07/11/13 16:04
(http://www.hsnovini.com/)

201 наводнени къщи в Димитровград чакат помощ от държавата

201 са наводнените къщи в димитровградските квартали „Черноконево” и „Мариино”, стана ясно от изготвения доклад на общинската комисия, назначена със заповед на кмета Иво Димов.

140 са наводнените къщи в най-пострадалия димитровградски квартал „Черноконево”. Със щети от падналото рекордно количество дъжд са и 61 къщи в другият засегнат квартал „Мариино”. Пороят е отнесъл и 40 метра огради, констатира проверката.

2 400 квадратни метра е изровеният от стихията асфалт по пътя Мариино-Вулкан-Черноконево. От пороя и градушката в района са унищожени и 700 декара селскостопански посеви.

Целта на тричленната комисия с председател Диана Дончева, главен експерт в общинска администрация целта бе да се опише засегнатото имущество и продукция от бедствието, а проверката продължи до късно вчера.

Протоколът от инспекцията, придружен със снимков материал е предаден на областния управител. В 24-часовия законен срок материалите са изпратени до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, информира кметът Иво Димов. Общината ще поиска финансова помощ, с която да бъдат обезщетени пострадалите домакинства. Според първоначалните изчисления загубите възлизат на над 300 000 лева, каза още градоначалникът.

Димитър Димитров

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване