Ветеран спаси шампиона Чикаго срещу „островитяните“

С попадение на 36-годишния център Михал Хандзуш шампионът в Националната хокейна лига на САЩ и Канада – Чикаго Блекхоукс победи гостувалия Ню Йорк Айлъндърс с 3:2. Словакът отбеляза дебютния си гол за сезона в началото на втората част, след като в предишната третина неговият тим изпусна преднина от два чисти гола. Йоаким Нордстрьом и капитанът Джонатан Тоус дадоха страхотен старт на „черните ястреби“ в двубоя, но попадения на Джош Бейли и Кайл Окпосо в заключителната минута на първата част възстановиха равенството. Във втората част Хандзуш подх...

ЕС блокира половината от средствата за Босна и Херцеговина заради липса на промени в конституцията

Европейската комисия ще въведе санкции срещу Босна и Херцеговина, като блокира 47 милиона евро от европейските фондове, което е половината от предвидените за нея средства за следващата година. Причината за това решение е, че за пореден път многочасова среща между еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле и босненски лидери завърши без споразумение по няколко ключови въпроса, сред които участието на малцинствата във властта и подялбата на държавното имущество между Мюсюлманско-хърватската федерация и Република Сръбска.

Разбиха контрабанда на акцизни стоки в Пловдив

КРОСС/ МВР разби контрабанда на акцизни стоки в Пловдив. Операцията е проведена на територията на Областната дирекция на полицията в Града под тепетата.Подробности ще бъдат представени на пресконференция в Пловдив, която ще започне в 12.30 часа в сградата на областната дирекция в Пловдив. Ще присъства главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

10% съкращения в администрацията не са реформа

10-те процента съкращения в администрацията, които финансовият министър обяви в петък, не са реформа, а механично рязане. Това заяви лидерът на КТ Подкрепа Констатин Тренчев в интервю за "Факторът Кошлуков" по ТВ7.

За Самарас няма добро и лошо насилие

Гръцкият премиер се закани съдбата на Златна зора да последват и подпалвачите на сградата на банка Марфин в центъра на Атина, където на 5 май 2010 загинаха трима души, едната от които бременна жена, както и нападателите над златната мина в Халкидики, левите партии протестират

прочети повече

Д-р Тренчев: Хората трудно могат да бъдат мотивирани да излязат на улицата от виртуални неща

София /КРОСС/ Според някои икономисти догодина ще трябват към 4-5 милиарда, за да се закрепи работата и многобройните плащания, които предстоят на държавата. Това каза пред ТВ7 председателят на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев. Енергетиката ни е в колапс, а в последно време дори и тази дума е в някаква степен лека, смята председателят на синдиката. Там дълговете категорично продължават да растат въпреки лекото оживление в последно време. Аз съм съгласен, че държавната администрация е раздута. Но когато решиш да променяш едно нещо, трябва да имаш план как това нещо трябва да стане. Това просто 10-процентно съкращаване на администрацията няма да реши проблема - това не е реформа, а просто механично освобождаване на някаква бройка хора. Ако има план как трябва да се действа, то тогава едно подобно съкращение би могло да бъде и повече от 10 процента. Според синдикалиста хората трудно могат да бъдат мотивирани да излязат на протести от виртуални мотиви и неща. При един разпад примерно в енергетиката, опасността от което се потвърждава и то самия енергиен министър, то тогава хората биха излезли на протест.Мерките в плана „Орешарски"относно социалната и икономическата сфера звучат много добре за синдикатите и хората, но има едно голямо „но" - как тези неща ще бъдат осъществени на практика. Моето убеждение е, че го няма ресурса тези добре звучащи обещания да бъдат изпълнени, смята Тренчев

Вотът на недоверие се превръщал в техника за бавене на работата на парламента

Вотът на недоверие се превръща в техника за бавене на работата на парламента и правителството. Такова мнение изрази в предаването „Седмицата" на Дарик вицепремиерът Даниела Бобева. „Тези обсъждания ангажират голяма част от времето на Народното събрание, което прави невъзможно важните закони да бъдат приети бързо. Въпреки че това е нормална практика, и то добра практика, да се искат вотове тогава, когато има сериозни причини, в случая това се превръща в една техника за бавене на работата на депутатите и кабинета", добави Бобева.  ...

Съдия Румен Ненков: За да стане нещо в България, трябва да се създаде жега

За да стане нещо в България, трябва да се създаде жега. В такава ситуация или нещата съвсем се развалят, или нещо се подобрява. Аз съм оптимист и се надявам, че нещо може да бъде подобрено. Това заяви пред Нова телевизив конституционният съдия Румен Ненков.

Продуктът, който създава Конституционният съд, не е на висотата на съвременните изисквани За да стане нещо в България, трябва да се създаде жега. В такава ситуация или нещата съвсем се развалят, или нещо се подобрява. Аз съм оптимист и се надявам, че нещо може да бъде подобрено. Това заяви пред Нова телевизив конституционният съдия Румен Ненков. Продуктът, който създава Конституционният съд, не е на висотата на съвременните изисквани

МВФ не вижда риск за фискалната стабилност на България заради планирания външен заем

Международният валутен фонд (МВФ) не вижда риск за фискалната стабилност на България заради планирания външен заем от правителството. Това заяви ръководителят на мисията на МВФ за България Мишел Шанън в интервю за БНР в събота. ”Не виждаме риск на този етап. Разбираме, че прогнозите за размера на дефицита в бюджета са малко по-високи от преди, но дефицитът все още спазва изискванията на българския закон и правилата на ЕС”, посочи Шанън. ”Уведомени сме, че източниците, от които ще се поема дълга, ще бъдат разнообразени, което е добре. Разбира се, въпросът за това как бюджетът ще се развива в средносрочен план, за да посрещне нуждите на България, ще бъде разискван подробно при посещението ни следващия месец”, каза още Шанън.

Обраха траурен магазин в Свищов и жилище във В. Търново

180 лева са откраднати от траурен магазин в Свищов, съобщиха от Областната дирекция на МВРвъв В. Търново. Сигналът е подаден вчера малко след 9 часа. Проверката е показала, че крадците са влезли през дупка, която направили в тухлената стена. Ударът е направен през нощта. Снощи около 19, 20 часа в управлението на полицията във В. Търново е съобщено за кражба от жилище на ул. "Черноризец Храбър" в града. Извършителят е влязъл с подправен ключ, задигнал е лаптоп и дигитална камера. Собствениците са отсъствали същия ден от 6, 30 до 18, 30 часа....

МВФ: Няма риск за фискалната стабилност на България

Ръководителят на мисията на МВФ за България Мишел Шанън обяви, че няма риск за фискалната стабилност на страната ни.

Прегледи за остеопороза ще прави д- р Пламен Луканов

Д-р Пламен Луканов, специалист-ревматолог ще проведе комплексни профилактични прегледи за заболяването остеопороза в читалище „Братство 1869"- Кюстендил, на 23 октомври- от 10 до 13 ч.Прегледите включват:1. Ултразвукова остеометрия, с нов американски остеометър "АХИЛЕС ЕКСПРЕС." 2. Медицинска консултация с препоръки за профилактика на остеопорозата, както и лечение - при необходимост. / информационни материали ще получи всеки прегледан / Цена за 1 преглед - 10 лв. Записвания в читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил или на тел. 078/ 52-63-95Ос...

Арменски фенове продължават да се гаврят с България (видео)

Гаврата с България в арменската столица Ереван продължи и след вчерашната победа на домакините с 2:1. 

След като националите ни бяха посрещнати с възгласи "Цигани, Цигани!", а по време на мача арменските фенове направиха римейк и на пророчество на Ванга, подигравките продължиха и часовете след мача.

С фланелки "I FUCK BULGARIA" местните отбел Гаврата с България в арменската столица Ереван продължи и след вчерашната победа на домакините с 2:1. След като националите ни бяха посрещнати с възгласи "Цигани, Цигани!", а по време на мача арменските фенове направиха римейк и на пророчество на Ванга, подигравките продължиха и часовете след мача. С фланелки "I FUCK BULGARIA" местните отбел

С 5 стотинки повече за литър бензин да направим фонд за ранени при катастрофи

Колата навлезе с бясна скорост в завоя. Поднесе, изскочи от платното, блъсна се челно във високия бордюр и рухна. Предното стъкло се огъна от удар с глава. Шофьорът, на 20-25 години, се показа окървавен. На другата седалка лежеше неподвижно момиче. Един самонадеян младеж се бе хвърлил в завоя със скорост, която не му бе позволила да го вземе.
Колата навлезе с бясна скорост в завоя. Поднесе, изскочи от платното, блъсна се челно във високия бордюр и рухна. Предното стъкло се огъна от удар с глава. Шофьорът, на 20-25 години, се показа окървавен. На другата седалка лежеше неподвижно момиче. Един самонадеян младеж се бе хвърлил в завоя със скорост, която не му бе позволила да го вземе.

Свлачище уби двама работници в Мездра

Ремонтите на "Топлофикация", Снимка: Никола Ончев, Архив

Двама работници са загинали при трудова злополука по време на ремонтни дейности по канализацията в Мездра, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.

Мъжете са на възраст 23 г. и 38 г. Инцидентът е станал около 17 ч. в петък, докато служителите са работели по подмяната на тръби от канализацията в града.

Земна маса от изкопа, където са работили двамата, се е свлякла и ги е затрупала. По-младият от двамата Димитър Г. от град Роман е загинал на място.

38-годишният мъж Андреа А. Ее германски гражданин, регистриран като постоянно пребиваващ в страната като жител на мездренското село Типченица. Пострадалият е получил множество фрактури и вътрешни кръвоизливи вследствие на свлачището.

Той е откаран в болницата в Мездра, а по-късно е транспортиран в Многопрофилната болница във Враца.

Въпреки усилията на лекарите обаче, работникът умира заради тежкото си състояние.

По случая се води проверка, която е установила, че 23-годишният загинал е работил на обекта без договор.

Статията "Свлачище уби двама работници в Мездра" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Аржентина не иска тялото на нациста Ерих Прибке

/КРОСС/ Аржентина отказва да приеме тялото на нацисткия престъпник Ерих Прибке, който си отиде от този свят вчера на 100-годишна възраст, съобщи Би Би Си. Прибке почина в Италия и властите в страната обявиха, че той ще бъде погребан до съпругата си в Аржентина. Въпреки това, министърът на външните работи на Аржентина Ектор Тимерман заяви, че правителството няма да позволи това."Аржентина никога няма да забрави и да прости престъпленията на нацистите", написа в акаунта си в Twitter Тимерман. Прибке е известен като „римския палач" заради оглавената от него военна операция на 24 март 1944 г. Тогава 335 италианци са разтреляни в наказание за атентат, извършен от бойците на Съпротивата на ул. „Разела" в Рим.При атентата загиват 33-ма полицаи от СС, а според заповед на Хитлер в такива случаи за всеки убит германец се разстрелват десетима пленника. Екзекуцията е извършена от полицейски служители в адриатическите скали.След войната Прибке заминава за Аржентина, където години наред е работил като учител. През 90-те години обаче той е екстрадиран в Италия и през 1998 г. е осъден на доживотен затвор за военни престъпления.По-късно съдът постановява мярка за неотклонение „домашен арест" заради тежкото му здравословно състояние.

Видео: Робин ван Перси подобри головия рекорд на Холандия


Нападателят на "Манчестър юнайтед" Робин ван Перси вече е най-резултатният играч в историята на холандския национален отбор по футбол. 

30-годишният играч отбеляза хеттрик при категоричната победа над Унгария с 8:1 в световните квалификации. Той вече има 41 попадения в 80 мача с оранжевата фланелка и изпревари Патрик Клуйверт, който има 40 гола в 79 срещи. 

Холандците вече си бяха гарантирали място в Бразилия 2014, но въпреки това се позабавляваха срещу унгарците. Ван...

Свличане на земни маси уби двама работника

Трудовата злополука е станала в Мездра

    


Откриха необяснима свободно летяща планета

Международен екип от астрономи откри голяма планета, която се движи свободно в пространството, без звезда. Планетите традиционно пътуват само в строго определени орбити около своята звезда. Въпреки това, тази свободно летяща планета, назована J318.5 PSO -22, си няма „стопанин". Движението й не е структурирано и учените не разбират как е създадена. Те са объркани и от факта, че тя сама контролира движението си. Планетата е изследвана от група експерти от Института по астрономия в университета в Хавай. Смята се, че тя е на възраст около 12 милиона години, което, по стандартите на Вселената, я прави новородена, предаде КРОСС. PSO J318.5 -22 е на 80 светлинни години от Земята, а масата й е шест пъти по-голяма от тази на Юпитер.

Свиване на търговския излишък и спад на износа в КНР

Търговският излишък на Китай е намалял с близо 45% през септември до 15,2 милиарда долара срещу 28,6 милиарда предишния месец, показват данните, публикувани от китайските митнически служби.

Стотици хиляди индийци бягат от задаващ се суперциклон


Дъждове е ветрове връхлетяха източните брегове на Индия, докато почти 400 000 души бягат или се укриват в убежища, а властите обявиха код червено за големи разрушения от задаващият се циклон - един от най-големите, достигали сушата на страната.

Циклонът Файлин е изпълнил по-голяма част от Бенгалския залив и в съботната утрин бе на около 300 км от брега. Сателитните снимки и прогнозите на метеоролозите показват, че той ще достигне сушата с падането на нощта.

Властите...

МВР удари контрабандата под тепетата

Сериозна схема за контрабанда на акцизни стоки е разбита в Пловдивско.

Обновената джамия в село Малиново отвори врати

Построената преди повече от 400 години джамия в ловешкото село Малиново отвори врати основно ремонтирана, съобщиха от областна администрация-Ловеч. С подменен покрив, външна фасада и с изцяло нови килими, светото място за ислямското вероизповедание посрещна вярващите жители на селото с тържествена церемония. На нея присъстваха заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн, плевенският мюфтия Ниджатин Мустафов, Областният управител на Ловеч Милко Недялков, зам.-областните управители на Ловеч Цецка Димитрова и Юнал Мъстънов, кметът и зам.-кметът на Лов...

58-годишна жена е пострадала при катастрофа през денонощието във Варна и региона

Варна. 58-годишна жена е пострадала при катастрофа през денонощието във Варна и региона. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от КАТ. Жената е без опасност за живота, с контузии. Общо 20 катастрофи са регистрирани през денонощието във Варна и региона, като при повечето са нанесени материални щети по автомобилите и няма пострадали хора.

Идва ли краят на бакшишите в Америка?

Колко и как да оставиш бакшиш в Ню Йорк сити е тема, на която са посветени дълги обяснения в стотици пътеводители. На пръв поглед би трябвало да е просто - очакването е да бъдат оставени за благодарност около 18-20 процента от сметката. Реалността естествено бързо застига неопитните – ами ако не са напълно доволни от обслужването? Когато стекът не е бил крехък как да изразите чувствата си след като сервитьорът реално само го е носил, а не сготвил? И как точно трябва да реагирате когато келнер...

Убийте скуката в съботния ден с безплатна тренировка по хип - хоп танци в младежкия дом в Перник

Чудите се какво да правите днес и обичате да танцувате. Тази статия ще ви бъде полезна. Днес от 15:00 часа в Общинския младежки дом в Перник ще се проведе безплатен workshop (тренировка) по хип - хоп танци, научи ZaPernik.com.

Събитието е по повод новия творчески сезон 2013/2014. Домакини и организатори са група Switch с ръководител Денислав Стойнев. Всеки е добре дошъл, споделят организаторите. Събитието ще се проведе в тържествената зала (на...

Продължава

Къде са предишните 10% съкратени?

Бюджетът, “чергата на държавата”, трябва да се свие. За 10% от чиновниците няма място на нея, задават се съкращения.
Добре, но колко пъти? За 10-процентни съкращения говореше предишният финансов министър Симеон Дянков. Преди него - министърът на администрацията при тройната коалиция Николай Василев. Както и неговият предшественик и т.н. Бюджетът, “чергата на държавата”, трябва да се свие. За 10% от чиновниците няма място на нея, задават се съкращения. Добре, но колко пъти? За 10-процентни съкращения говореше предишният финансов министър Симеон Дянков. Преди него - министърът на администрацията при тройната коалиция Николай Василев. Както и неговият предшественик и т.н.

Арменски фенове продължават гаврата с България (видео)

Гаврата с България в арменската столица Ереван продължи и след вчерашната победа на домакините с 2:1. 

След като националите ни бяха посрещнати с възгласи Гаврата с България в арменската столица Ереван продължи и след вчерашната победа на домакините с 2:1. След като националите ни бяха посрещнати с възгласи "Цигани, Цигани!", а по време на мача арменските фенове направиха римейк и на пророчество на Ванга, подигравките продължиха и часовете след мача. С фланелки "I FUCK BULGARIA" местните отбел

Венецуела задържа US-кораб

Гвианските власти обявиха, че при задържането е

Видин и Монтана се обезлюдяват най-бързо, жителите на София с 3% ръст за три години

София има 3% ръст на жителите за три години, а Видин и Монтана се обезлюдяват най-бързо. В същото време в слабо и средно заселените райони се живее в най-голям риск от бедност. Това са основните изводи от данните на Евростат за населението на Евросъюза в периода 2008-2011 година. Европейската статистика показва и регионите с най-нисък и най-висок прираст на населението. По този показател най-значителен спад на населението на 1 000 души е отчетен в региони в Литва и Латвия - 22% и Янина, Гърция - 20 на сто. За България - най-висок ръст е отчетен в столицата София - 3.4%, а най-голям спад във Видин -17% и Монтана – 15%, които се оказват двата най-интензивно намаляващи български града. Близо 57 на сто от българите в слабо заселени места и 54% от средно населените райони или малки градчета живеят в риск от бедност и социално изключване.  Около 38% от българите в гъсто заселени райони или по-големи градове също са застрашени от бедност и социално изпадане. България е с показател за риск от бедност 49 на сто при среден показател 24 процента за ЕС, сочат данните на Евростат. Анализът отчита рисковете от бедност в над 1 300 европейски региона по няколко показателя - по степента на урбанизация на населеното място; по прираста на населението на 1 000 души в различните еврорегиони и по промяната на нивото на заетост на хората между 20-64 години. През този период около 120 милиона души в ЕС или 24 на сто от населението са били застрашени от бедност или социално изключване, показват данните, цитирани от БТА. След България с висок риск от бедност са хората в Румъния – 40.3 на сто, Латвия – 36.6 на сто, Литва и Унгария - по 32 на сто и др. Страните с най-нисък дял от хората, които са изложени на бедност и социално изключване по степен на урбанизация са Чехия – 15.4 на сто и Холандия – 15.7 на сто. Следват Швеция - 16 на сто, Люксембург - 16,8 на сто и Австрия- 16.9 на сто. Най-голям спад в заетостта на хората между 20 - 64 години отново е отчетен в България - в Южен Централен район заетостта спада с 9.7 процентни пункта през 2011 г. Зад нас са райони в Латвия и Испания  със спад от 9.5 процентни пункта, три района в Ирландия със спад от  9.2 процентни пункта и др. На другия полюс с ръст от 8.3 на сто са районите Корса във Франция, Анхалт, Германия – 4.5% и Тичино, Швейцария – 3.2%. Сред 36 региона в ЕС, които са имали различно увеличение на нивото на заетост - 25 се намират в Германия, по три - във Франция и Полша, два - в Румъния, по един в Малта, Люксембург и Великобритания, отчита Евростат.

Цар Киро се вразуми - няма да се връща в Катуница

Пловдив /КРОСС/ Кирил Рашков, който се очаква да излезе от затвора в края на следващата седмица, е заявил готовността си да не се връща в село Катуница. Следващите дни предстои нова среща с районния полицейски инспектор, на която ромският бос трябва да заяви адреса си на живеене и да остави координати за връзка. По непотвърдена информация, той е проявил склонност да не живее повече в Катуница. Не е ясно дали решението му е продиктувано от твърдата позиция на жителите на селото да не го допускат и подкрепата, която те имат от страна на кмета Красимир Юруков, който препоръча семейството на Рашков да не се връща в Катуница. Не без значение е и готовността на рокери и футболни фенове да се намесят при ново ескалиране на напрежението между жителите на селото и ромската фамилия. Председателят на Мото клуб „Велика България" Маринов Маринов заяви открито пред Дарик и други национални медии, че членовете на клуба ще действат категорично в защита на населението, въпреки че никой не желае да се насажда етническо напрежение. Съдебен изпълнител описа още четири имота в селото, собственост на фамилията на Цар Киро. Всички се намират на едно място на улица „Ягода", където е и къщата на дъщеря му Събка. Имотите ще бъдат продадени на търг, заради дългове на Рашкови към община Садово . В началото на месеца НАП продаде една от къщите на Цар Киро за близо 90 000лева

Все повече лекари в САЩ започват да преглеждат пациенти чрез видео чат


Боли ви гърлото и не се чувствате добре, но нямате възможност да посетите личния си лекар. Това е честосрещана ситуация за много хора и идеален шанс за бизнес, според няколко компании, съобщава онлайн изданието CNET.

Всъщност прегледите посредством видео чат с помощта на смартфон или таблет, вече си имат свое име - телемедицина. Една от тези компании е Online Care Group, която предлага специалното приложение American Well за Android и iOS. Чрез него пациентите могат да си платят $49...

Кметът на Благоевград с поздрав за Деня на българската община

Скъпи съграждани и колеги, Честит Ден на българската община! Сърдечно поздравявам ангажираните с местното самоуправление и организациите, работещи в подкрепа на местните власти в България. Желая  нестихващ стремеж към развитие и постигане на високи цели в името на жителите на българските общини. Атанас Камбитов - кмет на община Благоевград....

Отварят Статуята на свободата

/КРОСС/ Очаква се в близките дни Статуята на свободата отново да започне да посреща посетители,въпреки продължаващата в страната бюджетна криза. Това съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Ендрю Куомо, цитиран от ИТАР-ТАСС.По думите му, за тази цел правителството на щата трябва ежедневно да заплаща на Националната паркова служба, която поддържа монумента, по 61 600 долара от собствения си бюджет.Статуята на свободата беше затворена за посещения в продължение на 11 дни заради липсата на приет бюджет за 2014 финансова година, която започна на 1 октомври.

ФИНА обяви първите световни рекорди в новите дисциплини на плуването

Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) обяви първите световни рекорди в новите дисциплини на плуването. На турнир в 25-метров басейн от световната купа в САЩ бяха регистрирани две най-добри постижения. На 4 по 50 метра свободен стил, смесена щафета бяха фиксирани 1:41.16 минути, а на 4 по 50 метра съчетано, смесена щафета - 1:49.87 минути. Резултатите ще бъдат официализирани след получаване на отрицателните резултати от допинг пробите им. /БГНЕС...

МВФ: Няма риск за фискалната стабилност на България

Прогнозите за бюджетния дефицит са малко по-високи от преди, но все още се спазват изискванията на българския закон и правилата на ЕС, каза шефът на мисията на МВФ за България пред БНР

Конституционен съдия: За да стане нещо в България, трябва да се създаде жега

За да стане нещо в България, трябва да се създаде жега. В такава ситуация или нещата съвсем се развалят, или нещо се подобрява. Аз съм оптимист и се надявам, че нещо може да бъде подобрено. Това заяви пред Нова телевизив конституционният съдия Румен Ненков.

Продуктът, който създава Конституционният съд, не е на висотата на съвременните изисквани За да стане нещо в България, трябва да се създаде жега. В такава ситуация или нещата съвсем се развалят, или нещо се подобрява. Аз съм оптимист и се надявам, че нещо може да бъде подобрено. Това заяви пред Нова телевизив конституционният съдия Румен Ненков. Продуктът, който създава Конституционният съд, не е на висотата на съвременните изисквани

Молба за помощ- Търси се Любен Смоленски

Издирва се Любен Смоленски. Той е в неизвестност от 19- ти август тази година, когато е излязъл от дома си в „Дружба 2". Мъжът е висок 160 см., с гъста бяла коса, сини очи, високо чело, леко пълно телосложение. Под дясното око има червеникав белег.Любен Смоленски е бил облечен в синьо камуфлажно яке, синьо долнище анцуг и жълта блуза. Носил е сиви маратонки. Възрастният мъж се движи с тромава походка и леко приведен напред.Роднините му молят за помощ, като информация може да бъде подадена на тел. 112 или на 0887 62 35 62....

Дания: Край! Само чудо може да ни класира

Дания се отчая от късния изравнителен гол на Алберто Акуилани, с който Италия открадна 2:2 на стадион "Паркен" в Копенхаген.

"Край! Само чудо може да ни класира", отсича "Екстра Бладет", най-тиражният вестник в страната. Ремито означава, че датчаните трябва да разчитат Чехия да спре България в София, за да са втори в групата.

Но и това не сти Дания се отчая от късния изравнителен гол на Алберто Акуилани, с който Италия открадна 2:2 на стадион "Паркен" в Копенхаген. "Край! Само чудо може да ни класира", отсича "Екстра Бладет", най-тиражният вестник в страната. Ремито означава, че датчаните трябва да разчитат Чехия да спре България в София, за да са втори в групата. Но и това не сти

Зукърбърг пръсна 30 млн., за да купи къщите на съседите си

/КРОСС/ Създателят на Facebook Марк Зукърбърг похарчи 30 млн. долара, за да купи четири къщи, съседни на неговия дом, съобщи калифорнийски вестник, цитиран от ДПА. 29-годишният мултимилиардер решил да купи къщите в луксозния град Пало Алто, след като разбрал, че предприемач иска да купи една от тях, за да построи жилищен блок, пише в статията.Изданието допълва, че Зукърбърг няма планове да строи „Тадж Махал" в новопридобитите си имоти и ги е дал под наем обратно на техните предишни собственици. Зукърбърг, чието състояние се предполага, че възлиза на 19 млрд. долара, се смята, че е платил 14,9 млн. долара за една от къщите, което е „абсурдно висока сума", според агент на недвижими имоти, цитиран в статията. Цената обаче не е толкова изненадваща, „ако някой иска да купува, а собствениците не искат да продават", допълва той. Пало Алто е един от най-скъпите градове в САЩ и се гордее с многото технологични магнати сред жителите си, включително основателите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж, главния директор на Yahoo Мариса Мейър. Там се намираше и домът на починалия основател на Apple Стив Джобс.

Индия обяви червен код заради циклона Файлин

Метеорологичните служби в Индия обявиха тази сутрин червен код заради приближаването на циклона Файлин, който се насочва към източното крайбрежие на страната, предадоха Франс прес и Ройтерс. В петък тези служби предупредиха за опасност от катастрофални последици от циклона. Дъждове и силни ветрове връхлитат източното крайбрежие на Индия. Близо 400 000 души се опитват да се скрият от циклона, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. Мюсюлмани и индуси се подслоняват в джамии и храмове в щата Ориса, молейки се циклонът Файлин да не бъде толкова опусто...

Каналджиите получават по хиляда евро от бежанец

Преминаването на емигрантите е обвързано с корупционна схема

    


Румен Ненков: Особените мнения не са повод за оставка

София /КРОСС/ Особените мнения не са повод за оставка. Това коментира пред Нова телевизия съдията от Конституционния съд Румен Ненков. Делото за лустрацията в медиите бе с предизвестен край, след като една малка група винаги сме гласували единодушно, в подкрепа на тези решения. По този въпрос има решение на Съвета на Европа, което допуска лустрацията, стига това да не е закъсняло и да е навременна мярка, посочи магистратът. Той коментира и решението на съда от тази седмица по казуса „Пеевски". Смятах, че казусът е прост, но се оказа, че не е така. Всички съдии бяха единодушни, че няма съмнения по фактите. Самият Пеевски заяви, че се отказва от депутатската си заплата, докато не се произнесе съдът. 3-4 месеца решавахме правната трактовка на фактите, коментира Ненков. Той добави, че още в понеделник ще изпрати на колегите си едно предложение за промяна в правилника. Нещата не са непоправими. Могат да се създадат условия решенията на КС да са сбор от независимите воли и преценки на 12 съдии, а не от лобиране, заяви той. Имам някои наблюдения, но няма да говоря срещу колегите си, отсече Ненков, който е твърд, че няма да се откаже да се бори за справедливост.  

Областният управител с поздрав за Деня на българската община

Вече 15 години 12-ти октомври е празник на българската община. По този повод Областният управител Живка Аладжова изпрати поздравителни писма до кметовете на общини, председателите на общински съвети и гражданите на 11-те общини от област Стара Загора. Преди 15 години Националното сдружение на общините в Република България организира честването на първия Ден на българската община с идеята да издигне авторитета на местното самоуправление и да стимулира гражданското участие. Днес, когато гражданите участват в открити дискусии за бъд...

Два корабаха с имигранти потънаха в Средиземно море

Два кораба с имигранти потънаха тази нощ в Средиземно море, пише вестник „Индипендънт Два кораба с имигранти потънаха тази нощ в Средиземно море, пише вестник „Индипендънт". Единият от плавателните съдове е потънал близо до Лампедуза, където преди седмица се случи трагедията, в която загинаха 339 души, пътуващи от Африка за Европа. Причината за потъването на корабите все още не е изяснена, но около 248 души са били принудени ..

Потънаха два кораба в Средиземно море

Два кораба с имигранти потънаха тази нощ в Средиземно море, пише вестник „Индипендънт". 

Единият от плавателните съдове е потънал близо до Лампедуза, където преди седмица се случи трагедията, в която загинаха 339 души, пътуващи от Африка за Европа. Причината за потъването на корабите все още не е изяснена, но около 248 души са били принудени .. Два кораба с имигранти потънаха тази нощ в Средиземно море, пише вестник „Индипендънт". Единият от плавателните съдове е потънал близо до Лампедуза, където преди седмица се случи трагедията, в която загинаха 339 души, пътуващи от Африка за Европа. Причината за потъването на корабите все още не е изяснена, но около 248 души са били принудени ..

Откъс от "Интимните неприятели на демокрацията"


Френският философ и писател от български произход Цветан Тодоров има нова книга на местния пазар - "Интимните неприятели на демокрацията" (изд. "Изток Запад"). В рубрика "Четиво" ви представяме няколко страници от книгата, която се опитва на въпроси като "Какво се случва с демокрацията след отпадането на двуполюсния модел?" и "Кои са

нейните предимства, но и недостатъци?". В нея той показва вярата си към демокрацията, но отстоява тезата, че когато един от съставните елементи на...

Откъс от "Интимните неприятели на демокрацията" на Цветан Тодоров


Френският философ и писател от български произход Цветан Тодоров има нова книга на местния пазар - "Интимните неприятели на демокрацията" (изд. "Изток Запад"). В рубрика "Четиво" ви представяме няколко страници от книгата, която се опитва на въпроси като "Какво се случва с демокрацията след отпадането на двуполюсния модел?" и "Кои са

нейните предимства, но и недостатъци?". В нея той показва вярата си към демокрацията, но отстоява тезата, че когато един от съставните елементи на...

Връщаме стрелките с час назад на 27 октомври

На 27 октомври ще спим с час повече, защото ще се върнем към астрономическото часово време. В 4 часа стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час назад. По традиция връщането към астрономическото време става в последната неделя на октомври.

Зукърбърг се раздели с 30 млн. долара, за да купи къщите на съседите си

Създателят и главен директор на Facebook Марк Зукърбърг изхарчи 30 млн. долара, за да купи четири къщи, съседни на неговия дом, съобщи калифорнийски вестник, цитиран от CNBC.

29-годишният мултимилиардер решил да купи къщите в луксозния град Пало Алто, след като разбрал, че предприемач иска да купи една от тях, за да построи жилищен блок.

Зукъ Създателят и главен директор на Facebook Марк Зукърбърг изхарчи 30 млн. долара, за да купи четири къщи, съседни на неговия дом, съобщи калифорнийски вестник, цитиран от CNBC. 29-годишният мултимилиардер решил да купи къщите в луксозния град Пало Алто, след като разбрал, че предприемач иска да купи една от тях, за да построи жилищен блок. Зукъ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване