12/18/13 11:04
(http://offnews.bg)

Стойнев и еврокомисарят по енергетиката се разминаха в Брюксел

Драгомир Стойнев

Насрочен за днес разговор между министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер в Брюксел пропадна заради промяна в графика на Йотингер.

Срещата на Стойнев и група експерти от министерството му, и еврокомисаря, е била насрочена за 8.30 днес. Поради промяна в графика на Йотингер, от кабинета на комисаря предложили срещата да се отложи за 11.30 ч., но други ангажименти в програмата на Стойнев попречили това да се случи, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство. Работната среща ще се състои в началото на следващата седмица и на нея министърът, по препоръки от Еврокомисията, ще представи напредъка на България в сектор „Енергетика“.

Днес министърът е успял да предостави на Йотингер писмо, с което от името на българското министерство на икономиката и енергетиката дава мандат на Еврокомисията да води преговори с Русия за бъдещото изграждане на газопровода „Южен поток“. Както ЕК предупреди, сключеното от България споразумение за строителството на газопровода противоречи на ред европейски регламенти. Един от тях изисква да се раздели операторът на тръбопровода от доставчиците, които го използват, за да не се допуска злоупотреба с монополно положение.

Статията "Стойнев и еврокомисарят по енергетиката се разминаха в Брюксел" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване