10/22/13 10:05
(http://www.hsnovini.com/)

Извеждат 35 бежанци от лагера в Харманли

35 бежанци от Харманли ще бъдат изведени от лагера там. Те са изявили желание да  живеят при свои близки. Бежанците са потърсени от свои роднини в България, или сами подават заявление, че имат при когото да се настанят.

От събота вечерта в лагера се разпънаха и палатки. Продължава изграждането на временно селище от палатков тип с капацитет 500 лица  в центъра, информират от Националния оперативен щаб.

65 бежанци са потърсили убежище от България през последното денонощие. От тях 20 са сирийски граждани, по данни на Министерството на вътрешните работи.  Капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 4 090 лица. Той е надхвърлен със  341 места. От агенцията са предприети действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила. Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Вчера България получи безвъзмездна помощ за бежанците по общностната система за комуникация и информационен обмен при Бедствия на ЕС (CECIS). Унгария също е потвърдила изпращането на помощ, която ще бъде предадена утре.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване