07/01/13 14:19
(http://www.klassa.bg/)

Миков връща промените в Изборния кодекс на ГЕРБ

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писмо до народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева, Красимир Ципов и Данаил Кирилов във връзка с внесените на 28 юни 2013 г. в деловодството на парламента промени в Изборния кодекс, съобщиха от парламента.
Председателят на парламента посочва, че под вх. № 354-01-34 на тази дата е заведен законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, който съдържа придружително писмо, проект на ЗИД на Изборния кодекс и мотиви към него. В придружителното писмо като вносители стоят подписите на тримата народни представители - Цецка Цачева, Красимир Ципов и Данаил Кирилов. Към писмото са приложени проект на Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, мотиви към него и пет листа с имена и подписи. Приложените пет листа с 96 имена и подписи по никакъв начин не кореспондират с писмо, вх. №354-01-34/28.06.2013 г.
Посоченото прави невъзможно дефинирането на вносителите на представения законопроект, отбелязва председателят на парламента. „Моля, в случай, че поддържате заявената инициатива, и с оглед обезпечаване на възможността за изпълнение на чл. 73, ал. 1 и 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за разпределяне на законопроекта, проектът да бъде представен във вид, указващ по ясен и недвусмислен начин вносителите и тяхната воля”, пише Михаил Миков на народните представители.

Реакцията на ГЕРБ

Ще се съобразим с указанията, които Михал Миков ни е дал, заяви от своя страна на брифинг депутатът от ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева във връзка с внесените промени в Изборния кодекс от ГЕРБ. „Получихме писмо от г-н Миков, който твърди, че не може да индивидуализира предложението ни за промени в Изборния кодекс. Подписите са дадени по азбучен ред. Ще се съобразим с указанията, които ни е дал. Ще номерираме страниците, за да може той да обозначи кои са вносителите”, посочи Цачева. „Законопроектът и мотивите са подписани от всички народни представители от цялата група. Няма как всички народни представители да стигнем до Народното събрание, за да ги подадем”, обясни Цачева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване