10/18/13 10:51
(http://www.klassa.bg/)

Пиргова: ГЕРБ иска да срути институциите

 "ГЕРБ дори не са и партия. Те са сбор от хора, които искат да са на власт. Начело им стои един вожд, който им дава тази власт и те унищожават държавата".

Това заяви политологът доцент Мария Пиргова в "Студио БГНЕС" с водещ Дияна Тушева.

Доцент Пиргова подчерта, че в момента ГЕРБ реализира своята" антипарламентарна идеология да срути институциите". Това се прави и чрез Росен Плевнелиев, който "слава Богу е една много слаба фигура", отбеляза тя. Според нея, ако сегашното правителство на министър-председателя Пламен Орешарски падне, ще последва служебно правителство, което ще удовлетворява исканията на Бойко Борисов.

"Въпросът е какво следва? Следва една гнус. Бойко Борисов ще реализира тоталитарните си амбиции, ще приключи с парламентарната демокрация", заяви доцент Пиргова. Тя смята, че ще ходим на избори, но те ще са манипулирани и купени.

Другият вариант, според нея, е правителството на Орешарски да издържи и да вземе решителни мерки, за да могат хората да изкарат зимата.

Ако политиката ще бъдат твърденията на Борисов, че ще има вот до дупка, тогава е по-добре да бъде дупка. В криза не е българският парламент, а българската политическа система, категоричен е политологът Валентин Вацев. Според него, в България доста отдавна политиката не отговаря на понятието си. "Истинска политика няма. Тя е съдбовна дейност, а не тупурдията, която наблюдаваме в НС", смята политологът.

Той смята, че българите са уморени от историята. За нас е много важно да открием кой е виновен. Първо бяха византийците, след това османците. През Третата българска държава първо бяха виновни германците, които ни заразиха с нацизъм, а след това руснаците, които са виновни за комунизма. Сега ще ни бъдат виновни американците, бъдете сигурни", каза Валентин Вацев.

"Историята се оказа непосилна за нас. Отговорността за българската държава тежи на българите и те успешно прехвърлиха тази тежест на Брюксел и Вашингтон", подчерта той. /БГНЕС

София / България


http://news.bgnes.com/

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване