12/12/13 12:34
(http://www.hsnovini.com/)

Такса „Битови отпадъци” в община Димитровград остава без промяна

Такса „Битови отпадъци” в община Димитровград за 2014 година остава без промяна. Това решиха общинските съветници на провелото се днес редовно заседание. Приета без промени е и план-сметка за разходите по сметосъбиране и сметоизвозване, обезвреждане на битовите отпадъци в депо и поддържане чистотата на териториите за обществено ползване. Тя е в размер на 3 227 372 лв.

С около 200 000 лв. повече в сравнение с миналата година е одобрената план-сметка. Причината за това е увеличената такса за депонирани отпадъци на 22 лв. за тон през 2014 година, която общините плащат към РИОСВ. Най-оспорваната докладна на последното за годината заседание на Общински съвет се оказа предложението, съветниците да ползват представителните разходи. Според председателя на местния парламент Стефан Димитров, който е вносител на докладната общинарите трябва да има право до 250 лв. месечно за изпълнение на служебните си задължения. Против се обяви кметът на общината Иво Димов. Той класифицира предложението като безумно. В крайна сметка докладната бе оттеглена.

Повече по темата гледайте в емисията новини на сайта.


 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване