12/03/13 07:25
(http://offnews.bg)

Отбелязваме Международния ден на хора с увреждания

Отбелазваме Международния ден на хора с увреждания.

На 3-и декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания.

По данни на Националния статистически институт (НСИ) в България има 480 хил. души със стпене на увреждане и със специфично потребности. 

За 3 декември в целия свят се организират кампании с цел постигане на ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания.

В София отбелязването на Международния ден на хората с увреждания започна още вчера вечерта с благотворителен концерт-спектакъл в Младежкия театър.

Премиерът Пламен Орешарски и социалният министър Хасан Адемов ще се срещнат днес с членове на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания в Министерския съвет.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Проект "Живота е движение".

Статията "Отбелязваме Международния ден на хора с увреждания" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване