Кунева: Партийните централи да спрат да плячкосват еврофондовете

"Долу ръцете на партийните ръководства от еврофондовете. Да спрат политическите централи да цензурират администрацията и да я оставят да работи. Управляващите органи на оперативните програми са под цензурата на заместник-министри и партийни централи", каза на пресконференция в Търговище Меглена Кунева – председател на „Движение България на гражданите".

София дава 10 000 лева за оригинална градска идея

"Цариградско шосе" в София. Снимка: БГНЕС

Конкурс за оригинална и смела градоустройствена идея организира Столична община. Наградата за победителя в „Предизвикай София“ще е 10 000 лева, а с идеята му София ще се състезава в международния конкурс „Предизвикателство за кметове“ (Mayors Challenge), където има шанс да спечели финансиране за реализацията й.

“Mayors challenge” се организира от фондация “Bloomberg Philanthropies”, основана от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. Състезанието се провежда за първи път през 2012 г., когато над 300 големи града в САЩ вземат участие. Голямата награда от 5 млн. долара печели Провидънс с проект за подобряване на речника на деца от семейства с ниски доходи. Награди взимат и градовете Чикаго, Хюстън, Филаделфия и Санта Моника.

Тази година конкурсът е насочен към градовете в Европа с население над 100 000 души. До 31-и януари 2014 г. градовете, заявили участие, трябва да изпратят своите проекти.

Всеки желаещ може да се включи в конкурса, журито, което ще оценява идеите, е съставено от общински специалисти и неправителствени организации – в това число архитектурното сдружение „Трансформатори“, което от няколко години се занимава с градски експерименти в София, разкрасявайки и вдъхвайки живот на изоставени и занемарени места в града.

 

Статията "София дава 10 000 лева за оригинална градска идея" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Стара Загора за първи път с живо коледно дърво

За първи път Стара Загора ще има живо иглолистно дърво за предстоящите коледни празници в края на годината, вместо отсечено и украсено само за празника многогодишно дърво. Общо 120 малки кедърчета ще бъдат раздадени на децата от яслите и градините в града. Те могат да ги засадят навън заедно със своите семейства или в дворовете на детските заведения, както и да си отгледат коледно дръвче у дома. Идеята на кмета Живко Тодоров е заради празника тази година да не бъде отсичана елха. Тя е в продължение на желанието му Стара Загора да бъде още по-кр...

Skype усложнява цензурата в Китай

Компанията ползва ново партньорство, с което се криптира цялата информация

    


В Италия арестуваха български шофьор с 1 млн. евро фалшиви банкноти

Служители на финансовата полиция в сътрудничество с митнически инспектори на пристанище Анкона са открили 1 милион евро фалшиви банкноти, укрити в камион ТИР, който пристигнал с ферибот от Гърция, съобщиха италиански медии, цитирани от БТА. В информациите се посочва, че водачът на камиона е българин. Той заявил, че пътува по работа за Алесандрия - град с около 95 хиляди жители в областта Пиемонте, разположен в триъгълника Торино-Милано-Генуа, което го прави особено важен център на разпре...

"Гардиън": "Оставка" - протестиращите в България имат нужда от по-добър лозунг

България премина през режима на строги икономии много преди Гърция и останалите страни от Западна Европа. Антиправителствените протести вече отслабват, но страната остава в криза, пише британският ежедневник The Guardian. Кръгът от хора, изразяващи общественото недоволство, защитават своята позиция вече над 160 дни. Напрежението ескалира след ... България премина през режима на строги икономии много преди Гърция и останалите страни от Западна Европа. Антиправителствените протести вече отслабват, но страната остава в криза, пише британският ежедневник The Guardian. Кръгът от хора, изразяващи общественото недоволство, защитават своята позиция вече над 160 дни. Напрежението ескалира след ...

"Южен поток" нямало да вдига шум

Компресорната станция на газопровода “Южен поток”, която е разположена в близост до прочутия варненски плаж Паша дере ще е безшумна. Това стана ясно от презентация на Доклада на Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) на проекта, която беше представена пред журналисти вчера.
“Бях шеф на компресорната станция “Береговая” на “Син поток” Компресорната станция на газопровода “Южен поток”, която е разположена в близост до прочутия варненски плаж Паша дере ще е безшумна. Това стана ясно от презентация на Доклада на Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) на проекта, която беше представена пред журналисти вчера. “Бях шеф на компресорната станция “Береговая” на “Син поток”

Виц на деня – 28 ноември

Мая Манолова  Снимка: Сергей Антонов

Aко Мая Манолова водеше прогнозата за времето: “Няма зима, това са само няколко платени хора с кожуси. В малките градове е лято.”

Статията "Виц на деня – 28 ноември" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Иран покани инспектори на ООН в централата в Арак

Иран е поканил инспекторите на Международната агенция за атомна енергия на ООН да посетят централата за производство на тежка вода в Арак на 8 декември, съобщи директорът на МААЕ Юкия Амано, цитиран от Ройтерс и АФП.

Великотърновският общински съвет гласува три предложения до правителството

Три предложения до Министерски съвет и Министерството на здравеопазването гласува по- рано днес Великотърновският общински съвет. Вотът бе по време на редовната сесия на Местния парламент по предложение на Пламен Радонов от коалиция „Промяна за Велико Търново”. Той поиска Министерски съвет да разгледа възможността за възстановяване на финансирането на делегираните държавни дейности в общинските лечебни заведения. Предложението към здравното министерство е на Комплексния онкологичен център във Велико Търново да бъде възстановен остатъкът от сума...

Левите данъци на дясното правителство

Как компенсира Атина нежеланието си да намали държавния сектор? С данъци, които следващата година ще бъдат още по-високи.

прочети повече

Терминал 2 ще е подарък на бургазлии за Никулден

Новият терминал на летище Бургас ще бъде официално открит на 4 декември. На 5 декември ще се проведе ден на отворените врати, по време на който всички желаещи могат да посетят новия терминал и да го разгледат.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева












Новият терминал на летище Бургас ще бъде официално открит на 4 декември. На 5 декември ще се проведе ден на отворените врати, по време на който всички желаещи могат да посетят новия терминал и да го разгледат. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Борисов не се яви пред комисията на Сидеров, защото е в болнични

Бойко Борисов и Волен Сидеров в парламента.

Бойко Борисов няма да уважи поканата на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, защото е в болнични, обяви Емил Радев от ГЕРБ.

„Болничен лист може да се представи в деловодството по всяко време. Не сме съд, за да отлагаме заседанието”, заяви Радев.

Борисов беше поканен да даде лични обяснения по сигнал срещу него, внесен в комисията на Сидеров от новия политик Николай Бареков, в който се твърди, че Бойко Борисов е имал участи във фирми, докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София.

Сидеров реши, че обсъждането на този сигнал ще се отложи, докато Борисов оздравее.

Бойко Борисов отказа да се яви пред комисията за полетите на “Авиоотряд 28″, която беше председателствана от Венцислав Лаков от “Атака” въпреки, че е длъжен по Конституция.

Комисията е поканила и очаква да дойдат Десислава Атанасова и на съпруга й Красимир Атанасов във връзка с друг сигнал за конфликт на интереси, който касае Атанасова. Те обаче също не се явиха.

Волен Сидеров получи днес в парламента и сигнал срещу президента Росен Плевнелиев от лидера на “Екогласност” Емил Георгиева и обяви, че е възможно още днес комисията му да го разгледа.

Статията "Борисов не се яви пред комисията на Сидеров, защото е в болнични" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Стефан Цветков е преизбран в комисия на Международната тенис федерация


Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков получи още един мандат като член на комисията за тенис за ветерани към Международната тенис федерация (ITF).

Той беше преизбран за две години след заседанието на борда на директорите на ITF в Каляри, Италия.

"Членовете на борда ме помолиха да изразя тяхната висока оценка за вашия принос като член на комитета за тенис за ветерани и бихме желали  да удължим вашето членство в него за още две години - от 2013 до 2015...

Телефонните измамници с нова схема

„Ало“ измамниците имат нова схема за измами в училищата, предупреждават от полицията в Монтана. В Районното управление на полицията са дошли две измамени преподавателки.
Подходът е, при позвъняване на директора на училището, от името на началника на полицейското управление да бъде поискан преводач с чужд език, поради произшествие с чужденец.

„Ало“ измамниците имат нова схема за измами в училищата, предупреждават от полицията в Монтана. В Районното управление на полицията са дошли две измамени преподавателки. Подходът е, при позвъняване на директора на училището, от името на началника на полицейското управление да бъде поискан преводач с чужд език, поради произшествие с чужденец.

Филиз Хюсменова води делегация на конгрес в Лондон

Делегация, водена от Филиз Хюсменова, заместник-председател на ДПС и евродепутат, участва в работата на годишния конгрес на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в Лондон. Това съобщиха от офиса на евродепутата.
Конгресът ще се състои от 28 до 30 ноември. В делегацията на ДПС са включени Джевдет Чакъров - член Делегация, водена от Филиз Хюсменова, заместник-председател на ДПС и евродепутат, участва в работата на годишния конгрес на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в Лондон. Това съобщиха от офиса на евродепутата. Конгресът ще се състои от 28 до 30 ноември. В делегацията на ДПС са включени Джевдет Чакъров - член

Калфин пита Камерън: В какво е заплахата?

/КРОСС/ Ивайло Калфин изпрати днес писмо до британския премиер Дейвид Камерън по повод обявените вчера планове на правителството му за въвеждане на ограничения срещу работниците от други европейски страни. Те бяха обосновани с падащите от 1 януари 2014 г. ограничения за работа на българи и румънци в ЕС. „Като стипендиант на правителствената стипендия „Чивенинг" и като магистър и почетен доктор на „Университета в Лофбъро", имах привилегията да се запозная и да се възползвам от най-добрите постижения на Великобритания в образованието. С цялото ми уважение към Вашата страна , бих искал да ви помоля да не следвате националистите, а да покажете лидерство каквото Великобритания и Европа заслужават. Аз съм абсолютно убеден, че когато вземате решения от името на Обединеното кралство , ще демонстрирате визията и политическата мощ, която гражданите очакват от вас", пише Калфин. В писмото до британския премиер българският евродепутат заявява, че основанията за предприеманите мерки се базират на неверни твърдения и че британската икономика винаги е печелила от емигрантите, които носят принадена стойност на бизнеса. Калфин се позовава на британски и европейски изследвания, според които българите са във Великобритания, за да учат и да работят. Следователно те допринасят за развитието на британската икономика, плащат си данъците и учебните такси там

Иран е поканил инспекторите на ООН да посетят завода за тежка вода в Арак


Иран е поканил инспекторите на Международната агенция за атомна енергия на ООН (МААЕ) да посетят централата за производство на тежка вода в Арак на 8 декември, съобщи директорът на МААЕ Юкия Амано, цитиран от "Ройтерс".

Това е първата стъпка към изпълнението на плана, съгласуван миналата седмица в Женева във връзка с ядрената програма на Техеран.

На среща на управителния съвет на агенцията Амано допълни, че МААЕ обмисля как точно агенцията да изпълни ролята си в...

Проверяват безопасността на търговските обекти

Премиерът Пламен Орешарски е разпоредил проверка на общата безопасност на всички търговски обекти в страната, в които се събират много хора, включително и по-малките вериги за хранителни продукти. Причина за проверката е предотвратяване на случай, като този в латвийската столица Рига, обясни министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Thanksgivukkah насърчава търговията в САЩ

Търговците с охота приемат съвпадението като повод да предложат комбинирани менюта, сувенири и най-различни стоки за двойния празник

    


Японски електромoбил измина 1300 км. с едно зареждане

Постижението кандидатства в Книгата за рекорди на Гинес

    


Доброволец от Димитровград ще бъде посветен в рицар на добрата воля

Доброволец от Димитровград ще бъде посветен в „Рицар на добрата воля”. Отличието се присъжда от новооткрития Център за работа с доброволци, към местната фондация „Подари усмивка”. Това ще стане на официална церемония на 5 декември – Международния ден на доброволеца. Събитието е насрочено за 18 часа в Клуба на дейците на културата, информират организаторите.

Предвидени са още три номинации „За най-инициативен доброволец”, „Най-отговорен доброволец” и  награда за цялостен принос. Центърът за работа с доброволци официално стартира дейността си в началото на септември. Той е част от Националният алианс за работа с доброволци.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

Шок за ВЕИ-тата - 20% данък върху приходите им

Ден след като бюджетната комисия прие предложената от „Атака” нова данъчна тесла срещу производителите на енергия от възобновяеми енергийни източници, днес се появиха и първите реакции на засегнатите, в които се говори за тежки последици на енергетиката.

Иван Андреев напусна Общински съвет Сливен

Общинският съветник от БСП доц. Иван Андреев напусна Общински съвет Сливен. Преди началото на последното за него заседание той заяви: “През последните 10 години съдържание на моята обществена дейност беше създаването на едно истинско местно самоуправление. Полагане устоите на едно истинско демократично общество, стъпвайки на ясната позиция, че само гражданското общество е пътят за по-нататъшното развитие на нашата община. Нека да загърбваме личностни и партийни интереси и нека обичта към хората ни води към бъдещата ни дейност”. Иван Андреев пол...

Финалистите от "Х Фактор" представят най-известните филмови песни

Men in Black - саундтрака към Men in Black - саундтрака към "Мъже в черно" на Уил Смит, ще изпълни Иван Радуловски от групата на Станислава Армутлиева. Нелина Георгиева, която е на 16 години, ще изпее Skyfall на Адел. Песента е към последния филм за Джеймс Бонд. Людмила Йовчева, най-възрастната участничка в шоуто, ще представи и друга песен към един от филмите "Агент 007"

Проверяват молове и големи търговски вериги за здравина на конструкцията

Мащабни проверки за здравината на конструкцията на сградите, в които се помещават всички молове и големи търговски вериги, разпореди министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.

Той заяви пред журналисти, че е съгласувал действията си с премиера Пламен Орешарски.

Проверката е по повод скандалния инцидент в Латвия, където покрив на тъ Мащабни проверки за здравината на конструкцията на сградите, в които се помещават всички молове и големи търговски вериги, разпореди министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Той заяви пред журналисти, че е съгласувал действията си с премиера Пламен Орешарски. Проверката е по повод скандалния инцидент в Латвия, където покрив на тъ

Неизвестен мъж ограби 59-годишна хасковлийка на улицата

59-годишна жена от Хасково бе ограбена на улицата от неизвестен мъж, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Хасково.

Потърпевшата е подала сигнал вчера в 19:10 часа.  Тя е била нападната в междублоковото пространство на улица „Единство” в областния град. Неизвестният мъж й издърпал от ръцете найлонов плик с лични документи, 60 лева и мобилен телефон и избягал в неизвестна посока. Работата по случая продължава.

Хасково Новини

Терминал 2 в Бургас отваря врати на празника на града

Новият терминал на летище Бургас ще бъде официално открит на 4 декември. На 5 декември ще се проведе ден на отворените врати, по време на който всички желаещи могат да посетят новия терминал и да го разгледат.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева












Новият терминал на летище Бургас ще бъде официално открит на 4 декември. На 5 декември ще се проведе ден на отворените врати, по време на който всички желаещи могат да посетят новия терминал и да го разгледат. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Мила Кунис пазарува с бъдещата си свекърва

Двете дами видимо изглеждат доста близки

    


Погледнете небето от 2 до 4! Минава най-ярката комета!

Кометата Айсън ще може да бъде видяна днес от 14.00 до 16.00 ч. и утре до обяд. Съветът към любопитните да я видят е: Внимавайте да не ослепеете! Гледайте Айсън само със специалисти в регионалните астрономически обсерватории.

50 таксиджии протестираха в Пазарджик

Пазарджишките таксиметрови шофьори търсят подкрепа

Отложиха гласуването на Закона за хазарта

/КРОСС/ Управляващите отложиха гласуването на първо четене на промените в Закона за хазарта, които предвиждат от догодина намаляване на данъка върху хазартните игри с надеждата България да стане по-привлекателна за интернет сайтовете за залагания и те да се лицензират и да плащат данъци у нас. След края да двучасовата дискусия Александър Паунов от левицата поиска гласуването да бъде отложено за другата седмица, без да се мотивира. Първоначално предложението му не мина, но при прегласуването с един глас разлика БСП и ДПС се наложиха над ГЕРБ и "Атака" и отложиха гласуването. Левицата се оттегли, а от ГЕРБ побързаха да ги обвинят, че обслужват лобистки интереси. Промените в Закона за хазарта, предложени от депутатите от БСП и ДПС начело с шефа на бюджетната комисия Йордан Цонев, предвиждат от началото на следващата година букмейкърите, организаторите на тото и лото игри, покер и онлайн казина да се облагат с корпоративен данък. За издаване и поддържане на лиценз за хазартна дейност те ще дължат и двукомпонентна такса. Едната част от нея ще е еднократна - в размер на 100 хил. лв. Другата ще е 20%, но върху разликата между стойността на получените залозии изплатените печалби и ще се дължи всеки месец. В момента този вид хазартни дейности се облагат с 15% върху оборота

Първан Дангов: Детските градини в Дупница остават без храна и децата ще гладуват

От другата седмица детските градини в Дупница остават без хранителни продукти и децата ще гладуват,заяви директорът на Агенцията по храните в Кюстендил Първан Дангов, който е общински съветник в местният парламент. Той обясни, че в момента детските градини и ясли са изправени пред невъзможност да организират храненето на децата, тъй като общината не може да обезпечи финансово доставките и не изпълнява задълженията си към фирмите доставчици. От понеделник не са снабдявани с хляб и основни хранителни продукти. Единствено в ЦДГ „Калина" няма пробл...

АНС следила активността на ислямистки радикали в порносайтове

Американската Агенция за национална сигурност (АНС) е следила активността на ислямистки радикали в порносайтове в интернет, за да ги злепостави, съобщава изданието Американската Агенция за национална сигурност (АНС) е следила активността на ислямистки радикали в порносайтове в интернет, за да ги злепостави, съобщава изданието "Хъфингтън поуст". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Документът, който беше публично разгласен от бившия сътрудник на АНС Едуард Сноудън доказва

Арестуваха българин с фалшиви 1 млн. евро в Италия

Парите са били скрити в камион ТИР, с който българинът е пръстигнал в Италия

Сирийската национална коалиция ще участва в конференцията Женева-2

Главната сирийска опозиционна група - Сирийската национална коалиция - заяви, че ще присъства на международната конференция Женева-2 през януари, целяща да намери решение на гражданския конфликт в страната, заяви председателят на групата Ахмад Джарба, цитиран от Ройтерс. В интервю за Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирано от БТА, Джарба заяви също, че регионалната сила Иран трябва да бъде допусната до участие в конференцията, само ако спре да се намесва в кръвопролитията в Сирия и изтегли своите сили и наемници. По-рано коалицията заяви, че е готова да участва, ако бъдат създадени хуманитарни коридори и политическите затворници бъдат освободени. Опозиционната група настоя, че президентът Башар ал Асад не може да играе роля в бъдещето на Сирия. "Сега сме готови да отидем в Женева", заяви Джарба по време на посещение в Кайро, като добави, че опозицията вижда преговорите в Женева като крачка към преход на ръководството и "истинска демократична трансформация в Сирия". "Няма начин личността, отговорна за разрушаването на страната, да бъде отговорна и за изграждането на страната", подчерта Джарба по адрес на Асад. Опозиционният лидер също така отхвърли възможността Иран да участва в конференцията "при сегашните обстоятелства". "Иран е отговорен и участва по много ясен начин в убийствата в Сирия. Убил е хиляди сирийци чрез своята Революционна гвардия и наемниците от Хизбула, която е смятана за терористична група", заяви Джарба. "Ако Иран гледа сериозно на решаването на сирисйката криза, трябва да изтегли своята Революционна гвардия и (ливанските) наемници от Хизбула", подчерта лидерът на Сирийската национална коалиция. Иран е основен поддръжник, заедно с Русия, на режима на Асад по време на продължаващия над две години конфликт, който отне живота на над 100 000 души и прогони от домовете им милиони други. Техеран заяви, че ще участва в Женева-2, ако бъде поканен, и призова за спиране на огъня преди насрочените за 22 януари преговори.

ДАНС работи по сигнала срещу Орешарски

/КРОСС/ Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) работи по сигнала срещу премиера Пламен Орешарски, който преди две седмици каза, че правителството се стреми да се освобождава от държавни служители, които участват в антиправителствените протести. "Досега има няколко случая, за които всички знаем, и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук, пред тази сграда и все още са на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни... Стремим се да се освободим от такива хора", бяха думите на Орешарски. Заради изказването му пък Асоциация за eвропейска интеграция и права на човека (АЕИПЧ) изпрати сигнал до главния прокурор, в който поиска прокуратурата да образува досъдебно производство. В искането се казваше, че Орешарски е нарушил закона като със заплаха е попречил на граждани да осъществят своите конституционни политически права. Сигнал до прокуратурата и до Европейската комисия във връзка с изказването на Орешарски изпратиха и от ГЕРБ. Днес главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че сигналът до него е изпратен първо на Софийската градска прокуратура за проверка, а оттам е препратен на ДАНС. След като се върне, прокуратурата ще се произнесе. На 19 ноември, три дни след първоначалното си изказване, Пламен Орешарски се поправи и каза, че уважава всички протестиращи, като поясни, че това не трябва да са държавни служители в работно време, защото това би довело до саботаж на институциите.  

ДАНС се е заела със сигнала срещу Орешарски за уволняване на чиновници за участие в протести


Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) работи по сигнала срещу премиера Пламен Орешарски, който преди две седмици обяви, че ще бъдат освобождавани държавните служители, които участват в антиправителствените протести. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БТА.

По-късно Орешарски уточни, че имал предвид участието в протести в работно време.

Прокуратурата ще се произнесе по случая след като проверката приключи.

Заради...

Павлова: Сигналът срещу Плевнелиев е атака. Сидеров: Може да има импийчмънт

Всичко това, което виждаме със сигнала е по-скоро политическа атака срещу президента и срещу мен и опит за отклоняване на вниманието. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова по повод сигнала, внесен срещу нея от ПК "Екогласност" в парламентарната комисия за предотвратяване на конфликт на интереси, предаде БГНЕС. Разбрах, че сигналът е по проекта за пречиствателна станция по ИСПА, която е строена в периода 2004 – 2009 г. от МРРБ. В момента по този случай и по изпълнението на пречиствателната станция на Стара Загора има частно-правен спор, а именно, че българската фирма, която е подподизпълнител, не си е получила парите от подизпълнителя, поясни Павлова. Като цяло това е същността на спора и се води дело. Претенцият...

Варна се сдоби с френска инвестиция за газови находища

Франция ще инвестира 250 млн. евро в проучване на газови находища край Варна. Това стана ясно след среща на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан с кмета на морската столица Иван Портник, предаде Стандарт Нюз. Инвестицията е на френската компания „Тотал", която заедно с австрийски и испански партньори ще стартира проучване за газови находища. "Много съм горд да обявя, че средствата ще бъдат вложени скоро и нашето присъствие във Варна ще бъде още по-стабилно", коментира Н. Пр. Ксавие Лапейр дьо Кабан. Дейностите по реализирането на проучванията се очаква да започнат през януари. Кабан, който е за първи път във Варна след встъпването си в длъжност през октомври тази година, изрази задоволство и от дейността на франкофонското училище в морската столица, в ...

Отново смъртни случаи при строежа на един от стадионите за Мондиал 2014

След седмица ще се тегли жребият за разпределение по групи на страните, които следващото лято ще участват на Световното първенство по футбол в Бразилия. Нови два смъртни случая по време на строежа на единия от стадионите обаче, ще хвърли нови големи съмнения относно сигурността и безопасността на най-големия футболен форум на планетата. Вчера вечерта, на „Арена Коринтианс“ се е срутил кран, като последствията за двама от работниците са били фатални. Така общия брой на хората, които са загинали до момента при строежа на съораженията за световното са четирима, а със сигурност стадионът, който приема откриването на първенството няма да бъде завършен в срока, който бе даден от ФИФА – 31-ви декември. В момента тече разследване, а коментара на Сеп Блатер бе в с...

Япония и Южна Корея нарушиха въздушното пространство на Китай

Япония и Южна Корея са провели необявени полети през наскоро обявената зона за противовъздушна отбрана на Китай, заявиха служители от двете страни, цитирани от Би Би Си, предаде Стандарт Нюз. Японски самолети са провели рутинна "дейност за наблюдение" над Източнокитайско море, заяви говорителят на правителството. Южна Корея също проведе полет, предадоха от министерството на отбраната. Китай твърди, че самолети, преминаващи транзитно през зоната, която обхваща площи, към които имат претенции от Токио, Сеул и Тайпе, трябва да подадат летателните си планове предварително на китайските власти. Зоната включва острови, известни като Сенкаку в Япония и Диаоу в Китай, за които претендират Япония, Китай и Тайван. Япония има административен контрол над необитаемите острови, които са би...

Франция ще инвестира 250 млн. евро в проучване за газ около Варна

Най-голямата френска инвестиция в България, на стойност около 250 милиона евро, ще е във Варна. Това съобщи посланикът на Република Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан след среща с кмета на морската столица Иван Портних. Тя е на френската компания „Тотал”, която заедно с австрийски и испански партньори ще стартира проучване за газови находища в Черно море.

Японският индекс Nikkei достигна 6-годишен връх

Основният индекс на Япония Nikkei 225 се увеличи с 1,8% до 15 727,20 пункта, което е най-високата стойност от декември 2007 г. насам. Индексът...

Близо половин метър е снежната покривка в Пирин

Не са добри условията за туризъм в Пирин планина, за преход са подходящи само за отлично подготвени туристи. Това заяви в интервю за Дарик планинският спасител от ПСС-Добринище Цветан Пчелин. Във високите части на планината снежната покривка  достига 40 см. Времето е много студено. Пчелин препоръча на всички туристи, които са решили да излизат в планината, да са със зимна екипировка, обувките им да са с твърда подметка. "В момента няма лавинна опасност в планината, но Пчелин припомни, че Пирин е най-опасната планина, защото често има свличане н...

"Тотал" влага 250 млн. евро в проучване за газ около Варна

Реалното "дупчене" се очаква да започнат през януари

Депутатите отложиха гласуването на промените в Закона за хазарта

Гласуването на промените в Закона за хазарта ще се проведе следващата седмица. Това решиха депутатите след предложение на Александър Паунов от Коалиция за България.


При дебатите зам.-министърът на финансите Людмила Петкова обясни, че както е в действащия Закон за корпоративно











Гласуването на промените в Закона за хазарта ще се проведе следващата седмица. Това решиха депутатите след предложение на Александър Паунов от Коалиция за България. При дебатите зам.-министърът на финансите Людмила Петкова обясни, че както е в действащия Закон за корпоративно

Отварят болницата в Девин

Многопрофилната болница в Девин възстановява дейността си, съобщават от областната администрация в Смолян. Това стана ясно, след като Правителството отпусна 700 хил.лв на Община Девин. Така се осигурява достъп до постоянна медицинска помощ за жителите на общините Девин, Борино и Доспат. Отпуснатите средства от Правителството са осигурени от преструктурирането на разходите от централния бюджет.   От юли 2011г., общинското болнично заведение беше затворено заради дълг от близо 2 млн.лв. ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване