС, Оланд заяви: “Ние трябва да вървим, доколкото е възможно, към единен банков съюз в рамките на съществуващите договори”. По думите на френския президент трябва да се обмисли промяна в договорите, само ако подобно нещо се изисква от законова гледна точка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване