07/11/13 20:19
(http://www.hsnovini.com/)

“Кантате Домино” вдигна на крака хасковската публика

Един от най-известните момчешки хорове в Европа гостува на хасковска сцена вчера. Концертът, с репертоар от великолепни творби от Ренесанса до днес, бе в залата на драматично- куклен театър – „Иван Димов” . Той е организиран със съдействието на Община Хасково.

Невероятният концерт се организира под патронажа на Кралство Белгия и посолството в София. Момчешкият и мъжкият хор от Аалст е създаден през 1959 г. Той е обявен за Културен посланик не само на Белгия, но за Културен посланик на Европа през 2005 -та. Диригент на хора от 2008 г. е Давид де Гест.
„Кантате Домино” е имал концерти във всички големи градове на Европа, САЩ, Южна Америка, Южна Африка, Средния Изток и е канен в Кралския дворец в Брюксел за Коледни концерти.

Кралската трупа се състои от ученици и бивши ученици на колежа “Св. Мартин”. Всяка година във формацията постъпват и нови .

Химнът на Европа ”Ода на радостта” изправи на крака хасковската публика. Концертът на “Кантате Домино” бе част от турнето на момчетата, което продължава до 17 юли. Българските градове, които бяха част от него са Перник, Кюстендил, Хасково, Пловдив, Раковски, Габрово Русе и Варна.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина  Янева

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване