11/26/13 14:58
(http://offnews.bg)

Орешарски пред “Льо монд”: Протестиращите нямат какво да искат освен оставката ми

Митинг в подкрепа на Орешарски   Снимки: Сергей Антонов

Протестиращите в България нямат какво да искат освен оставката ми.

Това казва премиерът Пламен Орешарски в пространно интервю за френския вестник “Льо монд”.

“Тази година минава под знака на протестите. Те започнаха през февруари. Протестиращите в момента са политически подкрепяни от десни партии. Те нямат какво друго да поискат освен оставката ми. Опитваме се да влезем в диалог с тях, но те отказват. Самите инициатори на протестите предпочитат да останат в сянка. Но ние междувременно продължаваме да работим по възстановяването на икономиката на страната. Това е основният ни проблем тук”, твърди Орешарски пред френското издание.

На въпрос дали съжалява за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС – ход, който подпали протестите срещу кабинета, Орешарски казва лаконично: “Това бе политическо решение. Коригирахме го веднага и той подаде оставка”.

Пред френския вестник министър-председателят коментирта също, че според него нови избори не се налагат, въпреки че правителството му няма мнозинство. “Ако чакаме да дойде на власт кабинет със стабилно мнозинство, може да се наложи да минем през много избори”, обяснява той.

Очаквайте подробности.

Статията "Орешарски пред “Льо монд”: Протестиращите нямат какво да искат освен оставката ми" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване