10/20/13 09:09
(http://www.klassa.bg/)

За първи път мениджър, а не лекар, спечели зъболекарския Оскар

За първи път зъболекарският Оскар получи не лекар, а мениджър. Юлия Радева, оперативен мениджър на МДЦ „Суис Дентапрайм”, Варна спечели „Мениджър на дентална практика“ и статуетката „Творецът“. „Във варненската клиника лекарят е разтоварен от всякакви управленски функции – занимава се единствено с лечение, пациентът се лекува в клиниката, а не при определен лечител“, са част от мотивите на журито за връчването на голямата награда в Националния конкурс „Мениджър на дентална практика”. Носителите на зъболекарските Оскари за 2013 г. бяха обявени днес на пресконференция в БТА – Пловдив. Церемонията по връчване на наградите се състоя снощи в Новотел Пловдив в присъствието на 250 от елита на денталното съсловие у нас.

 

Юбилейното пето издание на Националния конкурс „Мениджър на дентална практика” събра рекорден брой участници – 12 дентални практики и 4 зъботехнически лаборатории от Асеновград, Варна, Враца, Пловдив, Плевен, София, Тутракан, Хасково и Шумен. Организатори на творческата надпревара са Асоциацията на денталните мениджъри в България, Асоциацията на денталните дилъри в България и професионалното издание на българските зъболекари вестник „Стоматологичен свят”. Конкурсът се подкрепя от Българския зъболекарски съюз, вестник „Дентамедика” и Сдружението на българските зъболекари, медиен партньор е „Дарик радио”.

 

Д-р Юрий Василев, управител и собственик на „Дентален и естетичен център д-р Василев”, Тутракан е най-добрият „Мениджър на дентален кабинет”. „Факт е, че и в малките, а не само в големите градове, се инвестира в качествено здравеопазване и нови технологии“, посочи д-р Венета Павлова, председател на журито и на Асоциацията на денталните мениджъри в България. А Сергей Пенов, инициатор на конкурса и гл. редактор на вестник „Стоматологичен свят” сподели своите оптимистични впечатления от посещенията в практиките: „Променена е лечебната среда, особено за малките пациенти - има кабинети с интериор специално за тях.“

 

На пресконференцията станаха ясни и останалите отличници в съответната категория: Първа награда „Мениджър на дентална клиника” е за д-р Гассан Мохамед, управител на МДЦ „Медстом”, София. Призът „Мениджър на зъботехническа лаборатория с персонал до 3 човека“ взе СМТЛ V&S Dentalno studio Стефан Чавдаров, София, а „Мениджър на зъботехническа лаборатория с персонал над 3 човека“ спечели Иван Попов, СМТЛ „Иван Попов“, Варна.

 

„Щастлива съм, че стоматолози от Пловдив, града-домакин на националния конкурс, печелят 2 приза - най-зъболекарската награда „Фамилната дентална практика – традицията ражда бъдещето” е за д-р Евелина Божкова-Печева, управител на Стоматологичен център AllDent, а отличието „Екипен дентален мениджмънт” е за  СМТЛ „РАДУЛОВ и син ДЕНТАЛ” и д-р Георги Бозалиев“, обяви д-р Павлова.

 

Тя подчерта, че петото издание на „Мениджър на дентална практика” е съпътствано от много „за първи път” като едно от най-важните е: „За първи път посещенията на практиките бяха заснемани от оператор, който влезе в ролята на непредубедения пациент. Именно той определи кой печели новоучреденото отличие „Изборът на пациента”. „Това е д-р Милка Колева-Домусчиева от Хасково“, обяви операторът Емил Иванов по време на пресконференцията. И се обоснова: „В нейния кабинет ме впечатли най-вече човекът – казах си, че ако ми се наложи да отида на зъболекар, бих избрал точно него”. 

 

Организаторите на конкурса отличиха журналисти, които обективно отразяват проблемите и постиженията на българската и световна дентална медицина. Д-р Неделя Щонова, автор и водещ на предаването „Духът на здравето” по bTV е наградена с грамота „За обективно отразяване на постиженията и проблемите в денталната медицина” и плакет „За изключителен принос в утвърждаването и популяризирането на конкурса „Мениджър на дентална практика”.

Плакет „За обективно отразяване на постиженията и проблемите в денталната медицина” получиха Мира Добрева, водеща на предаването на БНТ „Денят отблизо с Мира Добрева”, Невена Попова от zdrave.net и Дарик радио.

 

Ето и останалите зъболекарски Оскари 2013, които отидоха в София, Шумен, Варна, Асеновград:

 

  • „Успешната дентална практика в малкия град“ - д-р Александър Желязов, Асеновград
  • „Дентални кабинети с измеренията на клиника” - д-р Виктор Жечков, собственик и управител на дентална клиника „Провидент”, София
  • „Ключ към успеха” - д-р Магдалена Тарлева, управител на „Ем Дент”, Шумен
  • „Българска дентална практика с европейски измерения” и статуетката „Огън” на женското начало - г-жа Стойчева, собственик на дентална клиника Confident, София
  • „Българска зъботехническа лаборатория с европейски измерения и технологии” -  СМТЛ ФИАДЕНТА - Константин Фиалковски, Варна
  • „Планирано - изпълнено” - д-р Ясен Димитров, управител на „Алфа дентал студио”, София
  • Д-р Пламен Бързашки бе удостоен със специален плакет за усилията му в изграждането на конкурса „Мениджър на дентална практика“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване