Изпратиха Гого с любимата "Бургаски вечери"

Стотици се поклониха пред таланта в траурната зала

    


Крадат храната във варненския кучкарник, алармира природозащитник

Управителят на приюта за бездомни кучета край Варна е уволнен, съобщиха преди дни от Община Варна. Лично кметът на Варна Иван Портних прекрати трудовия договор на Анатолий Тодоров, управител на Общинския приют за безстопанствени кучета.

Златанова: Ще прецизираме НК

Вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова успокои, че предстои прецизиране на притеснителните текстовете от проекта за нов Наказателен кодекс.. Предстоят и поправки, а новите проекторазпоредби ще бъдат публикувани на сайта на министерството, коментира тя в интервю за БНР.

Уест Хем купува Гари Родригес

Гари Родригес ще продължи кариерата си в отбора на Уест Хем от английската Висша Лига.

Десетки хиляди баски демонстрираха в Билбао въпреки забраната от Мадрид

Въпреки съдебната забрана, наложена от Мадрид, над 100 000 души демонстрираха в Билбао, Испания, в подкрепа на намиращите се в затвора членове на баската сепаратистка организация ЕТА, предаде Ройтерс. Около 110 000 души изпълниха улиците по данни на полицията. Те скандираха "Амнистия за всички" и "Свобода", както и лозунги за независимост, предаде ДПА. Редовната годишна акция, организирана от поддръжници на затворниците с искане да бъдат преместени по-близо до домовете им, беше планирана за предишния ден, но съдия я забрани. Съдебната забрана предизвика обща реакция на две от главните политически сили в Страната на баските, които представляват повече от половината от баския електорат. Лявата коалиция, застъпваща се за независимост - "Билду" (Euskal Herria Bildu), и по-умерената Баска националистическа партия (PNV - Partido Nacionalista Vasco), обединиха сили, за да реализират демонстрацията с променено мото - "За човешки права, съгласие и мир". Забележително е, че за пръв път от 1999 г. консерваторите от Баската националистическа партия, която е начело на регионалното правителство, се присъединиха към демонстрация на сепаратистите, отбелязва "Франс прес". "Партиите и синдикатите, които представляват политическото мнозинство, решиха да свикат тази демонстрация, за да защитят правото на свобода на изразяване", обясни говорителят на лявата сепаратистка партия Сорту. Според мрежата за подкрепа за затворниците (Etxerat) 520 екстремисти от ЕТА се намират в десетки испански и френски затвори - т.нар. политика на "разпръсване", практикувана от 25 години от Мадрид с цел да попречи на затворниците да се организират зад решетките. "Това е двойно наказание за нас", се оплаква през "Франс прес" една от участничките в демонстрацията, 52-годишна жена, чийто мъж от 11 години е в затвор близо до Кадис, Южна Испания. "Живея близо до Сан Себастиан", разказва тя. "На всеки 15 дни пътувам 1200 км, за да го видя, после още 1200 км, за да се прибера. И всичко това, за да го видя за 40 минути през едно стъкло." Дясното испанско правителство остава непреклонно в отказа на каквито и да било отстъпки пред ЕТА и настоява за безусловно разпускане на групировката, отговорна за смъртта на 829 души за 40 години въоръжена борба за независимост на Страната на баските и Навара. Обединението, представляващо затворниците (ЕРРК - Euskal Preso Politikoen Kolektiboa), на 28 декември публикува комюнике, в което потвърждава отхвърлянето на насилието, за пръв път признава причинените страдания и щети и намеква за отказ от традиционното искане за колективна амнистия, като споменава за възможни индивидуални постъпки за освобождаване.

Бомба уби петима полицаи в Пакистан

Най-малко петима полицаи са загинали и още четирима – ранени от бомба, взривена при преминаване на колона от коли в северозападен Пакистан – район, известен като убежище на талибаните.

Тери изненадващо реши да се завърне за трите лъва

Има възможност за изненадващо завръщане на Джон Тери в Националния отбор на Англия за Мондиал 2014. Преди няколко месеца той категорично отказа поканите на Рой Ходжсън, защото искаше да се концентрира...

Шулц: Свободното движение на имигрантите от ЕС не подлежи на преговори

Брюксел отговори на опитите на Великобритания да ограничи имиграцията от ЕС, като лидерите на Европейския парламент обявиха, че правилата за свободното движение не подлежат на преговори и показаха ясн...

Гари Родригес е пред преминаване в "Уест хем" (видео)


Футболистът на "Левски" Гари Родригес е близо до преминаване в "Уест хем". Треньорът на сините Антони Здравков обясни, че двата клуба са се разбрали бързо.

"В петък късния следобед е пристигнала оферта. Той трябва да отиде на медицински изследвания и разговори с отбор от Висшата лига на Англия. Това зависи вече от Гари и мениджъра му", каза Здравков. След това добави, че футболистът получава ден повече за почивка, преди да се върне в "Левски".

В края на миналата година се...

Гари Родригес е пред преминаване в "Уест хем"


Футболистът на "Левски" Гари Родригес ще премине в "Уест хем". Треньорът на сините Антони Здравков обясни, че двата клуба са се разбрали бързо.

"В късния следобед в петък е пристигнала оферта за Гари Родригес. Той трябва да мине медицинските прегледи. Всичко зависи от играча и неговия мениджър. Родригес ще се присъедини към лагера ни утре. Дал съм му един ден повече почивка", каза Здравков.

В края на миналата година се заговори, че крилото на "Левски" ще премине в...

Политолог: Скандалът „Сидеров“ няма да разклати властта

„От днешна гледна точка не смятам, че Волен Сидеров по някакъв начин ще разклати сериозно управляващите „От днешна гледна точка не смятам, че Волен Сидеров по някакъв начин ще разклати сериозно управляващите", каза политологът Първан Симеонов за „Фокус" по повод скандала с лидера на „Атака" Волен Сидеров на летище Варна. „Скандалът е хранителна среда за такъв тип политически играчи. Това е ситуация, в която и Волен Сидеров има своите ползи, и опоз

Политолог: Властта елегантно ще избута Сидеров на по-заден план

„От днешна гледна точка не смятам, че Волен Сидеров по някакъв начин ще разклати сериозно управляващите", каза политологът Първан Симеонов за „Фокус" по повод скандала с лидера на „Атака" Волен Сидеров на летище Варна.

„Скандалът е хранителна среда за такъв тип политически играчи. Това е ситуация, в която и Волен Сидеров има своите ползи, и опоз „От днешна гледна точка не смятам, че Волен Сидеров по някакъв начин ще разклати сериозно управляващите", каза политологът Първан Симеонов за „Фокус" по повод скандала с лидера на „Атака" Волен Сидеров на летище Варна. „Скандалът е хранителна среда за такъв тип политически играчи. Това е ситуация, в която и Волен Сидеров има своите ползи, и опоз

РЗС препоръчва двуполюсния политически модел

/КРОСС/ Нуждата от дясно конституционно мнозинство е подчертана в декларация на партия РЗС: „Сега повече от всякога е необходима консолидация в дясното политическо пространство. Да се преодолеят личните амбиции и да се сложи край на безпредметното разпиляване на гражданска енергия. България има. ГЕРБ, РЗС, Реформаторския блок, Движение „22 септември", Българска християнска коалиция, „Синьо единство", личности, неправителствени и синдикални организации трябва да започнат преговори и да подпишат споразумение за действията, етапите и пътя, които водят към избори за Велико народно събрание". Политическото пространство трябва да се преструктурира така, че да отговори на потребностите на българския народ. В този си вид и левицата, и десницата, и центърът (дотолкова, доколкото в България може да има такова разделение) са неспособни да предложат път за изход от сегашната тежка криза на държавността. Най-успешният модел за България на този етап би бил двуполюсния. От едната страна трябва да застанат всички българи, които искат най-после да се сложи край на проваления посткомунистически преход, чрез приемане на нов основен закон на държавата, а от другата - БСП, ДПС, „Атака" и сие, които искат запазване на този модел и тази Конституция. На България са й необходими силна десница и адекватна левица. Дребни идейно неидентифицирани и корпоративни партии и коалиции са вредни за държавата и от полза единствено за олигарсите

В Либия бе убит заместник-министър на промишлеността

Заместник-министърът на промишлеността на Либия Хасан ад Друи е бил убит тази нощ в Сирт, на 500 км източно от Триполи, съобщи Франс прес, като цитира източници от силите за сигурност. Той бил застрелян от неизвестни нападатели, докато бил на посещение в родния си град. "Неизвестни лица го застреляха, когато той излизаше от един магазин", заявил пред Ройтерс член на либийския парламент. Никой не е поел отговорност за нападанието. Ал Друи беше член на Националния преходен съвет, органа който управляваше Либия в продължение на десет месеца след падането на режима на Муамар Кадафи през октомври 2011 година. Две години по-късно Либия все още е обхваната от вълна от насилие и целенасочени убийства, като военните и бившите бунтовници често използват насилие, за да наложат исканията си на нестабилното правителство. Според високопоставен източник, пожелал анонимност, министърът е бил застрелян от друга кола докато е карал, а по-късно са били намерени експлозиви, прикрепени към колата му. Предполага се, че след като бомбата не е избухнала, е било решено да застрелят министъра. Източникът обвини ислямистки активисти, които се опитвали да разширят влиянието си в Сирт.

Здравословното кисело мляко

Киселото мляко се смята за една от храните с най-голяма хранителна стойност и с големи ползи за здравето, но лесно може да се превърне в нездравословно, ако му се добавят съставки

прочети повече

Каракас погна корупцията под пагон

Венецуелският министър на вътрешните работи обяви публично по телевизията номера на своя мобилен телефон и призова полицаите да се обаждат директно на него, ако забележат случаи на корупция сред органите на реда.

Носят на ръце ковчега на Гого до гроба му

Приятели отнесоха на ръце отрупания с цветя кочвег на Гого Найденов до гроба му на една от централните алеи на гробищния парк в Бургас. 

Повече от час продължи поклонението пред тленните останки на известния изпълнител. Над 1000 бургазлии си взеха последно сбогом с големия глас на Приятели отнесоха на ръце отрупания с цветя кочвег на Гого Найденов до гроба му на една от централните алеи на гробищния парк в Бургас. Повече от час продължи поклонението пред тленните останки на известния изпълнител. Над 1000 бургазлии си взеха последно сбогом с големия глас на "Тоника". Съболезнования приемаха съпругата му Ева и синът им

Ще има прецизиране на смутилите една или друга гилдия текстове в НК

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова обяви в неделя, че текстовете в проекта за нов Наказателен кодекс (НК), предизвикали критики от различни професионални общности и правозащитни организации, ще бъдат прецизирани още преди текстът да бъде представен на Министерския съвет. Министърът потвърди, че, както вече обеща през седмицата, текстът, който предвижда затвор за незаконно филмиране и заснемане на граждани без тяхно съгласие, отпада от промените в Кодекса. „Също така ще има и прецизиране по няколко текста, които притесниха една или друга гилдия, за да е ясно и на тях, че сме имали предвид това, което сме имали предвид”, каза Златанова пред БНР и посочи конкретно чл.305, който притеснил „неправителствените организации, че ще бъдат обвинени в противодържавна дейност”. Става дума за текста, според който на затвор от 2 до 8 години подлежи всеки български гражданин, "който се постави в услуга на друга държава или на чужда организация, или на организация под чужд контрол, за да й служи във вреда на републиката". През седмицата от Българския хелзинкски комитет определиха този текст като „мракобесен”, тъй като може да бъде използван като своеобразно оръжие срещу правозащитници, чиято дейност се приема за неудобна и вредна за управляващите и политическата класа. "За всеки юрист е ясно, че целият състав на чл. 305 касае само деяния във военно време, но не всеки е юрист и ще обясним по-бъбриво разпоредбата, щом трябва", добави Златанова, без да коментира сегашните нюанси и неясноти в текста, които дават възможност за произволно тълкуване. Същевременно тя упрекна иначе активните в обсъждането на НК неправителствени организации, че избягват да коментират една от най-чувствителните за обществото теми в него - отпадането на присъдата "доживотен затвор без право на замяна". " Прави ми впечатление, че правозащитниците бягат от коментар по този текст, дали защото е непопулярно или защото виждат, че гражданите на улицата се противопоставят. Мисля, че ролята на правозащитниците е в известна степен да образоват и да обясняват, защото не на всеки е ясно какво стои зад тези модернизирани текстове", каза министърът и добави, че боязливостта да се заеме позиция по темата, която е твърде болезнена за близките на жертви на тежки престъпления, помага на популизма. "Казах личното си мнение - противопоставям се на доживотния затвор без право на замяна, защото смятам това наказание за антихуманно по същността му. Аз съм против тази форма на наказание и казах, че зависи колко нашето общество е готово за отмяната му ", коментира Златанова. „Хубаво е, че има дискусия. С цел да не предпоставяме дебата, аз реших да го пуснем на обсъждане с мейл общодостъпен на сайта на министерството, за да може всеки, които иска и има нещо важно да каже, да не бъде зависим от това да е поканен някъде да го говори. Имаме 57 страници предложения и становища. Някои от тях са много разумни и те ще бъдат публикувани. Този мейл ще продължи да съществува и докато се гледа проекта на Кодекса в Народното събрание”, каза тя и увери, че и в момента се отразяват забележките към промените в НК от служители на правосъдното министерство. Този нов текст, който ще бъде представен на Министерски съвет, с тези поправки ще бъде качен на сайта на МП и отново ще продължи обсъждането, добави Златанова. Тя обясни, че по проекта са работили четирима министри на правосъдието в три правителства, със съответните екипи. „Смятам, че това е начинът, по който трябва да правим в България важните неща. Това не е проектът на Златанова, нито е проектът на Попова, нито на Ковачева. Това е професионалното мнение на българските юристи в момента. Между професионално мнение и обществено мнение има разлика, но целта на един дебат в обществото е професионалистите да обяснят позицията си и обществото да вземе информирано решение”, коментира правосъдният министър. Относно процедурата за избор на главен съдебен инспектор, правосъдният министър заяви: „Няма толкова директна връзка между предстоящия доклад и това, че изборът се провежда сега, поради фактът, че ние от година нямаме съдебен инспектор, а трябва да имаме. Това, че нямаше досега не е добре и за обществения имидж на системата. Иначе самата процедура е такава, каквато беше използвана в предишното Народно събрание. Късият срок действително би могъл да бъде увеличен, но и тук другата теза е, че нямахме нито един друг кандидат, дори предложен публично, което мен много ме смути. Нямахме публично предложени имена, които биха могли да бъдат главен съдебен инспектор. Нямаше призиви от неправителствения сектор към народните представители. Действително това е смущаващо.”

„Уест Хям“ с оферта за Гари Родригес

В „Левски" има постъпила оферта от отбор от английската Премиършип за Гари Родригес, разкри старши-треньорът Антони Здравков. Според запознати 23-годишният футболист е желан от мениджъра на „Уест Хям" Сам Алърдайс. Родригес ще замине за Лондон следващата седмица в петък.

„В петък в клуба е пристигнала офертата. Той трябва да отиде на проби. Родр В „Левски" има постъпила оферта от отбор от английската Премиършип за Гари Родригес, разкри старши-треньорът Антони Здравков. Според запознати 23-годишният футболист е желан от мениджъра на „Уест Хям" Сам Алърдайс. Родригес ще замине за Лондон следващата седмица в петък. „В петък в клуба е пристигнала офертата. Той трябва да отиде на проби. Родр

Топим с по 7 души на ден

Населението на България се топи със седем души на ден, съобщи здравният министър Таня Андреева.

Мним сигнал за изнасилване спеши полицията

Фалшив сигнал за изнасилване подали на спешния телефон 112 две малолетни момичета.

Плевнелиев замина на официално посещение в Китай

Повече от 30 представители на българския бизнес ще придружават делегацията на държавния глава

Министерството на спорта отпуска 1 млн. лева за "Спорт за децата в свободното време"


Министерството на младежта и спорта (ММС) ще отпусне 1 млн. лева за програмата "Спорт за децата в свободното време". Министър Мариана Георгиева е одобрила общо 204 проекта на спортни клубове.

Те ще се осъществят в 67 населени места през годината, обявиха от ММС. Целта на програмата е децата да се привлекат към спорта, да получат нова мотивация и да придобият здравословни навици.

"В безплатните занимания по избран спорт ще могат да се включат повече от 10 000 деца под...

Баски националисти протестираха в подкрепа на затворниците от ЕТА

/КРОСС/ Въпреки съдебната забрана, наложена от Мадрид, десетки хиляди демонстрираха вчера в Билбао в подкрепа на намиращите се в затвора членове на баската сепаратистка организация ЕТА, предаде Reuters. Според източници от града, цитирани от BBC, около 110 хиляди души са изпълнили улиците. Те скандираха „Амнистия за всички", „Свобода!" и лозунги за независимост, предаде DPA. Ежегодната акция, организирана от поддръжници на затворниците с искане да бъдат преместени по-близо до домовете им, беше планирана за предишния ден, но съдия я забрани. Съдебната забрана предизвика обща реакция на две от главните политически сили в страната на баските, които представляват повече от половината от баския електорат. Лявата коалиция, застъпваща се за независимост - „Билду" (Euskal Herria Bildu), и по-умерената Баска националистическа партия (PNV - Partido Nacionalista Vasco), обединиха сили, за да реализират демонстрацията с променено мото - „За човешки права, съгласие и мир". Забележително е, че за пръв път от 1999 г. консерваторите от Баската националистическа партия, която е начело на регионалното правителство, се присъединиха към демонстрация на сепаратистите, отбелязва AFP. „Партиите и синдикатите, които представляват политическото мнозинство, решиха да свикат тази демонстрация, за да защитят правото на свобода на изразяване", обясни говорителят на лявата сепаратистка партия Сорту

Близо 7 милиона туристи са посетили България през 2013г.

През 2013 г. страната ни е постигнала своеобразен рекорд и за първи път приходите от туризъм ще надхвърлят 3 милиарда евро. Това обяви зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев, цитиран от в. Стандарт ню”. Според него тази година се очакват 8,2% повече нашенци и чужденци да разпускат в зимните ни курорти.

През 2014 г. икономическото министерство си е поставило за цел да се достигне до ръст от 3% на заетостта на легловата база у нас. Освен това се очаква и увеличаване на приходите с около 2% и ръст на посещенията от чужденци с 4%. Според Бранимир Ботев обаче броят на туристите ще надвиши заложените прогнози.

Последните анализи на световната ски асоциация показват, че България има възможност за петкратно увеличение на потенциала си за ски туризма. В момента страната ни е четвъртата най-желана зимна дестинация за Европа.

“Хубавото е, че България предлага много разнообразни туристически продукти”, каза още Ботев. И допълни: “За малка страна като нашата имаме топло море и пет планини с огромен потенциал за зимен туризъм”. Зам.-министърът на икономиката добави, че 13,6% от БВП на страната се дължат на туризма.

 

Бил Гейтс e най-харесваната личност в света

Втори в класацията на популярните личности се нарежда Обама

    


Стефан Мавродиев: Шегите ми са тъжни, тъгата ми - шега

Стефан Мавродиев, страхотното момче на българската сцена, наскоро навърши 70 години. Маврото, както го наричат приятелите му, е един от емблематичните ни актьори. Завършва ВИТИЗ при Методи Андонов през 1967 г. Играе в Пловдивския театър, след това основно в Младежкия, изявява се на сцената на Театър 199, на Сатиричния и в Народния театър. Стефан Мавродиев, страхотното момче на българската сцена, наскоро навърши 70 години. Маврото, както го наричат приятелите му, е един от емблематичните ни актьори. Завършва ВИТИЗ при Методи Андонов през 1967 г. Играе в Пловдивския театър, след това основно в Младежкия, изявява се на сцената на Театър 199, на Сатиричния и в Народния театър.

Спецназ - пазителите на олимпиадата, според които Путин пипа прекалено меко


"В медиите може да твърдят, че президентът Владимир Путин действа твърдо, но руските командоси не го харесват. Той им се вижда прекалено мекушав и твърде либерален. "Трябва ни някой като Сталин", казва о.з. полковник Александър Михайлов, бивш служител на елитния отряд "Алфа".

Повечето от "Спецназ" изпитват носталгия по имперските времена на СССР, макар че повечето от тях са били малки деца или дори не са били родени, когато страната се разпада. Те мразят Америка и НАТО и не мислят...

Цитат на деня: БСП отдавна върви по пътя на дребните компромиси


"В БСП много отдавна са тръгнали по пътя на дребните компромиси. Вкопчили са се във властта заради самата нея. Готови да се прегърнат с дявола само и само да са в нея". Това заяви бившият депутат от левицата Татяна Дончева в коментар за отказа на социалистите да коментират скандала около лидера на "Атака" Волен Сидеров, който миналата седмица удари двама души, един от които полицай, на летището във Варна.

В интервю за Би Ти Ви Дончева, която в края на миналата година напусна БСП и...

Цитат на деня: Не нарекоха проститята простотия заради дребните компромиси


Напусналата в края на миналата година БСП активистка Татяна Дончева упрекна пред Би Ти Ви своите бивши съпартийци за това, че "те не нарекоха простотията простотия", визирайки актуалната тема в парламента за депутатския имунитет. Вместо това започнали да я определят заобиколно като много добре замислен ПР ход.

"Много отдавна са тръгнали по пътя на дребните компромиси. Те са се вкопчили във властта заради самата нея. Готови да се прегърнат с дявола само и само да са в нея", заяви...

Загиналите в българска кола във Виена са идентифицирани

Австрийската полиция съобщи, че е установила самоличността на двамата мъже, които загинаха при вчершнатаа експлозия в автомобил с българска регистрация във Виена. Единият е австрийски гражданин от босненски произход, а другият е германски гражданин. И двамата са неизвестни на полицията и не са били осъждани, предаде КРОСС.

„Всички улики засега сочат към нещастен случай”, заяви говорителят на виенската полиция Томас Кайблингер.

Вчера през нощта паркиран във виенския квартал Отакринг лек автомобил с българска регистрация експлодира.

При взрива, предизвикан най-вероятно от ръчна граната, бяха убити двамата пътници в автомобила – BMW Х5 с бургаска регистрация.

Кайблингер заяви, че автомобилът е лизингов и българинът, който го е наел, не се е намирал в него по време на експлозията, а най-вероятно е услужил с него на свой приятел.

Христо Бойчев: Дали е мръсна политиката зависи от хората

С драматурга ХРИСТО БОЙЧЕВ разговаря ПЕТЪР МАРЧЕВ- Спомняте ли си първата си среща с театъра, г-н Бойчев?- Аз много късно се срещнах с театъра. Роден съм в турската махала, на 50 метра от джамията, в двуезично село. Джамията беше малка и кирпичена, а сега е най-голямата постройка в селото, макар че надали българи и турци ... С драматурга ХРИСТО БОЙЧЕВ разговаря ПЕТЪР МАРЧЕВ- Спомняте ли си първата си среща с театъра, г-н Бойчев?- Аз много късно се срещнах с театъра. Роден съм в турската махала, на 50 метра от джамията, в двуезично село. Джамията беше малка и кирпичена, а сега е най-голямата постройка в селото, макар че надали българи и турци ...

Йордан Соколов: България бе разграбена между 1986 и 1989 г.

/КРОСС/ „Скандалът с Волен Сидеров е инсценирана лудост. Винаги, когато партията изпадне в криза, Волен Сидеров прибягва към някакъв скандал. Това не е допустимо", заяви в интервю за БТВ бившият председател на Народно събрание Йордан Соколов. Безнаказаността на Сидеров е напълно неприемлива, отбеляза той: „Това са провокации на човек, който иска да влезе в полезрението на медиите, а досега така и няма нищо срещу него. Той се крие зад статута си на народен представител. Ако не беше безнаказан, ако имаше влязла в сила условна присъда, а при второ осъждане да влезе в затвора, смятате ли, че щеше да си позволи това?" Имунитетът на Сидеров трябва да бъде отнет, категоричен е Соколов, но е скептичен относно развоя на разследването: „Той ще твърди, че е жертва на политически заговор, но той изчерпа обществената търпимост". Коментирайки казуса на Христо Бисеров, Йордан Соколов заяви, че бившият му съпaртиец е „бил търпян" в СДС заради липса на  категорични доказателства срещу него. Строител на местните структури на сините, Бисеров е имал сериозно влияние. „Въпросът за придобитата от него къща в София беше поставян няколко пъти на  заседание на НИС, но той се държеше доста арогантно и казваше, че не дължи обяснения" -  към тези спомени Соколов добави и приписвания на Бисеров контрол върху митниците

Пиронкова се придвижва с 50 места в ранглистата до 57-о

След титлата на турнира в Сидни Цветана Пиронкова ще направи невиждан скок и ще се изкачи с 50 позиции напред в ранглистата на Световната женска тенис асоциация, която ще бъде публикувана в понеделник. Пловдивчанката взе 495 точки, след като за цялата минала година има 611, и ще се придвижи от 107-а на 57-а позиция и има възможност да се върне в първите 50 още тази седмица, стига да премине втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Ботев спасява "замразения" Бодуров

Защитникът на Литекс е близо до преминаване при "канарчетата"

    


Протест срещу стадион в резиденция "Бояна"

Граждани засекли сеч в района на резиденцията за строеж на нов стадион, според тях - неправомерно

Стотици чакат избора на нов Неврокопски митрополит в Гоце Делчев (снимки)

Преди малко започна гласуването за нов Неврокопски митрополит, който да заеме овакантения стол на починалия дядо Натанаил.

Тридесетте епархийски избиратели влязоха в сградата на новата митрополия в Гоце Делчев и при закрити врати започнаха процедурата, водена от временно управляващия епрахията видински митрополит Дометиан. При строги мерки за Преди малко започна гласуването за нов Неврокопски митрополит, който да заеме овакантения стол на починалия дядо Натанаил. Тридесетте епархийски избиратели влязоха в сградата на новата митрополия в Гоце Делчев и при закрити врати започнаха процедурата, водена от временно управляващия епрахията видински митрополит Дометиан. При строги мерки за

Таня Андреева: Топим се с по 7 души на ден

Демографската криза е факт, топим се с по 7 души на ден. Това заяви министър Таня Андреева по време на конференция за иновации в репродуктивната медицина "Дървото на живота", предаде БГНЕС. ...

Йордан Соколов: Христо Бисеров контролираше митниците, говореше се за куфарчета с пари

Христо Бисеров е имал контрол върху митниците, докато е бил в СДС. Той имял и голямо влияние в синия съюз. Това разказа бившият председател на Народното събрание Йордан Соколов в предаването Христо Бисеров е имал контрол върху митниците, докато е бил в СДС. Той имял и голямо влияние в синия съюз. Това разказа бившият председател на Народното събрание Йордан Соколов в предаването "Тази неделя" по bTV. Той ръководеше структурите по места и дърпаше конците. Още тогава имало информация за лично облагодетелстване от Бисеров

Топим се с по 7 души на ден, обяви Андреева

Според нея репродуктивното здраве на нацията е един от факторите

Откриха младеж с разбита глава до блока му

Млад мъж с разбита глава е намерен тази нощ до блока, в който живее в Кюстендил.

Откриха дрога в дома на 20-годишен в Кюстендил

Наркотиците са открити на различни места

    


Александра Жекова завърши втора в Андора

Най-добрата българска състезателка Александра Жекова записа чудесно представяне в дисциплината сноубордкрос от Световната купа по сноуборд във Валнорд-Аркалис (Андора). Българката завърши на второ място, завоювайки сребро в коронната си дисциплина.

Проектът за нов Наказателен кодекс ще бъде прецизиран

/КРОСС/ Текстовете от проекта за нов Наказателен кодекс, които смутиха различни професионални гилдии, ще бъдат прецизирани, заяви вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова в интервю за БНР. Тя потвърди изразената по-рано тази седмица готовност да отпадне наказанието за снимане на граждани без тяхно съгласие. На прецизиране, по думите на Златанова, подлежи и текстът, според който на затвор подлежи всеки български гражданин, „който се постави в услуга на друга държава на чужда организация или на организация под чужд контрол, за да й служи във вреда на републиката". Срещу това предложение се обявиха неправителствени организации, които предупредиха, че тяхната дейност може да попадне под ударите на разпоредбата. Досега Златанова защитаваше формулировката и настояваше, че същият текст стои в настоящия Наказателен кодекс, без да коментира нюансите в текста, които обезпокоиха правозащитниците. В днешното интервю тя посочи, че ще бъде направена редакция, като даде да се разбере, че го прави, за да успокои неправителствените организации, а не защото смята текста за притеснителен по същество. „За всеки юрист е ясно, че целият състав на чл. 305 касае само деяния във военно време, но не всеки е юрист и ще обясним по-бъбриво разпоредбата, щом трябва", каза вицепремиерът. На редакция подлежи и текстът, свързан с престъпленията, представляващи жестокост към животни, стана ясно от интервюто

Шестима министри ще оценяват проектите по публичната инвестиционна програма

За финансираната от бюджета програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" са предвидени 500 млн. лева

    


Татяна Дончева: Алтернативната листа показва битката в БСП

Алтернативната лява листа за евроизборите, която президентът Георги Първанов планира да предложи с лидер Ивайло Калфин, ясно показва битката вътре в БСП за съдържанието на тяхната листа и въобще за това кой да се яви на евроизборите през май.

Ранен с множество черепно-мозъчни травми намериха в Кюстендил

Пострадал с множество черепно-мозъчни травми е намерен в Кюстендил тази нощ, съобщиха от Областаната дирекция на МВР. 
Тялото е намерено зад жилищен блок на ул. "Цар Освободител" в града. Мъжът е настанен в кюстендилската болница. Полицаите са установили самоличността му - 25-годишен мъж, който живее в блока, до който е намерен. 

Пострадал с множество черепно-мозъчни травми е намерен в Кюстендил тази нощ, съобщиха от Областаната дирекция на МВР. Тялото е намерено зад жилищен блок на ул. "Цар Освободител" в града. Мъжът е настанен в кюстендилската болница. Полицаите са установили самоличността му - 25-годишен мъж, който живее в блока, до който е намерен.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване