10/22/13 15:27
(http://www.klassa.bg/)

С много подаръци и цветя изписаха четиризнаците от Русе

 Родените на 9 септември в АГ-комплекса в Русе четиризнаци днес бяха изписани тържествено и се прибраха у дома с родителите си Севдие и Ерхан Ахмедови. Русенското семейство 8 години е чакало с надежда да има деца.
31-годишната майка забременяла чрез инсеминация, извършена от д-р Стаменов в София. Бебетата - две момченца и две момиченца, се родиха със секцио, като най-малкото беше 1300 грама, а най-голямото - 1600. 
За последен път в Русе подобно раждане на четиризнаци е имало през 1962 г

Началникът на АГ-комплекса в Русе д-р Георги Хубчев каза, че и четирите деца са здрави, наддават постоянно и в момента теглото им е над два килограма, което е позволило да бъдат изписани, предаде БТА. 

Майката Севдие сподели, че е много щастлива, а бащата Ерхан се разплака, докато изписваха децата му. Родителите обясниха, че много хора са им изпратили подаръци, сред които най-вече е имало дрехи. Те съобщиха, че са кръстили децата си с имената Енес, Ранес, Бенет и Севи. Фирма е осигурила и адаптирано мляко до навършване на шестмесечна възраст на бебетата. 

"В момента чакаме да ни се обадят и за количките", каза младата майка и допълни, че най-голямата нужда е от памперси.

Ден след раждането на четиризнаците общинската управа в Русе обеща, че ще предостави двустаен апартамент и 1000 лева на родителите. Севдие каза, че жилището, което се ремонтира със средства на общината, трябва да бъде готово до дни.

В отглеждането на четиризнаците ще помагат всички близки. Родителите благодариха за многобройните подаръци от хора от цялата страна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване