10/26/13 15:39
(http://offnews.bg)

Маги Малеева даде кураж на студентите от 272 аудитория

Преподаватели се събират в двора на СУ, за да подкрепят окупацията. Снимка: Мая Младенова

Най-известната българска тенесистка Маги Малеева и популярният блогър Константин Павлов – Комитата влязоха в окупирания Софийски университет, за да говорят пред протестиращите студенти.

Отвън има много хора, които ви подкрепят, каза Маги и предупреди демонстрантите, че атаките срещу тях вероятно ще се засилят. Тя заяви, че ако имат нужда от помощ, тя и хората, които ги подкрепят, са на разположение.

“От този ден нататък животът ви ще бъде разделен на две – преди окупацията и след окупацията”, каза Комитата. Той посочи, че атаките срещу протестиращите студенти са силни, защото те самите са силни и държат инициативата.

Пред вас има учебна дъска, на която можете да изпишете името на всеки български интелектуалец и той веднага ще се отзове тук, за да отговаря на въпросите ви, каза още блогърът.

В двора на Ректората на Софийския университет вече се събраха десетки преподаватели от различни университети. Сред тях са политолозите проф. Огнян Минчев и проф. Даниел Смилов, философът проф. Калин Янакиев, Валентин Иванов от Нов български университет и др. Най-накрая академичната общност стана общност, обобщи един от тях.

Минути по-късно от зала 272 – първата окупирана аудитория, слязоха 100-те протестиращи студенти. Те благодариха на преподавателите за оказаната подкрепа. 

Шестте входа на Ректората от сутринта са преградени с вериги, които протестиращите студенти купуват. Един от младежите разказа, че днес, когато посетили магазин, за да купят допълнително верига и обяснили за какво им е нужна, продавачите им я продали с огромна отстъпка.

Тази вечер поредният протест срещу правителството на Пламен Орешарски ще тръгне за пръв път от Софийския университет. OFFNews ще го предава на живо.

Статията "Маги Малеева даде кураж на студентите от 272 аудитория" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване