11/18/13 14:21
(http://www.hsnovini.com/)

Десетки ученици обсадиха хасковското поделение

Десетки ученици от областния град са убедени, че като пораснат ще станат военнослужещи. Интерес към професията войник проявиха възпитаници на хасковското училище „Васил Левски”. Днес те посетиха местното военно формирование 52 740, което организира Ден на отворени врати по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември.

Над 180 ученици днес научиха за професията войник. Те се запознаха с видовете техника на въоръжение във формированието и наблюдаваха как се провежда занятие по строева подготовка от военнослужещите. Петокласникът от хасковското училище „Васил Левски” Станислав Петев от малък си е избрал професия. Той иска да бъде военен полицай като баща си и брат си. За първи път влиза в поделение и най-много сред бойната техника му хареса картечницата.

31-ви Механизиран батальон в Хасково е част от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора . Над 500 са военнослужещите в хасковското поделение, от тях 45 са жени. Утре те ще отбележат бойният си празник с поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Незнайния войн”, на площад „Свобода”. Церемонията е насрочена за 12 часа.

Репортаж гледайте във видео новините на сайта.   

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване