11/13/13 09:17
(http://offnews.bg)

Протестиращи се събират около парламента, чакат студентите

Протест пред парламента - 13.11.2013. Снимка: OFFNews Протест пред парламента - 13.11.2013. Снимка: OFFNews Протест пред парламента - 13.11.2013. Снимка: OFFNews

Протестиращи започнаха да се събират пред Народното събрание и в градинката до него, предаде репортер на OFFNews.

По първоначална информация – очаква се студентите от Ректората да дойдат отново пред парламента, както направиха вчера. В социалните мрежи имаше призиви – в 10,30 часа днес отново да има окупация на парламента. В същото време още снощи от “Ранобудните студенти” се разграничиха от проявите на вандализъм около Народното събрание. 

Пловдивските студенти са пренощували в ректората на Софийския университет „Климент Охридски”, за да продължат да протестират с колегите си, съобщи протестиращият Благовест Ганев пред “Фокус”.

Той не е успял да присъства на последния протест,поради здравословна причина, но е коментирал случващото се в столицата по телефона с колегите си. В момента той не успява да се свърже с тях.

Тази нощ полицията е издигнала плътни заграждения пред сградата на Народното събрание. Те са метални, плътно споени и заменят решетките, които опасват от месеци сградата на парламента. Най-често подобен вид огради се използват при концерти, пред първите редици от фенове.

Мерките за сигурност са засилени. От северната част на парламента охраняванията периметърът е още по-разширен и от вчера, като полицейски патрули проверяват личните документи на хората, които искат да влязат от бул.”Дондуков” към ул. “Московска”.

В зоната за сигурност е засилено полицейското присъствие. Има десетки коли на Жандармерията и Специалните части на СДВР преди днешния протест.

Очаквайте подробности!

Статията "Протестиращи се събират около парламента, чакат студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване