12/16/13 09:06
(http://www.hsnovini.com/)

Отворен достъп до пътищата за осигуряване на безопасност

Проект

Roads Open Access To Deliver Safety / SAFE ROADS

 Отворен достъп до пътищата за осигуряване на безопасност

Област на интервенция: 2.1. Развитие на пътната и железопътната мрежа

Договор No. В2.21.05 / 15.05.2013г.

 Община Хасково в партньорство с Община Орестиада, Гърция изпълнява проект „Roads Open Access To Deliver Safety“/Safe Roads, по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007 – 2013“ съгласно подписан договор от 15.05.2013г.

Проектът е част от политиката на Община Хасково за развиване на достъпна техническата инфраструктура и активни действия в областта на трансграничното сътрудничество с Гърция. Общата цел на проекта е да се осигури дългосрочно влияние върху достъпността в зоната на пограничния регион и чрез планирани дейности за постоянно подобряване инфраструктурата на пътищата да се създаде устойчива и привлекателна среда за гражданите и посетителите на Хасково.

Преки и непосредствени резултати от изпълнението на проекта:

1.Рехабилитация на6.095 кмот пътя “Хасково – ханче Клокотница”, северозападен обходен път в Община Хасково.

2.Осъществено партньорство между български и гръцки общини в сферата на модерната инфраструктура и младежките инициативи за правилата на движение.

Бюджетът на проекта е 2 167 905,31 евро, от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Този документ е създаден в рамките на проект “Отворен достъп до пътищата за осигуряване на безопасност” / SAFE ROADS, който е съфинансиран от Европейския съюз (ЕФРР) и финансови средства на Гърция и България чрез Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция–България 2007–2013. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Хасково и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

 

www.greece-bulgaria.eu

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване