07/07/13 08:28
(http://www.klassa.bg/)

„Италианският Пабло Ескобар” отново е в затвора в родината си

Роберто Панунци, наркотърговец и бос на италианската мафия, бе задържан в петък в Колумбия и депортиран в събота в Италия, предаде Би Би Си. Той се укриваше от 2010 г., когато избяга от затворническата болница в Рим. Полицията в Богота го арестува в търговски център в съвместна акция с ДЕА – управлението за борба с наркотиците на САЩ. При задържането му е показал фалшив венецуелски паспорт.
В родината си той е обвинен в създаване на трансатлантическа система за търговия с кокаин. Панунци, когото наричат „италианският Пабло Ескобар” е бос на калабрийската мафия „Ндрангета”. Властите подозират, че отговарял за доставката в Европа на до 2 тона кокаин месечно.
Би Би Си припомня, че това не е първият арест на Панунци в Колумбия. През 1994 г. също го задържат и предават на Италия, но там го освобождават, когато изтича заповедта за екстрадиция. През 2004 г. отново е арестуван и този път осъден, но по-късно успява да избяга от болницата, където го лекуват от сърце.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване