11/08/13 09:50
(http://www.hsnovini.com/)

Бойко Синапов: Няма да спрем протестите! Искаме да сме европейски фермери!

Бойко Синапов, председател на Асоциацията на българските животновъди

Десетки животновъди от цялата страна блокираха пътя към българо-турската граница, малко преди обед днес, на входа на село Капитан Андреево. След 15-минутна блокада, полицаите изблъскаха протестиращите и отвориха пътя към Турция. Животновъдите настояват да бъде прекратен хаоса в сектор „Земеделие”. Протестиращите са категорични, че протестите ще продължат докато управляващите не ги чуят.

“Ние  настояваме поетите като ангажимент субсидии от 70 процента на глава животно, да бъдат изплатени незабавно. Настояваме за пълна прозрачност, за това какво се случва в новия бюджет за 2014 г., както и какво ще се случва в новия програмен период с животновъдите и българското земеделие”, сподели за Хасково Новини  Бойко Синапов, председател на Асоциацията на българските животновъди.

Той коментира още, че животновъдите са лишени от най-важното – пасищата. Според председателят на асоциацията те са раздадени хаотично на хора, приближени до властта.  “Няма да спрем протестите. Искаме да работят фирмите ни и да се чувстваме като европейски фермери”, заяви още Синапов. Те планират следващата сряда митинг пред ресорното министерство и затваряне на пътища и гранични пунктове.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване