Крадци оставиха село без икони за Коледа

Крадци отмъкнаха четири икони от църквата във врачанското село Девене и храмът остава без икони за Коледните празници, ако дотогава не се открие извършителят и не се върне откраднатото.

Поставят паметник на Иван Вазов в Аржентина

След националните ни герои Васил Левски и Христо Ботев, и символът на българската литература Иван Вазов ще има паметник в Аржентина, съобщи кметът на Сопот Веселин Личев. Той вече е посетил побратимения със Сопот аржентински град Лас Бреняс, където е подписал договор за икономически и културен обмен.

След националните ни герои Васил Левски и Христо Ботев, и символът на българската литература Иван Вазов ще има паметник в Аржентина, съобщи кметът на Сопот Веселин Личев. Той вече е посетил побратимения със Сопот аржентински град Лас Бреняс, където е подписал договор за икономически и културен обмен.

Златанова: 2014 година няма да е нулева за публичните инвестиции

2014 година няма да е нулева за публичните инвестиции в страната. Това заяви в Боровец вицепремиерът, отговарящ за еврофондовете Зинаида Златанова, която е обсъдила темата с министъра на финансите Петър Чобанов. "Първо, няма да е нулева за еврофондовете за новия програмен период, което очевидно е бил планът на опозицията и второ – създава се публично-инвестиционна програма в националния бюджет.

Привличаме китайски туристи заедно с други балкански партньори

/КРОСС/ Министерството на икономиката и енергетиката има готовност да договори и подпише споразумения със съседните балкански държави, с които да се оптимизира визовият режим в рамките на общоевропейската регулация и да спомогнат за създаването на общи комбинирани пакети и съвместни туристически продукти за привличане на китайски туристи в България. Партньори в подобно начинание на България могат да бъдат Румъния, Сърбия и Македония, както и всяка друга съседна страна, с която имаме обща визия и интерес за Китай. Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор Туризъм Бранимир Ботев на семинар в София на тема „Как успешно да привличаме туристи от Китай". В инициираната от МИЕ среща участваха търговския представител на България в Пекин Нели Нанова, представители на над 40 фирми от турсистическия бранш в България и експерти от Министерския съвет. Зам.-министър Ботев акцентира, че китайският турист е цел номер едно за туроператорите, но има по-специфичен профил на интереси при пътуванията и почивките си. Той не се интересува особено от морски и планински туризъм, но за сметка на това се впечатлява от дестинации, предлагащи минерални води, културно-историческо наследство, пазаруване, развлечения и СПА туризъм

Бр. Ботев: Може да се споразумеем с балканските държави за китайския пазар

Министерството на икономиката и енергетиката има готовност да договори и подпише споразумения със съседните балкански държави, с които да се оптимизира визовият режим в рамките на общоевропейската регулация и да спомогнат за създаването на общи комбинирани пакети и съвместни туристически продукти за привличане на китайски туристи в България.

Власт без отговорност, видя Павлова в правителството

Резултатите от изборите бяха манипулирани чрез медиите, смята тя

    

Власт без отговорност, видя Лиляна Павлова в правителството

Резултатите от изборите бяха манипулирани чрез медиите, смята тя

    


Апаши посегнаха на храм във врачанско село

/КРОСС/ Апаши посегнаха на храма „Св. св. Петър и Павел" във врачанското село Девене. Крадците са разбили западната врата на църквата и се вмъкнали вътре призори, съобщиха от полицията. Те са отмъкнали четири от най-ценните икони, зографисвани от възрожденски майстори, които са собственост на Врачанската митрополия. „Това е работа на безбожници, не знаят ли, че нищо добро не ги чака и ще си изпатят много за този тежък грях", припомнят поверието местните баби. И се ядосват, че точно на Рождество Христово в черквата няма на има образи на светци.

Поставят паметник на Вазов в Аржентина

След националните ни герои Васил Левски и Христо Ботев, и символът на българската литература Иван Вазов ще има паметник в Аржентина, съобщи кметът на Сопот Веселин Личев. Той вече е посетил побратимения със Сопот аржентински град Лас Бреняс, където е подписал договор за икономически и културен обмен.

След националните ни герои Васил Левски и Христо Ботев, и символът на българската литература Иван Вазов ще има паметник в Аржентина, съобщи кметът на Сопот Веселин Личев. Той вече е посетил побратимения със Сопот аржентински град Лас Бреняс, където е подписал договор за икономически и културен обмен.

Шефът на АПИ смята за удачен модела на снегопочистване у нас

Председателят на управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков в „Седмицата” на Дарик:Почистени ли са пътищата в страната?Да, към настоящия момент абсолютно всички пътища в страната са почистени, но все пак са при зимни условия. Пътуващите трябва да отчитат факта, че сутрешните температури са много ниски и на много места има потенциална опасност от заледяване, особено на сенчестите места и северните склонове.Не хвърляте ли пясък, сол?Хвърляме. Пътноподдържащите фирми не спират своята работа и всяка сутрин се правят обходи и...

Закуската на Луиза Григорова - вълшебна смес с мака и годжи бери, която удължава живота

Преди около два месеца Луиза Григорова се оплакала на колежката си Лилия Маравиля, че фитнесът  е скучен. Актрисата  препоръчала да опита нейния спорт - бокса. Оттогава Луиза е редовна в залата - ходи по 2-3, а понякога и повече пъти седмично. Тренира от два месеца, а вече си е купила цялото необходимо оборудване - ръкавици, бинтове и т.н.
Дали за Преди около два месеца Луиза Григорова се оплакала на колежката си Лилия Маравиля, че фитнесът е скучен. Актрисата препоръчала да опита нейния спорт - бокса. Оттогава Луиза е редовна в залата - ходи по 2-3, а понякога и повече пъти седмично. Тренира от два месеца, а вече си е купила цялото необходимо оборудване - ръкавици, бинтове и т.н. Дали за

Васил Маринов: Целта ни е да овладеем кризата и да може да я контролираме

Заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов в „Седмицата” на Дарик:Имало е въоръжен обир снощи в София. Може ли да прибавите нещо ново към оскъдната информация до момента?За съжаление нямаме нови данни.Фармацевтична фирма, дистрибутор на лекарства, „Либра”…Колегите работят по случая. Единствено сутринта дежурният ми докладва, че са намерили едни 40 000 лв., които са ги били първоначално помислили, че са също ограбени. Всъщност по-малко от 40 000 са… около 50 000 е размерът на грабежа.Петдесет са взели, 40 са намерени. ...

С новия Кодекс: Край на избори като на Борисов!

Повече в България няма да се правят избори по маниера на Борисов и Цветанов. Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг след края на заседанието на властта в Боровец.

JPEG изображения разнасят зловреден код

/КРОСС/ Кибер престъпници използват инфектирани JPEG файлове, за да ъпдейтват съществуващи заплахи или да инициират нови атаки, алармира Trend Micro.Оказва се, че изображението съдържа кодирани конфигурационни файлове, както и изпълними файлове. Първите позволяват на атакуващите да променят настройки, те съдържат също данни за хост имената на компрометираните мрежи и имена на процеси на редица антивирусни продукти.Изпълнимите файлове, кодирани в изображението, са били или ъпдейти или нов малуер, готов да инфектира целта, показва анализът на Trend Micro. Според експертите на компанията, подобен метод се използва още от 2010 година и продължава да се прилага и в момента.Малуерът принадлежи към семействата SOGOMOT и MIRYAGO, които се ъпдейтват по необичаен начин - чрез зареждане на JPEG файл, който съдържа криптирани конфигурационни и изпълними файлове. Опасните JPEG файлове се хостват на различни уеб сайтове, основно в Азия. Някои от тях са легитимни, което означава, че са жертви на атакуващите, които ги използват за своите цели, пише technews.bg.

Родители видяха починалия си син, докато слагат цветя на гроба му

Родители на младо момче от Полша останаха шокирани от покъртителна гледка на гробищата. Майката и бащата на момчето са отишли до гроба на сина си, за да му оставят цветя. Точно в този момент те го виждат жив и се изплашили до смърт, съобщи petel.bg 

В първия момент родителите не можели да повярват на очите си. Ярослав Каролински е бил обявен ... Родители на младо момче от Полша останаха шокирани от покъртителна гледка на гробищата. Майката и бащата на момчето са отишли до гроба на сина си, за да му оставят цветя. Точно в този момент те го виждат жив и се изплашили до смърт, съобщи petel.bg В първия момент родителите не можели да повярват на очите си. Ярослав Каролински е бил обявен ...

Родители срещнаха починалия си син, докато слагат цветя на гроба му

Родители на младо момиче от Полша останаха шокирани от покъртителна гледка на гробищата. Майката и бащата на момчето са отишли до гроба на сина си, за да му оставят цветя. Точно в този момент те го виждат жив и се изплашили до смърт, съобщиха от petel.bg 
В първия момент родителите не можели да повярват на очите си. Ярослав Каролински е бил обявен Родители на младо момиче от Полша останаха шокирани от покъртителна гледка на гробищата. Майката и бащата на момчето са отишли до гроба на сина си, за да му оставят цветя. Точно в този момент те го виждат жив и се изплашили до смърт, съобщиха от petel.bg В първия момент родителите не можели да повярват на очите си. Ярослав Каролински е бил обявен

Не пускат Ранобудните студенти в Аулата на ВТУ

Ранобудните студенти ВТУ

Днес сутринта Ранобудните студенти от Велико Търново не бяха допуснати до Аулата на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

Ранобудните искали да влязат със знамето си в залата по време на “Деня на отворените врати на ВТУ”.

Идеята беше да се наблюдава събитието и да не се скандират лозунги. Всичко говори, че разпореждането е било само Ранобудните студенти да не се допускат в Аулата, коментираха пред OFFNews.bg студенти от ВТУ.

Младежите попитали дали може да влязат без знамена и плакати,  но отново не ги пуснали.

В позицията си те отбелязват: “Това, че не сме кандидат-студенти, не означава, че не ни интересува какво се случва в университета, как се провеждат кампаниите и доколко се поддържа авторитета на ВУЗ-а. Защото ние не гледаме само себе си и собственото си оцеляване, а искаме нашите бъдещи колеги да учат в авторитетен университет, какъвто би трябвало да бъде ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.  Ние бяхме тези, които поставиха болезнени въпроси и предложения към ръководството на ВТУ относно качеството на образованието и прозрачността във ВУЗ-а. Което автоматично подсеща, че ние ще бъдем и тези, които ще следят как протичат кампаниите по привличане на студенти”.

След събитието Ранобудните студенти са попитали и ректора защо е имало нареждане те да не бъдат допуснати, на което отново не са получили отговор. 

Статията "Не пускат Ранобудните студенти в Аулата на ВТУ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Над 50 сигнала от недоволни пациенти са постъпили в Сдружението “За равни права в здравеопазването” във Варна

Над 50 сигнала от недоволни пациенти са постъпили в Сдружението “За равни права в здравеопазването” във Варна тази година. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Олга Томова, председател на сдружението. Сигналите от пациенти постъпват под различна форма.

Терминологията на Forex пазара

Някои основни познания, които трябва да имаме за езика на валутната търговия

    


2600 лв. глоба за бедна жена, пуснала въдици

73-годишната Йорданка Димова от Златарица е бракониер - заловена е да лови риба с непозволени средства, без билет и по време на забрана. Затова  е наложена глоба от 3700 лв. Това постанови районният съд в Елена по трите жалби на жената. Вместо 3700 лв. бабата с минимална пенсия е осъдена да заплати 2600 лв. 73-годишната Йорданка Димова от Златарица е бракониер - заловена е да лови риба с непозволени средства, без билет и по време на забрана. Затова е наложена глоба от 3700 лв. Това постанови районният съд в Елена по трите жалби на жената. Вместо 3700 лв. бабата с минимална пенсия е осъдена да заплати 2600 лв.

Австрийски инвеститор прави завод за биогаз в Сухиндол

/КРОСС/ Над 3 милиона евро ще вложи инвеститор от Австрия за изграждането на завод за биогаз в град Сухиндол. Компанията вече има изградени мощности за биогаз, от който се произвежда електричество в Астрия, Сърбия и Чехия.Нашият завод ще бъде построен за три месеца чрез публично частно партньорство, каза кметът на община Сухиндол Пламен Чернев.Ние предоставяме терена на площ от 18 декера и половина, предоставяме цялото проекто-обезпечение, което трябва да се получи, като същевременно искаме и процентно съотношение от новото дружество, защото ние не можем да участваме, ние искаме, но не може да участваме с кеш пари, посочи кметът.Суровината ще бъде царевичен силаж и започват преговори с производители за сключване на договори за доставка.Договори със земеделски кооперации или частни земеделски производители, поне минимум 10-12-годишни договори за доставка на суровина, защото там ще трябва някъде около 7-8 хиляди тона царевичен силаж годишно, каза още Чернев. Новият завод ще разкрие работни места, а вложената в него инвестиция ще се изплати за 7 години.  

САЩ ще унищожават сирийското химическо оръжие в морето

САЩ ще ликвидират част от сирийските химически оръжия и това ще стане на борда на американски кораб, съобщи Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), цитирана от световните агенции, предаде БТА. По думите на генералния директор на ОЗХО Ахмет Юзюмджу операцията по ликвидиране ще стане на борда на американски плавателен съд като се приложи хидролиза. В момента се модернизирал военния кораб, на който ще бъде унищожено химическото оръжие. Специалисти на организацията отбелязват, че по този начин ще бъдат ликвидирани само "приоритетни химически вещества". За другите типове химически вещество ОЗХО, чиято централа се намира в Хага, вече получи заявки от заинтересовани компании, които биха участвали в ликвидирането им.

ГЕРБ осъди насилието в Киев

ПП ГЕРБ остро осъжда употребата на сила от страна на полицията в украинската столица Киев, където снощи се проведе акция за разпръсване на мирно протестиращите демонстранти. За нас, като членове на ЕНП, подобни действия противоречат на демократичните ценности и човешките права, се казва в декларацията на партията, предаде БГНЕС. В документа от ГЕРБ посочват: "Упражняването на насилие срещу беззащитни и невинни хора, сред които жени и деца, отстояващи своите позиции в подкрепа на европейската интеграция, не може да бъде оправдана. Подобна ситуация и мерки на полицейските сили не могат да бъдат допуснати в нито една държава-членка на ЕС. Включително от ГЕРБ вече сме изразявали своето притеснение от подобни действия, прилагани и към мирно протестиращите около Народното с...

"Мини" се зареди с нови технологии

Най-сетне новото "Мини" видя бял свят. Това е третото поколение на култовия британски мъник, откакто влезе в семейството на групата БМВ. Първите отзиви за новата генерация са позитивни. Към колата може да има само една забележка - изглежда като старата. Но в това няма нищо чудно. Кой променя печелившата формула? И кой ще си купи "Мини", ако не изгл Най-сетне новото "Мини" видя бял свят. Това е третото поколение на култовия британски мъник, откакто влезе в семейството на групата БМВ. Първите отзиви за новата генерация са позитивни. Към колата може да има само една забележка - изглежда като старата. Но в това няма нищо чудно. Кой променя печелившата формула? И кой ще си купи "Мини", ако не изгл

Литекс прибави три точки към актива, без проблем срещу Любимец

Литекс се наложи без особени проблеми срещу Любимец, с 4:1 като гост, в 19-я кръг на А група. И тримата голмайстори на "оранжевите" се разписаха в двубоя - Джордан, Джазула и Симеон Славчев, за да направят победата на своите сигурна още в началото на второто полувреме. С трите точки, Литекс запази дистанцията от пет пред ЦСКА, и при издънка на Лудогорец утре в Стара Загора, може да се озове само на три зад лидера. Ловчанлии стартираха по-добре в Любимец, и имаха първите два шанса да открият резултата в началото, чрез Ваюши и Джазула. Славчо Шок...

ГЕРБ осъди насилието в Киев

София /КРОСС/ От ГЕРБ осъдиха употребата на сила от страна на полицията в украинската столица Киев, където снощи се проведе акция за разпръсване на мирно протестиращите демонстранти. "За нас, като членове на ЕНП, подобни действия противоречат на демократичните ценности и човешките права", пишат в декларация до медиите от партията на Бойко Борисов. "Упражняването на насилие срещу беззащитни и невинни хора, сред които жени и деца, отстояващи своите позиции в подкрепа на европейската интеграция, не може да бъде оправдана. Подобна ситуация и мерки на полицейските сили не могат да бъдат допуснати в нито една държава-членка на ЕС. Включително от ГЕРБ вече сме изразявали своето притеснение от подобни действия, прилагани и към мирно протестиращите около Народното събрание в България граждани. Употребата на сила срещу протестиращи е недопустима и ще има своите последици за отношенията между ЕС и Украйна. Това трябва да е ясно на управляващите в Киев, но и в София", подчертават от ГЕРБ.Според тях готовият договор за асоцииране на Украйна може да бъде подписан, след като страната изпълни своите ангажименти. "Вратата на ЕС за присъединяване на Киев е отворена, съюзът е готов да помогне на всички украински граждани, за да реализира желанието на голяма част от гражданското общество в страната за европейска перспектива на Украйна", посочват в заключение от партията на Борисов. Снимка: Булфото, всички права запазени

Обсъдиха съдбата на площад Централен

Обсъждането на заданието на проекта за площад Централен, което снощи събра много  архитекти, археолози и граждани, доказа, че голяма част от пловдивчани живо се интересуват от бъдещата визия на своя град. В препълнената заседателна зала на Общинския съвет се разгоря сериозна дискусия във връзка с международния конкурс за проектиране на площад Централен. Много от хората вземаха думата за да изкажат мненията и препоръките си по бъдещата реконструкция на пространството между Военния клуб, Партийния дом, Пощата и Градската градина....

4 причини, които убиват любовта

Голям е процентът на представителките на нежния пол, които след раздяла с дългогодишния си партньор, дълго време след това продължават да си задават въпроса „Защо?”. Отговорът в много случаи съвсем не е еднозначен. Често той не е само един, а е съвкупност от отговори на редица въпроси – кои с по-голяма, кои с по-малка важност. Но всъщност кое... Голям е процентът на представителките на нежния пол, които след раздяла с дългогодишния си партньор, дълго време след това продължават да си задават въпроса „Защо?”. Отговорът в много случаи съвсем не е еднозначен. Често той не е само един, а е съвкупност от отговори на редица въпроси – кои с по-голяма, кои с по-малка важност. Но всъщност кое...

Американски генетик твърди, че човекът е кръстоска между шимпанзе и прасе

Човешкият вид произлиза като хибриден резултат от смесването на мъжко прасе и женско шимпанзе. Това е твърдението на генетика Юджийн Маккарти от университета в Джорджия, водещ авторитет в изучаването на животинските кръстоски, предава Дейли Мейл. 

Ученият отбелязва, че хората имат много общи черти с шимпанзетата, но също така имаме и доста Човешкият вид произлиза като хибриден резултат от смесването на мъжко прасе и женско шимпанзе. Това е твърдението на генетика Юджийн Маккарти от университета в Джорджия, водещ авторитет в изучаването на животинските кръстоски, предава Дейли Мейл. Ученият отбелязва, че хората имат много общи черти с шимпанзетата, но също така имаме и доста

Митрополит Галактион го изписват следващата седмица

Приет е за профилактичен преглед, не е отровен

    


Евтим Костадинов: Няма публична личност със замразено досие

София /КРОСС/ Олигарси с досиета има. Не мога да кажа кои точно са те. Повече може да се разбере от решенията, с които сме излезли. Това коментира пред bTV шефът на Комисията по досиетата Евтим Костадинов. След отпадането на параграф 12, към момента няма нито една публична личност, на която да е замразено досието, категоричен бе той. Костадинов сподели, че не е било лесно осветляването на президента Георги Първанов Все пак ставало въпрос за най-голямата институция в държавата. Основната ни мотивация беше преди всичко истината. Веднъж завинаги да се спре с тази спекулация и рекет, подчерта той.

Евтим Костадинов: Няма публична личност със скрито досие

София /КРОСС/ Олигарси с досиета има. Не мога да кажа кои точно са те. Повече може да се разбере от решенията, с които сме излезли. Това коментира пред bTV шефът на Комисията по досиетата Евтим Костадинов. След отпадането на параграф 12, към момента няма нито една публична личност, към която да е скрито досие, категоричен бе той. Костадинов сподели, че не е било лесно осветляването на президента Георги Първанов Все пак ставало въпрос за най-голямата институция в държавата. Основната ни мотивация беше преди всичко истината. Веднъж завинаги да се спре с тази спекулация и рекет, подчерта той.

Сами сме си виновни за загубата, заяви Антони Здравков


Старши треньорът на "Левски" Антони Здравков потърси вината само в своя отбор за загубата от "Черно море" с 1:2.

Сините отстъпваха почти през цялата среща във Варна и заслужено претърпяха четвъртото си поражение от началото на сезона.

"Получи се здрав двубой на тежък терен, но не искам да се оправдавам с него. Не успяхме да спечелим, защото трудно сваляхме топката на земята и се играеше основно с дълги топки. Получихме елементарен първи гол и това създаде хаос в нашите...

Искат бизнесът да поеме ангажимент по финансиране на висшето образование

Българският бизнес да поеме ангажимент за споделяне на отговорността по финансиране на висшето образование у нас. За това призова във Варна заместник-министърът по образованието Атанаска Тенева. „Като казвам ангажимент на бизнеса, имам предвид не само претенциите му към това до колко специалистите съответстват на конкретните потребности, но от друга страна и за споделеното финансиране на обучението, на научните изследвания“, коментира тя.

Управляващите пак ще възраждат АЕЦ "Белене"


Шест дни преди България да представи позицията си в международния арбиртаж, където води спор с Русия за неустойки заради отказа си да строи АЕЦ "Белене", днес премиерът Пламен Орешарски и лидерът на БСП Сергей Станишев обявиха възраждането на проекта. 

"Работи се по въпроса с изграждането на АЕЦ "Белене", заяви премиерът Пламен Орешарски на пресконференция след семинара на управляващите в Боровец, цитиран от Би Ти Ви.

"Позицията на БСП е много ясна и последователна – ние...

Вдигат за първи път храм в монтанското село Трифоново

С божията благословия в монтанското село Трифоново ще има най-сетне православен храм на името на Светите братя Кирил и Методий. Мястото на възвишение, огряно от слънцето, бе осветено от архимандрит Антим, протосингел на Видинската митрополия. Направена бе и първа копка.















С божията благословия в монтанското село Трифоново ще има най-сетне православен храм на името на Светите братя Кирил и Методий. Мястото на възвишение, огряно от слънцето, бе осветено от архимандрит Антим, протосингел на Видинската митрополия. Направена бе и първа копка.

Човечеството - кръстоска между шимпанзе и прасе?

Човешкият вид произлиза като хибриден резултат от смесването на мъжко прасе и женско шимпанзе. Това е твърдението на генетика Юджийн Маккарти от университета в Джорджия, водещ авторитет в изучаването на животинските кръстоски, предава Дейли Мейл. 

Ученият отбелязва, че хората имат много общи черти с шимпанзетата, но също така имаме и доста Човешкият вид произлиза като хибриден резултат от смесването на мъжко прасе и женско шимпанзе. Това е твърдението на генетика Юджийн Маккарти от университета в Джорджия, водещ авторитет в изучаването на животинските кръстоски, предава Дейли Мейл. Ученият отбелязва, че хората имат много общи черти с шимпанзетата, но също така имаме и доста

Специалисти: Борбата с агресията сред подрастващите изисква колективни усилия

Пловдив /КРОСС/ Насилието и агресията сред подрастващите дискутираха днес психолози, преподаватели, представители на отговорни институции и неправителствени организации, работещи по темата. Разговорът започна проф. д-р Маджирова, която представи на аудиторията детските комплекси с техните както отрицателни, така и положителни проявления. Психологът от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца в рискови групи към МВР Невена Божилова подчерта, че в работата с подрастващите изключително значение има семейството. Училището като територия за възпитание има нужда от законодателна и финансова подкрепата, за да се чувстват децата защитени и обгрижвани, каза Елена Кисьова - училищен директор. Мария Никовска от сектора за борба с противообществените прояви сподели, че престъпленията на малолетни и непълнолетни носят характеристиките на подчертана жестокост. Изказването на Веселина Божилова от сдружение „Майки срещу дрогата" трогна до сълзи участниците в дискусията. За случаите на спасени от дрогата млади хора журналистката е извела една обща величина - подкрепата, разбирането и борбата на двамата родители. Най-популярната теза, че детето насилник копира примери и модели на поведение от семейството опроверга експертът Емил Атанасов. Неговата практическа работа доказала, че агресивните деца в повечето случаи идват от семейства с двама родители

Старокин: Ако Левски иска да спечели, трябва да пусне кръв

Защитникът на Левски Орлин Старокин отдаде загубата от Черно море на липсата на желание у неговите съотборници да се хвърлят в единоборствата. „Сините“ претърпяха поражение с 1:2 на „Тича“. „Не мога да кажа, че се получи някакъв качествен двубой, беше повече на битка и единоборства, условията-теренът не позволяваха да се играе футбол. Те стъпиха по-здраво в единоборствата. Имам лека аркада, не е кой знае какво, опитах се да дам най-доброто от себе си“, допълни Орлин Старокин. „Не може да спечелиш мач, без да се одраскаш или пуснеш кръв. Мисля, ...

Украинската полиция използва сила срещу протестиращите в Киев

Части за борба с масови безредици разпръснаха със сила протестиращите в центъра на Киев за европейската бъдеще на страната си, съобщиха световните агенции. Според очевидци около 4:30 сутринта жандармерията е започнала да изтласква събралите се и се е стигнало до сблъсъци, употреба на палки и сълзотворен газ. Полицията съобщи, че е започнала да разчиства Площада на независимостта след няколко инцидента. Протестите започнаха заради отказа на президента Виктор Янукович да подпише споразумение за асоцииране с ЕС и решението му да започне сближаване с Русия. "Има пострадали. Почти всички пострадали са с разбити глави", съобщи журналист, цитиран от Gazeta.ru. Според депутата от украинския парламент Андрей Шевченко са пострадали няколко десетки души. Пресслужбата на Коалицията на участниците в Оранжевата революция съобщи, че в разчистването на площада са участвали около 1000 сътрудници на спецподразделението на милицията "Беркут". "Използваха газ. Чуваха се силни взривове. Хората ги изхвърлят като боклук от площада", пише в съобщението. Част от активистите на коалицията са били задържани, а мобилните връзки в района са били заглушени. Посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пият предупреди, че ще има сериозни последици за двустранните отношения, ако властите приложат сила срещу участниците в митингите в подкрепа на евроинтеграцията на страната.

Данчо Караджов: Ако музиката е любов, нека си остане такава

Когато се промъкваш тайно на нечия генерална репетиция, пред теб няма много възможности. Да се качиш на сцената, ако все пак си успял да влезеш, и да си поговориш с фронтмена, със сигурност не е една от тях. Да те изгонят, изглежда много по-логично. Има обаче музиканти, които действат, водени не от логиката, а от сърцето. Вечер Когато се промъкваш тайно на нечия генерална репетиция, пред теб няма много възможности. Да се качиш на сцената, ако все пак си успял да влезеш, и да си поговориш с фронтмена, със сигурност не е една от тях. Да те изгонят, изглежда много по-логично. Има обаче музиканти, които действат, водени не от логиката, а от сърцето. Вечер

Митрополит Галактион е в болница

Той бил приет за рутинен преглед и ще бъде изписан следващата седмица. По-рано тази седмица обаче се заговори за заговор за отравянето му

България ще бори младежката безработица с 55 милиона евро

Броят на заетите се е увеличил, но и броят на безработните, обясни Адемов

    


Външният министър на Украйна става шеф на президентската администрация

/КРОСС/ Министърът на вътрешните работи на Украйна Виталий Захарченко ще поеме поста ръководител на президентската администрация, съобщава РИА "Новости". „Вместо Сергей Левочкин президентската администрация ще оглави Виталий Захарченко. Мястото на министър на вътрешните работи на свой ред ще получи Виктор Дубовик, който до този момент заемаше поста на първи заместник-министър на вътрешните работи", се посочва в съобщение на украинското МВР.По-рано бе съобщено, че Левочкин е подал оставка от поста ръководител на президентската администрация поради несъгласие с разпръсването на демонстрацията в Киев.

Дядо Галактион забрани на лекарите да коментират здравословното му състояние

Няма яснота какво е състоянието на старозагорския митрополит Галактион, който бе настанен в Правителствена болница. Дарик се свърза с директора на лечебното заведение проф. Людмил Спасов, който заяви, че е изрично помолен от дядо Галактион да не разпространява информация за здравословното му състояние. От Светия Синод също не коментираха. Старозагорският митрополит бе приет в болница „Лозенец” вчера, само няколко дни след като лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев разкри, че е бил помолен от покойния вече варненски митрополит Кирил да пре...

Експертна комисия проверява свлачището в Ораново

Областният управител Муса Палев назначи експертна комисия, която да извърши оглед на свлачище „Ораново”, съобщават от пресцентъра на Община Симитли. В понеделник комисия, в състав от представители на Министерство на регионалното развитие, БАН, Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, инженери, хидрогеолози започват работа на място в миньорския квартал в град Симитли. Задачата на експертите е да бъде направена адекватна оценка на състоянието на свлачището и да бъдат набелязани конкретни мерки, с оглед защита на населението ...

Черно море би "Левски" в екшън във Варна

Левски падна от Черно море с 1:2 на стадион „Тича“ във Варна. „Сините“ проспаха голяма част от двубоя и си тръгнаха огорчени от морската столица. Поражението отдалечи още повече момчетата на Тони Здравков от челните места, а успехът е много важен за четата на Георги Иванов в битката за място в първата седмица.

Ще имаме нов блок на "Козлодуй" и ново "Белене"

Премиерът Пламен Орешарски обяви изграждането на нов блок на АЕЦ "Козлодуй" и "Белене", за да изнасяме ток. Създава се публично-инвестиционна програма в националния бюджет и Фонд за растеж с 500 млн. лв.

Украинската опозиция ще се срещне с представители на ЕС

Един от лидерите на проевропейските протести в Украйна, Арсений Яценюк, съобщи, че опозиционни водачи ще се срещнат днес с представители на ЕС, предаде AFP. Същевременно, Яценюк отправи призив за предсрочни парламентарни и президентски избори. Същевременно, министърът на външните работи на Швеция Карл Билд и неговият литовски колега Линас Линкевичус осъдиха употребата на сила срещу протестиращите в центъра на Киев. Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле написа в Twitter, че ЕК следи с голяма тревога случващото се на Площада на независимостта, и призова украинските власти да се въздържат от употреба на сила. Лидери на опозиционните фракции в Украйна създадоха Щаб на съпротивата, и от 4 декември ще пристъпят към подготовката на общонационален протест, предаде Обозреватель, позовавайки...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване