10/15/13 16:20
(http://www.hsnovini.com/)

Търсят финансиране за пътен участък с важност за три области

15 млн. лв. ще струва рехабилитацията на пътя от димитровградското с. Върбица до автомагистрала “Тракия”. За пореден път въпросът за пътния участък и осигуряването на финансиране за ремонтни дейности бе поставен пред Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, който днес заседава в Областната администрация.

Проектът за ремонт на 15-километровата отсечка Върбица – Скобелево – Чирпан е готов от 2010 г., но за него все още няма финансиране, припомни директорът на Областно пътно управление инж. Живко Боговски. Той подчерта, че този път трябва да бъде ремонтиран приоритетно, заради  голямото му значение не само за област Хасково, но и за областите Кърджали и Смолян.

Проблемният участък III-807, за който от години се търси финансиране, ще осигури най-бърз достъп до АМ „Тракия“  и ще улесни много пътуването до София на жителите на областите Кърджали и Смолян. Че пътя е в много лошо състояние се видя и от презентацията на инж. Живко Боговски, директор на Областното пътно управление в Хасково.

Автомагистрала “Марица”

Боговски представи пред членовете на РСР на ЮЦР и данни относно напредъка по изграждането на АМ „Марица“. Към момента строителството на ЛОТ 1 „Оризово-Димитровград“ е изпълнено на 35%, а ЛОТ 2 „Димитровград-Харманли“ е завършен на 51%. Заложено е строителството по двата ЛОТ-а да приключи съответно през юни и февруари, идната година.

Тече строителство и на дясното платно на 9-километров  участък от пътен възел „Ново село“ до Генералово и на 3.35 км подходен път от АМ „Марица“ към ГКПП „Капитан Андреево“. Очакванията са магистралата да бъде въведена в експлоатация до края на есента на 2014 г.

На днешното заседание бяха избрани зам. председатели на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.  За област Хасково това е кметът на Стамболово Маджид Мандаджъ, за Пловдив – кметът на Асеновград, за Смолян – кметът на Девин, за Кърджали – председателят на ОбС Кирково, а за Пазарджик – кметът на Панагюрище.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване