07/15/13 08:25
(http://offnews.bg)

Нова инициатива на протеста: Аплодисменти за БНР и германския посланик

Аплодисментите пред посолството на Франция на 13 юли. Снимка: Иво Божков

Нова инициатива – протестът във вторник да промени маршрута си, за да може демонстрантите да засвидетелстват уважението си към Българското национално радио и посланика на Германия – обсъждат участниците в протестите.

Предложеният маршрут е: Министерски съвет, Народно събрание, Орлов мост, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. “Драган Цанков” (БНР), ул. “Фредерик Жолио Кюри” (до посолството на Германия).

“Време е да засвидетелстваме нашето уважение и към посолството на Германия в София”, пише Асен Генов след като протестът вече благодари с ръкопляскания пред посолството на Франция на френския посланик, обявил се срещу олигархичния модел на управление на България. Демонстрантите използваха този начин да благодарят на посланик Филип Отие  в навечерието на националния празник на Франция.

Тази позиция бе изразена съвместно от Отие и германския му колега Матиас Хьопфнер. По-късно ги подкрепи и посланикът на Нидерландия у нас Карел ван Кестерен, на когото протестиращите също благодариха с аплодисменти пред сградата на посолството.

Аплодисментите за обективно отразяващите протестите журналисти в БНР идва след като на 12 юли, провокирани и от опитите на властта да налага цензура над БНТ и БНР, като ги задължава да излъчват пряко случващото се в пленарната зала на парламента, демонстрантите засвидетелстваха уважението си обективните журналисти, работещи в Българската национална телевизия.

Планът за утре е по пътя си към посолството на Германия, участниците в протеста да поздравят и журналистите, работещи в Българското национално радио.

Статията "Нова инициатива на протеста: Аплодисменти за БНР и германския посланик" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване