10/29/13 16:42
(http://www.hsnovini.com/)

Общината подменя 80 легнали полицаи с нови асфалтови

В Хасково започна подмяната на старите легнали полицаи, с нови ограничители за намаляване на скоростта. От днес работници на Общински предприятие “Екопрогрес” премахнаха легнали полицаи на две улици в областния град. Те подготвиха терена за полагането на новите асфалтови ограничители за намаляване на скоростта. Изкъртва се асфалта на бул. “България” пред съда, където се образуваха задръствания от автомобили. Подготвя се и участък на ул. “Св. св. Кирил и Методий” до входа на училище “Васил Левски” в изпълнение на новата Наредба.

“Назначена бе общинска комисия, в която имаше и представител на КАТ. Направен е оглед на всички 90 неравности в Хасково. От тях 80 не отговарят на новата Наредба на Регионалното министерство и трябва да се подновят”, информира зам.- кметът  Златимир Желев.

Златимир Желев, зам.-кмет на община Хасково

Според Наредбата всеки от асфалтовите ограничители за намаляване на скоростта, трябва да бъдат  широк 4,20 метра, а тези с пешеходна пътека по 6,20 метра. Утре ще се изгради асфалтовият ограничител за намаляване на скоростта пред съда. Върху този до “Васил Левски” ще минава и пешеходната пътека.  За изпълнението на една неравност отиват около 8 тона асфалт. Средствата за изграждането на легналите полицаи са от общинския бюджет.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване