10/18/13 18:47
(http://www.hsnovini.com/)

Есента отключва депресиите

Есента носи депресия. Установено е, според ред проучвания, че намаляването на слънчевата светлина и продължителността на деня влияят върху голям процент от хората. Тънка е обаче границата между умората и депресията, обясняват психолозите.

Депресията може да остане неразпозната. Често хората чувствали много силно отчаяние, но това не е депресия, обясняват психолозите. С идването на есенния сезон голяма част изпитвали недоволство, безпокойство и празнота, но те често се дължали на други фактори, разказа психологът Мария Атанасова.

Голяма част от хората, които страдат от депресия не търсят помощ и отказват да признаят това състояние,  допълни тя. Мнозинството от тях смятат, че то се дължи на обективни фактори.

Специалистите са на мнение, че обществото в България все още няма изградени навици да ходи на психотерапевт, но въпреки това се забелязвала тенденция към по-голяма посещаемост в психо-консултативните кабинети.

Психолозите съветват, за да се избегнат такива състояния, хората да организират времето си, да мислят позитивно и да отделят повече време за себе си.

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

 

 Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване