12/17/13 06:06
(http://offnews.bg)

Украйна ще поиска $15 млрд. заем от Русия

Владимир Путин и Виктор Янукович

Украинският президент Виктор Янукович заминава днес на работно посещение в Русия. В рамките на визитата си държавният глава на Русия ще поиска заем от 15 млрд. долара от Владимир Путин, пише авторитетното финансовото издание Bloomberg.

Янукович пристига в Москва днес, оставяйки Киев залят от протести. Очаква се, че до края на глава той ще се срещне с руския държавен глава Владимир Путин.

Анализаторите коментират, че 15-милиардният заем може да бъде договорен още днес. Русия вече изрази готовност да помогне за финансовото затруднение на Украйна.

Заемът е необходим на Киев, за да запълни огромната дупка от 17 млрд. долара в бюджета на страната, която се очертава за следващата година.

Киев се надява да договори останалите 2 млрд. долара с Европейския съюз.

Междувременно протестите в страната не стихват. Вчера демонстрациите бяха белязани със скандал, сходен на случки от протестите в България, след като контрапротестиращи също поискаха оставката на Янукович, тъй като властта не им изплатила надницата за защита на правителството.

Статията "Украйна ще поиска $15 млрд. заем от Русия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване