10/25/13 15:22
(http://www.hsnovini.com/)

Откриха официално международния конкурс за цигулари в Хасково

На официална церемония днес бе даден старта на международния конкурс за цигулари „Професор Недялка Симеонова”. 31 млади таланти от 10 държави ще вземат участие в тазгодишното издание на музикалния форум.

Официален старт на международния конкурс, който се провежда в рамките на 38-мите Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова” даде заместник кмета на община Хасково, Минко Ангелов. Председателят на журито проф. Ангел Станков също пожела успех на участниците. Веднага след официалната част бе теглен и жребия за реда, в който ще се представят младите таланти. По традиция жребия бе изтеглен от най-младия цигулар, 8-годишната Владена Минева от София. Малката цигуларка изтегли и своя ред. Тя се явява в първа възрастова група, под №11. В конкурса трябваше да участват 32-ма цигулари, но стана ясно че участник от Гърция все още не е пристигнал. Конкурсната програма започна в ранния следобед днес.

Концертните изпълнения по време на музикалните дни Недялка Симеонова тази вечер откриха проф. Ангел Станков – цигулка и Божидар Ноев – пиано, с камерен концерт посветен на 180 години от рождението на Йоханес Брамс. Утре конкурсната програма продължава, а вечерта от 19 часа е концертът на хасковския симфоничен оркестър със солист Йосиф Радионов – цигулка и диригент Красимир Захариев. Награждаването на участниците в цигуларския конкурс е в неделя от 16 часа отново в театъра. Общият награден фонд, който общината дава на участниците е 5 500 лв., а ако има лауреат той ще получи 1 200 лв. от сумата.

Репортаж от събитието гледайте във видео новините на сайта. 

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване