10/29/13 04:02
(http://offnews.bg)

Подкрепа от Берлин за студентите

Подкрепа от Берлин за студентската стачка Подкрепа от Берлин за студентската стачка Подкрепа от Берлин за студентската стачка Подкрепа от Берлин за студентската стачка

Група български студенти в Берлин „окупира” Auditorium Maximum, най-голямата аула в главната сграда на Хумболтовия университет.

“Всъщност, истината е, че имахме късмет – оказа се, че в 16 часа няма никакви лекции там и залата е напълно свободна. Казвамe „късмет”, защото намеренията ни не бяха нито да пречим на останалите студенти в университета, нито да вдигаме шум в Германия”, пише Георги Заяков, един от студентите, участвали в акцията.

Искахме да покажем солидарност към нашите приятели и познати, които в момента водят истинската битка на точното място, дежурейки из стаите на българските ВУЗ-ове, пише още той.

От снимките, които той ни изпрати, личи че студентите добре са се позабавлявали. Освен вече традиционното “Оставка”,  в лозунгите си са включили и игри на думи, с леко нецензурен нюанс.

Малкият ни берлински хор обявява кратко и ясно, че може да сме емигрирали (времено) като местоживеене, но не сме емигрирали духовно и политически, обясняват още организаторите на акцията.

На нас ни пука за настоящето и бъдещето на нашите роднини, приятели и познати. Пука ни за обикновения българин, който от година на година обеднява поради ширещата се корупция и нежеланието за радикални структурни реформи от страна на политическия елит. Убедени сме, че това правителство не служи на българския народ и не желае българският народ да добрува. Затова, макар и отдалечени на 2000 километра от прозорците на оглушелия Орешарски, на екзактния Местан, на екзалтирания Сидеров и на бъдещия експредседател на ПЕС Станишев, ние настояваме за незабавната оставка на правителството и незабавното разпускане на загубилото легитимност 42-ро Народно събрание. Не утре, а още днес!

В заключение, желаем да напомним на българските управляващи, че щом са загубили съвестта си, то ние, активните български граждани, ще поемем нейната роля и докато има достойни и свободни българи, няма да се намери кътче на този свят, в което да намерят покой.

Статията "Подкрепа от Берлин за студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 10/29/13 04:02 http://offnews.bg/index.php/259917/podkrepa-ot-berlin-za-studentite
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване