10/29/13 16:53
(http://www.hsnovini.com/)

Д-р Славчо Близнаков: Тревожно е ако Касата не намери средства да се разплати с болниците

Д-р Славчо Близнаков, изп. директор на МБАЛ-Хасково

Бюджетът на Здравната касата няма да бъде актуализиран. Това стана ясно след извънредно заседание на Надзорния й съвет. Така болниците ще получат по-малко пари за последните месеци на годината. А остатъкът ще бъде възстановен от парите за догодина. Лечебните заведения ще трябва да чакат до януари, за да получат всичко дължимо. По този начин се очаква да бъде избегната опасността пациентите да плащат допълнително, за да бъдат лекувани.

„Тревожно е ако Касата не намери необходимите средства, за да се разплати с лечебните заведения. Многопрофилната болница в Хасково може да работи безпроблемно, но в рамките до 2 – 3 месеца”, коментира изпълнителният й директор д-р Славчо Близнаков.

Хасковската многопрофилна болница заработва по 300 000 лева месечно. Ако плащанията се забавят повече от няколко месеца, лечебното заведение  ще стигне до сериозни затруднения. “Болницата е добре заредена с медикаменти и консумативи. Има хора и всички са готови да си свършат работата и да посрещат здравните потребности на пациентите от Хасково и областта”, сподели д-р Близнаков. 20-процентно задържане на изработени от здравното заведение пари би създало затруднение в регулярното плащане на доставчиците, допълни той.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване