"Луфтханза" отмени полетите си до Париж


Всички полети на авиокомпанията "Луфтханза", които трябваше да пристигнат и излетят от парижкото летище "Шарл де Гол" в Роаси бяха анулирани заради изненадваща стачка на персонала на авиопревозвача, предаде Франс прес.

Служителите на "Луфтханза" на летището в Роаси си взеха отпуск по болест днес, за да протестират срещу социален план, който предвижда съкращаване на работни места.

Заради този протест 11 полета на превозвача, които трябваше да потеглят от Роаси бяха...

Великобритания реформира системата за финансиране на дребния бизнес

Правителството иска да облекчи регулациите за финансиращите организации и да улесни кредитирането за малките фирми

    


Барселона вдигна заплатата на Меси, той отново е №1

Мениджърите на Лионел Меси и ръководството на испанския шампион Барселона вече са постигнали договорка за новото възнаграждение на носителя на "Златната топка".

Кения и Етиопия ще съдействат за примирие в Южен Судан

Те ще служат като посредници при сключването на примирие

Над 2 хил. души са потърсили помощ в "Пирогов" през празничните дни


Над 2200 души са преминали през "Пирогов" от 22-ри до 26-и декември, съобщиха от лечебното заведения.

Най-тежък е случаят с постъпилото преди дни момиченце на 3 години и половина в безсъзнание, съобщи ръководителят на Детската реанимация в Спешния център. Детето е паднало от шейна на пистите на хижа "Алеко", има много наранявания и е с опасност за живота.

Данните на болница "Пирогов", цитирани от БНР сочат още, че в травматологичното отделение за този период от 22-ри до...

През 2014 ни чакат социални бунтове

България е сред страните с висок риск според сп. "Икономист"

    


Домашната ракия е напълнила държавната хазна с близо 1 милион

/КРОСС/ С около 1 милион лева се е „сдобила" държавната хазна от производството на домашна ракия от началото на 2013 досега. В същото време проверките на Агенция Митници за нередовни казани са се увеличили, съобщава БТВ. В сумата от над милион лева влизат приходите от акциз, платен от домашните производители и от регистрацията на домашните казани. През тази година от платеният акциз е 858 хиляди лв., а година по-рано е бил 736 хил. лв. Митническите служители са направили малко повече от 1000 проверки през тази година. Наложените глоби са за 197 хиляди лева. Почти двойно се е увеличил броят на споразуменията за прекратяване на административно наказание за нелегален казан. В тези ситуации производителите плащат 50% от стойността на казана си, но държавата не им го конфискува. „Всеки има право в собствения си имот или двор да съхранява такова съоръжение, но няма право да произвежда. За да произвежда в закона е заложено изрично да има регистрация", обясни Цецка Дочева от Агенция Митници.  

"Карнавал на животните": неочаквано забавна музикална история


Като част проекта "Концерт на въглавници" всеки месец "Детски Дневник" публикува информация за композиторите и за инструментите, на които е посветена поредната среща на децата с музиката.

Без претенции за изчерпателност, текстовете по забавен начин въвеждат хлапетата и родителите им в света на музиката и ги подготвят за това, което предстои да видят и чуят. Днес Венета Нейнска (музикант и артистичен директор на "Модо България", организатор на проекта) разказва за една от...

Стотина души излязоха на антиправителствен протест във Варна

Стотина души се събраха пред сградата на община Варна, с искане за остава на правителството Орешарски, предаде репортер на Moreto.net На протеста присъстват основно млади хора, които носят плакати и скандират "Оставка". Много от присъстващите носят националното знаме.

Първият амнистиран в Русия от "Грийнпийс" получи изходна виза


Първият амнистиран в Русия активист на "Грийнпийс" от 30-те, обвинени по делото за протест на руска петролна платформа, получи виза за излизане от страната, съобщи природозащитната организация, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"Това е британецът Антъни Перет. Той пръв получи постановление, че е амнистиран, и пръв получи виза", заяви представителка на "Грийнпийс". Според нея обаче още не се знае кога Перет ще отпътува от Русия - "може би до два дни".

По-рано "Грийнпийс" очакваше днес...

Реставрират църква на два века

/КРОСС/ Църква на два века е оцеляла в пловдивското село Дедево. Преди Коледа започна възраждането на храма. Делото по ремонта и реставрацията на църквата „Свети Атанасий" е инициирано от хора от селото, които с помощта на кметския наместник Стефан Папазов и кмета на „Родопи" Пламен Спасов са подменени въжетата на камбанарията и са монтирали осветление с прожектори, пише Стандарт. Сега предстои изграждане на ново стълбище, което да улесни влизането на възрастните хора в храма, тъй като стълбите са стръмни и достъпът е затруднен. До лятото се очаква ремонтните дейности да приключат. Храмът "Свети Атанасий" е сред най-старите не само в Пловдивската епархия. Построен е в далечната 1838 година. През 90-те години църковни предмети и част от иконите са откраднати. През 2000 година църковният инвентар и иконите са възстановен със средства и помощи от добри християни, църковни настоятели, духовни лица и жители на Дедево, които припомнят, че в двора на църквата се намирало килийно училище, в което е преподавал Захари Стоянов.  

Въоръжени откраднаха 48 милиона рубли и убиха охранител в Москва

Бум на банковите обири отчита руското вътрешно министерство предновогодишно. В Москва още издирват обирджиите, които отмъкнаха 48 млн. рубли от частен инкасо автомобил и убиха охранител вечерта на 24 декември, съобщи LifeNews. Според очевидци на инкасо обира в Москва, извършителите са трима, возели са се в черна "Шкода". Те пресекли пътя на

Калфин успокоява британците в нета (видео)

По повод отпадането на ограниченията за работа на българи в ЕС от 1 януари 2014 г., Ивайло Калфин се обърна към британските граждани с видео обръщение, за да успокои насажданите измислени страхове.

Солидарност като червена лампа свети за Атанасова

Безпрецедентно е вече, че през последните месеци на 2013 година 2,3 милиона български граждани са здравнонеосигурени и когато говорим за солидарност тази цифра свети като червена лампа.

Economist: В България има висок риск от социални бунтове през 2014

България, Украйна, Бразилия, Аржентина, Мексико, Тунис, Египет и Турция. Това са страните, в които през последните 12 месеца избухнаха протести. Дори по-традиционно сдържани страни като Япония и Сингапур познаха протести през изминалата година. Това е и поводът списание Economist да отправи поглед към 2014 г. и да прогнозира в които страни има риск за избухване на социални бунтове, подреждайки ги според риска в няколко категории, съобщава БТВ. България е поставена в категорията Висок риск от протести през 2014 г. В тази категория попадат още Беларус, Турция, Тунис, Украйна Албания, Бразилия, Алжир, Хърватия, Кипър, Камбоджа, Китай, Иран, Йордания, Киргизстан, Казахстан, Мианма, Македония, Мексико, Молдова, Мароко, Пакистан, Румъния, Португалия, Испания. В категорията Най-висок...

Въоръжени убиха охранител в Москва отмъкнаха 48 милиона рубли (видео)

Бум на банковите обири отчита руското вътрешно министерство предновогодишно. В Москва още издирват обирджиите, които отмъкнаха 48 млн. рубли от частен инкасо автомобил и убиха охранител вечерта на 24 декември, съобщи LifeNews. Според очевидци на инкасо обира в Москва, извършителите са трима, возели са се в черна "Шкода". Те пресекли пътя на

Ердоган смята, че той е крайната цел на разследването за корупция


Турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че вярва, че той е крайната цел на разследването на корупция и подкупи на неговите съюзници, което разклати правителството, предаде АП.

Реджеп Тайип Ердоган заяви пред група журналисти, че всеки, който се опитва да го замеси в скандала, ще остане с празни ръце. Неговите коментари бяха публикувани днес във вестниците "Хюриет" и "Йени шафак".

Ердоган направи промени в своя кабинет като смени 10 министри часове след като трима министри,...

Мутафчиев: Трябва нов правилник, който да спре "говорилнята" в парламента

/КРОСС/ След ваканцията на депутатите представители на управляващите, в опит да спрат безкрайното говорене от трибуната на парламента, ще предложат промени в правилника, информира bTV. Едно от вдъхновенията за поправките са дебатите по Бюджета за догодина, когато депутатите два дни не можеха да приемат заради процедурни хватки. Вносителите искат да се прекрати практиката депутатите да се обясняват без причина, а да излизат на трибуната, само ако са споменати поименно и се почувстват лично засегнати. „Всеки един народен представител трябва да се гордее с името, а не да го използва", обясни Петър Мутафчиев, депутат от Коалиция за България. Искането за прегласуване по закон да се съкрати от 2 минути на 30 секунди, а микрофонът на парламентариста да бъде спиран, ако заговори не по същество. Целта е не да се удря по опозицията, а да се спре бекрайното говорене, обясняват вносителите. „Не отнемаме права на народните представители, не може обаче процедурата да се използва за нечестен дебат и за говорилня. Бие се върху авторитета на българския парламент", добави Мутафчиев. Идеята не среща одобрение сред свои, въпреки мнението, че дебатите потъват в процедурни хватки. „Лично мое мнение е, че правата на опозицията не бива да бъдат пипани. И аз и Миков сме прекалено либерални, защото си спомням, времето когато ми цепеха думата на две и ми спираха микрофона", беше мнението на Мая Манолова, зам.-председател на НС

Почина най-тежко пострадалият при инцидента в "Лукойл Нефтофим"

Валентин Стоянов, който беше с 45% изгаряния, е починал късно снощи в Клиниката по изгаряния във Военноморска болница във Варна. Той бе и най-тежко пострадалият работник при инцидента в петролната рафинерия "Лукойл Нефтохим".

"Българската Коледа" 2013 събра над 1,5 млн.лв.

На традиционния коледен концерт под егидата на държавния глава присъства и премиера Пламен Орешарски, както и предишния президент Георги Първанов

"Българската Коледа" събра над 1.5 млн. лева

Президентът Росен Плевнелиев присъства на единадесетия благотворителен концерт "Българската Коледа" 2013, съобщиха от президентския пресцентър.

 Традиционният спектакъл се проведе в Народния театър "Иван Вазов" на Коледа. На концерта присъстваха президентът (2002-2012) Георги Първанов, премиерът Пламен Орешарски, еврокомисар Кристалина Георгиева Президентът Росен Плевнелиев присъства на единадесетия благотворителен концерт "Българската Коледа" 2013, съобщиха от президентския пресцентър. Традиционният спектакъл се проведе в Народния театър "Иван Вазов" на Коледа. На концерта присъстваха президентът (2002-2012) Георги Първанов, премиерът Пламен Орешарски, еврокомисар Кристалина Георгиева

Над 1.5 млн. лв. събра Българската Коледа

В подкрепа на каузата на сцената на Народния театър излязоха Йорданка Христова, Орлин Горанов,

Ердоган: Това е заговор срещу Турция и мен

Бившият министър на околната среда не е подал оставка, а е отстранен от длъжност, разкри турският вестник "Милиет". Ердоган Байрактар призова вчера премиера Реджеб Ердоган да подаде оставка. Премиерът каза, че скандалът цели лично неговата оставка.

Лидерът на турската опозиция недоволен от новото правителство

/КРОСС/ Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия в Турция Кемал Кълъчдароглу остро критикува състава на новото правителство и особено избора на новия министър на вътрешните работи, съобщи телевизионният канал NTV. Премиерът на Турция Реджеп Ердоган обяви, че е сменил десет от министрите си след като вчера трима от тях подадоха оставка заради корупционния скандал. "Премиерът Реджеп Ердоган се стреми да състави кабинет, който въобще няма да му противоречи и само ще претворява в живота неговите лични намерения", заяви лидерът на турската опозиция. По-специално внимание обаче Кемал Кълъчдароглу обръща на новия министър на вътрешните работи - досегашния главен секретар на Министерски съвет Ефкан Ала. Според лидера на НРП именно той е лицето на „дълбоката държава" вътре в управляващата Партия на справедливостта и развитието.  

Брюксел започна проверка на Пампорово АД

Европейската комисия проверява дали „Пампорово“ АД получава нерегламентирана държавна помощ.

Безплатно ледено шоу утре във Варна

Състезатели по фигурно пързаляне и отбора по хокей на лед „Морските дракони“ са приготвили приятна изненада за любителите на ледените спортове във Варна. Утре - 27 декември - петък от 18.30 ч. варненци и гости на града ще могат да се насладят на Новогодишно ледено шоу, което ще бъде представено на Ледената пързалка в квартал „Младост“.

Новите руски ракетни комплекси въведени в дежурство

Това е обявил президентът Путин по време на среща

Почина един от работниците, пострадал в "Нефтохим"

51-годишният Валентин Стоянов пострада най-тежко

Почина един от пострадалите при инцидента в "Нефтохим"

Най-тежко пострадалият мъж с 45% изгаряния от инцидента в „Лукойл нефтохим” - Бургас е починал снощи в отделението по реанимация.

Депутати се обявиха срещу нищоговоренето в парламента

След ваканцията на депутатите представители на управляващите, в опит да спрат безкрайното говорене от трибуната на парламента, ще предложат промени в правилника, информира БТВ. Едно от вдъхновенията за поправките са дебатите по Бюджета за догодина, когато депутатите два дни не можеха да приемат заради процедурни хватки. Вносителите искат да се прекрати практиката депутатите да се обясняват без причина, а да излизат на трибуната, само ако са споменати поименно и се почувстват лично засегнати. „Всеки един народен представител трябва да се гордее с името, а не да го използва", обясни Петър Мутафчиев, депутат от Коалиция за България. Искането за прегласуване по закон да се съкрати от 2 минути на 30 секунди, а микрофонът на парламентариста да бъде спиран, ако заговори не по с...

Ема Стоун е най-доходоносната актриса за отиващата си година

Американската актриса Ема Стоун, прочула се с участието си в „Южнячки” и "Новият Спайдърмен", е най-доходоносната актриса за 2013, сочи класация на списание "Форбс", цитирана от БГНЕС. Всеки долар, който продуцентите инвестират във филмите с участието на Ема, им се връща многократно и по-точно им носи 80 долара. На второ място се нарежда Мила Кунис. Всеки долар, вложен в неин филмов проект, дава по 68,7 долара печалба. В първата тройка попада още и актрисата от "Игрите на глада" Дженифър Лоурънс с 68,6 долара приходи на всеки инвестиран долар. Четвърта е носителката на "Оскар" Натали Портман. Сред мъжете на най-високо място се класира Дуейн Джонсън. Скалата е шести с 31,10 долара. Останалите в класацията на "Форбс", ...

До 2030 г. британската икономика ще изпревари германската

Великобритания ще изпревари Германия и ще се превърне в най-силната икономика в Европа до 2030 г., прогнозират икономисти, предаде БГНЕС. "Благодарение на решението ни да не се присъединяваме към еврозоната, ще изпреварим Франция за по-малко от пет години и ще се превърнем в петата по големина икономика в света. Значителен тласък ще даде програмата за икономии на британския финансов министър Джордж Озбърн", заявиха икономисти от Центъра за икономически и бизнес изследвания (CEBR). През следващите години се очаква Великобритания да бъде една от най-добре развиващите се икономики след САЩ, а Франция ще остане назад в класациите. "Нашата силна валута, ниските данъци и очакваното увеличение на броя на населението означават, че Брутният вътрешен продукт (БВП) ще надхвърли този ...

3 самоубийства и нито едно новородено бебе по Коледа в Перник

 Три самоубийства почерниха Коледата в Перник, в същото време нито едно бебе не се е родило по празниците в пернишката болница, научи zaPernik.com.
Последното новородено в Перник е от 23 декември. 600 бебета се родиха в Перник през 2013 година
В момента в родилното отделение чакат три майки, които най-вероятно ще родят утре.

Три самоубийства се случиха предколедно в града ни. Шивачът на кв. „Тева” се самоуби. Баща се самоуби в...

Продължава

Три ледоразбивача ще спасяват заседналия в Антарктида научен кораб


Три ледоразбивача потеглиха на път към Антарктида, за да подпомогнат руски научноизследователски кораб със 74 души на борда, заседнал в ледовете. Спасителната операция се координира от австралийските власти, предаде Франс прес.

Според Австралийската агенция за морска безопасност корабът "Академик Шокалски" е изпратил зов за помощ вчера, посочвайки, че се намира на около сто морски мили от френската база "Дюмон д'Юрвил".

Докато излизаше в открито море, корабът бе връхлетян...

Три ледоразбивача ще спасяват заседнаия в Антарктида научен кораб


Три ледоразбивача потеглиха на път към Антарктида, за да подпомогнат руски научноизследователски кораб със 74 души на борда, заседнал в ледовете. Спасителната операция се координира от австралийските власти, предаде Франс прес.

Според Австралийската агенция за морска безопасност корабът "Академик Шокалски" е изпратил зов за помощ вчера, посочвайки, че се намира на около сто морски мили от френската база "Дюмон д'Юрвил".

Докато излизаше в открито море, корабът бе връхлетян...

Петер Чех: Футболът не е фигурно пързаляне

"Тук се броят головете, а не красотата", коментира стражът на Челси

    


Моуриньо: Арсенал е скучен отбор

/КРОСС/ Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо определи Арсенал като „скучен тим" след нулевото равенство между двата отбора на „Емиратс", пише The Guardian. Феновете на домакините обаче освиркваха именно тима на „сините", скандирайки „Скучен, скучен Челси". „Мисля, че скучен е отбор, който играе у дома и не може да отбележи гол. Това е скучно. Ако някой е скучен, то това са те, защото Чех направи нула спасявания. Няма нито един фен в света, който отива на своя стадион и очаква своя тим да не победи", заяви португалецът по адрес на „артилеристите".  

Дело заради шапката на Дядо Мраз

Лидерът на ДСБ в Благоевград ще бъде съден за дребно хулиганство, задето е поставил шапка и чувал на паметника на Димитър Благоев

Русия отпусна още 50 млн. долара за Олимпийските игри в Сочи

Руското правителство одобри отпускането на почти 50 милиона долара допълнителни субсидии за организацията на олимпийските игри в Сочи през февруари следващата година. След решението на кабинета, за което съобщи агенция РИА "Новости", общият брой на субсидиите надмина 420 милиона долара.

Порноактриса поиска тройка с Меси и Роналдо

Колумбийската порноактриса Франческа Джеймс е заявила, че иска да участва в порно сцена, в която прави тройка с двамата най-добри футболисти в света.

„Българската Коледа" събра над 1.5 млн. лева

/КРОСС/ Над 1.5 млн. лева е сумата, която бе събрана от кампанията „Българската Коледа" 2013 след края на благотворителния спектакъл, който се провежда под егидата на държавния глава. По традиция концертът се състоя на Коледа на сцената на Народния театър "Иван Вазов". На благотворителния спектакъл присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Пламен Орешарски, еврокомисар Кристалина Георгиева и Георги Първанов. Кампанията на "Българската Коледа" през 2013-2014 година е под надслов „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух". В подкрепа на каузата на сцената на Народния театър излязоха Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, Ансамбъл „Чинари", квартет „Славей", трио „Сопрано", X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките певци от „Бон-Бон". Популярни лица на Българската национална телевизия, bTV и Нова телевизия, големи български спортисти и актьори също изразиха съпричастността си към кампанията. На сцената на Народния театър излязоха и деца, подкрепяни от „Българската Коледа". Благотворителната инициатива тази година е ориентирана към подпомагането на деца, страдащи от различни очни и слухови заболявания

Двама мъже са задържани непосредствено след грабеж в Бургас

Грабителите нападнали 15-годишно момче, минути след това се насочили към магазин в областния град

Ердоган кризисно сменя десет от министрите си

След хвърлените оставки на трима министри от своето правителство и след среща с президента Абдула Гюл, турският премиер Реджеп Ердоган обяви промени в кабинета, предаде БГНЕС.

Сред сменените е министърът по европейските въпроси Егемен Багъш, чието име също бе цитирано от пресата във връзка със скандала, разтърсил висшите етажи на властта в След хвърлените оставки на трима министри от своето правителство и след среща с президента Абдула Гюл, турският премиер Реджеп Ердоган обяви промени в кабинета, предаде БГНЕС. Сред сменените е министърът по европейските въпроси Егемен Багъш, чието име също бе цитирано от пресата във връзка със скандала, разтърсил висшите етажи на властта в

Уау, с 4,27 промила зад волана в Попово!

Шофьор от село Горно Традище, община Опака, беше спипан да кара с внушителинте 4,27 промила алкохол в кръвта. Той бил спипан в крачка на кръстовище в Попово.

S&P повиши перспективата пред рейтинга на Украйна

Рейтинговата агенция предупреждава, че Киев едва ли ще се заеме с реформите, очаквани от ЕС и МВФ

    


Реджеп Ердоган с кризисни промени в кабинета

След хвърлените оставки на трима министри от своето правителство и след среща с президента Абдула Гюл, турският премиер Реджеп Ердоган обяви промени в кабинета, предаде БГНЕС.

Сред сменените е министърът по европейските въпроси Егемен Багъш, чието име също бе цитирано от пресата във връзка със скандала, разтърсил висшите етажи на властта в След хвърлените оставки на трима министри от своето правителство и след среща с президента Абдула Гюл, турският премиер Реджеп Ердоган обяви промени в кабинета, предаде БГНЕС. Сред сменените е министърът по европейските въпроси Егемен Багъш, чието име също бе цитирано от пресата във връзка със скандала, разтърсил висшите етажи на властта в

„Българската Коледа” събра над 1,5 млн.лв.

„Българската Коледа" събра в Народния театър "Иван Вазов" в сряда вечер едни от най-популярните лица и политици в България. Набраните средства възлязоха на над 1,5 млн.лв. Каузата за по-малко деца с увреден слух и зрение обедини както едни от най-известните български актьори, изпълнители, спортисти и телевизионни лица, така и президента Росен Плевнелиев, премиера Пламен Орешарски, еврокомисаря Кристалина Георгиева и президента Георги Първанов, информира БГНЕС. Първи на сцената излязоха ансамбъл "Чинари", последвани от Александра Раева и Мария Игнатова, а актьорите Силвия Лулчева и Руслан Мъйнов напомниха, че богат е не този, който има, а този, който дава и също така не препуснаха да споменат, че българският народ отдавна е излекувал емоционалното си късо...

В няколко областни града протестират срещу кабинета „Орешарски”

В 14:00 часа започна обявеният преди дни национален протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Около 300 са протестиращите на „Орлов мост” в София. Те скандират „Оставка”, свирят на свирки и развяват българското знаме. Сред издигнатите плакати има лозунг с надпис: „Дядо Мраз, моля те, отведи комунягите на Изток. Аз ги мразя. Оставам тук.” На някои от знамената има надпис "Оставка”. Към протеста продължават да се присъединяват граждани.Те блокираха кръстовището на Орлов мост и се насочват към сградата на Българска народна банка, където в 15:00 да се срещнат с български граждани, прибрали се за празниците от чужбина. съобщава „Фокус”. По бул. „Цариградско шосе” се дв...

Пуснаха златен HTC One Max

/КРОСС/ HTC тайно пусна нова версия на фаблета си HTC One Max. Устройството вече се предлага и в златно. Единствените смартфона на HTC, които се предлагат в златен цвят до този момент са One и One Max, пише SlashGear. Жителите на Тайван вече могат да се сдобият с устройството. Не е ясно дали версията ще бъде пусната и на други пазари.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване