10/22/13 10:27
(http://noresharski.com/)

Снимка за (с)помен

Автор: Юрий Йорданов*

За снимката, която се „разхожда“ из интернет в последните часове – Мая Манолова и Евгени Минчев, а зад тях – „декорът“ на Народното събрание.

След близо 24 години усилия Народното събрание успя да се „събере“ и да се снима наистина с „народа“ (си).

В сградата, в която се е случвало всичко – превземана е от протестиращи, приемани са закони, приемани са държавни глави, лъгано е, говорело се е истината, хора са плакали от национална гордост или човешко безсилие. Идвали са аристократи, идвали са интелектуалци и висша духовност. „Преминал“ е и доста духовен плебс.

Днес Народното събрание има „честта“ да събере двама избранници на „фортуна“ – Мая Манолова и Евгени Минчев. И да им предложи мизансцена и трибуната, на която те стават още по-“големи“.

маяма и евг. минч.

Тези двамата са двете страни на монетата „България“ днес – и двамата обсипани в модност, която е повече от безсрамна. И двамата са доволни от ставащото. Мая легитимира Евгени, Евгени конституира Мая. Мая дава на Евгени, той – на нея, а Народното събрание им дава всичко. Просто им се отдава безсилно пред „силата“ им.

„Хриникьорът“ и хронифициралата „реалност“. Кухото с кънтящото кухо. „Езито“ – от партиен функционер с неистова амбиция – до заместник-председател на Събранието, „турата“ – от придошъл в лелеяната столица амбициозен момък-ватман – до модна икона на „модните икони“. И двамата – „безпартийно“ жалки – сред амвона на законността.

„Парламентаризмът“ и „хайлайфът“ са се срещнали, за да се (по)радват на победата си над „Народното“ „събрание“! И са „влезли“ в историята, завинаги.

„Да живей България!“ – това си мислят Евгени и Мая, горди, усмихнати като на сватба в селска кръчма.

„И дано Господ ни пази!“ – това си мислим ние.

P.S. Извинете ме патоса – малко ми идва нанагорно да „преглътна“ този фото водевил.

* Текстът е пуликуван първо във Facebook-профила на автора

The post Снимка за (с)помен appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване