Орешарски: За “Южен поток” ще се съобразим с ЕС

Пламен Орешарски

„Що се касае до европейските изисквания към този проект, предстоят разговори и ще се съобразим в максимална степен с европейските изисквания”, ояви премиерът Пламен Орешарски след среща с председателя на правителството на Сърбия Ивица Дачич в Министерския съвет.

Миналата седмица от Европейската комисия обявиха, че двустранните договори на България и останалите европейски държави с Русия за изграждането на газопровода „Южен поток” са в нарушение на законодателството на ЕС и трябва да бъдат предоговорени от нулата.

Външният министър Кристиан Вигенин обяви в интервю за БНТ в събота, че проектът “Южен поток” не е нещо, което Европейската комисия и Европейският съюз ще решават. Вероятно с Орешарски или не си говорят, или са на различни мнения.

Енергийният министър Драгомир Стойнев пък обяви на брифинг вчера, че договореното по проекта отговаря на законодателството на ЕС.

“Не сме разглеждали в детайли всички аспекти на „Южен поток”, но беше обект на разговор с общото мнение, че проектът би дал по-голяма сигурност от една страна за газовите доставки, а от друга страна той като икономически проект е изгоден и за двете страни”, уточни Орешарски след срещата с Дачич. 

“На вас ви е малко по-лесно, защото без вас няма да има „Южен поток”. Сърбия няма проблем с „Южен поток”, а има голям интерес да бъде реализиран, защото не можем да зависим само от една газова посока.

Получаваме газ само от Украйна. Имаше периоди на ледени зими заради този монопол в доставките на газ. Би трябвало да се прилага един и същи аршин, когато се говори за северния и южния поток.

Очакваме този проект да бъде реализиран, той е най-големият в Европа. Това е от капитално значение за нашата икономика”, коментира сърбинът.

Заради това Сърбия се надява представителите на ЕС и Русия да се разберат за проекта.

“Не можем сами да строим „Южен поток”, защото сме на средата. Важна е нашата газова връзка – интерконекция между София и Ниш. Ще работим за това да имаме възможно повече алтернативни посоки. Гледаме на „Южен поток” като икономически, а не политически проект”, добави Дачич.

Статията "Орешарски: За “Южен поток” ще се съобразим с ЕС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ръкостискането на Обама с Кастро разгневи консерваторите в САЩ

Историческото ръкостискане на президента Барак Обама с кубинския лидер Раул Кастро в Южна Африка разгневи американските консерватори, които го нарекоха пропаганден удар на Кастро, предаде Франс прес. "Защо да бъде стискана ръката на човек, който хвърля в затвора американци?" - възмути се сенаторът републиканец Джон Маккейн. "Защо се прави това? Невил Чембърлейн стисна ръката на Хитлер", напомни той за британския премиер преди Втората световна война. Сенаторът от кубински произход Марко Рубио, един от най-тв...

Къде са полицейските камери днес?

Полицейски служители следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. Днес, 11 декември, засилено присъствие има на булевардите „Цар Симеон” и „Банско шосе”. Мобилни полицейски екипи ще има на най-натоварените кръстовища в града.   Ежедневният контрол по спазване на скоростта в града продължава през целия месец декември, предупреждават от Пътна полиция - Сливен....

18- годишен с маска на клоун откри огън на коледно парти, уби мъж

Тийнейджър, който два пъти бе изхвърлен от парти по случай Коледа, на третия път се е върнал облечен в камуфлаж и с маска на клоун и открил огън по празнуващите. Той е убил един мъж и рани една жена, съобщава „Дейли мейл Тийнейджър, който два пъти бе изхвърлен от парти по случай Коледа, на третия път се е върнал облечен в камуфлаж и с маска на клоун и открил огън по празнуващите. Той е убил един мъж и рани една жена, съобщава „Дейли мейл". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Инцидентът станал тази неделя в щата Аризона.

Ден на траур в УХТ-Пловдив заради загиналите студенти

Жертвите на пътния ад край Бачково са били четвъртокурсници в университета

    


БЛС и НЗОК в опит да договорят здравните услуги

Българският лекарски съюз (БЛС) ще се срещне с ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в опит да договорят здравните услуги, коитокасата ще поема от догодина. Медиците искат още 20 млн. лв. над договореното. Преди дни здравната каса отхвърли предложението на БЛС за увеличение с 5% на парите за някои клинични пътеки през 2014 г.

Лиса Стенсфилд прави концерт в София на 1 юни


Известната поп и соул певица от Великобритания Лиса Стенсфилд ще изнесе концерт в зала 1 на НДК на 1 юни 2014 г., става ясно от сайта на "Ивентим".

Изявата й в столицата е част от настоящото европейско турне на изпълнителката, която представя на публиката някои от най-известните свои песни през годините, сред които са Аll Аround Тhe Вorld, Never, Never Gonna Give You Up, This Is The Right Time, Make Love To Ya и The Рeal Тhing.

Успоредно с това българските почитатели на...

Кейт Уинслет роди третото си дете

Баща на бебето е 35 -годишният Нед Рокенрол, племенник на британския милиардер Ричард Брансън. Това е първото им общо дете

Ден на траур в пловдивски ВУЗ след смъртта на 4-ма студенти

Полиция. Снимка: БГНЕС

Ден на траур ще бъде обявен в Университета по хранителни технологии в Пловдив в деня на погребението на четиримата студенти, които загинаха в катастрофа на 10 декември, съобщиха от ВУЗ-а.

Четиримата младежи – двама мъже и две жени, всички на 22 г. – са били четвъртокурсници в специалността “Икономика на хранителната промишленост”.

Заповедта за обявяването на ден на траур е на ректора проф. Кольо Динков. Тогава знамената във ВУЗ-а ще бъдат свалени наполовина.

Ректорът е изказал съболезнованията си на семействата на загиналите. Подготвят се съболезнователни адреси от името на академичното ръководство и студентите. В деня на промоцията на дипломантите от УХТ се отменят всички тържества.

Четиримата студенти загинаха в катастрофа на пътя Бачково – Асеновград на връщане от парти по повод студентския празник, 8 декември. Автомобилът “БМВ”, в който са пътували, паднал в река Чая. Четиримата са загинали на място.

Статията "Ден на траур в пловдивски ВУЗ след смъртта на 4-ма студенти" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Филмът „Стоичков” – световен шампион за спортно кино

„Стоичков” на сценариста и режисьор Борислав Колев, с продуцент Димитър Гочев („Камера”) и копродуцент Владимир Стоянов („Спектакъл”) спечели голямата награда за филм на футболна тема в конкурсната програма „Велик шампион” на фестивала на спортното кино в Милано, Италия (4-8 декември). Това бе 31-во издание на престижния форум, който се организира от Международната федерация за спортно кино и телевизия (FICTS), включваща 113 страни от петте континента.

„Стоичков” надделя в конкуренцията на филми от Италия, Германия и Бразилия. Това е и единственият филм победител в основните категории от страна, която не организира фестивал от веригата на FICTS. Наградата на „Стоичков” включва участие по право през 2014 г. на останалите 14 фестивала на Международната федерация за спортно кино и телевизия.

На откриването на форума в Милано Христо Стоичков получи Почетната награда за цялостен принос, която се връчва на световноизвестни личности от спорта и изкуството. Сред кавалерите на наградата са футболните икони Пеле и Кройф, актьорът Робърт Редфорд и кинорежисьорът Мартин Скорсезе.

Българските зрители вече могат да си купят „Стоичков” на DVD. Филмът се продава в цялата търговска мрежа в страната./КРОСС/

 

 

Осъденият за убийство пред „Соло” не се е виждал със семейството си от година

Повече от година осъденият за двойното убийство пред дискотека „Соло" в София не се е виждал със семейството си. Това заяви бащата на Илиян Тодоров - Венцислав пред Нова телевизия. Жестокото ...

Правителството на Гърция започва нов кръг преговори с "тройката"


Гръцкото правителство днес започва нов кръг преговори с представителите на тройката международни кредитори (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд), които се очаква да продължат една седмица, предаде радио "Атина", цитирано от БТА.

Финансовият министър Янис Стурнарас заяви, че целта на Гърция е да получи до края на годината транша от един милиард евро, за който страната преговаря с кредиторите.

Атина обаче очаква с интерес отговора...

Момиче е в неизвестност от 4 декември

Столичното Осмо РУП издирва Диана Юриева Стойнева /18г./ от София. Тя напуснала дома си в кв.”Дружба” на 4 декември и оттогава е в неизвестност. Диана Стойнева е висока около 150 см, със светла до раменете коса и сини очи. Умоляват се всички, които имат информация за момичето, да се обадят на тел.112, 982 73 39 или в най-близкото управление на полицията.      

Демонстрантите в Киев подпалиха автобус на "Беркут"

Хаосът в Киев продължава, след като демонстранти успяха да подпалят автобус на специалните полицейски части „Беркут”. Не е ясно как точно се е случило всичко – предполага се, че по автобуса е метнат коктейл „Молотов”. След като през нощта украинската милиция опита да избута демонстрантите от площад „Независимост”, сега на площада вече има близо 25 хил. души. Това е 25 пъти повече, отколкото при първия сблъсък, предаде УНИАН. Стигна се дори до жива верига от депутати от опозицията, която не позволи на милицията да изгони окупиралите сградата на кметството в Киев демонстранти. Междувременно украинският премиер Микола Азаров заяви на заседание на правителството, че Украйна се нуждае от финансова помощ в размер на 20 милиа...

През 2014 стартира авиолиния Белград-София

Самолетна линия между Белград и София ще стартира през следващата година. Това заяви по време на официалното си посещение у нас сръбският премиер Ивица Дачич (на снимката) след среща с българския си колега Пламен Орешарски, предаде „Фокус”. „Очаква се отваряне на линия и до Варна. Това е голяма крачка напред в нашето свързване. Разговаряхме за множество икономически проекти”, каза Дачич. „Трябва да видим какво ще правим с железопътната връзка, защото част от нея все още не е електрифицирана. Трябва да си поставим високи цели. Основен цел трябва да е изграждането на транспортния коридор”, добави той. „През следващата година ще трябва да бъде организирано съвместно заседание на двете правителство, включително и тристранн...

Сняг отложи спора между Галатасарай и Ювентус

Кой измежду Галатасарай и Ювентус ще се класира за осминафиналите в Шампионската лига, ще стане ясно тепърва.

Nokia покрива данъчните си задължения към Индия с продажба на завод

Финландският производител трябва да прехвърли постъпленията си към сметките на Мicrosoft до 12 декември

    


МИЕ ще търси допълнителни стимули за развитие на аутсорсинг индустрията

Пловдив се нарежда като втора топ дестинация за развитието на сектора в България

    


Уволниха двама шефове на отделения в "Пирогов"

Проф. Кънчев и д-р Борисов си тръгват след конфликт с подчинени

    


„Гугъл“ стартира инициативата си за свободна онлайн галерия

„Гугъл“ стартира „Open Gallery“, която позволява на всеки ентусиаст да създаде своя собствена онлайн-изложба. Дали ще бъде винтидж арт-творения или исторически документи – всичко зависи от куратора, стига съдържанието на галерията да има културна насоченост, обявяват от „Гугъл“. „Open Gallery“ може да се интегрира в интернет страницата на... „Гугъл“ стартира „Open Gallery“, която позволява на всеки ентусиаст да създаде своя собствена онлайн-изложба. Дали ще бъде винтидж арт-творения или исторически документи – всичко зависи от куратора, стига съдържанието на галерията да има културна насоченост, обявяват от „Гугъл“. „Open Gallery“ може да се интегрира в интернет страницата на...

Доклад предрече край на цивилизацията в случай на ядрена война

Ядрен конфликт между Индия и Пакистан би предизвикал световен глад, смъртта на два милиарда души и края на цивилизацията, твърди научен доклад, цитиран от Франс прес. Организацията "Международни физици за предотвратяване на ядрена война", носител на Нобеловата награда за мир през 1985 година и американският й партньор "Физици за социална отговорност" смятат, че дори ограничен ядрен конфликт между Делхи и Исламабад би довел до хаос в атмосферата, съсипване на земеделските реколти по целия свят и криза на глобалния пазар на хранителни продукти. П...

Ирландия е най-добрата туристическа дестинация

/КРОСС/ Ирландия бе обявена за най-добрата туристическа дестинация, според проучване, в което са участвали повече от 22 хиляди от читателите на списание US Travel.Т.нар Global Traveler награди се провеждат за десета поредна година, а Ирландия от своя страна печели престижното отличие две години подред. Повече от един милион от жителите на Северна Америка са посетили Ирландия през тази година, което е допринесло с около 1 милиард долара за икономиката на страната.В рамките на юли-септември броят на туристите е надвишил 2.2 милиона, което прави летния сезон най-успешен за ирландския туризъм.

Волен Сидеров на плаж в Хавана, за да "изследва колониализма"

Медиите, които показват само колониални държави, причинили ходенето на Волен Сидеров и депутати от "Атака“ до плажовете на Хвана. Това стана ясно от думите на народния представител Илиян Тодоров в сряда пред бТВ. По този начин той обясни воаяжа на него и колегите му до Куба, докато Народното събрание приемаше Закона за държавния бюджет. "Българските медии показват само колониални държави като САЩ и Израел, затова ние като антиколониална партия сме длъжни да изследваме другите държави като Куба“, обясни депутатът от "Атака“. Именно по този начин той представи изтеклите в медиите снимки на лидера на националистическата формация Волен Сидеров, който плажува в Хавана, заобиколен от негови колеги. Следващите неколониални дестинации - Китай, Русия, Венецуела и Сирия За да не бъде голословен Тодоров уточни, че националистите ще предприемат подобни пътувания и до други неколониални държави като Китай, Русия, Венецуела и Сирия. Народният представител направи опит да си спомни кои градове са били посетени от "делегацията на Атака“ и колко дълго националистите са изследвали "аниколониализма“. Депутатът не посочи нито едно различно място извън Хавана. Липсата на спомени той обясни така: "Не съм бил там, а всъщност преди не съм бил там, затова не съм запомнил". Финансирането на екскурзията до екзотичната дестинация е станало с лични средства. Тодоров заяви, че неговият престой бил 2500 лв. "собствени пари“. Под "изследване на корените на колониализма”  депутатът разбира той и неговите колеги "да разберат за здравната и социалната система на страната“, както и да се срещнат с депутата Йоанда Ферер. Инициативата пък е била осъществена със съдействието на посланика на Куба в България Тересита Капоти. Продължителността на "проучвателната мисия” на партията е била "няколко дни” считано, до вторник, когато самият Тодоров се е върнал. На настойчивите въпроси на водещите на бТВ конкретно колко дълго националистите са пребивавали в Куба, народният представител реши да "смени темата“ и да насочи вниманието към собствеността на медиите. "Можете да проверите в регистрите колко време сме били в Куба, но кажете вие на кого е бТВ?“, попита Тодоров и заяви, че телевизията вероятно е "американска, еврейска или турска“. "Ако е турска фамилията ви Шикерова си е на мястото“, обърна се депутатът-националист към водещата Генка Шикерова. "Но ако е еврейска не е ли по-добре да си смените името на Цукърбърг?“, продължи той. Веднага след това депутатът от "Атака” искаше на своя страна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде попитан с какви пари е пътувал до Израел на среща с Бенямин Нетаняху и с какво средства зам. –председателят Цветанов обикаля Европа в момента. Гаджева между "Ма, какъв плаж, бе" и "Волен изглежда добре за възрастта си" Междувременно в ефира на Нова телевизия депутатката от националистическата формация Деница Гаджева, която е родена в кубинската столица Хавана, а пътуването на партията е съвпаднало с нейния рожден ден – 6 декември, заяви че снимката на Волен Сидеров от плажа в Хавана е с лоша резолюция и не е сигурно дали е оттам. "Аз мога да ви дам снимки с добра резолюция от цяло лято по българското Черноморие“, заяви парламентаристката. На настойчивите въпроси от водещите на Нова телевизия дали все пак Сидеров е бил на плаж, Гаджева отговори в характерен за "Атака“ стил: „Ма какъв плаж, бе? Ма, какъв плаж?“. След което депутатката, която стана причина за развода между лидера на Атака и бившата му съпруга Капка Георгиева, заяви, че националистът "може да си позволи да ходи на плаж, защото изглежда доста добре за възрастта си“. „Да, може да си позволи плаж, защото не изглежда като тюлена Борисов, или като Искра Фидосова“, заключи Деница Гаджева. Изявата й продължи с дълъг монолог за "медийната кампания за очерняне на "Атака" и разхвърляни твърдения за срещи с кубински депутати, външния вид на Сидеров и, разбира се, колониализма, срещу който "Атака" се бори.

Пиян шофьор се обърна в канавка

Пиян шофьор е катастрофирал в Нови пазар, информират от ОД на МВР-Шумен.

47-годишният водач на лека кола "Ауди" не съобразил скоростта си на движение и при ляв завой излязъл вдясно от пътното платно. Той се блъснал в мантинелата и се преобърнал в крайпътната канавка.

След тест с дрегер станало ясно, водачът, който е от село Стан е седнал Пиян шофьор е катастрофирал в Нови пазар, информират от ОД на МВР-Шумен. 47-годишният водач на лека кола "Ауди" не съобразил скоростта си на движение и при ляв завой излязъл вдясно от пътното платно. Той се блъснал в мантинелата и се преобърнал в крайпътната канавка. След тест с дрегер станало ясно, водачът, който е от село Стан е седнал

Джулия Робъртс бременна с четвърто?

Актрисата носи по-широки дрехи, а под тях си личи наедряло коремче

    


Осъдиха трима за въоръжения грабеж в Първомайци

Великотърновският окръжен съд призна за виновни трима подсъдими по процеса за въоръжения грабеж в село Първомайци, съобщиха от пресцентъра на институцията. На 18 февруари 2011 година в горнооряховското село двама маскирани и въоръжени с автомат "Калашников" и пистолет отвлякоха микробус “Пежо Боксер” на софийска дистрибуторска фирма. Нападението станало, когато водачът на микробуса спрял пред магазин. Бусът бил натоварен с цигари за 18 044 лв., имало е и 11 385 лв. оборотни пари. Нападателите взели 2680 лева, другите били скрити в тайник, който...

Момче и момиче пребиха дядо и му взеха пенсията

Инцидентът се разиграл в с. Млекарево, побойниците са задържани

    


Румънските депутати поставиха допълнителни пречки пред проекта за златна мина


Румънските депутати отхвърлиха във вторник проектозакон за експлоатация на мини, който трябваше да позволи на канадска компания да експлоатира в село Рошия Монтана, Северозападна Румъния, най-голямата открита златна мина в Европа, предаде агенция "Франс прес".

Само 160 депутати гласуваха в подкрепа на проектозакона, а за приемането му бяха нужни 204 гласа. Този проектозакон трябваше да замени друг, създаден по поръчка за златната мина в Рошия Монтана, който беше отхвърлен от Сената....

Световната шампионка по лека атлетика Мерлин Арно на E-fit тренировка.

Световната шампионка по лека атлетика за ветерани Мерлин Арно направи първата си E-fit тренировка. Фитнесманията на Мерлин Арно напоследък е метода за електромускулно стимулиране, комбинирано с активни упражнения, помага за развитието и стягането на мускулите, т.е. тук НЕ говорим за козметични процедури, добавят от ПРофайл.В синхрон с електростимулацията, Мерлин Арно прави елементарни гимнастически и силови упражнения, като по този начин оформянето на мускулите и изгарянето на мазнини е 10 пъти по-ефективно, отколкото ако поотделно прилаг...

Ченалова се разболя внезапно, Октоподът продължава догодина

Внезапно разболяване на съдия Румяна Ченалова,председател на съдебния състав по делото "Октопод" наложи то да бъде отложено за 13 януари следващата година.

Топ варненски магистрати у дома за Коледа, шефът на затвора още се чуди

Коледа е най-светлият християнски празник, който по традиция посрещаме у сестра ми, край трапезата. Желая да сме здрави и щастливи, сподели надеждите си пред Днес + председателят на Варненския окръжен съд – Ванухи Аракелян. Нейната малка дъщеря Мариам, която вече е на 8 години е написала 4 писма до Дядо Коледа.

Цветелина Цветанова – спортист на Видин за трета поредна година

Цветелина Цветанова бе определена за Спортист №1 за 2013 г. на традиционния Бал на спортиста, който се организира и провежда под патронажа на кмета на Община Видин. Сред официалните гости на събитието бяха Пламен Трифонов – председател на Общински съвет – Видин, Орлин Василев – секретар на общината, Борислава Борисова – зам.-кмет „Хуманитарни дейност и социална политика”, инж. Добромир Дилов – зам.-кмет „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” и архимандрит Поликарп - председател на катедралния храм „Св. Димитър”.

Осъдиха директорка на дом за деца заради жестокост

Директорка на дом за деца в Асеновград получи ефективна присъда от 3 години и 6 месеца затвор, съобщи Дарик. Весела Симеонова е осъдена за насилствено отнемане на лична свобода на малолетни и непълнолетни лица от Районния съд в града.

Всичко започна преди две години, когато три момичета от дома „Таню войвода Директорка на дом за деца в Асеновград получи ефективна присъда от 3 години и 6 месеца затвор, съобщи Дарик. Весела Симеонова е осъдена за насилствено отнемане на лична свобода на малолетни и непълнолетни лица от Районния съд в града. Всичко започна преди две години, когато три момичета от дома „Таню войвода" се оплакаха в полицията. Те заявиха

Пиян шофьор се обърна в канавка в Нови пазар

Пиян шофьор е катастрофирал в Нови пазар, информират от ОД на МВР-Шумен.

47-годишният водач на лека кола Пиян шофьор е катастрофирал в Нови пазар, информират от ОД на МВР-Шумен. 47-годишният водач на лека кола "Ауди" не съобразил скоростта си на движение и при ляв завой излязъл вдясно от пътното платно. Той се блъснал в мантинелата и се преобърнал в крайпътната канавка. След тест с дрегер станало ясно, водачът, който е от село Стан е седнал

Стартира конкурсът „Европейска награда за млади фермери” 2014 г.

За втора поредна година в Европейския парламент се организира конкурс за млади фермери „Европейска награда за млади фермери”. Целта на наградата е да се фокусира вниманието върху централната роля на младите земеделски производители в селските райони, да направи по-видими иновативните подходи, които те предприемат за развитието на селското стопанство. Конкурсът e иницииран от „посланиците“ на младите фермери от страните, победители в първото издание на конкурса – Португалия, Испания, България и Австрия. Това са евродепутатите от Групата на ЕНП Н...

Защо проговори Илиян Тодоров?

/КРОСС/ Адвокатът на Илиян Тодоров - Явор Нотев - заяви, че е изненадан от изявлението на обвинения в убийство в интернет. Според криминалния журналист Румяна Попова това са абсурдни твърдения. Тя заподозря желание за компрометиране на окончателната присъда и на медиите. Осъденият за убийството пред столичната дискотека Соло преди четири години Илиян Тодоров проговори за първи път вчера. Във видео обръщение на български и на английски, публикувано в интернет, той отрича вината си и твърди, че е бил заплашван да мълчи. Медиите не раздават присъди и съда не се съобразява с нашите репортажи, а с това между кориците на делото „Соло", подчерта Румяна Попова и попита след тезата му за заплахи към него и семейството му защо проговаря сега. Майката на убития пред „Соло" Васил Александров - Виолета Александрова - казаа, че никога не са имали контакт с него или близките му и са го срещали само в съдебната зала на Софийския градски съд. Тя призна, че се страхува и за другото си дете. По думите й след 2009 г. тя не знае какво би могло да се случи и на дъщеря й. Според Попова мълчанието на Тодоров може да е стратегия, но „един невинен човек има активна позиция в съда, търси данни да се оневини", а не мълчи.

“Левски” задържа Дани Димов с 15 000 лв.

“Левски” задържа Даниел Димов с нов договор за по-висока заплата. 

Настоящият контракт на бившия дефанзивен халф и настоящ централен защитник изтича. Първоначално клубът не предложи по-добри условия на привлечения още от Георги Иванов-Гонзо футболист. Дани изрази желание да бъде продаден. В отговор дойде по-висока оферта. Чака се окончателното с “Левски” задържа Даниел Димов с нов договор за по-висока заплата. Настоящият контракт на бившия дефанзивен халф и настоящ централен защитник изтича. Първоначално клубът не предложи по-добри условия на привлечения още от Георги Иванов-Гонзо футболист. Дани изрази желание да бъде продаден. В отговор дойде по-висока оферта. Чака се окончателното с

Върнаха забравена от поморийка чанта, но без парите в нея

На 10.12.т.г. около 18.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 43 годишна поморийка за това, че малко по-рано забравила дамската си чанта в заведението на магазин «Мега» в Поморие. По-късно била потърсена от охранител на магазина, който й върнал чантата, но жената установила липсата на сумата от 140 лв. от портфейла, намиращ се в чантата й. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

"Атака" проучвала колониализма в Куба при гласуването на бюджета

Изследване на корените на колониализма бил поводът депутати от партия „Атака" да заминат на посещение в Куба, докато парламентът гласува закона за държавния бюджет.
Представител на делегацията Илиян Тодоров коментира пред bTV кои градове са били посетени, да изясни целта на посещението и с кой и колко дълго време са били там. Изследване на корените на колониализма бил поводът депутати от партия „Атака" да заминат на посещение в Куба, докато парламентът гласува закона за държавния бюджет. Представител на делегацията Илиян Тодоров коментира пред bTV кои градове са били посетени, да изясни целта на посещението и с кой и колко дълго време са били там.

Гръцки издания: Обръчът около "Златна зора" се затяга след нови разкрития


Гръцките антитерористи са събрали нови потресаващи факти за неонацистката партия "Златна зора", разкриващи начина ѝ на действие и целите, които тази организация си е поставяла, съобщават гръцките вестници, цитирани от БТА.

Документите съдържат неопровержими доказателства за това как членове на неонацистите са действали, как са се поздравявали по хитлеристки с вдигната ръка и са давали клетви за нацистка вярност и дори са се обличали с униформи на американската ултранационалистическа...

118 в димитровградския конкурс за сурвачки

118 са сурвачките, представени в традиционния за община Димитровград ученически конкурс. В 15 ч. днес в историческия музей ще бъде открита изложба с тях и ще бъдат обявени победителите в категориите за най-автентична, оригинална и красива сурвачка, както и спечелилият специалната награда на кмета. Те бяха определени от комисия, която разгледа и оцени конкурсните работи на 9 декември. Конкурсът е насочен към ученици от 1 до 8 клас включително, като наградите са в две възрастови групи- 1-4 клас и 5-8 клас. Той се провежда вече няколко години в н...

18-годишната Диана Стойнева се издирва от МВР

Столичното Осмо РУП издирва издирва 18-годишната Диана Юриева Стойнева от София, съобщиха от МВР. 
Момичето е напуснало дома си в квартал Столичното Осмо РУП издирва издирва 18-годишната Диана Юриева Стойнева от София, съобщиха от МВР. Момичето е напуснало дома си в квартал "Дружба" на 4 декември и оттогава е в неизвестност. Диана Стойнева е висока около 150 см, със светла до раменете коса и сини очи. Умоляват се всички, които имат информация за момичето, да се обадят на тел.11

Издирва се 18-годишната Диана Стойнева от София

Столичното Осмо РУП издирва издирва 18-годишната Диана Юриева Стойнева от София, съобщиха от МВР. 
Момичето е напуснало дома си в квартал "Дружба" на 4 декември и оттогава е в неизвестност.

Диана Стойнева е висока около 150 см, със светла до раменете коса и сини очи.
Умоляват се всички, които имат информация за момичето, да се обадят на тел.11 Столичното Осмо РУП издирва издирва 18-годишната Диана Юриева Стойнева от София, съобщиха от МВР. Момичето е напуснало дома си в квартал "Дружба" на 4 декември и оттогава е в неизвестност. Диана Стойнева е висока около 150 см, със светла до раменете коса и сини очи. Умоляват се всички, които имат информация за момичето, да се обадят на тел.11

Пелегрини: Беше важно да вземем реванш

"Дано победата над Байерн окаже влияние върху целия ни сезон"

    


Дачич: Гледаме на "Южен поток" като икономически, не политически проект

Газопроводът е от взаимен интерес за България и Сърбия, коментираха премиерите на двете страни

    


Русия изземва имуществото и авоарите на Березовски

Березовски имигрира във Великобритания през 2000 година

Боят над 2-годишното може да се счита за опит за убийство

Наказанието за такова престъпление е от 15 г. до 20 години лишаване от свобода или доживотна присъда, заяви адвокат Марковски

Коледни ателиета в Националния етнографски музей

/КРОСС/ На 14 и 15 декември 2013 г. (събота и неделя) от 11 до 16 часа в залите на Националния етнографски музей (пл. „Александър I" 1) в София ще се проведат станалите вече традиционни коледни ателиета. Тазгодишната програма на ателиетата включва: изработване на сурвачки, оцветяване и апликации на картички, изработване на коледна украса и приготвяне на коледни кравайчета и медени сладки (неделя от 12 до 15 часа) и др. Гостите на музея също така ще могат да разгледат новооткритата изложба „Коледа в символи и знаци", която предлага своеобразен прочит на пластиката върху обредните коледни хлябове, и изложбата „Имало едно време у дома", която връща посетителите в света на традиционния селски дом.Участието в ателиетата е безплатно със закупен билет за посещение в музея.

Фотоконкурсът "Ре:дизайн" приключи, време е за гласуване


Днес приключва фотоконкурсът "Ре:дизайн", в който всеки наш читател можеше да изпрати своя снимка на оригинални и вдъхновяващи начини, по които е или би използвал т.нар. отпадъци за нещо ново.

Всички изпратени снимки и видеа, отговарящи на условията на конкурса, бяха публикувани в "Зелен Дневник" в рубриката "Ре:дизайн" до 10 декември включително.

В рамките на следващите 10 дни (до 20 декември) може да гласувате за своите фаворити сред публикуваните на сайта снимки, за да...

Продадоха недостроената спортна зала в „Младост”

Имотът и металната конструкция на незавършената многофункционална спортна зала в квартал „Младост” са продадени за 1 728 000 лева на явилия се единствен участник в публичния търг с явно наддаване, съобщават от общинска администрация. Това е фирма „Инмат Козарево” ООД, занимаваща се с добив и преработка на кариерни материали и минерални суровини. Имотът в квартал „Младост” е 19 616 кв. м., с решение на Общинския съвет от 17 ноември е отреден за спортен атракцион и озеленяване, уточнява заместник-кметът Иван Петров Продадени са и помеще...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване