8 години затвор за жена, убила бебето си

Присъда от 8 години затвор получи вчера Юлияна Илинова от Сопот. Пловдивският окръжен съд я призна за виновна за умишлено убийство на новороденото  бебе Юлиян. 
Трагедията се разигра на 18 юни 2012 г. в частна болница в Пловдив. Четири дни по-рано там Юлияна (33 г.) родила третото си дете. Тя била омъжена и имала две деца - на 11 и 2 години... Присъда от 8 години затвор получи вчера Юлияна Илинова от Сопот. Пловдивският окръжен съд я призна за виновна за умишлено убийство на новороденото бебе Юлиян. Трагедията се разигра на 18 юни 2012 г. в частна болница в Пловдив. Четири дни по-рано там Юлияна (33 г.) родила третото си дете. Тя била омъжена и имала две деца - на 11 и 2 години...

Томас Бах призова за ликвидиране на допинга за Зимните олимпийски игри

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах предупреди националните олимпийски комитети да изчистят отборите си от спортисти, които са приемали допинг преди Зимните олимпийски игри в Сочи, съобщи БНР.

"Моля ви, говорете с вашите национални антидопингови агенции. Говорете и с правителствата. Говорете с националните федерации. И Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах предупреди националните олимпийски комитети да изчистят отборите си от спортисти, които са приемали допинг преди Зимните олимпийски игри в Сочи, съобщи БНР. "Моля ви, говорете с вашите национални антидопингови агенции. Говорете и с правителствата. Говорете с националните федерации. И

Трус от 3 по Рихтер край Якоруда

Земен трус от 3 по Рихтер е бил регистриран тази сутрин към 8:43 край Якоруда, съобщи Европейският сеизмологичен център. 

Земетресението е било на дълбочина от 2 км и на 63 километра от София. Епицентърът е бил 19 километра северозападно от Якоруда. 

Няма пострадали или нанесени материали щети. 
Земен трус от 3 по Рихтер е бил регистриран тази сутрин към 8:43 край Якоруда, съобщи Европейският сеизмологичен център. Земетресението е било на дълбочина от 2 км и на 63 километра от София. Епицентърът е бил 19 километра северозападно от Якоруда. Няма пострадали или нанесени материали щети.

Земетресие с магнитуд 3 разклати Якоруда

Земен трус от 3 по Рихтер е бил регистриран тази сутрин към 8:43 край Якоруда, съобщи Европейският сеизмологичен център. 

Земетресението е било на дълбочина от 2 км и на 63 километра от София. Епицентърът е бил 19 километра северозападно от Якоруда. 

Няма пострадали или нанесени материали щети. 
Земен трус от 3 по Рихтер е бил регистриран тази сутрин към 8:43 край Якоруда, съобщи Европейският сеизмологичен център. Земетресението е било на дълбочина от 2 км и на 63 километра от София. Епицентърът е бил 19 километра северозападно от Якоруда. Няма пострадали или нанесени материали щети.

Тодор Гребенаров поема националната полиция?

Директорът на ОДП Пловдив комисар Тодор Гребенаров най-вероятно ще оглави ръководството на Главна дирекция на Националната полиция от следващата седмица. Той е бил повишен в петък по заповед на на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Мястото му в пловдивската дирекция остава вакантно.

До избора на нов директор в ОДП Пловдив, постът ще се заема от заместника на полицията комисар Георги Георгиев.

Вчера досегашният шеф на националната полиция Ангел Антонов бе уволнен. Той бе назначен за директор на ведомството от бившият вътрешен министър Цветан Цветанов,съобщи КРОСС.

 

 

Търсят желаещи за дуално обучение в Германия

Започва набиране на кандидати за дуално обучение в Германия за учебната 2014 година, информират от Бюрото по труда. Ако сте на възраст между 19 и 25 години, имате завършено средно образование, имате добри познания по немски език или начални познания по немски и добри познания по английски език и сте български гражданин, може да кандидатствате за обучението, Получавате финансова помощ за изучаване на език, за пътуване за интервю, за тримесечна практика преди обучението, заплащане по време на самото обучение и др., съгласно условията на прогр...

Спечелени 16 млн. долара от лотария останаха непотърсени

16 милиона долара от лотарията „Пауърбол 16 милиона долара от лотарията „Пауърбол" в американския щат Флорида, така и не намериха своя собственик. До вчера никой не се е явил да потърсил грандиозната си печалба, предаде ИТАР-ТАСС. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Крайният срок, в който сумата е могла да бъде потърсена, е изтекъл в петък. Поради

За строежите по Черноморието трябва да се намери баланс между инвеститори и природа, смята министър Данов


Трябва да има баланс между инвеститорски интерес и екологичен интерес. Другият вариант да обърнем държавата в един огромен резерват, така министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов коментира скандалите около строежите по Черноморието.
 
"Върху дюните не може да се строи. Ако е вярно твърдението на учените от БАН, че 95% от пясъчната ивица за дюни, то по Черноморието нищо няма да може да се построи, посочи министърът. Според него проблем е, че при много инвеститори при...

Македонската федерация предложила "неустоима" оферта на Христо Стоичков


Христо Стоичков е бил на тайна среща с президента на Македонската футболна федерация (МФФ) Илчо Георгиески, пише "Македонски спорт". Според изданието българският треньор е основният фаворит да застане начело на националния отбор на страната.

Твърдението е, че Георгиески е отправил "предложение, на което трудно може да се откаже". Срещата се провела в хотел "Кемпински" миналата събота, допълва сайтът.

Заедно с президента на МФФ бил и собственикът на "Работнички" Игор...

Цветанов: Коалиции с БСП и ДПС са категорично изключени

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че коалиции с БСП или ДПС са категорично изключени за ГЕРБ. Единствените логични партньори за нас след предсрочните избори са партиите от дясното политическо пространство, допълни Цветанов в петък, по време семинар на структурите на партията в Пловдив област.

Спрягат Стоичков за национален селекционер на Македония

Камата се срещнал с боса на местната федерация в София

    


Янков: Сравнете този бюджет с миналогодишния

Всяко българско семейство, дори и с малко ще усети грижа от страна на държавата. Това заяви народният представител от Коалиция за България Красимир Янков. По негови думи бюджет 2014 е най-социалният от 10 години насам. Той посочи, че финансирането за социалната политика е в размер на 12 млрд. лв. и тези пари ще достигнат до 3 млн. български граждани – на практика до всяко семейство.

Според Янков всеки може да сравни тази, макар и малка глътка въздух със ситуацията от изминалите 4 години от мандата на ГЕРБ. „Това е началото, убеден съм, че в края на мандата на това правителство хората ще живеят чувствително по-добре”, заяви още той.

Народният представител даде за пример пенсионната реформа:„Пенсиите на 2 200 000 възрастни хора ще бъдат индексирани по швейцарското правило от 1 юли, те ще бъдат с намалена потребителска такса при личен лекар на 1 лев”, допълни Янков.

„13 000 пенсионери ще усетят тази социална политика чрез увеличаване тавана на пенсиите. 15 000 ще бъдат повлияни от замразяване на стажа и възрастта за пенсиониране, поясни той.

По отношение на минималната работна заплата Янков бе категоричен: „40 000 майки ще получат увеличаване на размера на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години от 310 на 340 лв. 270 000 ще получат увеличаване на детските добавки за второ дете. 23 500 деца с увреждания ще получат повече средства – от 217 лв. на 240 лв. Нови 60 000 семейства ще получат енергийни помощи. 55 000 са лицата, които ще получат новите ваучери за храна. 3100 лица повече ще се възползват от допълнителните средства за обществени трапезарии. 1000 повече приемни семейства ще получат повече пари”.

Според него „глътката въздух” ще дойде не от държавата, а от бизнеса, който ще разкрие 250 000 работни места- когато държавата не му пречи и не го рекетира, както е било досега. Предприемчивите българи, които са на това поприще, могат да потвърдят, че спазваме обещанията си”, каза още Красимир Янков./КРОСС/

 

 

 

3 по Рихтер в Якоруда

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 8,43 ч. тази сутрин с епицентър на 19 км северозападно от Якоруда, на 63 км южно от София, с дълбочина 2 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

Подпомагат социално слаби ученици от СОУ"Св.Климен Охридски" с благотворителен концерт

Благотворителен концерт под наслов  „Помогни на приятел”  ще се състои на  25 ноември от 18.00 часа в Драматичния театър "Йордан Йовков". Ученици и  преподаватели от СОУ „Свети Климент Охридски” ще  представят фолклор и класика, популярна  музика и джаз. Със свои изпълнения ще се включат акордеонният състав и брас секцията на училището по изкуствата. Народни и модерни танци ще допринесат за доброто настроение на публиката. Концертът е една от проявите  по повод патронния празник на  СОУ „Св. Климент Охридски”. С част от събраните средства ще бъ...

Македония преговаря със Стоичков за национален селекционер

Футболната федерация на Македония води преговори с българския футболист Христо Стоичков за постта на наставник на  националния отбор на съседите ни. Това пише македонското издание „Телеграф“. 

Според медията Стоичков е получил покана, на която не можел да откаже. Той се е срещнал миналата събота  с първия човек на македонския футбол Илчо Горгиос Футболната федерация на Македония води преговори с българския футболист Христо Стоичков за постта на наставник на националния отбор на съседите ни. Това пише македонското издание „Телеграф“. Според медията Стоичков е получил покана, на която не можел да откаже. Той се е срещнал миналата събота с първия човек на македонския футбол Илчо Горгиос

Епископ Игнатий: Дядо Кирил беше убит

Дядо Кирил беше убит. Това заяви пред Би Ти Ви епископ Игнатий във връзка с покойния варненски митрополит, който бе намерен удавен в местността Траката на 9 юли.

Според него дядо Кирил усещал, че искат да го „премахнат". Причината била, че „той беше този, който възпрепятства основно избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх".
Дядо Кирил беше убит. Това заяви пред Би Ти Ви епископ Игнатий във връзка с покойния варненски митрополит, който бе намерен удавен в местността Траката на 9 юли. Според него дядо Кирил усещал, че искат да го „премахнат". Причината била, че „той беше този, който възпрепятства основно избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх".

Венгер: Загубата от Юнайтед бе заради вирус в нашия лагер

В коментар след двубоя с “Манчестър Юнайтед” на 10-ти ноември, Арсен Венгер е казал, че загубата с 0:1 от “червените дяволи” е била в резултат на вирус, който е покосил неговите възпитаници. Загубата дойде в последния двубой от първенството преди паузата за баражите за Мондиал 2014 и приятелските срещи на националните отбори. “Загубата от “Юнайтед” е голямо разочарование за нас, но да не забравяме, че имаме големи проблеми с вирусно заболяване, което тормози повечето от моите футболисти. Аз обаче не парадирах с това преди двубоя, както и сега, защото хората ще си помислят, че си търся извинения. До момента, в настоящата кампания, такива усложнения ни подминаваха, но точно преди този двубойни сполетя и нас. Въпреки това ние трябва да се научим да б...

Протестите не са само заради това правителство, смята френският посланик

Протестите днес не са само заради това правителство, проблемът съществува от 25 години", заяви посланикът на Франция у нас, Ксавие Лапер Дьо Кабан.Дипломатът познава добре ситуацията в страната ни, информира агенция КРОСС. Според него, въпреки тежката криза българския народ е по-добре отколкото в началото на прехода.„Хората изглеждат по-добре облечени, икономиката се развива, метрото е чисто", споделя Дьо Кабан. „Хората са по улиците, защото нещата не са се променили достатъчно от 20 години. В една демокрация е нормално човек да не бъде винаги доволен. Разликата между тоталитарния режим и демокрацията е, че при демократичния режим, човек има право да каже, че не е доволен. Трудността е недоволството да се превърне в политическо действие. Към момента аз не успявам да разбера ...

Посланикът на Франция: Протестите днес не са само заради това правителство

Протестите днес не са само заради това правителство, проблемът съществува от 25 години", заяви в предаването „Събуди се" по ...

Ден на траур в Латвия

Поне 48 са вече жертвите вследствие

Стрелецът от Париж остава в ареста

/КРОСС/ Въоръженият мъж, който откри стрелба в центъра на Париж остава в ареста, след като му бяха повдигнати обвинения. След разследване на френската полиция станало ясно, че 48-годишният Абделахаким Декхар е бил замесен и в друг голям инцидент, разтърсил страната през 90-те години на 20 век.  Миналата седмица мъжът нахлу в редакцията на вестник „Либерасион" и рани един от фотографите на изданието. Малко по-късно Декхарт откри огън и по централата на френската банка "Сосиете женерал", след което взе за заложник таксиметров шофьор. От сряда вечерта Декар се намира под стража по обвинение в „отвличане и задържане в плен". 

Епископ Игнатий: Дядо Кирил чувстваше, че ще бъде убит

Дядо Кирил беше убит. Това заяви пред Би Ти Ви епископ Игнатий във връзка с покойния варненски митрополит, който бе намерен удавен в местността Траката на 9 юли.

Според него дядо Кирил усещал, че искат да го „премахнат Дядо Кирил беше убит. Това заяви пред Би Ти Ви епископ Игнатий във връзка с покойния варненски митрополит, който бе намерен удавен в местността Траката на 9 юли. Според него дядо Кирил усещал, че искат да го „премахнат". Причината била, че „той беше този, който възпрепятства основно избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх".

Стъридж: Ливърпул е по-голям отбор от Челси

Английският национал Даниел Стъридж обяви, че Ливърпул е по-голям клуб от Челси. Той добави, че в нито един момент от престоя си на „Стамфорд Бридж“ не е получил шанс, за да се докаже. Стъридж, който има 10 гола в 13 мача от началото на сезона заяви, че не е егоист на терена. „Мисля, че Ливърпул е по-голям клуб от Челси. Челси се бори за трофеи във всеки един сезон. В този отбор очакванията са много големи. Ливърпул обаче има невероятна история“, коментира Стъридж. „В Челси не получих възможност, за да се докажа. В нито един момент не ми бе дад...

4500 бебета по-малко тази година

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Новородените бебета през 2013 г. ще бъдат с 4500 по-малко в сравнение с отчетения брой през миналата година. Това обяви здравният минстър Таня Андреева по време на Национален форум “Майчинство и детско здравеопазване”.

“Плашеща тенденция е, че тази година ще се родят 4500 бебета по-малко в сравнение с миналата, затова държавата трябва да завие по посока на майките, на децата и на младите семейства. И ако не вземем мерки да поощрим раждаемостта, няма да има смисъл да говорим повече по тази тема”, изтъкна здравният министър.

Андреева подчерта, че ключов момент в справянето с демографския срив е държавата да осигури подкрепа за процедурите “ин витро”.

Здравният министър обясни, че репродуктивният фонд ще се върне към Министерството на здравеопазването и обеща страната да разгърне устойчива политика в областта.

“Имаме нужда от активна политика и по отношение на недоносените деца. Ще работим и по редица национални програми, свързани с майчиното и детско здраве. Това, което започнем да правим днес, ще даде своето отражение след пет-десет-петнадесет години”, подчерта министър Таня Андреева.

Статията "4500 бебета по-малко тази година" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Стойнев: Предстоят преговори с "Уестингхаус" за нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"

България възнамерява да изгражда нов реактор в АЕЦ "Козлодуй", стана ясно след срещите на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев във Вашингтон.

Пророкът Андрей Райчев: Орешарски ще управлява колкото си иска

Орешарски ще остане на власт колкото си иска. Той издържа на най-голямата стачка,учителската, така че няма проблеми, убедено заяви социологът Андрей Райчев в студиото на Би Ти Ви. За него протестиращите софиянци са една шепа и не си струва властта и нацията да се занимава с исканията и претенциите им.

Слабо земетресение е усетено край Якоруда

Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.

Не чакайте кървав урок, господа прокурори!

“Правен свят” публикува вчера следното решение на Европейския съд: “Публични демонстрации, паравоенни митинги и шествия за сплашване на “циганската престъпност” трябва да бъдат парирани от държавата, дори и със закриване на организации, стоящи зад тях. Иначе бездействието на властта може да се изтълкува от обшествеността като легитимация на

Игнатий: Дядо Кирил беше убит! Не се е удавил!

Митрополит Кирил е убит - удушен е. Удавянето е имитирано. Това каза кандидатът за негов наследник епископ Игнатий.

Днес награждават лауреатите в конкурса „Морето, морето, морето…” Варна 2013 г.

Днес от 11:00 часа в Концертната зала на Младежки дом – Варна ще се проведе награждаването на лауреатите в осмото издание на Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…” Варна 2013 г.

Последен топъл уикенд за тази година

Днес и в неделя ще се радваме на последния топъл уикенд за тази година. Още в понеделник синоптиците очакват и първите студове с минусови температури. По-осезаема обаче зимата става във втория ден от новата седмица - с максимална стойност на термометрите от 1° и дори под нулата в сутрешните часове. В събота облачността в по-голямата част от страната временно намалява. Мъглата в западната част на Дунавската равнина ще се задържи, съобщиха от НИМХ. В следобедните часове над крайните западни райони ще се заоблачи и ще превали дъжд. В Източна Бълга...

Епископ Игнатий: Дядо Кирил беше убит

Покойният митрополит на Варна - Кирил, който бе намерен удавен в местността Траката на 9 юли, всъщност е бил убит, това заяви пред bTV единият от двамата претенденти за наследник на поста Варненски и Великопреславски митрополит - епископ Игнатий от Сливенската епархия. По думите му дядо Кирил усещал, че искат да го „премахнат". Причината била, че „той беше този, който възпрепятства основно избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх". „Бях при него 1-2 седмици, преди да го убият, н...

Проф. Лий: Бъдещето на мрежата е застрашено

Британецът призова за смели мерки, за да се гарантира правото на личен живот и свободата на словото

Ранобудните излизат на протест във Велико Търново

/КРОСС/ Ново шествие на "Ранобудните студенти" ще се проведе днес във Велико Търново. С демонстрацията си студентите-окупатори се надяват да привлечат повече хора, които да подкрепят каузата им. Шествието ще започне в 17.00 часа от площад "Цар Иван Асен" (пред крепостта Царевец), ще премине през паметник "Велчова завера" и ще приключи пред сградата на Общината. "Очакваме подкрепата на повече граждани, с което да покажем, че това правителство е нежелано от народа и трябва да си ходи. Призоваваме всички да отделят от личното си време и да се включат в мероприятията, които подготвяме", посочват "Ранобудните студенти". Те са категорични, че няма да бъдат толерирани партийна агитация и провокации.   снимка "Булфото", всички права запазени

Азаров: Готов съм за оставка, ако решението за ЕС е грешно

Премиерът на Украйна призова Европейския съюз "да не възприема трагично и да се отнесе с разбиране" към решението на правителството да спре процеса на подготовката за подписване на споразумение за асоцииране

Кухненска музика в Музея на религиите

Ентусиасти представят музиката на душата под наслов „Замесете се с нас!".Вратите на „Музея на религиите" в Стара Загора ще бъдат широко отворени за всички, които искат да изживеят един по-духовен и музикален съботен ден. За първи път екипът на мрежа „Хлебни къщи" ще представи на старозагорци методиката „Кухненска музика", която се базира на спонтанността. В нея музикалните инструменти са обикновените всекидневни кухненски съдове, от рендета до тигани и буркани, и по този начин тя помага да преосмислим ежедневието като потенциален непрестанен ...

Румен Петков: Съветът при президента - провал за Плевнелиев

Заседанието на КСНС е провал за президента Росен Плевнелиев. Темата за бежанците трябваше да бъде дискутирана още юни, юли, август месец. Президентът бягаше от тази тема за бежанците и трябва да обясни защо. Това каза по БНТ Румен Петков от БСП.

Слабо земетресение край Якоруда

Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 08:43 ч. тази сутрин с епицентър на 19 км северозападно от Якоруда, на 63 км южно от София, с дълбочина 2 км, предава БГНЕС. Няма данни за пострадали и материални щети....

Волен Сидеров подкрепи гражданските патрули

Необходим е законов норматив за такива формирования, смята той

    


Румен Петков: Йовчев представи силен доклад на КСНС

/КРОСС/ "КСНС беше много закъснял." Тази оценка направи бившият вътрешен министър Румен Петков. По думите му това е най-големият провал в досегашния мандат на президента Росен Плевнелиев. "Мястото на тази тема беше през юли-август", каза Петков. "На самия Консултативен съвет имаше силен доклад на вътрешния министър. Прави чест на Цветлин Йовчев, че описва сегашната ситуация в страната като "криза". Много се надявам тези, които трябва да го чуят, че са го направили", добави бившият вътрешен министър Според Румен Петков правителството се нуждае от спокойствие. Нужни са поне пет приоритета и трябва да се постави срок за изпълнението им. Тогава България ще се успокои, каза Петков.Той оцени проектозаконът за МВР като добър и добави, че някои от нещата в него са спорни, но това е обект на експертен дебат. Румен Петков каза още, че разполагането на сили в малките улички около парламента не е нормално. Парламентът не може да бъде разгромен с 2 домата. Ако считаме, че предстои метеж, няма как да очакваме инвеститори, констатира Петков.

Македония иска Стоичков за треньор на националния си отбор

Футболната федерация на Македония води преговори с българския футболист Христо Стоичков за постта на наставник на  националния отбор на съседите ни. Това пише македонското издание „Телеграф“. 

Според медията Стоичков е получил покана, на която не можел да откаже. Той се е срещнал миналата събота  с първия човек на македонския футбол Илчо Горгиос Футболната федерация на Македония води преговори с българския футболист Христо Стоичков за постта на наставник на националния отбор на съседите ни. Това пише македонското издание „Телеграф“. Според медията Стоичков е получил покана, на която не можел да откаже. Той се е срещнал миналата събота с първия човек на македонския футбол Илчо Горгиос

Общините решават за старите нелегални строежи

Общините ще решават за узаконяване на незаконни строежи, извършени до 25 юли 2003 г. Това съобщиха от Министерството на инвестиционното проектиране (МИП). Според арх. Николай Христов, началник на Дирекция „Национален строителен контрол” (ДНСК), е невъзможно да има общовалидни критерии.

Зверски бита жена иска помощ от Община Добрич за охрана на ключова за града улица

Призив да бъде осветено и охранявано място, близко до идеалния център на Добрич, отправи 42-годишната Цветана Вълчанова. Става въпрос за неосветен участък на ул. „Христо Ботев”, между булевардите „Русия” и „Добруджа” близо до битака, откъдето често хора се прибират пеша. Именно там Вълчанова е била нападната и пребита зверски вчера вечерта към 18:00 часа. Жената се прибира от работа – тя е продавач в павилион за цигари и вестници, когато бива нападната. Нападателят чупи носа ѝ и я бие жестоко, но за огромно щастие на жената на улицата се появява камион от местната „Чистота”. Шофьорът вижда какво се случва, осветява нападателя с фаровете си и той бяга от мястото на престъплението. Полицията реагира бързо и залавя престъпника, който е р...

Томас Бах: Без допинг в Сочи

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах предупреди националните олимпийски комитети да изчистят отборите си от спортисти, които са приемали допинг преди Зимните олимпийски игри в Сочи, съобщи БНР.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах предупреди националните олимпийски комитети да изчистят отборите си от спортисти, които са приемали допинг преди Зимните олимпийски игри в Сочи, съобщи БНР. "Моля ви, говорете с вашите национални антидопингови агенции. Говорете и с правителствата. Говорете с националните федерации. И

Последни топли дни за годината

Още в понеделник се очакват минусови температури.

Епископ Игнатий: Дядо Кирил беше убит

/КРОСС/ Покойният митрополит на Варна - Кирил, който бе намерен удавен в местността Траката на 9 юли, всъщност е бил убит. Това заяви пред bTV единият от двамата претенденти за наследник на поста Варненски и Великопреславски митрополит - епископ Игнатий от Сливенската епархия. По думите му, дядо Кирил усещал, че искат да го „премахнат". Причината била, че „той беше този, който възпрепятства основно избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх". „Бях при него 1-2 седмици преди да го убият, на следващия ден след убийството му трябваше също да се срещнем. Тогава той чувстваше, беше го страх, казваше - искат да ме премахнат. Понеже има вражда с митрополит Николай. Тези, които тласкаха дядо Николай към патриаршеството, стоят зад смъртта на Кирил. Става въпрос за олигарси, които са близки до Николай. Свързани са с ДС, управляват и политици. Всичко е потулено", обясни Игнатий. Според него смъртта на Кирил е „имитирано убийство, защото няма как удавен човек да няма вода в корема". В Светия синод не било тайна за никой, че покойният духовник е бил убит. Епископ Игнатий каза още, че ще се съобрази на 100% с решението на Синода дали да касира избора за митрополит на Варна, който по план трябва да се състои в неделя. За поста, освен Игнатий, претендент е и епископ Борис. Около него обаче се завъртя скандал с купуване на гласове за издигането му за кандидат.  

Шок! Македония ни взима и Стоичков!

Христо Стоичко е получил оферта да води националния отбор на Македония по футбол. Предложението трудно може да се откаже. Това съобщи македонското електронно издание Telegraf .

Корман Исмаилов: Виновниците за възродителния процес трябва да бъдат осъдени

/КРОСС/ Бях 12-годишен, когато се случи т.нар. Възродителен процес. Дойде едва жена от службите, майка ми ни събра със сестра ми. Със сълзи на очи погледнах един списък, в който имаше български имена. Избрах си името Кардам. Корман, в превод от турски, означава „жарко". Баща ми, който отдавна е починал, ми е избрал това име. Това заяви политикът Копман Исмаилов пред Нова телевизия. .Той смята, че Възродителния процес е довел до едно от най.големите етнически прочиствания - преди войната в Босна. „Тези имена бяха наложени със сила, с репресия. Масовото усещане беше за протест, за гняв. Не се потърси отговорност за вината на тези хора, които направиха това престъпление. Трябваше да бъдат осъдени и извършителите, и ятаците на този процес", заяви още Исмаилов.  

Затвориха пристанище Варна заради намалена видимост

Трафикът на кораби на пристанище Варна е ограничен, предаде Фокус.

Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Причината е намалена видимост, която затруднява движението на плавателните съдове. Трафикът на кораби на пристанище Варна е ограничен, предаде Фокус. Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Причината е намалена видимост, която затруднява движението на плавателните съдове.

Енергото пред глоба - бави свободния пазар

Доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про” ще бъдат глобявани от декември т.г. с по 10 000 лв. всяка седмица, ако не освободят част от клиентите си. Глобата ще бъде наложена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), съобщи Еленко Божков, член на комисията, който в петък ръководеше заседанието. 
По думите му още другата ... Доставчиците на ток ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про” ще бъдат глобявани от декември т.г. с по 10 000 лв. всяка седмица, ако не освободят част от клиентите си. Глобата ще бъде наложена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), съобщи Еленко Божков, член на комисията, който в петък ръководеше заседанието. По думите му още другата ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване