10/30/13 10:27
(http://www.hsnovini.com/)

Кадир Исов: Тревожна остава обстановката в бежанския лагер в Харманли

Кадир Исов, вр.и.д. областен управител

167 бежанци са потърсили убежище в България през последното денонощие. От тях 99 са сирийски граждани, информират от пресцентъра на министерството на вътрешните работи.

Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 4000 лица. Той е надхвърлен с  714 места. Тревожна остава обстановката в бежанския лагер в Харманли, по данни на областната управа. В момента в центъра има 650 бежанци. 200 от тях са настанени в 3 големи помещения на входа на центъра и в помещения, предназначени за столова.

“Ситуацията в Харманли е доста усложнена след последния прием на бежанци. Като битовите условия не са много добри. Правим всичко възможно да ги подобрим. Вчера свикахме заседание на Кризисния щаб. Взехме мерки да подобрим хигиенните условия и да преведем в готовност лагера, така че да могат хората, които пребивават там да имат що годе по-нормални условия. В настоящия момент, в бежанския лагер в Харманли има около 650 човека. Ежедневно там се провеждат интервюта, за да се изведат хора на външни адреси. Стремим се да облекчим режима в лагера”, заяви пред Хасково Новини временно изпълняващия длъжността областен управител Кадир Исов.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване