07/08/13 16:29
(http://www.klassa.bg/)

До 50 хил. лева бонуси получавали годишно служители в МТСП

Между 35 хиляди и 50 хиляди лева годишно над заплатите си са получавали определени служители на Министерството на труда и социалната политика за работа по договори с европейско финансиране. Това съобщи социалният министър Хасан Адемов по време на представянето на политическия кабинет на министерството в понеделник. Министър Адемов направи и кратък анализ на дейността на ведомството през последните четири години. Според представените от него данни и други служители на министерството са получавали допълнителни възнаграждения от около 4000 лева месечно. Предишните управляващи са назначили 152-ма нови служители, като за 30 от тях има съмнение за пропускане на конкурсната процедура.

Най-фрапиращ е случаят с досегашния главен секретар Мая Никовска, която е получавала по 50 хиляди лева годишно за работата си по 5 допълнителни договори с европейско финансиране. Никовска в момента е в отпуск, а след връщането си ще бъде освободена, обясни министър Адемов. Само по един от договорите тя е работила допълнително по 180 часа месечно. „Ако се вземе предвид и работата по останалите проекти, практически излиза че е работено 24 часа денонощно, без почивки от два дни между работните седмици, както е по Кодекса на труда", каза Адемов.

Установено е и нарушение в проекта за изграждане на интегрираната информационна система, като консултантите по проекта са получили сумата от близо 5000 лева, но не са свършили никаква работа, посочи още Хасан Адемов.

Близо половината от състава на администрацията на министерството е обновен през последните четири години, като част от назначенията са извършени по съмнителен начин и ще бъдат проверени. Ако се установят нарушения, съответните служители ще бъдат уволнени.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване