Румен Петков: АБВ е големият шанс на левицата да прати в европарламента солиден брой депутати

Силно се надявам, че днес няма да съм за последно член на социалистическата партия. Това каза пред bTV Румен Петков по повод днешния пленум на БСП, на който се очаква да социалистическата партия да изключи съпартийците си, включени в листата на АБВ.
„Независимо от отношенията, стигащи на моменти до брутализъм, смятам, Силно се надявам, че днес няма да съм за последно член на социалистическата партия. Това каза пред bTV Румен Петков по повод днешния пленум на БСП, на който се очаква да социалистическата партия да изключи съпартийците си, включени в листата на АБВ. „Независимо от отношенията, стигащи на моменти до брутализъм, смятам,

Без вода остават к.к.Чайка и част от местност Ален Мак

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали вторични аварии, срокът за пускане на водата на абонатите в к.к.Чайка и част от местност Ален Мак бе удължен. Водоподаването в района ще бъде възстановено до 16:00 часа утре - днес - 1 февруари, уточняват от водоснабдителното дружество.

Новият iPhone ще е със сапфирен дисплей?

Apple се е сдобила с патент за обработването на сапфир, който да бъде използвам в потребителската електроника

    


Румен Петков: Силно се надявам, че днес няма да съм за последно член на БСП

Силно се надявам, че днес няма да съм за последно член на социалистическата партия. Това каза пред bTV Румен Петков по повод днешния пленум на БСП, на който се очаква социалистическата партия да изключи съпартийците си, включени в листата на АБВ.
„Независимо от отношенията, стигащи на моменти до брутализъм, смятам, Силно се надявам, че днес няма да съм за последно член на социалистическата партия. Това каза пред bTV Румен Петков по повод днешния пленум на БСП, на който се очаква социалистическата партия да изключи съпартийците си, включени в листата на АБВ. „Независимо от отношенията, стигащи на моменти до брутализъм, смятам,

Украинската служба за сигурност разследва опит за завземане на властта


Украинската служба за сигурност започна разследване на опит за завземане на властта, след като изследва сървърите, иззети при обиск в киевския офис на опозиционната партия "Баткивщина", съобщиха Интерфакс и ИТАР-ТАСС.
Сред материалите има данни, че при планирането на протестните акции се е предвиждал силов вариант на развитието им, при който се прилага сила срещу демонстрантите. Това от своя страна предизвиква широк резонанс и подкопава авторитета на действащата власт и президента, заяви...

Поскъпват билетите за влак до морето

Oт 1 февруари поскъпват билетите за влак до морето. Увеличението е с около 8 на сто за спалните вагони и с около 5 на сто за останалите места. От днес вече не можете да карате с винетките, чийто срок е започнал през миналата година. 300 лева глоба грози всеки водач на лек автомобил, който шофира извън населените места без винетка или със стар стикер, припомня Нова телевизия. През 2014-та годишната винетка за автомобилите продължава да струва 67 лева, месечната – 25, а седмичната – 10 лева. Нова винетка може да бъде закупена в бензиностанциите, пощите, големите търговски вериги, областните пътни управления и граничните пунктове.

От днес поскъпват билетите за влак до морските курорти

От 1 февруари поскъпват и билетите за влак до морските курорти. Увеличението е с около 8 на сто за спалните вагони и с около 5 на сто за останалите места. От днес вече не можете да карате с винетките, чийто срок е започнал през миналата година.

Светослав Тодоров представя днес първата си книга "Хората, които записваха сами"


"Хората, които заспиваха сами" е дебютната книга - сборник с разкази, на журналист от "Дневник" Светослав Тодоров, която излиза в каталога на поредицата на университетското издателство "Нова проза".

Официалната му премиера предстои тази вечер, от 19 ч. в The Barfly (ул. Алабин 50A). В нея ще участват поетите и драматурзи Стефан Иванов и Радослав Чичев. 

След нея гостите на събитието ще могат да се насладят и на една друга страна на колегата ни - като част от екипа на...

Джей Ло и Питбул ще пеят химна на Мондиала

След огромния успех на песента на Шакира "Waka Waka (This Time for Africa)", официален химн на Мондиала през 2010-а година в Южна Африка, се задава нов хит - "We Are One (Ole Ola)".

Фани Белнейска: Лазар Колев е убиецът на дъщерите ми

Осем години след зловещата смърт на дъщерите си Фани Белнейска заяви по Нова телевизия: „Знам кой е убиецът, но кои са съучастниците му?”

До седмица трябва да се реши проблемът с тировете до Турция

Задържаните за кражби по лините са най-вече от малцинствата, признава Папазов

    


Малката бесарабска България също се топи

Бесарабското село Тараклия е основано през 1813 година от бегълци от поробена България. Те идват от Ямболско, Сливенско, Шуменско и Шоплука. Днес Тараклия е градче в Република Молдова, в коeто живеят около 15 000 души - предимно българи. По улиците му се разминават магарешки каручки, трактори с ремаркета, стари москвичи, ята белопери гъски, лади, т Бесарабското село Тараклия е основано през 1813 година от бегълци от поробена България. Те идват от Ямболско, Сливенско, Шуменско и Шоплука. Днес Тараклия е градче в Република Молдова, в коeто живеят около 15 000 души - предимно българи. По улиците му се разминават магарешки каручки, трактори с ремаркета, стари москвичи, ята белопери гъски, лади, т

Етикет с Мария Касимова - купи електронна книжка със SMS за 2,40 лв.

В MediaMall вече може да закупите със sms книжки в PDF формат "Етикет с Мария Касимова и "Труд" на цена 2,40 лева.
Книжките са в PDF формат от 40 и 46 страници, съдържащи материалите от поредицата "Етикет с Мария Касимова" на вестник "Труд", публикувани през 2011, 2012 и 2013 г. В книжките може да прочетете: -        Съвсем очаквана В MediaMall вече може да закупите със sms книжки в PDF формат "Етикет с Мария Касимова и "Труд" на цена 2,40 лева. Книжките са в PDF формат от 40 и 46 страници, съдържащи материалите от поредицата "Етикет с Мария Касимова" на вестник "Труд", публикувани през 2011, 2012 и 2013 г. В книжките може да прочетете: - Съвсем очаквана

Лазар Колев: Ще докажа невинността си, когато ме съди честен съд

София /КРОСС/ Очаквам доживотен затвор за убиеца на децата си. Това каза пред Нова телевизия майката на сестрите Христина и Росица Белнейски Фани Белнейска. Всеки трябва да получи и излежи това, което е заслужил, категорична бе тя. На нито едно от делата (36), на които съм присъствала, не съм установила, че той е невинен. Всички доказателства сочат към него. Според нея справедливостта ще настъпи, когато Лазар Колев си получи присъдата. Вярвам, че разследващите са си свършили добре работата. Не виждам на кой друг мога да повярвам, каза почернената майка, която вече осем години търси възмездие. От своя страна соченият за извършител на убийството на сестрите от Пазарджик Лазар Колев твърди, че е невинен и никога не е виждал двете момичета. Няма доказателства, че някой иска да го натопи. Никога не съм си помислял, че могат да бъдат въвлечен в такова дело. Колев бе категоричен, че не прикрива никой. Ако зная някаква информация по това дело, бих я дал, за да помогна. Според мен не може един човек да изнасили и убие две момичета, каза той. Лазар Колев смята, че срещу него се извършва престъпление.Не зная дали има пропуски в доказателствата. Ще докажа своята невинност, когато ме съди честен, справедлив съд, подчерта той. Не искам да се оправдавам пред хората. Смятам, че ще има справедливост и тя ще възтържествува, каза в заключение Колев.

Реформаторите представят Гражданския си съвет

/КРОСС/ Лидерите на партиите от Реформаторския блок са на посещение във Варна. Заедно със свои съмишленици в 11.00 ч. те ще бъдат в храм „Св. Николай", за да почетат паметта на жертвите на комунизма. За 13.00 ч. е предвидена среща с журналисти в зала „Пресцентър" на Фестивален и конгресен център.От 17 ч., Реформаторския блок ще представи Гражданския си съвет във Варна на среща с обществеността в сградата на Драматичен театър „Стоян Бъчваров".

Жители на Бояна протестират срещу строеж на спортна база

София /КРОСС/ Жители на Бояна излизат на протест. Те искат обезщетения за земите си и са обещали да се изправят срещу строителите на новата тренировъчна база на Българския футболен съюз.„Държавата с помощта на общинската администрация има намерението да застрои терена въпреки многобройните заведени и неприключили към момента административни дела срещу актовете, с които се позволява строителството на този обект и въпреки непреключилите процедури, свързани със собствеността върху тези имоти", обясни един от протестиращите Николай пред камерите на Нова телевизия. По думите му са оспорвани всички заповеди, които позволяват да бъде построен обекта. Сред тях са заповедта, с която се одобрява устройствения план, решението на Министерския съвет, с което се учредява правото на строеж и др.От БФС заявиха, че не са страна в този спор. Според тях това е спор между гражданите и Министерския съвет, който е дал разрешение да се строи върху тази земя. Те обясниха, че са спечелили проекта за строеж на спортната зала в размер на 15 милиона, изцяло финансирани от УЕФА и към момента тези пари стоят неусвоени и има шанс да бъдат загубени.

За две седмици бежанците от Сирия се увеличиха със 100 хил. души


За две седмици броят на сирийските бежанци се е увеличил със 100 000 души и достигна 2.3 милиона, съобщи на започналата вчера в Мюнхен международна конференция за сигурността генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Над 9.3 милиона души живеят в нужда, включително 6.5 преселници, прокудени от домовете си. Още 2.3 милиона души се превърнаха в бежанци и им е необходима нашата помощ, заяви в изказване на конференцията Бан.

Международната организация...

В Бояна плашат с гражданско неподчинение (видео)

На мястото на парка трябва да бъде построен стадион на Българския футболен съюз със средства на УЕФА и Мишел Платини

В Бояна плашат с гражданско неподчинение срещу стадиона

На мястото на парка трябва да бъде построен стадион на Българския футболен съюз със средства на УЕФА и Мишел Платини

Ибрахимович пак герой за победа на ПСЖ

Шведският нападател Златан Ибрахимович отново игра главна роля за победата на "Пари Сен Жермен" с 2:0 над гостуващия "Бордо" в първи мач от 23-ия кръг във Франция. Голаджията откри резултата в 58-ата минута и попадението му прекърши съпротивата на съперника. В последните минути на двубоя се разписа и бразилецът Алекс
Така "Пари Сен Жермен" Шведският нападател Златан Ибрахимович отново игра главна роля за победата на "Пари Сен Жермен" с 2:0 над гостуващия "Бордо" в първи мач от 23-ия кръг във Франция. Голаджията откри резултата в 58-ата минута и попадението му прекърши съпротивата на съперника. В последните минути на двубоя се разписа и бразилецът Алекс Така "Пари Сен Жермен"

Влакът до морето поскъпва

София /КРОСС/ От днес билетчето за влак до морето поскъпва. Увеличението е с около 8 на сто за спалните вагони и с около 5 на сто за останалите места.От 1 февруари трябва да смените и винетките. 300 лева глоба грози всеки водач на лек автомобил, който шофира извън населените места без винетка или със стар стикер. Винетката за автомобилите струва 67 лева, месечната - 25, а седмичната - 10 лева. Нова винетка може да си купите в бензиностанциите, пощите, големите търговски вериги, областните пътни управления и граничните пунктове.300 лева глоба грози всеки водач на лек автомобил, който шофира извън населените места без винетка или със стар стикер.

Парите в брой минаха 10 млрд. по Коледа

Близо 10,2 млрд. лв. са били парите в обращение в България по време на коледните празници. Това става ясно от всекидневния бюлетин на БНБ. Данните сочат, че към 29 януари тази година парите в обращение са намалели с 6,4% или 651,5 млн.

БСП свали политическото си доверие от Първанов и компания, но им остави вратичка

БСП свали политическото си доверие от Георги Първанов, Румен Петков и другите им съмишленици в АБВ, които се обявиха за конкурентна листа за евроизборите и им отне правото да заемат партийни ръководни длъжности и да се кандидатират за такива в срок от една година. Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира, че решението не е било взето лесно и отбеляза, че са налице и формалните основания за прекратяване на членството им в партията. По думите му решението отразява оценката на всички структури на партията. В същото време ръководството на БСП обяви очакванията си АБВ да прерасне скоро в политическа партия. За евентуално разкаяли се в бъдеще обаче левицата остави отворена врата. ”И един от тези хора да размисли, да преоцени тези действия и последиците от тях, това е важно за нас. Всеки човек има значение. Не вземаме това решение с лека ръка”, посочи Сергей Станишев. Решениет о е било взето  със 125 гласа "за", трима ”против”, а двама са се въздържали. Станишев посочи, визирайки коментари на Първанов, че внушенията за сталинизъм и инквизиция нямат нищо общо с дискусията в Националния съвет. ”БСП не е наказателен взвод”, каза Станишев. По-рано софийската градска организация на партията също сне политическото си доверие от поддръжниците на конкурентната листа за евроизборите и номинира за водач на листата на БСП лидерът на партията Сергей Станишев. От АБВ обявиха в отговор, че те отдавна са свалили политическото си доверие от ръководството на ”Позитано” 20. ”Нашият стремеж е не да получим доверие от Сергей Станишев и екипа му, а от гражданите на България. Недоверието ни към ръководството на партията се дължи на няколко основни причини – ръководството предаде нашите ангажименти към избирателите, подмени с действията си техният вот и превърна социалистическата партия в изпълнител на решения, които се вземат другаде, като така я постави в тежка зависимост", се посочва в позицията на АБВ. Освен Първанов и Петков са санкционирани бившият здравен министър Евгений Желев, кметовете на Перник и Попово Росица Янакиеви и Людмил Веселинов, председателите структурите Монтана и Добрич - Емил Константинов и Владимир Калчев, бившият депутат Трифон Митев и бившият кмет на Троян - Дилян Енкин. Очаквано на пленума не присъстваха Георги Първанов и Румен Петков. ”Единственият човек, който имаше смелостта да се появи пред своите колеги от Националния съвет, беше Росица Янакиева. Кметицата на Перник показа повече характер от много други. Призовах всички да дойдат и да споделят своите виждания”, заяви Станишев. Зам.-председателят на изпълнителното бюро на партията Янаки Стоилов заяви, че решението е трудно, защото цялостната ситуация предизвиква значително разочарование и тревога в партията, но в никакъв случай то не е израз на реваншизъм и омраза. ”Ние сме готови, ако тези хора преосмислят предприетите действия, колкото и малко вероятно да е това, те да бъдат възприемани като част от партията, да могат да отстояват своите възгледи и позиции в нея”,каза той. Евродепутатът от левицата Илияна Йотова коментира, че  новината, която се очаква в следващите дни, е да се обяви реално новият политически проект АБВ. ”За мен АБВ изначално – още през 2011 г. – беше политически проект, замислен като субект, който да участва в избори”, каза от своя страна Станишев. ”В този смисъл имаше немалко подвеждане към хората, които бяха поканени в АБВ тогава, които дойдоха там, разглеждайки го като форум за разширяване на влиянието на БСП, като дискусионен форум за политики”, посочи Станишев. По-рано пред бТВ Румен Петков също потвърди индиректно, че АБВ ще прерасне в партия като коментира, че  Първанов не се е ”изпуснал” като е казал,че АБВ е млада партия. Станишев припомни тезата си, че АБВ по същество обслужва политическите опоненти на БСП и ПЕС. ”Няма да постигнат този резултат, който очакват, но пречат на нас”, коментира Станишев. Преди пленума пред червената централа на ”Позитано” 20 се бяха събрали група протестиращи, които освиркваха и скандираха ”Оставка” в знак на възмущение, че партийното събрание се провежда в Деня за почит на жертвите на комунизма. Те скандираха ”Станишев в Сибир, за да има мир" и пееха „Когато падне БСП, не искам аз да съм отдолу...", но бързо бяха отцепени от полицията.  ”Много малко са им силичките на онези отвън", коментира на влизане в централата лидерът на БСП Сергей Станишев.

БСП свали политическото доверие от Първанов и АБВ, но остави отворена врата за размислилите

БСП свали политическото си доверие от Георги Първанов, Румен Петков и другите им съмишленици в АБВ и им отне правото да заемат партийни ръководни длъжности и да се кандидатират за такива в срок от една година. Лидерът на БСП Сергей Станишев коментира, че решението не е било взето лесно и отбеляза, че са налице и формалните основания за прекратяване на членството им в партията. По думите му решението отразява оценката на всички структури на партията. ”И един от тези хора да размисли, да преоцени тези действия и последиците от тях, това е важно за нас. Всеки човек има значение. Не вземаме това решение с лека ръка”, посочи Сергей Станишев. От АБВ обявиха в отговор, че те отдавна са свалили политическото си доверие от ръководството на ”Позитано” 20. ”Нашият стремеж е не да получим доверие от Сергей Станишев и екипа му, а от гражданите на България. Недоверието ни към ръководството на партията се дължи на няколко основни причини – ръководството предаде нашите ангажименти към избирателите, подмени с действията си техният вот и превърна социалистическата партия в изпълнител на решения, които се вземат другаде, като така я постави в тежка зависимост", се посочва в позицията на АБВ. Освен Първанов и Петков са санкционирани бившият здравен министър Евгений Желев, кметът на Перник Росица Янакиева, Анатоли Младенов, Бойка Арабаджиева, Владимир Калчев, Дилян Енкин, Емил Константинов, Крум Милетиев, Людмил Веселинов, Светлин Николов, Трифон Митев. Преди пленума пред червената централа на ”Позитано” 20 се бяха събрали група протестиращи, които освиркваха и скандираха ”Оставка” в знак на възмущение, че партийното събрание се провежда в Деня за почит на жертвите на комунизма. Те скандираха ”Станишев в Сибир, за да има мир" и пееха „Когато падне БСП, не искам аз да съм отдолу...", но бързо бяха отцепени от полицията.  ”Много малко са им силичките на онези отвън", коментира на влизане в централата лидерът на БСП Сергей Станишев. Очаквайте подробности.

БСП-София свали политическото доверие от Първанов и останалите в АБВ

Софийската градска организация на БСП свали политическото доверие от Георги Първанов, Румен Петков и другите им съмишленици в АБВ, като излезе с позиция, че се разграничава от инициативата им за отделна кандидатска листа за евроизборите. Според столичната организация на левицата подкрепата за конкурентната листа е политически несъвместима с членството в БСП. ”Когато цялата партия ти снеме политическо доверие, това значи много повече, отколкото да си прекратил членството си”, коментира пред журналисти председателят софийската организация на БСП Калоян Паргов. Софийската градска партийна организация на БСП единодушно застана зад лидера Сергей Станишев и го издигна за водач на листата за евродепутати в изборите през май. Предложени са били 41 кандидатури, сред които Илияна Йотова, Георги Пирински, Деница Златева. Междувременно започна заседанието на Националния съвет на БСП, на което трябва да се реши бъдещето на президента  (2002-2012 г.) Георги Първанов и останалите от АБВ в левицата. ”Независимо от внушенията, стигащи на моменти до брутализъм, мисля, че няма да се стигне до изключване. Ще се вземат други мерки – изваждане от ръководните органи на партията”, коментира Румен Петков пред  бТВ. Според него на някои места, където общински и областни председатели са ангажирани пряко с кампанията на Ивайло Калфин и с листата на АБВ, ще се предприемат и доста по-крути мерки, като насрочване на пълен цикъл отчети и избори. След като ръководството на БСП първо обяви, че хората около АБВ на практика са се самоизключили от партията, в четвъртък лидерът Сергей Станишев ги призова да размислят и да присъстват на партийния форум. В петък обаче двамата отхвърлиха предложението. "Случаят е приключен, забравете", заяви Първанов. Очаквайте подробности.

БСП решава за Първанов и Петков

Националният съвет на БСП ще реши бъдещето на президента Георги Първанов (2002-2012 г.) и бившия вътрешен министър Румен Петков в партията, след като обявиха, че  движението АБВ ще се яви на евроизборите с паралелна лява листа. След като ръководството на БСП първо обяви, че хората около АБВ напрактика са се самоизключили от партията, в четвъртък лидерът Сергей Станишев ги призова да размислят и да присъстват на партийния форум. В петък обаче двамата отхвърлиха предложението. "Случаят е приключен, забравете", заяви Първанов. Преди заседанието на Националния съвет ще се проведе конференция на Софийската градска организация на БСП.

Дълги опашки от ентусиазирани скиори и сноубордисти се извиха на Боровец

Чудесният зимен ден и дългочаканият сняг със сигурност накараха всички скиори и сноубордисти да се втурнат към пистите. Доказателство за огромното стълпотворение засне репортер на Actualno.com &nd...

Пловдив отбелязва денят за почит към жертвите на комунистическия режим

Пловдив отбелязва денят на почит към жертвите на комунистическия режим, съобщи Агенция Фокус. Пред  мемориалната плоча на жертвите на комунистическия режим на площад „ Стефан Стамб...

Авокатът на Цветанов иска записите от подслушването по случая "Орлин Тодоров" в защита на клиента си

Искаме по делото срещу Цветан Цветанов да бъдат представени всички записи от подслушването във връзка със случая "Орлин Тодоров". Това каза адвокатът на бившия вицепремиер Менко Менков в пре...

Турция спря българските тирове

/КРОСС/ Турската страна е спряла пропускането през границата на български товарни автомобили. Това съобщи заместник-председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Петко Ангелов. Ние сме представили на турците 15 000 разрешителни за транзитен превоз, но те искат 120 000. Това не може да се случи, без да бъде подписана двустранна спогодба за разрешителния режим между двете страни. Такава обаче все още няма и ние няма как да представим искания от тях брой разрешителни, каза Ангелов. Той добави, че нашите превозвачи в случая подкрепят българската страна, защото си е свършила работата. Ако обаче издаде разрешителни, без да е подписана спогодбата, ще сме против и ще протестираме, защото така ще се създадат предпоставки за злоупотреба от турска страна, категоричен е Петко Ангелов. Според него проблемите се създават умишлено от турската държава, за да не допуска на пазара си български фирми.Междувременно началникът на Митница - Свиленград Георги Костадинов съобщи, че в момента на пункта Капитан Андреево няма опашки или струпване на тирове. Според него причината е, че българските и турските превозвачи се предупреждават, когато възникнат подобни проблеми и въобще не пътуват към границата, а остават да чакат решението на проблема в паркингите, съобщи Дарик. Снимка: Булфото, всички права запазени

Валери Божинов преминава в Левски

Новината за трансфера на Божинов все още не е потвърдена официално от Левски.

"Лейкърс" завърши най-лошия януари в историята си с шеста поредна загуба


"Лос Анджелис лейкърс" записа най-слабото представяне през януари в историята си. Това се случи след шестата поредна загуба дошла след 100:110 срещу "Шарлот бобкетс".

"Езерняците" вече имат 22 поражения в последните си 28 срещи. "Бобкетс" успяха да спечелят гостуването си в Лос Анджелис, въпреки че бяха без Кемба Уокър.

Сериозен принос за успеха имаше Ал Джеферсън, който отбеляза 40 точки. За домакините Ник Йънг стреля 22 пъти, за да завърши с 21 точки.

"Знам,...

"Атлетико" (Мадрид) взе Диего

Бразилският полузащитник Диего напусна "Волфсбург" и за втори път в кариерата си ще облече екипа на "Атлетико" (Мадрид). Като за начало той подписа договор само до края на сезона. Германският клуб ще получи 1,5 млн. евро за играча, чийто контракт щеше да изтече през лятото. 

Диего е печелил с "Атлетико" (Мадрид) Лига Европа през сезон Бразилският полузащитник Диего напусна "Волфсбург" и за втори път в кариерата си ще облече екипа на "Атлетико" (Мадрид). Като за начало той подписа договор само до края на сезона. Германският клуб ще получи 1,5 млн. евро за играча, чийто контракт щеше да изтече през лятото. Диего е печелил с "Атлетико" (Мадрид) Лига Европа през сезон

Майкъла: ЦСКА купува футболисти на бройка

Стойчо Младенов се самозабравя, шефовете трябва да го контролират, призова Георги Илиев

    


Лидерът на украинския Автомайдан под домашен арест

/КРОСС/ Активният участник в уличните протести в Киев Дмитро Булатов, който разказа, че бил отвлечен на 22 януари и изтезаван в продължение на седмица, ще бъде поставен под домашен арест като заподозрян в организиране на масови безредици. Това обяви в петък украинското МВР, цитирано от Франс прес.35-годишният Булатов е един от водачите на т. нар. Автомайдан - движение на шофьори, подкрепящи опозицията. Снощи той разказа пред две телевизии, че е бил отвлечен от неизвестни лица и изтезаван цяла седмица, преди да бъде пуснат на свобода в четвъртък вечерта в околностите на Киев.За телевизия „Канал 5" Булатов обясни, че похитителите му са го били, забивали пирони в ръцете му, отрязали парче от едното му ухо, рязали лицето му и го „разпънали". Бил е държан на тъмно през цялото време и затова не може да разпознае нападателите. В момента той се намира в частна болница в украинската столица, под полицейска охрана.Според приятел на Булатов, цитиран от радио „Свобода", похитителите му го изтезавали, за да научат източниците за финансиране на протестите в Украйна.От своя страна от министерството заявуга, че Булатов е бил издирван от 24 януари като „заподозрян за организиране на масови безредици", което предполага задържането му под стража. Предвид на здравословното му състояние обаче, следователят е поискал от съда промяна на мярката му за неотклонение на домашен арест, уточниха в пресслужбата на министерството

Машинистът Симеон Стоев: Спират влака с камъни на релсите, чакам в кабината да се накрадат

С машиниста Симеон Стоев, който е управлявал дерайлиралия на 17 януари влак с 16 цистерни, разговаряме след дискусията на в. “24 часа” “Терор на релси”. Изчисляваме колко са взели крадците и колко струва щетата.
- Г-н Стоев, шефът на НКЖИ Милчо Ламбрев каза, че дотук щетата заради дерайлиралия влак вече е 800  000 лв. Като сложим и тази на БДЖ, к С машиниста Симеон Стоев, който е управлявал дерайлиралия на 17 януари влак с 16 цистерни, разговаряме след дискусията на в. “24 часа” “Терор на релси”. Изчисляваме колко са взели крадците и колко струва щетата. - Г-н Стоев, шефът на НКЖИ Милчо Ламбрев каза, че дотук щетата заради дерайлиралия влак вече е 800  000 лв. Като сложим и тази на БДЖ, к

Лицата от февруарските протести: Няма как хора от статуквото да ти подадат ръка

София /КРОСС/ Невъзможно е хора, които са част от статуквото, безкористно да подадат ръка към активни граждани. Независимостта дава право да реагираме при всяко погрешно решение. Това заявиха Йоана Иванова, Янко Петров и Дончо Дудев, известни като лицата от февруарските протести година след събитията от 2013 г.От групата им отсъства Ангел Славчев, който след протестите стана зам.-председател на партия „България без цензура". „Той пое пътя, който реши да поеме", посочи Янко Петров. „Трудно ми е да определя идеологията му - първо беше ляво ориентиран, сега се позиционира в център дясно. В същото време застава до ген. Уесли Кларк, който е лобист за шистовия газ, а той протестира срещу шистовия газ", изтъкна Дончо Дудев.„Ние винаги сме се стремили да сме независими и продължаваме да движим каузата си - битката с монополите", допълни Йоана Иванова. Тримата разказаха, че след протестите са получили няколко предложения за работа и участие в политиката, които са отхвърлили.Дончо Дудев упрекна кмета Йорданка Фандъкова, че цяла година не е изпълнила обещанието си, дадено пред гражданите, които палиха сметките си за парно пред Столична община преди година. „Не бяха премахнати лихвите върху прогнозните количества потребена топлоенергия. До ден днешен клиентите нямат индивидуални договори, плащат едни неясни пари за неясно какво", изтъкна Дудев

Азбукарите на куклен театър вместо на пленум

София /КРОСС/ Азбукарите не приеха протегнатата ръка на соцлидера Сергей Станишев за "загърбване на личните пристрастия и политическата амбиция". Те няма да присъстват на днешното заседание на Националния съвет на БСП, пише в. "Стандарт". "На театър съм с жена си, няма да ходя на "Позитано", заяви бившият вътрешен министър Румен Петков вчера. В отговор депутати от левицата се пошегуваха, че абевейците ще гледат куклен театър, защото пленумът започва от 14,00 часа, а по това време има само детски пиеси. В четвъртък лидерът на БСП Сергей Станишев направи специално изявление и призова социалистите от АБВ да спрат с правенето на паралелна листа и да работят за победата на БСП на европейските избори. "Аз не съм човек, който си мени мнението от днес за утре така, както го направиха колегите от "Позитано", които за една седмица излязоха с шест различни позиции. Случаят е приключен. Забравете". Това заяви президентът (2002-2012) Георги Първанов в отговор на призива на Станишев. "В понеделник ни изключиха, във вторник ни самоизключиха, в сряда продължиха напред, а в четвъртък ни призоваха. Трудно мога да направя прогноза в събота каква мисъл ще осени ръководството. Не мисля, че апелът на Станишев да отидем и да си побъбрим е чистосърдечен", отсече и Петков. Ключови фигури от БСП обаче дадоха да се разбере, че на днешното заседание на Националния съвет на партията ще се вземе решение относно азбукарите

Пътищата са пързалки, карайте внимателно!

Снежната блокада отхлаби хватката си и отвори пътните артерии в страната, но движението остава затруднено заради мократа и заледена пътна настилка.

Муди`с понижи рейтинга по суверенните облигации на Украйна

Международната рейтингова агенция Муди`с понижи дългосрочния рейтинг на суверенните облигации на Украйна с една степен от "Caa1" до "Caa2". Прогнозата по оценката отново е отрицателна.

Посрещат Малък Сечко с голям снежен човек в Морската градина

Детският кът в Морската градина кани варненските малчугани и родителите им да направят най – големия снежен човек в града. Инициативата е по повод настъпването на Малък Сечко Февруари. „Приятели, езерото е пълно със сняг, който ни очаква! След като направим снежния човек може да спретнем един бой с топки!“, пишат организаторите във Фейсбук страницата си.

Клоп пак не взе Йорданов в групата на "Борусия"

Юрген Клоп, треньорът на "Борусия" (Дортмунд), не включи младежкия национал на България Единсон Йорданов в групата за гостуването срещу "Айнтрахт" (Брауншвайг) в Бундеслигата. "Жълто-черните" от Дортмунд спечелиха с 2:1 с два гола на привлечения през лятото африканец Пиер-Емерик Обамеянг. Така "Борусия" прекрати негативната серия от 4 мача бе

"Опел" експериментира с екстремна "Астра"


"Опел" ще покаже на изложението в Женева (4 – 16 март) прототип на екстремна версия на "Астра" OPC. Прототипът EXTREME е в типичните цветове на спортните автомобили на марката и ще бъде основата за ограничено по количество производство.

Очакванията са това да се превърне в най-бързата разрешена за движение по пътищата "Астра" за всички времена. Цивилният автомобил е базиран на състезателната "Астра" OPC Cup от шампионата за издръжливост на Нюрбургринг.

Теглото на колата е...

Кулезич: Ще съдя всеки, който твърди, че съм купена от ГЕРБ

София /КРОСС/ Цветан Цветанов е доста активен в международните си срещи в последните месеци. Най-вероятно и разговорите му с европейски политици са били подслушвани. За разговорите му в България нямам никакво съмнение. Това каза пред Нова телевизия адвокат Менко Менков. Никога не съм съжалявал, че съм се хванал с делата на Цветан Цветанов. Аз съм професионалист и не искам да правя политически коментари. На г-н Антон Кутев ще му кажа само едно. Нека днес на Националния съвет на БСП, да попита съпартийците си, колко от тях са ползвали услугите им? Ще има гора ръце, категоричен беше адвокатът. Управляващите не спряха да облъчват обществото, че клиентът ми е подслушвал поголовно и нерегламентирано. Очаквайте голям смях по първото дело срещу Цветанов в съда. Всичките им теории ще паднат. Прословутите кетчъри не могат да подслушват. В тях трябва да има вграден специален софтуер, за да могат да подслушват. Това е ясно на всички от прокуратурата. Те са правили следствени експерименти и са наясно с това. Не са на ясно обаче, че аз знам това и ще падне голям смях в съдебната зала, обясни Менков. За всичките прословути 885 телефона, които уж били незаконно подслушвани, има 875 разрешения за използване на СРС. Това също ми е ясно. Същата работа е и с прословутите тефтери. Тези теории се въртят половин година из медиите. Цветан Цветанов няма нищо общо с тези тефтери. Те са на най-ниско поставените служители в системата. Целта е да се оклевети моят клиент

Четирима българи са били арестувани в Солун заради изнудване

Четирима български граждани са били арестувани в гръцкия град Солун заради подозрения, че са изнудвали 55-годишен мъж, съобщи изданието ”Катимерини”, цитирано от ”Фокус”.  Полицията подозира българите, че са заснели жертвата си по време на интимен контакт с млада жена. След това са заплашвали да публикуват видеото в интернет.

Брендо обжалва решението за екстрадиция в Румъния

Обявеният от МВР за "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо е обжалвал решението на Софийски градски съд да бъде екстрадиран в Румъния.Искането ще бъде разгледано от Софийския апелативен съд идната седмица, съобщава "Преса".

До седмица трябва да се реши проблемът с тировете до Турция

За да се овладеят кражбите на жп инфрастуктура, трябва да се намери препитание на малцинствата, твърди транспортният министър Данаил Папазов

    


Гуцанов: АБВ помагат на ГЕРБ

София/КРОСС/ Колегите от АБВ по-скоро помагат на политическия опонент ГЕРБ. Всеки има право да се самоопредели къде да бъде, но вие можете ли да бъдете едновременно от БСП и АБВ, попита в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Борислав Гуцанов.Днес предстои съдбоносен пленум, на който БСП ще трябва да реши съдбата на бившия лидер на партията Георги Първанов, както и на съмишлениците му от новия политически проект АБВ.„Не можеш да бъдеш част от една партия, щом си решил да имаш своя политическа идея и да искаш да я реализираш", подчерта Гуцанов.

Берба в Монако до лятото

/КРОСС/ Димитър Бербатов вече е играч на "Монако". Информацията бе потвърдена от мениджъра на футболиста Емил Данчев, както и от клубния сайт на френския тим.33-годишният таран ще играе под наем до края на сезона. Димитър взима №15.„Щастлив съм, развълнуван и малко нервен, ако трябва да бъда честен", бяха първите коментари на Бербатов пред клубния сайт на Монако. - „Очаквам с нетърпение да започна тренировки с новите ми съотборници и да отворя нова страница в моята кариера".Според вицепрезидента на Монако Вадим Василев Бербатов е ценен заради опита и таланта си. „Неговото привличане, разбира се, е свързано с контузията на Радамел Фалкао. Той е играл в голям клуб като Манчестър Юнайтед и е голям нападател. Продължаваме да преследваме две цели до края на сезона и той ще ни е изключително полезен заедно с Еманюел Ривиер, Валере Жермен и Антони Мартиал", каза още Василиев.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване