11/12/13 13:22
(http://offnews.bg)

“Атака” се измъкнаха от парламента. БСП и ДПС се правят, че няма окупация

Депутатите обсъждат проектобюджета и не изглеждат притеснени от случващото се пред парламента.

Депутатите от “Атака” са успели да избягат от окупираната сграда на Народното събрание по време на обедната почивка. Повечето представители на ГЕРБ бойкотираха заседанието в знак на протест срещу побоя над протестиращи, а останалите народни избраници продължават дебатите по бюджета и се държат така, все едно отвън не се случва нищо необичайно и най-важната им задача е отхвърлянето на дневния ред.

Засега никой от депутатите не издава притеснение от окупацията и растящото напрежение, ескалирало до сблъсъци между демонстранти и полицията.

В пленарната зала депутати от БСП, ДПС и 8 от ГЕРБ обсъдиха проектозаконите за бюджета на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса. И двата проекта трябва да бъдат гласувани утре. След двата законопроекта народните представители минаха на проекта за държавен бюджет за догодина. Официално работното им време трябваше да свърши в 16.

На брифинг в кулоарите депутати от ГЕРБ размаха черно-бели снимки, показващи моменти на насилие от полицията над протестиращи (без да е ясно точно от кой протест са те) и поискаха премиерът Пламен Орешарски да дойде в парламента и да подаде оставка.

По-рано днес Йордан Цонев от ДПС обяви, че протестът пред парламента бил организиран от ГЕРБ и че ГЕРБ-ерите организирали ексцесии отново при гласуване на бюджета.

Статията "“Атака” се измъкнаха от парламента. БСП и ДПС се правят, че няма окупация" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване