07/08/13 00:16
(http://e-vestnik.bg/)

Някои съображения по повод дясното ми обединение

Представяне на новия реформаторски блок в НДК, обединяващ ДБГ, ДСБ, Зелените, Сините,НДСВ, към които се включват и други. Снимка: Офнюз

Бел. ред. – Публикуваме долния текст като пример каква нетърпимост има в т. нар. дясно и колко е трудно постижимо дясно обединение. Статията изразява мнението на автора, e-vestnik не се ангажира с него.

Вчера, или оня ден разбрах, че в името на държавното и национално добруване съм щял да се обединявам с г-жа Фидосова – парламентарист -стачник. А моят кум Кръстю Пастухов с десния, ама не до там, Петко от „зелените”. Някои от по-първите хора, вече се били обединили отново в името на горепосочената народна прелест. Да изпаднеш в прелест е лошо нещо учат Свещените книги. Захласваш се в себе си и не виждеш, че освен твоята „прелестна” физиономия, или тази на Фидосова хората се самоубиват, умират от глад или мият кенефите в Португалия. Но щом е „в името на народа”, що да не го направим. И с другарката Кунева-Пръмова ще се обединим и с г-жа Михайлова-Нейнски. Лаф да става. Иначе друго няма да стане. Някой умен самотник беше рекъл: Преди да се обединим - дайте да се разединим. Сиреч да видим, кой пие и кой плаща масрафа.

Покойният Кере Либарало много обичаше обединенията. Той носи зелената бюлетина, останалите плащат всичко останало, включая и маратонките на Кире. Но слава Богу, Господ си го прибра, в едно с маратонките, та сега с един по-малко ще се обединяваме. С ГОРД-ия бивш Евродупутат от АТАКА Слави Бинев ще се обединим и с Любо Дилов тоже. Тоест, те отдавна са се обединили и сега делят мизата, пък за мен и Кръстю к’вото Бог дал. - Но Бог дава, ама в кошара не вкарва. Това го знае и „потомствената земеделка” Петя Ставрева. А за Софиянски и Черепа даже и обединение не е нужно, щото те станаха и роднини по сватовство. Прочее, ако говорим за сватовство, този управляващ парламен и кабинет, срещу  който ще се обединяваме така са се ошуробаджанащили, че наистина не се знае, кой кум, кой сват, кой на Моника има да дава пари, а тя нему бебета. Абе, нейсе… Важното е политиката да върви от възход към възход.

Пък и не може иначе. В една държава, в която има близо 25 щика наемна армия, половината от които играят на „Еврофутбол” и получават, и пенсия, и заплата, и 60 хиляди полицаи, половината чантаджии (според думите на едного многознайко), но могат и да те арестуват. Какво можеш да очакваш тогава - освен „възход и просперитет”.

С другите просто жаждам да се обединя. Това „Нова алтернатива”, „Другата България”, спортистките (Ех!!!) на г-жа Иляна Раева, които направо си плачат за обединение, щото така са си кръстили и партията „Обединена България”, а тя говори такива мъдри слова, че и г-жа Грацицуева от произведенията на Илф и Петров, може да й завиди. Въобще обединение му е майката. Аз искам да се обединя обаче с карловския кмет, който е голям политик. Разби читавото и сега от чирепите прави демократични процеси. Примерно даже издаваше в. „Демокрация” около 40 дни, като забрани на мръсни костовисти и други пройдохи да пишат и ред в него. Докато свършиха парите на КТБ. На това викам аз демократичност. Ето, сега Еди ще се обедини май пак с Фидосова (тя стига и за двама) и ще гладуват заедно. Той ще гладува, а тя ще храни, там някакво животинче от много екзотичен вид. Така е, град Монтана (бивш Михайловград и Кутловица) е център на екзотиката.

А пък съселянинът на Вл.Д.-Майстора от село Фролош - г-н Орешарски с матросовски жар изрича, аз ще напусна щом разбера, че не се ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване