Печалбата на Procter & Gamble оправда очакванията

Финансовият резултат е бил подкрепен от ръста на международните продажби, намаляването на разходите и по-ниските данъчни ставки

    


Норвегия отхвърли искането на САЩ да унищожи химическите оръжия на Сирия


Норвегия отхвърли днес искането на САЩ да помогне в унищожаването на сирийския химически арсенал, съобщи Reuters.

Скандинавската държава се е отказала, защото няма подходящ персонал, оборудване и регулации.

Вашингтон помоли Норвегия преди месец да унищожи част от сирийските химически оръжия , заедно с още няколко държави.

Норвегия е "обмислила сериозно и подробно" искането на САЩ, но не е най-подходящата държавата заради "времеви ограничения, външни фактори,...

Дизелов локомотив се запали в движение край Харманли /Снимки/

/КРОСС/ Дизелов локомотив се запали в движение близо до Харманли, но пожарникари успяха навреме да го угасят. Инцидентът стана малко след 16 часа вчера, на км 266 в местността "Азмака", на 2 км северно от града.                                     Машинистът на товарната композиция Цветан Цветанов разказа, че първо чул силен гръм, а след това усетил мирис на изгоряло. Когато отворил машинното отделение видял огън, а двигателят започнал да прекъсва. Спрял влака на място и се обадил за помощ. Пристигналите на място харманлийски пожарникари успели навреме да овладеят огъня и да предотвратят пълното унищожение на локомотива.                                     снимка "Булфото", всички права запазени

Пияна контрапротестираща къса плакати и лозунги на протестиращите (видео)

Спомняте ли си какво се случваше в началото на протестите през юни – и при най-малките „негативни“ изблици на протестиращите „прас-прес“ медиите и червените депутати говореха за „лумпени“ и „вандали“. Ако нещо подобно на това, което виждате във видеото – пиян човек, да къса чужда собственост в центъра на София – се беше случило тогава, епитетите щяха да са вероятно по-лоши.

Според информацията, с която разполагаме, пияната жена се казва Елена Колева и е приятелката на Христо Проданов (на снимката долу са двамата), един от лидерите на т.нар. контрапротест. Вероятно не се изненадвате, че освен голяма бутилка бира, държи в ръка и чантична на червения официоз в. „Дума“

prodanov koleva

 

The post Пияна контрапротестираща къса плакати и лозунги на протестиращите (видео) appeared first on Noresharski.com.

Бракониери убили 100 носорози за месец в Южна Африка

Бракониери са убили над 100 носорози през последните 30 дни в Република Южна Африка, с което броят на убитите дебелокожи в страната от началото на годината достигна 790, съобщава от економинистерството.

Развод за Миранда Кер и Орландо Блум

След 6 години съвместен живот и 3-годишен брак британският актъор Орландо Блум и моделът на белъо Миранда Кер се разделят, потвърди представител на звездната двойка пред E!Online.
"В общо изявление Орландо Блум и Миранда Кер съобщиха, че по взаимно съгласие са били разделени през последните няколко месеца. След шест години заедно, те наскоро След 6 години съвместен живот и 3-годишен брак британският актъор Орландо Блум и моделът на белъо Миранда Кер се разделят, потвърди представител на звездната двойка пред E!Online. "В общо изявление Орландо Блум и Миранда Кер съобщиха, че по взаимно съгласие са били разделени през последните няколко месеца. След шест години заедно, те наскоро

30 млн. лева надвзети от здравни вноски отиват за плащане на болниците

НЗОК. Снимка: БГНЕС

Надвзети от здравни вноски пари, които към края на годината ще са около 30 млн. лева, ще отидат за запълване на недостига в бюджета на Здравната каса. Това реши на днешното си заседание Надзорният съвет на НЗОК.

Допълнителните средства ще отидат към плащанията за болниците.

Тъй като дефицитът на Касата е около 137 млн. лева, ще се наложи да остане искането за актуализация на бюждета на НЗОК със 100 млн. лева. Искането ще бъде изпратено другата седмица, обясни пред Дарик председателят на сдружение „Федерация български пациентски форум“ Иван Димитров, който е представител на пациентите в Надзора.

По този начин дефицитът на Касата ще бъде преодолян. В същото време с това решение няма да се получи като миналата година, когато надвзетите от здравни вноски пари ни бяха взети от финансовото министерство, посочи Димитров.

Не знаем точно колко ще са надвзетите пари все още, но на базата на това решение ще можем да поискаме актуализация от 100 млн. лева и да не влизаме с още по-голям дефицит в следващата година, обясни Димитров.

По думите му бюджетът ма НЗОК за следващата година не е бил гласуван на днешното заседание и се очаква това да се случи в понеделник.

В същото време стана ясно, че по предложение на здравния министър Таня Андреева управителят на Здравната каса и Надзорният съвет вече няма да имат правото да искат актуализация на бюджета на Касата.

С промени в Закона за бюджета на НЗОК право да искат актуализация на бюджета ще имат само здравното министерство и Министерството на финансите.

В предложението на министъра, с което се запознахме днес, е записано и че България ще оптимизира разходите си за здравеопазване, като ги намали, допълни Иван Димитров.

Тези промени са много притеснителни. Без актуализация на бюджета на Касата за тази година и без допълнителни средства за следващата година здравната ни система ще катастрофира, категорични са представители на пациентски организации. 

Статията "30 млн. лева надвзети от здравни вноски отиват за плащане на болниците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Акт за депутат от ДПС, скочил на лекарка във Велико Търново

Материалите по случая с Хасан Хаджихасан са изпратени в прокуратурата

    


ГЕРБ в декларация: Оставка на кабинета и предсрочни избори

Парламентарната група на ГЕРБ поиска в декларация оставката на правителството и предсрочни избори. В декларацията се посочва, че миналия петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май. 

 Парламентарната група на ГЕРБ поиска в декларация оставката на правителството и предсрочни избори. В декларацията се посочва, че миналия петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май. "Нашата

Студентите свалиха блокадата в Математическия факултет

окупация-ФМИ

Студентите свалиха блокадата във Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

“Имаше много остра реакция на ръководството и загубихме залата”, обясни Борис Рангелов.

Най-голямата зала във Факултета бе окупирана вчера от движението “Ранобудните студенти” като израз на продължаващите вече четири месеца протести. Залата във ФМИ бе втората окупирана след 272-ра аудитория в Ректората на СУ. Под блокада остава зала 13 във Факултета по журналистика.

Статията "Студентите свалиха блокадата в Математическия факултет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Вижте пълния текст на декларацията на ГЕРБ

ДЕКЛАРАЦИЯ
на ПГ на ПП ГЕРБ

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

В петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май. Нашата позиция предизвика бурна реакция на участниците в този режисиран сценарий ДЕКЛАРАЦИЯ на ПГ на ПП ГЕРБ УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, В петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май. Нашата позиция предизвика бурна реакция на участниците в този режисиран сценарий

Electrolux ще съкращава разходи след спад на печалбата

Слабият европейски пазар и колебанията в Южна Америка доведоха до спад в нетната печалба от близо 30%

    


Нарушенията в болницата в Стара Загора били за прокуратурата


Нарушенията в университетската болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора трябва да се разследват от полицията и прокуратурата, смята общественият консултативен съвет към лечебното заведение, който е под егидата на областния управител. 

Просрочените задължения на лечебното заведение са 17 млн. лв. - за лекарства и консумативи, хранене, пране, ток и други услуги, съобщи назначената през септември за директор проф. Петрана Чакърова. Сред щатния персонал има и 100 мъртви души, които...

Мария отива в кризисен център, после – в приемно семейство

Мария и ромите, представили се за нейни родители, Снимка: CBS

Четиригодишната Мария, която бе намерена в семейство на гръцки роми и се оказа българче, ще бъде доведена у нас и настанена в кризисен център или в център от семеен тип.

По-късно за детето от ромски произход може да бъде потърсено приемно семейство, обяви директорът на Регионална дирекция “Социално подпомагане”-Стара Загора Яна Канева пред БГНЕС.

Разследване показа, че най-вероятно биологичните родители на момиченцето, наречено от медиите по света “русия ангел”, са ромско семейство от старозагорското градче Николаево.

Светлият ген на детето може би е наследен от майката, която има албиноси в рода си. Сашка Русева, родила 9 деца без Мария, има и други руси синове и дъщери.

Все още не е готов ДНК тестът, който МВР назначи за доказване на родителството.

Сашка Русев твърди, че “подарила” 7-месечното си бебе Мария (тогава наречено Станка) на бездетна колежка от Гърция с уверението, че може да посещава детето, когато поиска. Безпаричието и последвалите две бременности не й озволили да отиде да види как живее дъщеря й.

Жената отрича да е продавала бебето. Репортажи от къщата на семейкството показаха, че то живее в голяма мизерия, сестрите и братчетата на Мария ходят почти голи и гладни и рядко ядат хубава храна, като често са само на брашнена каша.

Статията "Мария отива в кризисен център, после – в приемно семейство" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Еврофутбол": Победителят в Ел Класико ще е Барселона

/КРОСС/ Победител в поредното Ел Класико ще е Барселона - това показват коефициентите на „Еврофутбол" за мача, който ще се играе на 26.10.2013 г., събота от 19:00 часа на „Камп Ноу". Каталунците имат шансове за победа, оценени с 1.65, докато Кралският клуб „ги догонва" с 3.64 при 3.14 за равенство. Ето още от видовете залози, предлагани за дербито, заедно с техните ставки:- Точен резултат първо полувреме/краен изход: ПП 2-0 / КИ 4+ с 11.76;- Печеливша разлика: равенство с 2.95;- Общ брой картони: 8 броя с 4.96;- Сбор ъглови удари-1во полувреме (0-4,5-6,7+): 0-4 с 1.71 и - други. Роджър Федерер е фаворит срещу Григор Димитров в 1/4-финала на турнира в Базел - тази новина изхожда от ставките за мача на родния букмейкър. Гришо е с по-малки шансове за победа – 2.11 срещу 1.32 за швейцареца. Всички ще стискаме палци нашето момче да затвърди позициите си в големия тенис днес, в 21 часа българско време. Ето още от атрактивните срещи по световните футболни терени от идните дни: Щутгарт – Нюрнберг                                      Сингъл; Live  “1” – 1.51 Х” – 3.26 “2” – 4

Милионерите ни по-богати, във Варна живеят 30

Милионерите ни са станали още по-богати за година. 248 българи са обявили, че са изкарали над 1 млн. лева през 2012 г. Това става ясно от данъчните им декларации, подадени до 30 април 2013 г. Броят на богаташите се запазва почти без промяна, но общата сума на декларираните от тях доходи се увеличава със 17,4%, съобщи шефът на Националната агенция по приходите Бойко Атанасов в интервю за "Стандарт".

Ще изплатят 30 млн. лева на болниците от здравни вноски

Парите ще се осигурят от преизпълнението на здравните вноски, събирани от Националната агенция по приходите

Депутатът от ДПС, който нападна лекар, ще отнесе най-малко глоба

Депутатът от ДПС Хасан Хаджихасан, който нападна лекарка от Спешна помощ във Велико Търново преди две седмици, ще бъде най-малко глобен за деянието си. Това стана ясно от изявление на вътрешния министър Цветлин Йовчев „Материалите по случая с нападението на лекар от страна на Хасан Хаджихасан са изпратени в Районна прокуратура–Велико Търново”, каза Йовчев в отговор на въпрос в парламентарния контрол на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова относно нападение над лекар в болницата във Велико Търново. Йовчев обясни, че на 6 октомври около 13 часа е получен сигнал, подаден от паник бутон от Центъра за спешна помощ към болницата. На място служителите на полицията констатират нарушение на обществения ред и вземат мерки за възстановяване на реда. „Служителите на реда ...

Рафа Бенитес си е набелязъл Масчерано

Бившият наставник на "Ливърпул" ще се опита да привлече футболиста на "Барселона" през зимния трансферен прозорец, пише football24.bg, цитирайки “Forza Italian Football”. Масчерано бе ключов играч за "мърсисайдци" по времето на Рафа Бенитес и сега специалистът го иска за "Наполи". Масчерано бе принуден да се адаптира и да промени ролята си от полузащитник на централен бранител в Барса и желанието му да се завърне в халфовата линия може да го накара да се присъедини към италианския клуб.  "Наполи" започнаха силно сезона след като през лятото привлякоха Игуаин и Кайехон от Реал Мадрид в опит да заместят Едисон Кавани.

Фандъкова: Важно е да имаме прогноза за бежанците

Най-важното е да имаме ясна информация и прогноза – за колко хора говорим, защото всичко е свързано с организация и финансиране. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти във връзка с темата за вчерашната среща със заместник-министъра на вътрешните работи Васил Маринов по повод ситуацията с бежанците, предаде Стандарт нюз. Ускоряването на даването на статут на бежанците ще постави нови предизвикателства, заяви столичният кмет. „Вчерашната среща беше по повод изработването на нова програма за интеграцията на бежанците от 2014 до 2016 година. Използвах случая да поставя актуалните въпроси, като казах, че ние вече имаме тези проблеми и трябва да работим бързо, за да се актуализира сегашната програма и най-вече – да се финансира. Всички, кои...

Ще засичат парното в разгара на сезона

Столичната топлофикация ще прави извънредно отчитане на потреблението на парно в разгара на сезона, каза пред БНТ изпълнителният директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов. "Това, което ще направим тази година, ако не влезе в сила новата наредба за топлоснабдяването, е да дадем възможност на хората да се направи междинен отчет към средата на декември", каза Цветанов. По този начин според него ще могат да се хванат случаите, в които потребители заявяват нулево потребление, но се оказва, че после пускат радиаторите. По този начин те отлагат плащането на консумацията за напролет, когато се прави окончателно измерване на потреблението и се вадят изравнителните сметки. През миналия отоплителен сезон по настояване на столичния кмет Йорданка Фандъкова бе направено такова междинно засичане...

Васко Василев в ролята на Джеймс Бонд с цигулка

Васко Василев в ролята на Джеймс Бонд с цигулкаще изсвири своята версия на последния сингъл на Адел Skyfall на турнето си у нас в края на ноември. 300-годишната му цигулка “Страдивариус” ще ни пренесе в музиката на филмите “Карибски пирати”, “Гладиатор”, “Любовна история”, “Отнесени от вихъра”, “Кръстникът”, “Модерни времена”, “Мисията ... Васко Василев в ролята на Джеймс Бонд с цигулкаще изсвири своята версия на последния сингъл на Адел Skyfall на турнето си у нас в края на ноември. 300-годишната му цигулка “Страдивариус” ще ни пренесе в музиката на филмите “Карибски пирати”, “Гладиатор”, “Любовна история”, “Отнесени от вихъра”, “Кръстникът”, “Модерни времена”, “Мисията ...

Управляващите размразяват “Супер Боровец” с пари от Китай

Боровец

Мистериозен инвеститор има проект за 650 млн. евро в планинския туризъм в България. За проекта съобщи зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев пред в. „24 часа“, без да назовава инвеститора.

Ботев нито потвърди, нито отрече, че става дума за “най-богатия китаец” Уан Дзиенлин. При посещението си в Китай Пламен Орешарски се срещна с него и го покани да инвестира в България, а китайският бизнесмен отговори, че ще посети страната до края на годината. В интервюто се изказва предположение, че инвестицията вероятно ще е в замразения проект “Супер Боровец”.

Проектът за суперкурорта бе замислен при правителството на Симеон Сакскобургготски и се говореше, че в него ще бъдат инвестирани пари от омански фонд.

В интервюто зам.-министърът казва единствено, че ако проектът се осъществи, той ще е най-големият изобщо в Източна Европа в туризма.

Статията "Управляващите размразяват “Супер Боровец” с пари от Китай" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Китайските инвеститори може да коригират експозициите си в щатски ДЦК

Ходът ще бъде стимулиран от неотдавнашната правителствена криза във Вашингтон, смята експерт

    


Как се става инфлуенсър във Facebook – 8 практични съвета

/КРОСС/ Всеки иска да е известен. Всеки си задава въпроса как се става инфлуенсър във Facebook. Социалните мрежи предоставиха нискобюджетен вариант да постигнеш това само с уменията си, вместо с куп пари. Днес ще ви дам моите лични 8 съвета, които ще ви направят по-забележим във Facebook и то без да влагате дори 1 стотинка бюджет. Няма да ви говоря за корпоративна видимост, а за личностен брандинг (тук може книга да се напише, но за сега няма да го правя). Все пак използвайки личните си профили лесно можете да „закачите" хората и към корпоративни страници. Отново обръщаме внимание, че не обичаме да говорим „по принцип", а наблягаме на „де факто" т.е. даваме практични съвети, а не такива от типа „Сглобете си совалка, но няма да ви даваме ръководство за това". 1. Аудиторията Повече приятели означава по-голяма аудитория. Резонно начин да постигнем това е да сме по-активни и да предлагаме повече приятелства, за да достигат нашите послания до по-голям брой хора. Колкото повече хора, толкова по-висока вероятност за реакция от тяхна страна или както казват специалистите в тази област - по-високо ниво на ангажираност. Предлагайте смело приятелства, защото именно това е основната функция на социалните мрежи като Facebook - да сближават хората, както и да ги информират. 2. Статусите Ако искате да ви забележат повече хора, то направете всички ваши статуси публични т.е. видими от всеки дори да не ви е в приятели

Австралийска туристическа компания превръща пенсионери в наркомулета

Австралийската полиция разби банда, която превръщала невинни пенсионери в наркомулета. Предлагали им безплатно пътуване и им подарявали нови пътни чанти, информира Би Би Си. 

38-годишен е арестуван на летище Пърт за притежание на дрога. Това е станало на 13 октомври т.г. По-късно му е повдигнато обвинение.

Виж тук новите електронни издания в Австралийската полиция разби банда, която превръщала невинни пенсионери в наркомулета. Предлагали им безплатно пътуване и им подарявали нови пътни чанти, информира Би Би Си. 38-годишен е арестуван на летище Пърт за притежание на дрога. Това е станало на 13 октомври т.г. По-късно му е повдигнато обвинение. Виж тук новите електронни издания в

Миранда Кер и Орландо Блум се развеждат

След 6 години съвместен живот и 3-годишен брак британският актъор Орландо Блум и моделът на белъо Миранда Кер се разделят, потвърди представител на звездната двойка пред E!Online.
След 6 години съвместен живот и 3-годишен брак британският актъор Орландо Блум и моделът на белъо Миранда Кер се разделят, потвърди представител на звездната двойка пред E!Online. "В общо изявление Орландо Блум и Миранда Кер съобщиха, че по взаимно съгласие са били разделени през последните няколко месеца. След шест години заедно, те наскоро

Депутати от "Атака" се скараха със зам.-председател на "Синьо единство" в парламента


Депутати от "Атака" предизвикаха пореден скандал в парламента. В кулоарите преди началото на парламентарния контрол те се скараха със зам.-председателя на "Синьо единство" Гергана Николова, която връчи на лидера на партията Волен Сидеров екземпляр от вестник "Протест", списван от представители на "Протестна мрежа".

Николова първоначално се представи като учителка и протестираща, влязла в парламента заедно с друга гражданка, за да се запознае с начина, по който функционира Народното...

Земеделие, туризъм и транспорт са сферите с потенциал в Северозападния район

Подготвя се включването на региона в Споразумението за партньорство за периода 2014-2020 г.

    


Земеделие, туризъм и транспорт са сферите с потенциал в Северозападния район

Подготвя се включването на региона в Споразумението за партньорство за периода 2014-2020 г.

    


Пламен Горанов – един политически заложник


На 21 октомври, след дълго отлагане и шикалкавене, Варненската районна прокуратура обяви резултатите от разследването на обстоятелствата, довели до смъртта на 36-годишния Пламен Горанов. Той почина на 3 март т.г., след като дванадесет дни преди това пламна пред парадния вход на кметството в града. 

В месеците от 20 февруари, когато започна разследването, до 29 юли, когато то бе прекратено, Кирил Йорданов подаде оставка, бяха сменени трима временно изпълняващи длъжността му,...

Убиецът на мъж, хвърлен в Дунав, е разкрит

Разкрит е извършителят на убийството на 49- годишен мъж от гр. Белене с инициали Д. И.  след действията на ОП- Плевен и ОД на МВР- Плевен, предаде „ДАРИК“.
Убиецът е 28- годишният Ю.Я. от същото селище, който към момента изтърпява наказание "Лишаване от свобода" в затвора в Плевен за друго престъпление от общ характер... Разкрит е извършителят на убийството на 49- годишен мъж от гр. Белене с инициали Д. И. след действията на ОП- Плевен и ОД на МВР- Плевен, предаде „ДАРИК“. Убиецът е 28- годишният Ю.Я. от същото селище, който към момента изтърпява наказание "Лишаване от свобода" в затвора в Плевен за друго престъпление от общ характер...

Търсим подкрепа за спогодба за реадмисия

Йовчев беше категоричен, че няма планове в Казанлък да се настаняват бежанци

"Еврофутбол" отваря много врати за бъдещи упехи

Илияна Боюкова е един от най-младите таланти на „Еврофутбол" - тя тепърва ще става известно име в леката атлетика, но още отсега показва своите заложби. В края на месец април тази година Илияна взе участие в провелия се национален турнир V-ти мемориал за юноши и девойки „Цветанка Христова" в град София. В дисциплината хвърляне на диск от общо 12 девойки старша възраст тя се класира на трето място и взе бронзов медал. Месеци по-късно, в края на юни, Боюкова стана пета на Държавния индивидуален шампионат по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст, който се проведе в Правец, отново на диск. Срещаме се с нея и треньора й на стадион „Тунджа" в Ямбол, където направихме професионална фотосесия в началото на октомври. Ето какво ни каза тя между снимките и ангажиментите с фотографа: - Здравей, Илияна - разкажи ни за себе си? Здравейте, казвам се Илияна Боюкова, на 17 години съм, от град Елхово. - Какво е това, което държиш в ръцете си? Това е диск (показва) и с него провеждам тренировките си по лека атлетика. - Защо и кога започна да се занимаваш с този спорт? Започнах да тренирам на 12-годишна възраст, първоначално футбол, след като един треньор ме забеляза как ритам в междучасието с момчетата. Започнах и с леката атлетика - тя е интересна, тъй като има различни дисциплини

Василева към Златанова: Поведението й е раздвоение на личността

„Заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова или не си е вършила компетентно работата, когато по време на управлението на ГЕРБ е била председател на представителството на Европейската комисия в България, или в момента не я върши. Поведението й, на което сме свидетели, е може би някаква форма на раздвоение на личността”. Това заяви от трибуната на НС депутатът от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, която отправи въпрос към Златанова каква е нейната оценка за работата на правителството на ГЕРБ по отношение управлението на оперативните програми и програмирането на следващия период.

„Объркана съм, тъй като по време на нашия мандат на управление според длъжностната ви характеристика, ролята ви е била да осведомявате ЕК за процесите и събитията в България, свързани с усвояването на евросредствата. Пред медиите в страната вие си позволихте изявления, че сте възмутена от начина, по който се харчат парите на европейските данъкоплатци. Нарекохте „грозен ПР” рязането на ленти, а вие самата сте присъствали на много такива – като например откриването на последния участък от АМ „Тракия”, придружавана от вашите работодатели от ЕК.  Нарекохте лъжа оценките, че България се справя добре с еврофондовете от 2009 г. насам. А това потвърди и европейският комисар по регионална политика Йоханес Хаан през септември”, коментира от трибуната бургаският депутат.

Тя логично зададе и още един въпрос към бившия вече председател на представителството ЕК. „След като сте били свидетел на такива безобразия, както твърдите, вие уведомихте ли вашите работодатели от ЕК и каква бе тяхната реакция?” Ако тази ситуация не беше трагична, щеше да е комична. Радвам се, че най-накрая сте се запознали с направеното от предходното правителство, но представяте единствено субективната си оценка. С изказванията си, вие потъпквате усилията, които е положила администрацията за усвояване на средства по ОП и бенефициентите”.

Зинаида Златанова се опита да избяга от ясен и категоричен отговор по поставените въпроси, като коментира, че управлението на средства от ЕС не е партийно състезание. Тя се оправда, че не смята за уместно да замесва ЕК в този дебат, въпреки че е работила за нея през изминалия програмен период.

По време на парламентарния контрол днес Ивелина Василева коментира съществената роля на европейските фондове за страната ни. „Правителство ГЕРБ стартира през 2009 г., тогава за нито една от седемте ОП нямаше одобрен доклад за съответствие от комисия, нямаше право да получаваме средства. Репутация на България бе срината. По време на мандата на ГЕРБ обаче бяха положени неимоверни усилия да се повиши доверието, през март 2013 договорени средства са 103% от общия бюджет на програмата, 37 % от тях са разплатени. Това представлява 6,3 млрд лв. Нямаме нито една спряна програма, нито едно загубено евро”.

Цветлин Йовчев: Трудно бих се ангажирал с конкретна дата за приемането ни в Шенген

Трудно бих се ангажирал с конкретна дата за приемането ни в Шенген. Това заяви пред журналисти в парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Искам да потвърдя, че не само сме изпълнили техническите изисквания, но и на практика показваме, че съвсем успешно и надеждно защитаваме външните граници на ЕС с всичките негативи, които произтичат от това за страната.

Турция и Германия са във война заради айрана

Спорът е за стандарта на европейско ниво за напитката

    


Фалшиви парфюми и текстил бяха унищожени на границата

снимка: Митница Свиленград

Близо 1340 парфюми и тоалетни води, 1000 текстилни изделия, спортни стоки и още толкова на брой етикети, бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз. Най-честите случаи на задържани стоки, пренасяни в нарушение на права върху интелектуалната собственост са на МП Капитан Андреево. Само за едно денонощие при два отделни случая, митническите служители са задържали общо 788 броя парфюми и тоалетни води и маратонки с логото на 20 световноизвестни марки.

Хасково Новини

ГЕРБ поиска с декларация оставката на кабинета и нови избори

Парламентарната група на ГЕРБ поиска в декларация оставката на правителството и предсрочни избори. В декларацията се посочва, че миналия петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май. 

 "Нашата Парламентарната група на ГЕРБ поиска в декларация оставката на правителството и предсрочни избори. В декларацията се посочва, че миналия петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май. "Нашата

ГЕРБ дава рамо на студентската окупация

ГЕРБ яхна и студентските протести. В декларация от името на парламентарна група депутатката Ирена Узунова заяви: „След окупирания ни парламент, студентите на България окупираха и университетите. И това го правят ясно заявявайки, че са срещу порочните политически нрави и с искане за възстановяване на обществения морал. А това е поредното доказателство, че дължите на България вашата оставка и само с нея ще върнете България на хората“, прочете Узунова.

Мел Гибсън си тръгна, но догодина идва Мерил Стрийп

"Много ми хареса в България. Бих искал пак да дойда, беше хубаво", каза Мел Гибсън минути преди да се качи на самолета и да се прибере вкъщи. Звездата пристигна на випа на летище София вчера малко преди 12 ч. Минута по-рано него пред чакащите журналисти и ловци на автографи спря черен мерцедес, в който беше охраната му. Гибсън се возеше в друга

Димитър Кисьов: В България има много талантливи деца

Интервю с Димитър Кисьов - треньор на Илияна Боюкова, Спортен талант на „Еврофутбол" - Здравейте! Разговаряме с Димитър Кисьов - треньор на Илияна Боюкова. Представете се. Казвам се Димитър Кисьов, специалността ми е треньор по лека атлетика. Официално съм пенсионер, но все още се занимавам с любимия ми спорт в един малък град - Елхово. Там условията са почти нищожни, но намираме начин да се справяме. Има доста деца, които желаят да се занимават с този хубав спорт. - Как открихте Илияна? Бях привлечен в местното основно училище да се занимавам с допълнителните часове по физическа култура и спорт, като пенсионер. Като специалист по лека атлетика, не ми убягват от погледа децата с възможности за спортно развитие, а тя още от 5-6 клас „се наби в очите ми" и само след 3-4 месеца тренировки показа възможностите си на първото Държавно първенство, в което участвахме. През следващата година вече беше медалистка - говоря за скок на дължина. Беше и добра препятственичка, спринтьорка...  Това даваше предпоставка да се развива много добре в многобоя. - Какво всъщност се случи - в предварителния ни разговор ми казахте за един доста тежък момент и за двама ви - нейната контузия...? Нейната контузия не е от леката атлетика, а от футбола. За изненада на мнозина, тя играе много добре футбол - още от малка, наравно с момчетата

Моето гардже

След всяко гостуване у най-добрия си приятел моят син иска като неговата четка за зъби, като най-новата му настолна игра, като домашните му пантофи с кучешки муцунки. Опитвах се да удовлетворявам желанията му, за да не завижда на приятеля си. Надявах се да се успокои, като разбере, че може да притежава нещата, които му харесват. След всяко гостуване у най-добрия си приятел моят син иска като неговата четка за зъби, като най-новата му настолна игра, като домашните му пантофи с кучешки муцунки. Опитвах се да удовлетворявам желанията му, за да не завижда на приятеля си. Надявах се да се успокои, като разбере, че може да притежава нещата, които му харесват.

Джако - най-богат сред покойните звезди

Кралят на поп музиката – покойният Майкъл Джексън, оглави класация на списание "Форбс" за знаменитости, чиито доходи дори и след смъртта им начисляват десетки милиони долари.
Така наследниците на певеца през миналата година са получили 160 млн. долара от негово име. За сравнение, неговите доходи значително превишават тези на една от Кралят на поп музиката – покойният Майкъл Джексън, оглави класация на списание "Форбс" за знаменитости, чиито доходи дори и след смъртта им начисляват десетки милиони долари. Така наследниците на певеца през миналата година са получили 160 млн. долара от негово име. За сравнение, неговите доходи значително превишават тези на една от

Разкриха убиеца на мъж, хвърлен в Дунав

Разкрит е извършителят на убийството на 49- годишен мъж от гр. Белене с инициали Д. И.  след действията на ОП- Плевен и ОД на МВР- Плевен, предаде „ДАРИК“.
Убиецът е 28- годишният Ю.Я. от същото селище, който към момента изтърпява наказание Разкрит е извършителят на убийството на 49- годишен мъж от гр. Белене с инициали Д. И. след действията на ОП- Плевен и ОД на МВР- Плевен, предаде „ДАРИК“. Убиецът е 28- годишният Ю.Я. от същото селище, който към момента изтърпява наказание "Лишаване от свобода" в затвора в Плевен за друго престъпление от общ характер...

Малките хора разчитат на 150 лева пенсия, искат център като в Германия

Има нужда от център за подкрепа на малките хора в България, заявиха от националната организация „Малки български хора“(МБХ) на пресконференцията по повод Световния ден за информираност по повод проблемите на хората с нисък ръст. 
„Ниският ръст сам по себе си не е проблем“, заяви един от членовете на организацията Иван Иванов. 
Според председателя Има нужда от център за подкрепа на малките хора в България, заявиха от националната организация „Малки български хора“(МБХ) на пресконференцията по повод Световния ден за информираност по повод проблемите на хората с нисък ръст. „Ниският ръст сам по себе си не е проблем“, заяви един от членовете на организацията Иван Иванов. Според председателя

Microsoft с по-голяма печалба от очакваното

Щатският софтуерен гигант Microsoft отчете по-голяма от очакваната печалба за първото тримесечие на финансовата им година в размер на 5,2 млрд....

Лихвите по депозитите с минимални промени през септември

Данък "лихва" не намали парите, депозирани в банките

    


Ще има ли обща игра на "Атака" и ГЕРБ за бежанците?

/КРОСС/ Решението на парламента за мораториума за продажба на земя на чужденци може да се коментира като продължение на играта на "Атака" от първия вот на недоверие и "изчезването им" в Брюксел. Разбира се, тази игра е невъзможна без интереса на ГЕРБ и противоречията вътре в БСП. Безспорно първия поглед показва див популизъм, стремящ ако не да се възползва, то поне да не настрои общественото мнение срещу себе си. За българина земята винаги е била голяма ценност и заплахата да бъде изкупена от чужденци ражда страх. Рационалните аргументи за България като член на ЕС, подписала договори, едва ли може да промени враждебността към това чужденци да купуват земя. И тук идва вторият пласт. Ако ги нямаше политическите калкулации, които правят всички играчи, едва ли щеше да се стигне до този безполезен акт. На първо място тук е стратегията на "Атака". Всички някак си постоянно забравят, че днес това е балансьорът в парламента. Националистичната формация очевидно понесе най-големите щети от подкрепата на правителството и има две цели. Първата е да излезе от ролята малкото лудо братче, което гледа как големите си играят. Втората не по-важна цел е да си върне електората, който загуби с подкрепата на правителство, в което участва ДПС. Последни данни показват, че "Атака" успява да стабилизира електората си. Досега те нямаха варианти за сваляне на правителството - това би означавало невлизането им в следващия парламент, т.е. излизане от политиката

Измериха наднормено запрашаване в 8 града

Стойностите са между 1,01 и 1,83 пъти над нормата

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване