11/28/13 12:00
(http://www.hsnovini.com/)

И в Димитровград готвят увеличение на таксата за детските градини

И в Димитровград се готви увеличение на таксата за детските градини заради не разплатени задължения. Това обяви кметът на общината Иво Димов на провелото се днес заседание на местния Общински съвет. Повод за коментара стана разглежданата актуализация на бюджета на общината за тази година.

Месечната издръжка, която заплаща общината за едно дете е 120 лева. 54 лева е таксата, която плащат родителите, при пълно месечно посещение на детето им в детска градина.”Увеличение на таксата неминуемо трябва да има, въпроса е да бъде в рамките на нормалното и допустимото”, заяви кметът Иво Димов.

Според градоначалникът завишаването  трябва да бъде до 7 лева. Не разплатените задължения на детските градини за миналата година са в размер на около  350 000 лева, голяма част от които са вече погасени. За тази година обаче има нови не разплатени сметки.

До сега общината поема консумативите на 2 – 3 и 4-годишните малчугани, които посещават детските градини. От предлаганите 7 форми на обучение, повече от половината са безплатни, а останалите се финансират от общината. Средната брутна работна заплата на педагогическия персонал е 705 лева, а на помощният 405 лева, отчете градоначалникът. Общинските съветници одобриха актуализацията на бюджета на общината за тази година с 488 544 лв. Те приеха и вътрешна компенсирана промяна в разходите, както и промени в списъка за капиталовите разходи.

Общината ще ползва временен безлихвен заем от свободните средства по набирателната сметка за финансиране на недостига от бюджетни средства в размер на 300 000 лв.

Гледайте във видео новините на сайта. 

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване