07/15/13 04:29
(http://offnews.bg)

Най-после откриват АМ „Тракия“

Автомагистрала "Тракия" Снимка:БГНЕС

След повече от 40 години строеж с официална церемония днес ще бъде открита 360-километровата автомагистрала „Тракия“, която свързва София с Бургас.

Церемонията ще се състои в 10.30 ч. при пътен възел „Зимница“. На нея ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и транспортният министър Данаил Папазов. Все още не е ясно кой от тях ще има честта да пререже лентичката по време на откриването.

Последният участък, който ще бъде пуснат в експлоатация днес, е лот 4.2 – от пътен възел „Зимница“ до Карнобат. Той е дълъг 34 км.

Първи по новата цяла магистрала ще минат официалните делегати. Гражданите ще могат да се отправят към морето по аутобана след 14 ч., когато последният участък ще бъде окончателно отворен.

В петък се разрази ожесточен спор около датата на откриване на „Тракия“. От ГЕРБ настояха, че съоръжението е напълно готово, а премиерът бави пускането му ненужно, за да изчака завръщането на транспортния министър Терзиева, която бе в Брюксел.

Депутати от ГЕРБ-Бургас дори се впуснаха в самоотвержена инициатива и изпробваха магистралата на своя глава, въпреки настояването на фирмата, охраняваща участъка.

За предсрочно пускане на „Тракия“ настояха и превозвачите от браншовата организация БАСАТ.

Статията "Най-после откриват АМ „Тракия“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 07/15/13 04:29 http://offnews.bg/index.php/220048/naj-posle-otkrivat-am-trakiya
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване