07/11/13 10:56
(http://offnews.bg)

Призив на читател: Нека всички напишем писма до западните медии!

Десетки хиляди българи протестират вече близо месец. Все още няма кой да ги чуе.

Това писмо получихме на страницата ни във Фейсбук. Подписано е от Лили Петкова. Публикуваме го едно към едно.

Мили сънародници, нека всички да напишем писма до чуждестранните медии!

След почти месец протести, показна глухота и дебелокожие от страна на управляващите, е видно, че с добро няма да си идат.

Страхът им е очеваден, но инатът и манипулациите им – също. Умишлено омаловажават недоволството на хората – броят на протестиращите и характерът на протестите; изявлението на посланиците на Германия и Франция беше неглижирано и… няма смисъл да се изрежда всичко това, което вече знаете.

Но преди да се стигне до агресия (защото и нашето търпение не е безгранично), трябва да опитаме всякакви други начини. Освен ежедневните протести, които вече са и целодневни, и предстоящата окупация на (не)народното събрание, си струва да опитаме и това:

Всеки, който има желание и възможност, да пише до чуждестранните медии – вопъл и зов за помощ за това, че никой не ни чува; че в 21-век в България няма демокрация; упражнява се натиск върху медиите да се съобразяват единствено с желанията на управляващите; манипулират се фактите за протестите; никой не зачита гласа на народа…

Нека им пишем, за да обърнат поглед към нашата България, да изпратят наблюдатели, които да са коректив на случващото се и да отразяват събитията, като документират всичко от неутрална позиция; да се ангажират дипломати от цял свят да окажат натиск върху нашето правителство и 42-то Народно събрание да подадат оставка, както е редно за всяка държава, съблюдаваща демократичните принципи, при тези обстоятелства.

Да напълним пощите им с писма, нека са хиляди – до всички чуждестранни телевизионни и печатни медии – на интернет сайтовете им, във фейсбук страниците им… За да видят, че този парламент и това правителство не ни зачитат и не припознават демократичните ценности като свои. Ние не желаем никога вече да има диктатура, мафиотски структури и комунистическо-партизански похвати. Нека чуят нашия крясък и протест.

Не е нужно да мислите сложни текстове, направете го простичко, от човешка гледна точка – да усетят емоцията и бунта, за да разберат, че ножът на управляващите е опрял до кокала.

Ако идеята ви харесва, копирайте това или напишете призив със свои думи и разпространявайте.

Ако не искат да ни чуят в нашата страна, нека поне ни чуят навън!

Статията "Призив на читател: Нека всички напишем писма до западните медии!" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване