Френски експерти с 5 хипотези за изчезналия самолет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658742

Френски експерти имат 5 хипотези за изчезналия в събота малайзийския самолет Френски експерти имат 5 хипотези за изчезналия в събота малайзийския самолет "Боинг" 777 с 239 души на борда, съобщава вестник „Фигаро". Ето какви са те: 1. Пожар на борда В подобен случай нещата се развиват много бързо и екипажът няма време да се свърже с диспечерите. Така например на 3 септември 2010 г.

Професията на стрелеца от Лясковец се оказа мистерия

http://www.bnews.bg/article-100751

Петко Савов не е бил военен и за секунда, нито пък е получавал заплата от Министерство на отбраната от соцвремената насам. И БДЖ също обаче твърди, че той не е бил техен служител, поне последните 15 г. насам.

Новият прокурор на Крим провокира със снимки и изказвания

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/03/14/2261217_noviiat_prokuror_na_krim_provokira_sus_snimki_i/?ref=rss


Новият главен прокурор на Крим Наталия Поклонская, която беше назначена на поста, след като предшественикът й отказа да се подчинява на самопровъзгласилия се премиер на автономната република Сергей Аксьонов, предизвика буря от коментари в социалните мрежи със снимките, които публикува.

В руския еквивалент на "Фейсбук" "Одноклассники" блондинката споделя различни фотоси от своите пътешествия, някои от които доста предизвикателни.


Поклонская стана известна през 2011 г....

Проучване: Facebook не е от голяма полза на новинарите

http://econ.bg/Новини/Проучване-Facebook-не-е-от-голяма-полза-на-новинарските-сайтове_l.a_i.532915_at.1.html

Социалните медии може да са страхотни за намирането на уникално съдържание от източници, които иначе не бихте посетили. Но стане ли въпрос за...

Проучване: Facebook не е от голяма полза на новинарите

http://econ.bg/Новини/Проучване-Facebook-не-е-от-голяма-полза-на-новинарите_l.a_i.532915_at.1.html

Социалните медии може да са страхотни за намирането на уникално съдържание от източници, които иначе не бихте посетили. Но стане ли въпрос за...

Орешарски: Референдумът в Крим е незаконосъобразен

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/NVyinT5VKkw/

Референдумът в Крим е незаконосъобразен дори от политическа гледна точка. Това каза на среща с представители на граждански и неправителствени организации министър-председателят Пламен Орешарски, цитиран от КРОСС.
Следим с особено вниманието развитието на ситуацията в Украйна. Българската позиция за украинската криза е подкрепа посредством дипломатически средства, които касаят и българското общество, което е едно от най-големите малцинства в Украйна – над 250 000 души.
По думите му това била и една от предпоставките външният министър Кристиан Вигенин да посети Украйна.
Ние защитаваме запазване на териториалната цялост на страната. Има договор, подписан от повечето велики сили, според който Украйна предоставя ядрения си арсенал в замяна на териториалната си цялост. Отправяме призив към украинските власти, новите, да водят политика за неескалиране на напрежението, интеграция на гражданите, без значение от тяхната националност и вероизповедание, каза още Орешарски.
На всяко заседание на Министерски съвет непрекъснато получаваме информация за актуалното състояние, както и на нашите партньори от ЕК. Към настоящия момент нямаме оптимисти новини и се страхуваме, че на 20 – 21 март на срещата на върха една от най-важните точки ще е обсъждане реакцията на ЕК към развиващото се в Украйна, както и референдума в Крим. България потенциално е между страните-членки на ЕС, които биха претърпели най-големи икономически щети, ако се проведе следващ етап на икономически санкции, каза още Пламен Орешарски.

Състоянието на Юлия Тимошенко се подобрява

http://www.mediapool.bg/sastoyanieto-na-yuliya-timoshenko-se-podobryava-news217925.html

Германската болница, в която се намира Юлия Тимошенко, съобщи, че бившият украински премиер изпитва значително по-малко болки след почти едноседмично лечение на дисковата херния, от която страдаше в затвора, предаде Асошиейтед прес. В изявление от берлинската болница "Шарите" посочиха, че 53-годишната Тимошенко е много доволна от досегашните резултати от консервативното лечение. За момента не е ясно дали Тимошенко ще трябва да бъде оперирана. От болницата казаха, че това ще се реши през следващите дни. Юлия Тимошенко излежаваше присъда затвор по обвинения в корупция, които според Запада бяха с политически мотиви. Бившата министър-председателка беше освободена миналия месец, след като проруският президент Виктор Янукович избяга от Украйна. Тя пристигна в Берлин на 7 март, припомня АП.

Не анорексия, славата съсипала Моника

http://www.bnews.bg/article-100713

Слуховете около Моника Валериева, както и пр триковете й, с които привлича вниманието нямат край.

Военен самолет докара тримата ранени полицаи в София

http://www.cross.bg/turnovo-veliko-voenen-1401049.html

/КРОСС/ Военен самолет докара тримата ранени полицаи в София. От летището те бяха взети от три линейки и откарани към Военномедицинска академия. Още във Велико Търново обаче те претърпяха операции. „И двамата пациенти, които са с тежки състояние, са стабилизирани, без пряка опасност за живота им", увери д-р Стефан Филев, директор на МБАЛ Велико Търново. 52-годишният Петко Петков от Лясковец, който откри стрелба тази сутрин от дома си, е в шокова зала във Велико Търново, а лекарите се борят за живота му, предаде Нова тв. Все още не е ясно кой го е ранил - дали полицаите, или той сам.  

Хакери блокираха сайта на руското президенство

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658751

Уебсайтът на руското президентство няколко пъти днес стана жертва на хакерска атака. Хакерите блокираха достъпа до уебсайта на централната банка, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от Ройтерс.
Уебсайтът на руското президентство няколко пъти днес стана жертва на хакерска атака. Хакерите блокираха достъпа до уебсайта на централната банка, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от Ройтерс. "Мощна кибер атака се извършва срещу уебсайта" (на Кремъл), съобщи говорителка на президентството. Тя допълни, че атаката продължава,

Военен самолет докара тримата ранени полицаи в София

http://www.cross.bg/trimata-kapitan-ekip-1401049.html

/КРОСС/ Военнотранспортен самолет „Спартан" на Военновъздушните сили излетя в 13.45 ч. по маршрут Горна Оряховица - София с тримата ранени днес в Лясковец служители на МВР. На борда на самолета е бил и медицински екип реаниматори от ВМА. Полетът е по разпореждане на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов. Екипажът на самолета е с командир капитан Веселин Асенов, помощник-командир капитан Николай Георгиев и борден инженер майор Мирослав Пипев.С линейки тримата пострадали са превозени до ВМА. По първоначални сведения на медицинския екип, транспортирал ранените от Велико Търново, и тримата са с огнестрелни наранявания на горни крайници, но със стабилни жизнени показатели. След извършването на обстойни изследвания на пострадалите, в 16.00 ч., пред Централния вход на ВМА, ръководството на Военномедицинската академия заедно с дежурните екипи ще даде брифинг с подробна информация.    

Русия е започнала бойни маневри със самолетоносач в Средиземно море

http://www.mediapool.bg/rusiya-e-zapochnala-boini-manevri-sas-samoletonosach-v-sredizemno-more-news217924.html

Руски военни самолети и хеликоптери са започнали учебни полети над Средиземно море, каза говорител на бойния флот на Русия, предаде Ройтерс. Говорителят Вадим Серга съобщи пред руската агенция Интерфакс, че в ученията участва самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" от Северния флот на Русия. По думите му в ученията се отработва поразяване на въздушни цели и друга бойна техника. Серга не споменава за противопоставянето между Русия и Украйна заради намесата на руски бойни части в Крим, посочва Ройтерс. Агенцията припомня, че в Черно море пребивава американският ескадрен миноносец "Тракстън" за съвместни маневри с България и Румъния, планирани преди началото на украинската криза.

Акушери и гинеколози се събраха на конгрес в Пловдив

http://www.vesti.bg/novini/akusheri-i-ginekolozi-se-sybraha-na-kongres-v-plovdiv-6007497

В продължение на три дни в Пловдив се провежда ХІІІ-ият Национален конгрес по акушерство и гинекология, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Началникът на полицията в Сандански напуска поста

http://www.cross.bg/ypravlenie-nikolov-nachalnik-1401050.html

/КРОСС/Началникът на полицейското управление в Сандански Чавдар Николов напуска поста и се премества на работа в национална служба Полиция в София, съобщава struma.com. Николов работи около година и половина в местното полицейско управление, постигна добри резултати, независимо от младата си възраст. Чавдар Николов бе най-младият полицейски началник, той дойде в Сандански с екипа на столичния директор Георги Костов. Засега не е ясно, кой ще заеме мястото в санданската полиция. Късно вчера пристигнаха заповедите за преназначаване и на досегашните началници на първо и второ управление на МВР в Пиринско. От днес начело на Първо ПУ е ексшефът на икономическа полиция Йордан Латинов, той заема мястото на досегашният началник Пламен Мичев. Мичев е преназначен за началник на участък Симитли, откъдето пък Георги Кьосев идва в Благоевград и застава начело на Второ управление на мястото на Любчо Милков. Досегашният шеф на Второ Мликов оглавява службата за техническо снабдяване в ОД на МВР в Благоевград. Смяната се наложи с цел подобряване на работата в дирекцията, според резултатите от последния отчет Първо и Второ управления на МВР били с най-ниски показатели.

400 опечалени близки изпратиха Отвертката в последния му земен път

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658779

400 близки и роднини изпратиха Николай Радев-Отвертката в последния му земен път, съобщи struma.bg.
В момента в гробищния парк в Дупница се извършва опело.
Процесията е предвождана от десетина рокери, които надуваха клаксони. Голяма част от младежите бяха облечени в бели дрехи в знак на протест срещу убийството на приятеля им. 400 близки и роднини изпратиха Николай Радев-Отвертката в последния му земен път, съобщи struma.bg. В момента в гробищния парк в Дупница се извършва опело. Процесията е предвождана от десетина рокери, които надуваха клаксони. Голяма част от младежите бяха облечени в бели дрехи в знак на протест срещу убийството на приятеля им.

154 конкуренти на Варна се състезават за наградата Блумбърг

http://www.moreto.net/novini.php?n=244311

Общо 155 предложения от 28 държави се надпреварват за наградата на Фондацията Bloomberg Philanthropies, основана от филантропа и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, съобщиха от общината за Moreto.net. Сред тях е и проектът на Варна, озаглавен „Танцувай на математика“.

Томислав Дончев: Изборът е между социалните помощи и истинските доходи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3647324

- Г-н Дончев, как се чувствате като витрината на ГЕРБ, след като лидерът Бойко Борисов ви описа като най-добрия продукт на партията?
- Това не е много добра асоциация, защото на витрината слагат - Тогава да кажем универсалното оръжие, което става за всякакви позиции.
- Това пък е малко опасна метафора, защото ист - Г-н Дончев, как се чувствате като витрината на ГЕРБ, след като лидерът Бойко Борисов ви описа като най-добрия продукт на партията? - Това не е много добра асоциация, защото на витрината слагат - Тогава да кажем универсалното оръжие, което става за всякакви позиции. - Това пък е малко опасна метафора, защото ист

Украинският посланик в България: Прецедентът в Крим засяга и други държави

http://www.mediapool.bg/ukrainskiyat-poslanik-v-bulgaria-pretsedentat-v-krim-zasyaga-i-drugi-darzhavi-news217923.html

Референдумът в Крим е нелегитимен и всички решения, които ще бъдат приети, ще са такива, заяви посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи.   По думите му прецедентът в Крим засяга и други държави и има заплаха за регионалната и международната сигурност и за режима на ядреното разпространяване.   "Как може страна като Украйна, която получава гаранция от три ядрени държави, фактически да е беззащитна и държава гарант да влиза с войски, под претекст за нарушение на правата на рускоговорещите", коментира Балтажи пред журналисти в Пловдив.   Според него няма нито едно оплакване от руснаците в Крим, които са 58 на сто. Посланикът посочи, че Украйна винаги е била пример за етническа толерантност и в обществото има дълбоки традиции. Новият закон за езиците ще направи ситуацията още по-добра и в него ще бъдат отчетени интересите на всички страни, на националните малцинства, ще се отчетат и препоръките на европейските експерти, каза Балтажи.   По думите на украинският посланик у нас европейският избор на страната не е продиктуван, а е записан в документите, които засягат външната политика, още през 1993 година. Ние сме за мирен път, мирно урегулиране на ситуацията в Крим, каза Балтажи.   По думите му Украйна никога няма да се съгласи, че Крим ще излезе от подчинението на централната власт. Що се отнася до готовността на Украйна за военни действия - виждате, че в отговор на военната намеса и агресия от Русия в страната се прави всичко възможно да се противопоставим достойно, коментира посланикът.   Той допълни, цитиран от БТА, че опитите за диалог продължават, въпреки че към момента няма ефект. Трябва да се действа с всички възможни политически, икономически и дипломатически средства дасе спре военната агресия, каза още Балтажи.   Микола Балтажи бе в Пловдив на откриването на изложба в Народната библиотека "Иван Вазов", посветена на 200-годишнината от рождението на известния украински поет и художник Тарас Шевченко. Експозицията е подготвена по инициатива на почетното консулство на Украйна в Пловдив и на пловдивското Украинско-българско сдружение.

В Христо Милионерово вадят по 3 реколти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3647308

Остави ги тия от Христо Милионерово! Там всички са богаташи. Спестовните им книжки са претъпкани, кътат пари и в буркани. Не могат да ги изхарчат. Къщите им са големи, уредени. Пред всяка е паркирана “Волга”. Вдигат сватби с по 300 души, на които свирят най-прочутите музиканти - “Канарите”, Кьоравото Коле и Ибряма. Влагат парите си в злато. Остави ги тия от Христо Милионерово! Там всички са богаташи. Спестовните им книжки са претъпкани, кътат пари и в буркани. Не могат да ги изхарчат. Къщите им са големи, уредени. Пред всяка е паркирана “Волга”. Вдигат сватби с по 300 души, на които свирят най-прочутите музиканти - “Канарите”, Кьоравото Коле и Ибряма. Влагат парите си в злато.

Тото Кутуньо при Лео

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658741




В ресторанта на италианеца Лео има мило семейно тържество - в сряда вечерта се е събрало цялото разширено семейство на тв водещия Део. Приятелят на майката му има рожден ден. Там са Део с гаджето си Мариана, сестра му Марина и още близки. Внезапно тв водещият става на крака и започва да аплодира. В ресторанта на италианеца Лео има мило семейно тържество - в сряда вечерта се е събрало цялото разширено семейство на тв водещия Део. Приятелят на майката му има рожден ден. Там са Део с гаджето си Мариана, сестра му Марина и още близки. Внезапно тв водещият става на крака и започва да аплодира.

ЕС с директивата за отнемане на незаконно имущество

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/es-s-direktivata-za-otnemane-na-nezakonno-imushtestvo-6007495

Новите правила улесняват националните власти в изземването и възстановяването на печалбите на престъпниците, действащи организирано в повече от една държава

Местан: Няма нужда от специален закон за медиите

http://www.cross.bg/mestan-kontzentratziya-mediite-1401046.html

/КРОСС/„Хубава, дълга реч" - така ДПС лидерът Лютви Местан коментира и речта на президента Росен Плевнелиев пред народните представители днес.  Имам позитивно отношение към инициативата му - месец на политическите консултации, добави Местан.Диалогът е безалтернативен, дори когато в него се срещат политически различия, каза още Местан и призна, че е очаквал от държавния глава, „когато поставя въпроса за етническото напрежение, да бъде малко по-конкретен кои са провокаторите, защото този етикет не може да бъде лепнат на цялата политическа система". Накратко казано, инициативата е добра и от чисто формален характер, ако придобие по-съдържателен ще бъде в полза на всички", обобщи той. В изказването си в парламента президентът Росен Плевнелиев засегна темата за медиите и призова за приемане на Закон за медиите. "Медийната саморегулация е важна, но невъзможна при висока концентрация на собствеността", каза Плевнелиев. Според него е невъзможно да има медийна свобода при висока концентрация на собственост. Като политик либерал дълбоко вярвам в принципите на медийната саморегулация, т.е. гледам отговорно и сериозно на предложението на журналиста Кирил Вълчев, според когото няма нужда от специален закон за медиите, коментира председателят на ДПС Лютви Местан. Според Местан трябва да се стъпи само на етичните правила на журналиста

Вигенин: Следим македонските власти за филма за Самуил

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/vigenin-sledim-makedonskite-vlasti-za-filma-za-samuil-6007494

Опити за широкото популяризиране на филма няма да допринесат за реализацията на полаганите усилия за развитие на двустранните ни отношения, каза българският външен министър

Преместиха ранените полицаи във ВМА

http://www.bnews.bg/article-100752

Преместиха ранените полицаи във ВМА, след като от В. Търново ги докара военен самолет "Спартан".

Зукърбърг звънна на Обама за спецслужбите

http://www.bnews.bg/article-100740

Основателят на Facebook поиска от президента на САЩ да осигури безопасност в кибермрежата. Призивът му идва след като публикувана тези дни информация гласи, че за да събират данни за потребители на нета, спецслужбите са създавали фалшиви уебстраници.

Йовчев за операцията в Лясковец: Ако има виновни, ще има и оставки

http://www.cross.bg/operatziyata-deiistviya-provedena-1401047.html

София /КРОСС/ Ако с мое действие или бездействие съм допринесъл за трагичната развръзка на операцията в Лясковец, бих предприел съответните действия. В момента не виждам такива, каза пред журналисти в парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев.Нека изчакаме да приключат всички действия по тази операция, ще направим внимателен анализ и ще видим за какво става въпрос, добави той.Йовчев заяви, че ще бъде направен внимателен анализ. По думите му операцията е проведена спрямо всички законови изисквания, планирането и провеждането й са съгласувани и с окръжния прокурор. Психолог е присъствал както при двата инструктажа, така и по време на решението за това как да бъде проведена операцията. Именно на основа на заключенията на психолозите са взети съответните решения, допълни той.Попитан дали ще поиска оставки на полицейски служители, Йовчев отговори, че ако се установи, че някой има действия или бездействия, в резултат на които се е стигнало до този развой на операцията, ще иска оставка.Вътрешният министър не отговори какво е наложило отлагането на планираната през 2012 г. операция по обезвреждането на Петко Савов. "Нямам информация, за да мога да отговоря. Замазването и замитането под килима доведе до това, че имахме конкретна, пряка опасност за децата от училището и нямаше как нещата да останат по същия начин. Може би, ако бяха взети адекватни мерки преди това, нямаше да се стигне до това да се действа в условията на неотложност", каза още той

ДПС-Сливен изригна срещу освобождаването на Енимехмедов

http://www.cross.bg/oktaii-enimehmedov-mystafov-1401048.html

Сливен /КРОСС/ Сливенската областна организация на ДПС възрази остро срещу решението на Софийския апелативен съд за пускането под домашен арест на Октай Енимехмедов. Направете всичко, което е по силите и възможностите ви, да се коригира резултатът от това корумпирано и некоректно съдебно решение, се казва в обръщение на Мустафа Мустафов, областен лидер на партията, по повод съдебното решение за Октай Енимехмедов от вчера."Всеки ден като този е национална трагедия и срам за българската нация. Не трябва да се примиряваме с несправедливостта, практикувана в българския съд. Настояваме народните представители от ДПС и нашите евродепутати да направят всичко възможно да бъдат сезирани европейските институции и всичко възможно за възстановяване на справедливостта", се казва в декларацията по повод пускането под домашен арест на Октай Енимехмедов."Остро възразяваме срещу тази крещяща несправедливост и неприемливото отношение на съда към извършителя на опит за убийство, публичен разстрел. Всички членове и симпатизанти на ДПС са възмутени от подмяната на решението на Софийския апелативен съд и отстъпление от свещени демократични принципи", пише още в документа, подписан от Мустафов и адресиран до обществеността в Сливен.

Топалов и Ананд направиха реми в Ханти-Мансийск

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/03/14/2261293_topalov_i_anand_napraviha_remi_v_hanti-mansiisk/?ref=rss


Българският гросмайстор Веселин Топалов постигна второ реми в турнира на претендентите за световната корона в Ханти-Мансийск. С белите фигури той взе половин точка от мача си с Вишванатан Ананд.

Двамата сключиха реми на 54-ия ход. С това Топалов вече има една точка.

Индиецът Ананд е начело с 1.5 точки. С толкова вече е и руснакът Пьотр Свидлер, който спечели срещу сънародника си Дмитрий Андрейкин.

Първи успех постигна единият от фаворитите Левон Аронян....

Вигенин: Няма предпоставки за засилен миграционен поток към България

http://www.cross.bg/vigenin-ykraiina-predpostavki-1401045.html

/КРОСС/ „България подкрепя суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна и намирането на мирно решение на кризата и при пълно съблюдаване на принципите на международното право". Това каза външният министър Кристиан Вигенин по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос относно българската позиция към събитията в Украйна. „Страната ни се присъединява към призива на международната общност за незабавно изтегляне на руските войски в зоната на тяхната постоянна дислокация и за допускане на територията на Крим на постоянни наблюдатели", каза още министърът. „В позициите, които съм изразявал по събитията в Украйна, винаги съм поставял въпроса за разграничаване на управляващи от радикалните елементи", каза Вигенин. Той посочи, че споделя разбирането, че ЕС трябва да демонстрира единство в излъчваните послания. Министърът посочи, че е получил гаранции за спазване на правата на българското малцинство там. Вигенин добави, че към този момент няма предпоставки за засилен миграционен поток към България, само на отделни случаи на българи, живеещи на територията на автономна република Крим, където българската общност е по различни оценки около 5000 души.  

40 % от българите имат или са имали психичен проблем

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658488

У нас липсва единен регистър на психично болните, както и системни грижи след излизането им от лечебните заведения. Това съобщи националният консултант по психиатрия - проф. Вихра Миланова пред Нова телевизия.
По данни на експертите до 40 % от българите имат или са имали психичен проблем, а всеки пети е с тежка диагноза. У нас липсва единен регистър на психично болните, както и системни грижи след излизането им от лечебните заведения. Това съобщи националният консултант по психиатрия - проф. Вихра Миланова пред Нова телевизия. По данни на експертите до 40 % от българите имат или са имали психичен проблем, а всеки пети е с тежка диагноза.

Засилват се съмненията, че изчезналият Боинг е бил отвлечен

http://www.mediapool.bg/zasilvat-se-samneniyata-che-izcheznaliyat-boing-e-bil-otvlechen-news217922.html

Данни от военни радари свидетелстват, че самолетът на малайзийските авиолинии, изчезнал миналата събота, умишлено е прелетял над полуостров Малака в посока към Андаманските острови, съобщава агенция Ройтерс, като се позовава на източници, запознати с разследването. Според два от източниците неидентифициран самолет – вероятно изчезналият от полет Ем Ейч 370 - е следвал маршрут между две навигационни точки, дефинирани от GPS. Това е знак, че когато за последно е била засечена от военните радари край северозападния бряг на Малайзия, машината е била управлявана от човек с летателен опит. Последната точка, на която е бил засечен неидентифицираният самолет, навежда на мисълта, че той е летял към Андаманските острови - островна верига между Андаманско море и Бенгалския залив, която е владение на Индия. Навигационните точки са точки на земната повърхност, по чиято географска ширина и дължина пилотите се ориентират, за да следват установените въздушни коридори, пояснява Ройтерс. Трети източник казал, че разследването се съсредоточава все повече върху теорията, че някой умел пилот умишлено е отклонил самолета с 239 човека на борда на стотици мили от предвидения му маршрут от Куала Лумпур до Пекин. По думите на източника, висш служител от малайзийската полиция, сега се разглежда версията за "саботаж" и за "отвличане". И трите източника пожелали анонимност с мотива, че не са упълномощени да разговарят с медиите, посочва Ройтерс. Агенцията допълва, че по повод тези твърдения няма коментар от малайзийското министерство на транспорта, което е официален изходен пункт за информация по разследването. Според Ройтерс изявленията на тези три източника са първият ясен намек, че става дума за престъпление. Още в четвъртък се появиха твърдения, че самолетът може би е летял още най-малко четири часа след като изчезна от радарите в събота. Информацията произтекла от данни, изпращани от системите за сателитна комуникация на полет Ем Ейч 370 на малайзийските авиолинии, показващиу че моторите на машината са работили четири часа след прекъсването на връзката. Това засилва предположенията за престъпление, тоест че някой в пилотската кабина е изключил транспондера (радиолокационното устройство) и радиостанцията, докато самолетът още е летял. Неназован експерт по самолетни катастрофи твърди пред вестник "Вашингтон поуст", че след като такъв съвременен самолет с модерна техника е сменил рязко курса в момента на изключване на транспондера, може да се заключи, че неупълномощено лице е поело контрола върху самолета - въздушен пират или някой от пилотите. Други експерти от САЩ казват, че от информацията, с която разполагат, не личи в каква посока е летял самолетът в продължение на тези четири часа, нито дали просто е кръжал. Това допълнително време на полет след прекъсването на комуникациите води до предположението, че машината може да стигнала до Индийския океан, далеч от маршрута до Пекин, което пък е довело до решението за разширяване на обхвата на издирването, пише вашингтонското издание. Сигналите, изпращани от самолета до сателит, целят да поддържат база данни за местонахождението на самолета, в случай че той е абониран за тази услуга, обяснява вестник "Ню Йорк таймс". Радарните импулси, засечени от малайзийските военни, са сериозно доказателство, че някакъв самолет - вероятно изчезналият - е останал във въздуха след изчезването на полет 370 от наземните граждански радари. Военните радари са регистрирали самолет на 200 мили северозападно от Пенанг, Малайзия, на височина малко под 10 хиляди метра. Тези данни са били предоставени на САЩ и Китай, за да помогнат за откриването на изчезналата машина, пише нюйоркското издание. Френският "Фигаро" изрежда версии на френски експерти по въздухоплаване за възможната съдба на малайзийския самолет: бързо разгорял се пожар на борда; самоубийство на пилот, когато другият пилот не е бил в кабината; поразяване с ракета; рязко разхерметиризране на салона заради пукнатина в корпуса; отвличане от въздушен пират(и). Издирването ще обхване и Индийския океан Междувременно световните агенции предадоха, че периметърът на издирването на изчезналия малазийски самолет ще бъде разширен до Индийския океан. Представител на американските военноморски сили потвърди, че американския миноносец Кид преминава през Малакския проток за Индийския океан. Допълнителен разузнавателен самолет на американската армия също ще бъде пратен в зоната от американска база в Япония. Малайзия потвърди разширяването към Индийския океан на операциите по издирването, но отказа да коментира информациите, според които самолетът е продължил да лети часове след като е изчезнал от радарите. "Апаратът още не е намерен и зоната за издирване бе разширена", заяви пред журналисти малайзийският транспортен министър Хишамудин бин Тун Хюсейн . "С нашите чуждестранни партньори разширяваме търсенето на изток, в Южнокитайско море, и на запад, в Индийския океан. "Не желаем да коментираме изявления на анонимни лица, направени в медиите", добави министърът.

Рокери предвождат траурната процесия от 400 опечалени близки на Отвертката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658717

400 близки и роднини изпратиха Николай Радев-Отвертката в последния му земен път, съобщи struma.bg.
В момента в гробищния парк в Дупница се извършва опело.
Процесията е предвождана от десетина рокери, които надуваха клаксони. Голяма част от младежите бяха облечени в бели дрехи в знак на протест срещу убийството на приятеля им. 400 близки и роднини изпратиха Николай Радев-Отвертката в последния му земен път, съобщи struma.bg. В момента в гробищния парк в Дупница се извършва опело. Процесията е предвождана от десетина рокери, които надуваха клаксони. Голяма част от младежите бяха облечени в бели дрехи в знак на протест срещу убийството на приятеля им.

"Петрол" очаквано смени надзорния си съвет

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/03/14/2261203_petrol_ochakvano_smeni_nadzorniia_si_suvet/?ref=rss


На извънредно общо събрание на акционерите, проведено на 10 март, "Петрол"АД смени състава на Надзорния си съвет и го намали от петима на трима души. Това се вижда от документите от събранието, публикувани на сайта на Българска фондова борса.

Освободени са Митко Събев, Стоян Кръстев, Иван Нейков, Неделчо Янакиев и Денис Ершов. На тяхно място акционерите са избрали Божидар Миладинов, представител на "Алфа кепитъл" АД, Тихомир Трендафилов, представител на "Корект фарм" ЕООД и Траян...

Учени откриха звезда един милион пъти по-ярка от Слънцето

http://www.moreto.net/novini.php?n=244230

Френски астрономи откриха звезда HR 5171 A , близо един милион пъти по-ярка от Слънцето. Небесното тяло се намира в съзвездието Кентавър и е отдалечена от Земята на 12 000 светлинни години. Параметрите са определени от френски астрономи, благодарение на телескопа VLT.

Лечител твърди, че лекува рак!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3645770

В уникално интервю ямболският билкар Митко Димитров е категоричен, че с тайна бика може на 100% да се справи с коварната болест.
Очаквайте в събота! Само във вестник В уникално интервю ямболският билкар Митко Димитров е категоричен, че с тайна бика може на 100% да се справи с коварната болест. Очаквайте в събота! Само във вестник "България

Дядо гони крадци с пиратки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3646682

Плаша крадците с пиратки през нощта, за да не влизат в дома ми. Като ги усетя до вратата на къщата, включвам гръмовата система. Бягат като ужилени!" Това разказа пенсионерът Ангел Барбанаков от пловдивското село Калояново. 
Дядото се хвалеше на полицаите и охранителите, които вчера бяха дошли в селото да ограмотяват възрастните хора как Плаша крадците с пиратки през нощта, за да не влизат в дома ми. Като ги усетя до вратата на къщата, включвам гръмовата система. Бягат като ужилени!" Това разказа пенсионерът Ангел Барбанаков от пловдивското село Калояново. Дядото се хвалеше на полицаите и охранителите, които вчера бяха дошли в селото да ограмотяват възрастните хора как

От ПОМАК фалшифицират историята, алармира „Атака"

http://news.ibox.bg/news/id_615358610

Те искат сметка на Вигенин заради нападките срещу Антон Дончев

Търсят малайзийския самолет в Индийския океан

http://econ.bg/Новини/Търся-малайзийския-самолет-в-Индийския-океан_l.a_i.532913_at.1.html

САЩ са изпратили екипи за наблюдение на Индийския океан, за да помогнат в издирването на липсващия малайзийски самолета, след като се появиха...

Търсят малайзийския самолет в Индийския океан

http://econ.bg/Новини/Търсят-малайзийския-самолет-в-Индийския-океан_l.a_i.532913_at.1.html

САЩ са изпратили екипи за наблюдение на Индийския океан, за да помогнат в издирването на липсващия малайзийски самолета, след като се появиха...

Албена Денкова също ще танцува в Dancing Stars

http://showbusiness.actualno.com/Albena-Denkova-syshto-shte-tancuva-v-Dancing-Stars--news_19533.html

Единствената българка световен шампион по фигурно пързаляне Албена Денкова, ще се присъедини към звездните участници в най-зашеметяващото танцувално шоу в ефира Dancing Stars през април. Днес, партньо...

Ансабъл "Дунав" с нова сформирана школа за начинаещи във Видин

http://society.actualno.com/Ansabyl-Dunav-s-nova-sformirana-shkola-za-nachinaeshti-vyv-Vidin-news_19532.html

Видинският ансамбъл „Дунав” възобновява дейността на танцовата си школа за любители, съобщи Радио “Фокус”- Видин. Участниците ще изучават хора от всички фолкло...

Най-странните неща, намирани в дамска чанта

http://curious.actualno.com/Naj-strannite-neshta-namirani-v-damska-chanta--news_19531.html

Най-често в една дамска чанта има портмоне, телефон, химикали, кърпички, ключове от кола, балсам за устни и четка за коса. Сред най-странните неща, намирани в дамската принадлежност обаче са топче ко...

Джарвис бил изоставен, защото е кривоглед

http://curious.actualno.com/Djarvis-bil-izostaven-zashtoto-e-krivogled-news_19530.html

Животът на Джарвис стартирал доста трудно предвид факта, че има вроден проблем със зрението си бил изоставен още на 4-седмична възраст. Той бил намерен покрай натоварен път и спасен от център за живо...

Гробницата във Вергина принадлежи на Филип Македонски

http://www.grreporter.info/Grobnicata_vv_Vergina_prinadlezhi_na_Filip_Makedonski/15205

Това обяви 37 години след монументалното откритие на своя преподавател Манолис Андроникос Хрисула Саацоглу-Палиадели, ръководител на университетските разкопки във Вергина, преподавател по археология в Солунския университет „Аристотел“ и евродепутат

прочети повече

Поръчваш СРС и плащаш, но незнайно как!

http://www.bnews.bg/article-100744

Все още няма яснота как точно заявителите на СРС ще си ги плащат, което се предвижда да стен от началото на следващата година. Към момента се обсъждат три модела - да се изплащат по реални разходи; на база осреднена цена или рамките на делегираните бюджети да има определени квоти.

Продажбата на акции на ЦСКА започва на 21 март

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/03/14/2261247_prodajbata_na_akcii_na_cska_zapochva_na_21_mart/?ref=rss


Продажбата на акции от "ПФК ЦСКА" АД ще започне на 21 март, съобщи футболният клуб на базата на обява в Търговския регистър. Съобщение беше публикувано и два централни всекидневника на 11 март.

Акции от първичното публично предлагане на клуба ще могат да се записват до 4 април. 

Както е известно ЦСКА пуска в продажба 3 милиона акции с емисионна стойност от 3 лв. за акция. Всеки желаещ ще може да запише най-малко 10 акции.

През миналата седмица Томов заяви, че...

Транспортират ранените полицаи към София /снимки/

http://www.cross.bg/transportirat-lyaskovetz-sofiya-1401044.html

Велико Търново /КРОСС/ Транспортират ранените при престрелката в Лясковец полицаи от великотърновската болница МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" към София. За живота им няма опасност. Двама от тях са с тежки травми по крайниците. Ранените са стабилизирани от лекарските екипи. Кървавата драма се разигра в Лясковец, където 53-годишният Петко Савов Петков застреля един полицай и рани трима други. Мъжът с психични отклонения отправял заплахи срещу учениците, които са посещавали училището срещу неговия дом. Савов заявил, че притежава огнестрелно оръжие и ще го използва срещу децата.   Снимки: Булфото, всички права запазени

НФСБ постави началото на предизборната битка в Смолян и Кърджали

http://www.cross.bg/bulgariya-nfsb-front-1401043.html

/КРОСС/ С изнесено заседание на обединените структури от Смолян и Кърджали Патриотичния фронт около НФСБ откри предизборната битка в региона. Заседанието на патриотите имаше за цел да обединени местните организации от партиите НФСБ, НИЕ, ГОРД, СЕК, „Целокупна България" в областите Смолян и Кърджали. За председател на предизборния щаб беше избран Анастас Коджабашев. Обединената структура ще бъде на бул. България 24. „В патриотичният фронт няма място за русофили, американофили, туркофили, а само за хора, които милеят за България" - заяви Валери Симеонов и обясни, че основната разлика между НФСБ и другите партии, създадени чрез политическо инженерство са приоритетите, които са крайно различни. Симеонов потвърди, че зад действията на Патриотичния фронт винаги на първо място стои интересът на България. Слави Бинев заяви, че към него постоянно се обръщат хора със своите нерешени от държавата проблеми и очакват помощ на европейско ниво: „Затова изборите за Европейски парламент са изключително важни за българите. Целта е в следващия ЕП да има повече патриоти, които да защитават интересите на България, а не да преследват целите на политическите партии. Трябва да се знае, че 90 % от законите, които приемат националните парламенти се транспортират от гласуваното законодателство в ЕС

Възрастна жена с изгаряния след взрив на газова бутилка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658650

Възрастна жена е приета с изгаряния в болницата в Пазарджик след взрив на газова бутилка, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в дома на 83-годишната Зорка А. в четвъртък следобяд. Според събраните първоначални данни взривът е бил предизвикан от изпускане на газ от бутилката, но бабата не е разбрала за това

Румен Петков: Отговорността за акцията в Лясковец се носи от министъра на вътрешните работи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658603

Отговорността се носи от министъра на вътрешните работи, но тук е много важно да се осъзнаят другите проблеми. Това каза за „Фокус” бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„Ние сме много силни, да искаме оставки. Отговорността се носи от министъра на вътрешните работи, но тук е много важно да се осъзнаят другите проблеми. Това каза за „Фокус” бившият министър на вътрешните работи Румен Петков. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Ние сме много силни, да искаме оставки.

Греков се срещна с испанския посланик у нас

http://www.cross.bg/grekov-zemedelieto-bulgariya-1401042.html

/КРОСС/ Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с Н. Пр. г-н Хосе Луис Тапиа Висенте, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в България. По време на срещата в МЗХ, двамата обсъдиха въпроси от взаимен интерес в областта на земеделието. Министър Греков посочи, че България е страна с традиции в селското стопанство и има благоприятни почвено-климатичните условия за отглеждането на много култури и развитие на животновъдството. „Ние можем да използваме испанския опит за поливното земеделие, оранжерийното производство и развитието на лозарството у нас", уточни министърът. Испанският посланик отбеляза, че България и Испания могат успешно да развиват аграрния си потенциал като усвояват средства от Европейския съюз. „Нашите две страни трябва да реализират своите добри идеи в подкрепа на различни сектори в земеделието", подчерта министърът.  

Варненски барман постави нов рекорд на „Гинес”, вече има и коктейл „Морска столица”

http://www.moreto.net/novini.php?n=244302

Варненски барман постави нов рекорд на „Гинес", като в бара си предлага рекордния брой от 2014 коктейла. 47-годишният Пенчо Пенчев, шеф на Българската асоциация на барманите, подобри досегашния рекорд от 1501 коктейла, принадлежащ на бар в столицата на Шри Ланка - Коломбо.

ЦСКА пуска 3 милиона акции на 21 март

http://www.cross.bg/aktzii-tzska-klyba-1401040.html

София /КРОСС/ На 21 март в продажба ще бъдат пуснати 3 милиона акции на ЦСКА, съобщиха от ръководството на клуба. Минималната цена на всяка акция е 3 лева. Всеки желаещ да стане акционер обаче ще трябва да извади поне 30 лева, защото трябва да се сдобие поне с 10 акции.Посредник по листването е "Авал Ин", а покупка на акции може да бъде направена във всеки лицензиран инвестиционен посредник.От клуба заявиха, че очакванията са няколко десетки хиляди фенове да си купят акции на ЦСКА.

190 257,86 лева за медицински център и детска ясла в женския затвор в Сливен

http://frognews.bg/news_66982/

Заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов и посланикът на Кралство Норвегия Н. Пр. Гюру Катарина Викьор откриха обновените здравен център и детска ясла в затвора в Сливен.

Борсите надолу в навечерието на референдума в Крим

http://www.mediapool.bg/borsite-nadolu-v-navecherieto-na-referenduma-v-krim-news217921.html

Нервност и несигурност обхванаха борсите в Европа през втората половина на седмицата, а предпазливостта на инвеститорите се запази и в петък в очакване на резултатите от референдума в Крим в неделя, предадоха информационните агенции.   Водещо влияние върху цените на акциите оказва напрежението около Украйна и заплахата Западът да въведе санкции срещу Русия. Добавя се и опасността от забавяне на китайската икономика заради намеренията на властите да я реорганизират от експортно ориентирана към икономика на вътрешното потребление.   Индексите в почти цяла Европа бяха на червено до ранния следобед в петък, предаде Инвестор.бг., като най-потърпевши са борсите в Централна и Източна Европа.   Там борсовият индекс MICEX стартира с 4-процентов спад в петъчната сесия. Към 13 часа българско време той се бе понижил с 2.18% до 1 221.28 пункта. Другият водещ индикатор – RTS, губи 2.47% от стойността си до 1 051.24 пункта. Инвеститорите изглежда не са склонни да чакат вота в неделя и разпродават акции още днес.   По-рано Руската централна банка остави без промяна основния лихвен процент, след като изненадващото повишение на лихвите от миналата седмица не успя да ограничи поевтиняването на рублата спрямо долара на фона на напрежението между Москва и Киев. Акциите на 82% от търгуваните на Московската борса дружества се понижиха, а на 14% се повишиха минимално. Книжата на някои от ликвидните компании, основно от енергетиката и металургията, се сринаха с 10 до 19%.   Към 14.30 часа московско време индексът ММВБ на Московската борса бе слязъл с 2.4%, спрямо равнището му от предния ден. Индексът РТС към същия момент се смъкна с 2.76%.   В Украйна индексът PFTS е надолу с близо 6% до 366.67 пункта. Същевременно Крим въведе временен таван на тегленията от банкови сметки. Ограничението е в размер на около 33 долара дневно и влиза в сила от днес.   Индексите на БФБ също поеха надолу. Разпродажби има и в Румъния. Там основният индекс BET се смъква с 1.73% до 6 121.19 пункта. Борсовите индикатори в Турция са без изменение, докато в Гърция ASE се понижава с 0.68% до 1 337.13 пункта.   В четвъртък Нюйоркската борса затвори на червено. Негативните настроения се пренесоха в Азия. Там японският Nikkei заличи с лекота 3.3 на сто и е на път да отбележи най-лошото си представяне от август до днес, отбелязва CNBC.   В Лондон FTSE 100 отстъпва с 0.22% до 6 539.35 пункта. В Испания IBEX 35 е надолу с 1% до 9850 пункта. Френският САС 40 се понижава с 0.71% до 4 220.41 пункта.

Украински олигарх беше арестуван по искане на ФБР

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/03/14/2261246_ukrainski_oligarh_beshe_arestuvan_po_iskane_na_fbr/?ref=rss


Един от най-богатите украинци – Дмитро Фирташ – е бил задържан вчера от полицията във Виена, съобщи местната информационна агенция APA. Това е станало по молба на ФБР, които от 2006 г. разследват олигарха за съучастие в създаването на организирана престъпна група.

Прессекретарят на австрийската федерална полиция обелязва, че арестът няма нищо общо с актуалната политическа ситуация в Украйна. От украинското вътрешно министерство заявиха пред руската агенция РБК, че не са обявявали за...

Албена Денкова ще участва в "Денсинг старс"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/albena-denkova-shte-uchastva-v-densing-stars-6007493

Партньорът на фигуристката, Калоян, заминава за Москва, за да посрещне своята партньорка и да я доведе на най-прочутия дансинг в българския ефир.

Неделчо Караколев: Пловдив е по-хубаво място за живеене от Лас Вегас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658524

България е по-хубаво място, отколкото повечето хора си мислят. Това каза в ефира на Дарик един от най-добрите покер играчи в България - Неделчо Караколев. 

Обиколил екзотични дестинации като Барселона, Бахамите и Лас Вегас, покер играчът планира да прекара живота си в Пловдив.

Много хора възприемат покера като изцяло хазартна игра, но тя учи България е по-хубаво място, отколкото повечето хора си мислят. Това каза в ефира на Дарик един от най-добрите покер играчи в България - Неделчо Караколев. Обиколил екзотични дестинации като Барселона, Бахамите и Лас Вегас, покер играчът планира да прекара живота си в Пловдив. Много хора възприемат покера като изцяло хазартна игра, но тя учи

Цветанов атакува Йовчев, Местан го защити

http://www.cross.bg/lyaskovetz-tzvetanov-iiovchev-1401041.html

/КРОСС/Вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев няма намерение да подаде оставка заради акцията в Лясковец, но ще поиска оставки, ако проверката покаже нарушения, стана ясно от изказването на вицепремиера пред народните представители.  За да му поиска оставката в парламента отиде зам.-председателят на „Българя без цензура" Росен Петров. „Йовчев, ако има чест, ще си подаде оставката", заяви Петров. Случая "Лясковец" използваха и ГЕРБ, за да атакуват Йовчев. Полицейската операция в Лясковец е планирана непрофесионално, разкритикува бившето си ведомство Цветан Цветанов пред журналисти в парламента. "Не знам защо трябваше по този непрофесионален начин да се планира тази операция, за да се даде човешки живот на полицай и да бъдат ранени още трима полицаи", посочи той. Кое налага при положение, че този човек не очаква тази полицейска операция, да я предприемат точно в този ден и час, попита Цветанов. Той отбеляза, че има много други способи и методи, с които този човек е можел да бъде изведен от дома си и да бъде задържан, без да има абсолютно никакви последствия за участниците в операцията. Въпросът е да има професионализъм и да има чуваемост на професионалистите в системата на МВР, а не да бъдат уволнявани, коментира Цветанов. Той добави, че не е имало и екип от психолози, които да осъществят преговори, ако има такава необходимост

Слаби отклонения на Wall Street в началото на сесията*

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/382f9ade/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Cslabi0Eotkloneniia0Ena0Ewall0Estreet0Ev0Enachaloto0Ena0Esesiiata0H1687130C/story01.htm

Пазарните участници са обърнали погледи към срещата на държавния секретар на САЩ Джон Кери с руския външен министър Сергей Лавров

    


Румен Петков: Отговорността за акцията в Лясковец се носи от Йовчев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658573

Отговорността се носи от министъра на вътрешните работи, но тук е много важно да се осъзнаят другите проблеми. Това каза за „Фокус” бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„Ние сме много силни, да искаме оставки. Отговорността се носи от министъра на вътрешните работи, но тук е много важно да се осъзнаят другите проблеми. Това каза за „Фокус” бившият министър на вътрешните работи Румен Петков. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Ние сме много силни, да искаме оставки.

Енимехмедов се е прибрал вкъщи късно снощи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658569

Късно след полунощ в дома си в Бургас се е прибрал Октай Енимехмедов, който вчера беше освободен от Централния софийски затвор с мярка „домашен арест”, съобщи Нова телевизия.
Той е бил придружен от брат си Метин, който снощи в телефонен разговор обясни, че не смятат да се връщат в Бургас през нощта. Късно след полунощ в дома си в Бургас се е прибрал Октай Енимехмедов, който вчера беше освободен от Централния софийски затвор с мярка „домашен арест”, съобщи Нова телевизия. Той е бил придружен от брат си Метин, който снощи в телефонен разговор обясни, че не смятат да се връщат в Бургас през нощта.

Нов случай на взрив заради теч на газ

http://www.cross.bg/iztichane-pazardzhik-rezyltat-1401039.html

Пазарджик /КРОСС/ Възрастна жена пострада при пожар, причинен от изтичане на газ в дома й в Пазарджик. Сигналът за инцидента бил получен вчера около 14.45 ч. в пожарната на града. Незабавно към мястото са насочени два противопожарни автомобила. Пристигайки на мястото, специалистите установили, че взривът е в резултат на изтичане на газ, но този път от битова бутилка. В резултат на него е пострадала обитателката на дома - З.А., на 83 г., от Пазарджик. Възрастната жена е транспортирана от екип на „Спешна помощ" в МБАЛ-Пазарджик с леки изгаряния по ръката. Нанесени са щети и по жилището, изразяващи се в счупени врати и прозорци.Инцидентът стана само няколко дни след взрива в Севлиево, при който загина 11-годишно дете. Разследващи установиха, че причината за трагедията е изтичане на газ в къщата.      

"Български пощи" няма да извършва дейност като платежна институция

http://econ.bg/Новини/-Български-пощи-няма-да-извършва-дейност-като-платежна-институция_l.a_i.532909_at.1.html

"Български пощи" няма да извършва дейност като платежна институция. Причината за това ограничение е, че дружеството не е получило нужния за целта...

Австрия не успя да спаси Hypo Alpe Adria

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/382f9ae3/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cpo0Esveta0C4530Ca0Cavstriia0Ene0Euspia0Eda0Espasi0Ehypo0Ealpe0Eadria0H1687110C/story01.htm

Непродадените части от шестата по големина банка в страната ще бъдат пренесени в "лоша банка"

    


"Спартан"-ът лети към София с тримата ранени полицаи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658533

Самолетът "Спартан" с лекарски екип на Военно-медицинска академия излетя от летището в Горна Оряховица заедно с тримата ранени в Лясковец полицаи, съобщи БГНЕС.
Директорът на болницата във Велико Търново Стефан Филев съобщи по-рано, че местните лекари се борят за живота на ранените. Двама от тях са с тежки наранявания, Самолетът "Спартан" с лекарски екип на Военно-медицинска академия излетя от летището в Горна Оряховица заедно с тримата ранени в Лясковец полицаи, съобщи БГНЕС. Директорът на болницата във Велико Търново Стефан Филев съобщи по-рано, че местните лекари се борят за живота на ранените. Двама от тях са с тежки наранявания,

Тихо и топло време ни очаква през утрешния ден

http://www.moreto.net/novini.php?n=244307

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минимални температури, в повечето места, между 1° и 6°, в София около 2°. Утре ще се задържи слънчево и ще бъде още по-топло. Ще се появи до умерен вятър, в Дунавската равнина от запад, в Източна България от югозапад.

Русенският университет ще разширява сътрудничество си с Беларус

http://www.cross.bg/belarys-belaryski-yniversitet-1401038.html

/КРОСС/ Посланикът на Р. Беларус, Н. Пр. Владимир Воронкович беше гост в Русенския университет на 14 март. Преди срещата с ректорското ръководство той направи кратка разходка във висшето училище, запозна се с възможностите на „Канев Център" и технологичните условия на обучение на студентите. Ректорът, проф. Христо Белоев, връчи на високия гост почетния знак на висшето училище като символ на отправния пункт, който посещението на Н. Пр. Воронкович дава за развитие на контактите с беларуски висше училища в Русе. По време на опознавателната среща с ръководния екип на университета посланикът остана впечатлен от широкия спектър професионални направления, в които се подготвят бакалаври, магистри и докторанти, и който по негова оценка разкрива наистина много добри възможности за междууниверситетско сътрудничество, съвместни научни изследвания и обмен на студенти и преподаватели. Той запозна домакините с насоките, която Междудържавната комисия на България и Беларус за икономическо и научно-техническо сътрудничество през февруари е дала за активизиране на връзките между български и беларуски университети и заяви своята готовност да подкрепи инициативите на Русенския университет за установяване на нови контакти и подписване на споразумения с беларуски висши образователни и научни институти

Нашите в Украйна са добре, не искат да си идват

http://www.bnews.bg/article-100748

Етническите българи, които живеят в Украйна, на този етап не чувстват заплаха за сигурността си и нямат намерение да напускат страната.

Маскара взриви феновете на черната музика с еротично шоу

http://showbusiness.actualno.com/Maskara-vzrivi-fenovete-na-chernata-muzika-s-erotichno-shou--news_19529.html

Този четвъртък, клуб Маскара отново се разтресе под най-яките хип-хоп бийтове на DJ Ray Bon и DJ Stancho, със специалното издание на най-популярното черно парти в София “Vanity Black&rdq...

Жужо: Божинов да покаже какво може на терена, не в дискотеките

http://bgfootball.actualno.com/Jujo-Bojinov-da-pokaje-kakvo-moje-na-terena-ne-v-diskotekite-news_19528.html

Легендата на Славия и бивш директор в Левски Андрей Желязков беше любезен и се съгласи да коментира обстановката в "синия" клуб и предстоящото дерби с ЦСКА пред "България днес":- Г...

Цветанов: Операцията в Лясковец е планирана непрофесионално

http://politics.actualno.com/Cvetanov-Operacijata-v-Ljaskovec-e-planirana-neprofesionalno-news_19527.html

Не знам защо трябваше по този непрофесионален начин да се планира тази операция, за да се даде човешки живот на полицай и да бъдат ранени още трима български полицаи. Това каза пред журналисти в парла...

Кучето: Ще бием Левски и без 7 титуляри

http://bgfootball.actualno.com/Kucheto-Shte-biem-Levski-i-bez-7-tituljari-news_19526.html

Легендата на ЦСКА Георги Денев-Кучето очаква нова победа на "червените" във вечното дерби. Петкратният шампион и автор на пет гола в шампионата срещу Левски се надява на зрелищен мач и нов &...

"Спартан"-ът лети към столицата с тримата ранени полицаи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658508

Самолетът Самолетът "Спартан" с лекарски екип на Военно-медицинска академия излетя от летището в Горна Оряховица заедно с тримата ранени в Лясковец полицаи, съобщи БГНЕС. Директорът на болницата във Велико Търново Стефан Филев съобщи по-рано, че местните лекари се борят за живота на ранените. Двама от тях са с тежки наранявания,

Октай Енимехмедов се е прибрал вкъщи късно снощи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658497

Късно след полунощ в дома си в Бургас се е прибрал Октай Енимехмедов, който вчера беше освободен от Централния софийски затвор с мярка „домашен арест”, съобщи Нова телевизия.
Той е бил придружен от брат си Метин, който снощи в телефонен разговор обясни, че не смятат да се връщат в Бургас през нощта. Късно след полунощ в дома си в Бургас се е прибрал Октай Енимехмедов, който вчера беше освободен от Централния софийски затвор с мярка „домашен арест”, съобщи Нова телевизия. Той е бил придружен от брат си Метин, който снощи в телефонен разговор обясни, че не смятат да се връщат в Бургас през нощта.

Донецк обяви ден на траур

http://www.cross.bg/trayr-donetzk-subitiya-1401037.html

/КРОСС/Донецка област обяви ден на траур след трагичните събития тази нощ, при които загина един протестиращ, съобщава Интерфакс. „Във връзка с трагичните събития на 13 март в центъра на Донецк, петък, 14 март е обявен за ден на траур. На органите на местно самоуправление е препоръчано да осъществят съответните мерки, а предприятията, а на учрежденията и организациите да се въздържат от провеждането на концертно-развлекателни мероприятия и спортни състезания ", се посочва в съобщение на сайта на Донецката областна администрация. Спуснати държавните флагове в цялата област.

Неделчо Караколев: Пловдив е по-хубаво място за живеене от Лас Вегас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658123

България е по-хубаво място, отколкото повечето хора си мислят. Това каза в ефира на Дарик един от най-добрите покер играчи в България - Неделчо Караколев. 

Обиколил екзотични дестинации като Барселона, Бахамите и Лас Вегас, покер играчът планира да прекара живота си в Пловдив.

Много хора възприемат покера като изцяло хазартна игра, но тя учи България е по-хубаво място, отколкото повечето хора си мислят. Това каза в ефира на Дарик един от най-добрите покер играчи в България - Неделчо Караколев. Обиколил екзотични дестинации като Барселона, Бахамите и Лас Вегас, покер играчът планира да прекара живота си в Пловдив. Много хора възприемат покера като изцяло хазартна игра, но тя учи

Цепят "Напоителни системи" на две дружества

http://www.bnews.bg/article-100743

Министерството на земеделието смята да преструктурира „Напоителни системи". Предвижда се разделяне на дружеството, като двете дейности по напояване и защита от наводнения бъдат обособени в отделни дружества, съобщи при посещението си в Русе зам.-министърът Бюрхан Абазов.

Старец възкръсна в моргата

http://www.cross.bg/yoltur-staretz-morgata-1401036.html

/КРОСС/ Старец, възкръснал преди две седмици в американска морга, почина отново, но този път окончателно, съобщи CNN. Странният случай се разиграл в края на февруари в окръг Холмс на американския щат Мисисипи. Смъртта на 78-годишния афроамериканец Уолтър Уилямс е била потвърдена от опитен съдебен медик, който констатирал липсата на пулс и попълнил необходимите документи, за да може покойникът да бъде откаран в моргата. Там обаче Уолтър внезапно се събудил, което накарало служителите отново да го върнат в болничната му стая. След няколко дни старецът бил изписан. И така до 13 март, когато членове на семейството му съобщават, че възрастният им родственик отново е починал. Лекарите не могат да кажат с точност какво е причинило чудотворно възкресение. Може би той се е върнал от оня свят благодарение на дефибрилатора, а може би на нещо друго.

С психичен проблем - 40 на сто от българите

http://frognews.bg/news_66981/

По данни на експерти до 40 на сто от българите имат или са имали психичен проблем, а всеки пети е с тежка диагноза.

Dell премахва ценовите бариери с нова Entry-Level мобилна работна станция

http://www.cross.bg/dell-m-precision-1401035.html

/КРОСС/ Dell въведе нова категория мобилни работни станции с представянето на 15-инчовия Dell Precision M2800. Този модел осигурява ISV сертифицирано и оптимизирано изпълнение и надеждност на изключителна цена. Dell Precision M2800 помага да се преодолее пропастта между лаптопите от бизнес клас и мобилни работните станции чрез предлагането на достъпна ISV-сертифицирана система с професионални графични карти и процесори. Инженери, дизайнери и видео редактори вече имат достъп до най-подходящия инструмент за изпълнение на техните критични функции със скоростта, прецизността и надеждността, които са характерни за работната станция Dell Precision. "Dell намери начин да промени пазара, премахвайки бариерите пред определени клиенти, които сe нуждаят от представяне, характерно за работните станции, но разполагат с ограничен бюджет", каза Jon Peddie, президент на Jon Peddie Research. "M2800 дава сериозна възможност за справяне с пропуските в предоставянето на една работна станция от entry-level ниво. Същевременно този модел предлага силно представяне и ISV сертификации, за да отговори на критичните приложения, на много добра цена". Предлагайки изпълнение, характерно за работна станция, но в мобилен форм-фактор, Dell Precision M2800 може да бъде конфигуриран с четвърто поколение Intel Core i5 и i7 процесори, AMD FirePro W4170M графична карта (с 2GB GDDR5 видео памет), до 16GB оперативна памет и до 1TB сторидж

Започна строежът и на къщичките за сираци в кв. Изгрев и Тополи

http://www.moreto.net/novini.php?n=244308

Изграждането на къщичките за деца от социални домове - две в кв. Изгрев и три в село Тополи, започна днес, съобщиха от Община Варна за Moreto.net. Центровете за настаняване за близо 100 деца от социални институции от област Варна се строят по проект „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск”, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие”.

Лекари от Варна спасиха дете с рядка болест

http://www.cross.bg/varna-operatziya-ivanov-1401033.html

/КРОСС/ Лекари от Варна, начело с ректора на Медицинския университет в града проф. Красимир Иванов, са направили животоспасяваща операция на дете с рядка болест. Това съобщи днес ръководителят на екипа, който диагностицира рядкото заболяване "Болест на Кушинг", проф. Виолета Йотова. Преди време момчето е претърпяло операция заради болестта си и в Англия и с прилагане на медикаментозно лечение е постигната ремисия. През миналата година започва бурен рецидив на болестта и се налага детето да бъде оперирано отново. Единственият шанс за момчето е операция за премахването на надбъбречните жлези. В Англия тази операция струва 23 000 британски лири, което е непосилно за родителите, и хирургичната интервенция е извършена във Варна. Момчето е първият случай у нас на дете с двустранна адреналектомия (премахване на бъбречните жлези). Според специалистите в бъдеще детето ще е на постоянна заместителна терапия, но това няма да попречи на развитието му и воденето на нормален живот. Проф. Йотова посочи, че "Болестта на Кушинг" е изключително рядко заболяване - 1 на 1 000 000. Заболяването намалява силно растежната скорост, спира пубертетното развитие и др. Тя коментира, че редките заболявания са между 5000 и 8000, като в ЕС около 6 процента от населението или 27-36 милиона души страдат от някаква рядка болест. Ръководителят на екипа, направил операцията на детето, проф

Кметът на Лясковец: Учениците не разбраха нищо за инцидента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658397

Обстановката в Лясковец се нормализира след ареста на Петко Савов.
Това заяви Ивелина Гецова, кмет на града, пред Фокус.
„Обстановката не е била по-неспокойна, защото районът беше отцепен, гражданите бяха евакуирани, изведени от мястото на събитието. Мъжът, който се беше барикадирал, е откаран в болницата, защото е бил ранен при ареста. Обстановката в Лясковец се нормализира след ареста на Петко Савов. Това заяви Ивелина Гецова, кмет на града, пред Фокус. „Обстановката не е била по-неспокойна, защото районът беше отцепен, гражданите бяха евакуирани, изведени от мястото на събитието. Мъжът, който се беше барикадирал, е откаран в болницата, защото е бил ранен при ареста.

Кметът на Лясковец: Учениците не разбраха нищо за инцидента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658316

Обстановката в Лясковец се нормализира, след ареста на Петко Савов.
Това Ивелина Гецова, кмет на града, пред Обстановката в Лясковец се нормализира, след ареста на Петко Савов. Това Ивелина Гецова, кмет на града, пред "Фокус". „Тя не е била по-неспокойна, защото районът беше отцепен, гражданите бяха евакуирани, изведени от мястото на събитието. Мъжът, който се беше барикадирал, е откаран в болницата, защото е бил ранен при ареста.

Микола Балтажи: Опитите за диалог продължават, макар че възможностите намаляват

http://www.cross.bg/krim-baltazhi-mikola-1401034.html

/КРОСС/Референдумът, измислен от нелегитимна власт, е нелегитимен. Противоречи на конституцията на Украйна, на конституцията на самата автономна република Крим и на нормите на международното право. Така украинският посланик Микола Балтажи коментира организираното допитване в автономната република за присъединяване към Русия. Дипломатът гостува в библиотека „Иван Вазов" в Пловдив за откриването на изложба по повод 200 години от рождението на на украинския поет и художник Тарас Шевченко.  Знаете, че във връзка с военната намеса от страна на Руската федерация украинското правителство взема всички мерки, като се обръща към всички международни организации, към държавите гаранти на Будапещенския меморандум, а Русия е единия от гарантите на този документ, но за съжаление погазва нейните си задължения. Както между впрочем и всичките двустранни спогодби, касаещи Черноморския флот в Крим, и големият договор за приятелство, сътрудничество и партньорство, както и фундаменталните принципи на международното право, коментира Микола Балтажи, цитиран от podtepeto.com. Той бе категоричен, че опитите за диалог продължават и затова все още има време. Макар че възможностите намаляват, тъй като нашите опити за дипломация не дават ефект. Трябва да се действа с всички възможни политически, икономически и дипломатически средства да се спре военната агресия. Смятаме, че трябва да се възстанови диалогът между Киев и Москва, който в момента отсъства на най-високо ниво

НЕК внесе жалби срещу трите ЕРП-та

http://www.vesti.bg/novini/nek-vnese-zhalbi-sreshtu-trite-erp-ta-6007492

Националната електрическа компания (НЕК) е подала жалби срещу трите ЕРП-та – ЧЕЗ, EVN и Енерго-Про за прихващане и неплащане на дължимите суми за електрическа енергия. Това съобщиха от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

40% от българите имат или са имали психичен проблем

http://www.moreto.net/novini.php?n=244310

У нас липсва единен регистър на психично болните, както и системни грижи след излизането им от лечебните заведения. Това обясни за Новините на Нова националният консултант по психиатрия – проф. Вихра Миланова. По данни на експертите до 40 на сто от българите имат или са имали психичен проблем, а всеки пети е с тежка диагноза.

Фандъкова: София e безспорен лидер в българското здравеопазване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658133

София безспорно е лидер в здравеопазването в България, не знам дали е добре или не, но е факт и ние се гордеем с това, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на нова частна клиника за лечение на онкологични заболявания към МБАЛ „Надежда”, съобщи Фокус.
София безспорно е лидер в здравеопазването в България, не знам дали е добре или не, но е факт и ние се гордеем с това, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на нова частна клиника за лечение на онкологични заболявания към МБАЛ „Надежда”, съобщи Фокус. "Здравното заведение разполага със съвременна

Фандъкова: Безспорен лидер в българското здравеопазване е София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658504

София безспорно е лидер в здравеопазването в България, не знам дали е добре или не, но е факт и ние се гордеем с това, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на нова частна клиника за лечение на онкологични заболявания към МБАЛ „Надежда”, съобщи Фокус.
"Здравното заведение разполага със съвременна София безспорно е лидер в здравеопазването в България, не знам дали е добре или не, но е факт и ние се гордеем с това, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на нова частна клиника за лечение на онкологични заболявания към МБАЛ „Надежда”, съобщи Фокус. "Здравното заведение разполага със съвременна

Петков от Лясковец бил с постановление за принудително лечение

http://frognews.bg/news_66979/

Прокуратурата е издала постановление за принудително лечение на Петко Петков от Лясковец, но той е отказал да бъде лекуван. Националният консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова заяви, че това е трябвало да се изпълни от органите на реда, предаде БНР.

Откриха ефикасен лек срещу анорексията

http://www.cross.bg/zabolyavaneto-efikasen-anoreksiyata-1401031.html

/КРОСС/ Британски учени откриха ефикасен лек срещу анорексията. В хода на изследването си те са установили, че заболяването може да се победи с хормонална терапия.Приемането на така наречената "любов хормон", известен като окситоцин, помага на пациентите да възвърнат апетита си още през втората седмица на приема му. По този начин заболяването може да се пребори в рамките на месец. Следва да се напомни, че периодът на ремисия може да спре и заболяването да се върне с пълна сила.

С децата в почивните дни (15 и 16 март)

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/03/14/2255326_s_decata_v_pochivnite_dni_15_i_16_mart/?ref=rss


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg. СЪБОТА:

- София - Националният дворец на децата обявява Ден на отворените врати. Всички желаещи ще имат...

Мамят ни менте сайтове, пускали фалшиви билети за Сочи

http://www.bnews.bg/article-100745

Само 680 жалби са подадени през миналата година в Европейски потребителски център – България, което е с 10% намаление в сравнение с 2012 г., но това не индикатор, че хората имат по-малко проблеми, а че губят вяра в решаването им.

Discovery и Animal Planet с нови и вълнуващи предавания

http://www.cross.bg/premierata-discovery-efira-1401032.html

/КРОСС/ През следващата седмица, на 24 март от 21 часа, в ефира на Discovery Channel ще бъде излъчена премиерата на екстремното шоу „Оцелявай!". Поредицата представя вълнуващо състезание по оцеляване сред приятели - специалисти по оцеляване. Сезонът на оцеляването в ефира на телевизията ще продължи с нови серии на „Менхънт" с участието на Джоел Ламберт, а пък първият минисериал по Discovery Channel "Клондайк", продължава с нови поредни епизоди. Акцентите в ефира на TLC включват премиерата на новия сезон на „Моето 300-килограмово тяло" на 27 март, четвъртък, от 22:00 ч.  и с премиерния втори сезон на „Сестри по кръв" с начало 29 март, събота, от 21:00 часа. Animal Planet ще ни развълнува с премиерата на „Родилно отделение за животни". Ще се запознаем с най-амбициозната програма за развъждане на животни в зоологическите градини. Поредицата „В аквариума" се завръща с изцяло нови епизоди, които ще ни потопят в бурния семеен бизнес на една от най-успешните и водещи компании за производство на аквариуми в САЩ.  

Обсъждат проекта за нов Наказателен кодекс с граждански организации във вторник

http://www.cross.bg/predstaviteli-pravosudieto-forymut-1401030.html

/КРОСС/ На 18 март 2014 г. от 15.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата ще се проведе първото обществено обсъждане на проекта за нов Наказателен кодекс с представители на граждански организации и движения. Форумът е организиран от Комисията по правни въпроси съвместно с Министерството на правосъдието. В дискусията ще участват народни представители от парламентарната правна комисия, вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, експерти. На обсъждането са поканени организациите и сдруженията, които са подали заявка за участие в обявения срок до 10 март 2014 г. Форумът ще бъде излъчван в реално време на интернет-страницата на Народното събрание.  

Обсъждат проекта за нов Наказателен кодекс с граждански организации

http://www.cross.bg/pravosudieto-forymut-predstaviteli-1401030.html

/КРОСС/ На 18 март 2014 г. от 15.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата ще се проведе първото обществено обсъждане на проекта за нов Наказателен кодекс с представители на граждански организации и движения. Форумът е организиран от Комисията по правни въпроси съвместно с Министерството на правосъдието. В дискусията ще участват народни представители от парламентарната правна комисия, вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, експерти. На обсъждането са поканени организациите и сдруженията, които са подали заявка за участие в обявения срок до 10 март 2014 г. Форумът ще бъде излъчван в реално време на интернет-страницата на Народното събрание.  

Гаджев и Косоко със спрени права, пропускат дербито

http://bgfootball.actualno.com/Gadjev-i-Kosoko-sys-spreni-prava-propuskat-derbito-news_19524.html

Владимир Гаджев и Омар Косоко пропускат утрешното дерби ЦСКА - Левски. Дисциплинарната комисия и днес не изясни наказанията на двамата след последното издание на дербито. Те получиха червени картони с...

Какви имена забраняват в Саудитска Арабия

http://curious.actualno.com/Kakvi-imena-zabranjavat-v-Sauditska-Arabija-news_19522.html

Линда, Лорън, Санди и Амир са сред 50-те забранени имена за деца в Саудитска Арабия. Според арабския министър на външните работи, нацията забранява имената, защото противоречат на културата и религия...

22 нарушения през последното денонощие в Ямбол

http://society.actualno.com/22-narushenija-prez-poslednoto-denonoshtie-v-Jambol--news_19520.html

22 нарушения са установени от служители на РУ “Полиция” – Ямбол, в хода на полицейска операция, проведена снощи в областния град, съобщиха от Радио Фокус. Проверени са ...

Actualno.com ще изпрати един щастливец с най-близкия му човек на гала премиера на "ЗАВРЪЩАНЕТО НА ПЪРВИЯ ОТМЪСТИТЕЛ"

http://showbusiness.actualno.com/Actualnocom-shte-izprati-edin-shtastlivec-s-naj-blizkija-mu-chovek-na-gala-premiera-na-ZAVRYShtANETO-NA-PYRVIJa-OTMYSTITEL-news_19295.html

Actualno.com и „Форум Филм България” ти дават уникалния шанс да застанеш на червения килим до Крис Евънс, Скарлет Йохансон и Самюел Джаксън и да преживееш заедно с тях световната п...

9-годишната Крисия изпя химна на България пред препълнения стадион "Левски"

http://showbusiness.actualno.com/9-godishnata-Krisija-izpja-himna-na-Bylgarija-pred-prepylnenija-stadion-Levski-news_19518.html

Едва 9-годишната Крисия Тодорова снощи даде началото на първия 1/8 финален двубой на Лудогорец и Валенсия с впечатляващо изпълнение на "Моя страна, моя България" и на българския химн. Ръков...

Оперират лясковския стрелец; лекари не прогнозират изхода

http://frognews.bg/news_66978/

Убиецът от Лясковец е в операционната и лекарите се опитват да спасят живота му. В корема на Петко Савов има няколко проектила, състоянието му е животозастрашаващо.

"Левски" очаква Георги Иванов-Гонзо след утрешното дерби с ЦСКА

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/03/14/2261208_levski_ochakva_georgi_ivanov-gonzo_sled_utreshnoto/?ref=rss


Георги Иванов-Гонзо ще се завърне в "Левски" след дербито с ЦСКА в събота, твърди ТВ7 на базата на свои източници. Бившият нападател и настоящ треньор на "Черно море" ще заеме позицията на спортен директор.

Иванов беше искан от собственика на сините Тодор Батков след последните разочароващи резултати на отбора и преди последното дерби с червените преди седмица. Тъй като бившият футболист има договор с "Черно море" се оказа проблемно неговото напускане в посока София.
...

Йовчев за Лясковец: Ще има проверка защо операцията през 2012-а е била отказана

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658224

Операцията в Лясковец е проведена по всички законови изисквания, по информацията, която имам до момента.
Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на брифинг в парламента.
"Ако в даден момент оценката ми е такава, че с мое действие или бездействие, съм допринесъл за трагичната развръзка на тази операция, Операцията в Лясковец е проведена по всички законови изисквания, по информацията, която имам до момента. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на брифинг в парламента. "Ако в даден момент оценката ми е такава, че с мое действие или бездействие, съм допринесъл за трагичната развръзка на тази операция,

Всеки пети у нас с тежка психиатрична диагноза

http://news.ibox.bg/news/id_1389078198

40 на сто от българите имат или са имали психологическки проблем

Варненски лекари спасиха дете с рядка болест

http://www.moreto.net/novini.php?n=244303

Екипът на ректора на Медицински университет – Варна проф. Красимир Иванов е спасил живота на дете с „Болест на Кушинг“ с операция, която за първи път у нас се прави на толкова малък пациент с рядкото заболяване. Това обяви детският ендокринолог проф.

Фетел почете Шумахер със специална каска

http://www.cross.bg/shymaher-fetel-mihael-1401029.html

/КРОСС/ Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще бъде на пистата Албърт Парк в Мелбърн с инициалите на своя сънародник Михаел Шумахер върху каската му. Фетел последва примера на Фелипе Маса от Уилямс, който също кара със специална каска в подкрепа на борещия се за живота си 7-кратен шампион Михаел Шумахер, предаде Stern. 45-годишният Шумахер все още се намира в състояние на предизвикана кома, след като в края на декември понесе тежки черепно-мозъчни травми при ски падане във Френските Алпи.  

Украинските нефт и газ са под защитата на Крим

http://www.cross.bg/krim-zalezhi-konstantinov-1401028.html

/КРОСС/ Властите на Крим са поели защитата на украинския газ и нефт. Става дума за залежите в Черно и Азовско море, в това число и Одеско и Безименно, които се намират в стадията на преустройство, както и газовите и нефтените платформи на държавната украинска компания «Черноморнефтегаз», съобщи говорителят на Върховния съвет на републиката Владимир Константинов. «Тези залежи и платформи ще станат собственост на Република Крим. Вече ги охраняваме. Това са наши залежи и ние ще се борим за тях», цитира Константинов РИА Новости.  

Йовчев за Лясковец: Ще има проверка защо операцията през 2012-а не е проведена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658136

Операцията в Лясковец е проведена по всички законови изисквания, по информацията, която имам до момента.
Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на брифинг в парламента.
Операцията в Лясковец е проведена по всички законови изисквания, по информацията, която имам до момента. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на брифинг в парламента. "Ако в даден момент, оценката ми е такава, че с мое действие или бездействие, съм допринесъл за трагичната развръзка на тази операция,

Трима висши офицери виновни за взривовете в Челопечене

http://www.bnews.bg/article-100731

Военноокръжна прокуратура - София внесе обвинителен акт срещу бившите офицери от Българската армия - о.р. майор Мирослав Тошев Митов - командир на поделение 18 250 - Челопечене , о.р. полковник Димитър Недев Петров - Началник на щаба на бригада „Логистика” и о.р. генерал-лейтенант Румен Николов Цоков - заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия по ресурсите. Те са обвинени за взривовете в поделението в Челопечене на 3 юли 2008 г..

Чобанов: Работим с общините при усвояване на евросредства

http://www.vesti.bg/novini/chobanov-rabotim-s-obshtinite-pri-usvoiavane-na-evrosredstva-6007491

Правителството предприема мерки за подобряване на бизнес средата и за намаляване на административната тежест и стъпките в тази посока, са ясни и ефектите вече се виждат.

Петима депутати от "Атака" заминават за Крим като наблюдатели на референдума

http://www.mediapool.bg/petima-deputati-ot-ataka-zaminavat-za-krim-kato-nablyudateli-na-referenduma-news217920.html

Петима депутати от "Атака" заминават за Крим, за да бъдат наблюдатели на референдума, който ще се проведе в неделя, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров от парламентарната трибуна.   "Атака" ще признае референдума в Крим, каза още Сидеров. Заради изявлението на външния министър Кристиан Вигенин, че България няма да признае референдума за присъединяване на Крим към Русия, Сидеров настоя за оставката му и изрази готовност да предложи негов заместник.   "Не може Западът, САЩ, да признаят независимостта на Косово, а сега да не признава референдума", коментира Волен Сидеров.   Освен депутатите от "Атака", в Крим ще действат и български доброволци, организирани от бившия атакист Павел Чернев и лидера на Националистическа партия на България Симеон Костадинов.   Чернев съобщи по-рано, че заминава за Крим като доброволец, за да защитава правата на българското малцинство там по покана на кримското правителство. Костадинов от своя страна разкри, че и тази мисия ще бъде ангажирана със следене на изборния процес.   "Втората ни мисия, която все още подготвяме, е да сформираме българска дружина, която при нужда да направи щаб на българска отбрана в Украйна”, добави още Костадинов пред Нова телевизия преди два дни.   Кметът на Тополовград Божин Божинов също заминава като доброволец в Крим заедно със заместник-председателя на общинския съвет Красимир Иванов. Там те ще бъдат наблюдатели заедно с Павел Червен от "Православна зора", каза той преди два дни и уточни, че целта е да помагат на българите там, които имали нужда от защита. Предполагам, че ще останем около 10 дни, но не се знае как ще се развият нещата, обясни Божинов. Павел Чернев твърди, че доброволците ще пътуват на собствени разноски, а на международните наблюдатели като тези от "Атака" разходите се поемат от проруското правителство на украинската автономна република Крим.  

Петима от "Атака" заминават за Крим като наблюдатели на референдума

http://www.mediapool.bg/petima-ot-ataka-zaminavat-za-krim-kato-nablyudateli-na-referenduma-news217920.html

Петима депутати от "Атака" заминават за Крим, за да бъдат наблюдатели на референдума, който ще се проведе в неделя, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров от парламентарната трибуна.   "Атака" ще признае референдума в Крим, каза още Сидеров. Заради изявлението на външния министър Кристиан Вигенин, че България няма да признае референдума за присъединяване на Крим към Русия, Сидеров настоя за оставката му и изрази готовност да предложи негов заместник.   "Не може Западът, САЩ, да признаят независимостта на Косово, а сега да не признава референдума", коментира Волен Сидеров.   Освен депутатите от "Атака", в Крим ще действат и български доброволци, организирани от бившия атакист Павел Чернев и лидера на Националистическа партия на България Симеон Костадинов.   Чернев съобщи по-рано, че заминава за Крим като доброволец, за да защитава правата на българското малцинство там по покана на кримското правителство. Костадинов от своя страна разкри, че и тази мисия ще бъде ангажирана със следене на изборния процес.   "Втората ни мисия, която все още подготвяме, е да сформираме българска дружина, която при нужда да направи щаб на българска отбрана в Украйна”, добави още Костадинов пред Нова телевизия преди два дни.   Кметът на Тополовград Божин Божинов също заминава като доброволец в Крим заедно със заместник-председателя на общинския съвет Красимир Иванов. Там те ще бъдат наблюдатели заедно с Павел Червен от "Православна зора", каза той преди два дни и уточни, че целта е да помагат на българите там, които имали нужда от защита.   Предполагам, че ще останем около 10 дни, но не се знае как ще се развият нещата, обясни Божинов. Павел Чернев твърди, че доброволците ще пътуват на собствени разноски, а на международните наблюдатели като тези от "Атака" разходите се поемат от проруското правителство на украинската автономна република Крим.

Плевнелиев: Дължим истината за фашизма и комунизма на тези след нас

http://www.mediapool.bg/plevneliev-dalzhim-istinata-za-fashizma-i-komunizma-na-tezi-sled-nas-news217919.html

"Истината за комунизма, за фашизма, за историята, дължим не заради себе си, а на тези след нас", заяви президентът Росен Плевнелиев при откриване на изложба в парламента "България 1944-1989 г: Забранена истина" по инициатива на ГЕРБ.   "Няма нищо по-опасно за една нация от това да манипулира историята си, да замита проблемите и да си казва, че най-лошото за България от времето на комунистическата тоталитарна държава е, че Тодор Живков е бил човек от народа", каза държавният глава.   По думите му миналото е мост към бъдещето и няма нито една нация, която да е успяла, ако е скрила миналото си, манипулирала го е, ако не знае кои са нейните фундаменти и устои и ако не ги заздравява, най-малкото чрез отговорното отношение към следващото поколение, като разкаже истината.   Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува ръководството на парламента за това, че е не е дало достатъчно широко пространство в българското Народно събрание за подреждане на експозицията така, както е било в Европарламента.   Фотосите ще бъдат представена и в редица български градове. Снимките разкриват малко познати факти от годините на комунистическата диктатура у нас. Показани са съпротивата на българите срещу тоталитарен режим.

България и Китай поддържат традиционно добри приятелски отношения

http://www.cross.bg/otnosheniya-bulgariya-poshtenska-1401027.html

/КРОСС/ "Въпреки географската отдалеченост и различията в мащабите, пътят на развитие между България и Китай се основава на традиционно добри приятелски отношения", заяви заместник-министърът на външните работи Ангел Величков на провелата се днес церемония по валидиране на пощенска марка по повод 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Република България и Китайската народна република. В церемонията, състояла се в МВнР, участваха още заместник-министърът на транспорта Георги Тодоров, посланикът на Китайската народна република Н. Пр. Уей Дзинхуа и председателят на Комисията по външна политика на Народното събрание Янаки Стоилов. Заместник-министър Величков подчерта, че през изминалите няколко месеца сме свидетели на активен диалог на високо и най-високо равнище между двете страни. "Доказателство за това е и планираната размяна на делегации на различни нива през 2014 година, която ще даде допълнителен тласък на развитието на двустранното сътрудничество", посочи Величков. „Това е втората пощенска марка, която през последните години се посвещава на дипломатическите отношения между България и Китай", заяви заместник-министърът на транспорта Георги Тодоров. Той припомни, че през 2009 година бе валидирано специално издание по повод 60-годишнината от историческото събитие. "Отношенията между двете страни достигнаха до едно по-високо ниво през последната година", заяви от своя страна посланик Уей Дзинхуа

Холи Бери ще се развежда

http://www.cross.bg/beri-holi-martines-1401026.html

/КРОСС/ Холивудската актриса и носителка на "Оскар" Холи Бери се готви да се разведе с бащата на второто си дете Оливие Мартинес. Припомняме, че красавицата и Мартинес се ожениха през юли миналата година. От декември 2013 година обаче съпрузите не са се появявали никъде заедно, а по време на Оскарите Бери дойде сама и без брачНа халка. Зад гърба си актрисата вече има два провалени брака - с бейзболния играч Дейвид Джастис и музикант Ерик Беней. В допълнение, Бери има дъщеря от канадския модел Габриел Обри.

Русия ще строи още две атомни централи в Иран

http://www.moreto.net/novini.php?n=244123

Москва и Техеран са се споразумели да бъдат построени 2 нови ядрени електроцентрали в Иран. Двете страни са сключили предварително споразумение за изграждането на най-малко 2 нови атомни електроцентрали в Бушхeр, съобщи говорителят на Иранската организация за ядрена енергетика.

Истина или лъжа: Врачка предсказала на Венета Райкова, че слиза от екран

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3646397

Врачка предрече на Венета Райкова прокурорско решение, загуба на близък, здравословни проблеми и слизане от екран, писа много жълт интернет сайт. Гадателката уж била описала всичко в страницата на предаването Врачка предрече на Венета Райкова прокурорско решение, загуба на близък, здравословни проблеми и слизане от екран, писа много жълт интернет сайт. Гадателката уж била описала всичко в страницата на предаването "Горещо" във фейсбук. А прогнозата на врачката била отговор на запитване от самата тв водеща. Ето каква е истината. Лъжа е. Приятели,

Само 16 депутата отговориха на въпросите на гражданите в инициатива 240-240-240

http://noresharski.com/samo-16-deputata-otgovoriha-na-v-prosite-na-grazhdanite-v-initsiativa-240-240-240/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=samo-16-deputata-otgovoriha-na-v-prosite-na-grazhdanite-v-initsiativa-240-240-240

Мария Кавлакова

Уважаеми дами и господа,

На 12 февруари 2014 година, група ентусиасти, може би последните вярващи в институциите, зададоха 240 въпроса на депутатите от 42-рото Народно Събрание. Въпросите бяха във вид на 240 отделни писма, адресирани лично до всеки народен представител. Срокът за отговор беше един месец. Дойде време за равносметка!

Знаете, че „Народа“, „Суверена“, „Гражданите“, „Българите“, „Избирателите“и „България“ присъстват много често в изявленията на народните представители. Нормално ли е тогава да получим:

16 (шестнадесет) отговора!

От 240 (двеста и четирисет) писма!

6,667%!

Необходима ли Ви е лупа, за да си представите колко малко е 6,66%? Вижте тясната светла неразмазана ивица …. Толкова е! Това е институцията Народно Събрание в България!

За кого работят господата народни представители? Толкова ли е трудно в пост- интернет ерата да се напише по един e-mail? Имат ли морално задължение да поддържат комуникация с обикновените хора? Каква връзка биха направили между близките проценти на отговорите и процентите, с които са избрани в парламента? Нашата инициатива няма да спре. Ще продължим напред. Очаквайте ни!

За повече информация относно зададените въпроси и получените отговори:

Мария Кавлакова
0887722566

Списък на отговорилите към 14 март 2014г:

Щерьо Щерев (ДПС)

Румен Йончев (КБ)

Петър Якимов (ГЕРБ)

Янко Янков (ГЕРБ)

Валентин Радев (ГЕРБ)

Евдокия Асенова (КБ)

Андон Андонов (ГЕРБ)

Екатерина Заякова (КБ)

Стефан Дедев (ГЕРБ)

Димитър Кочков (КБ)

Томислав Дончев (ГЕРБ)

Иван Вълков (ГЕРБ)

Даниела Дариткова (ГЕРБ)

Джема Стоянова (ГЕРБ)

Красимир Янков (КБ)

Георги Андреев (КБ)

 

 

The post Само 16 депутата отговориха на въпросите на гражданите в инициатива 240-240-240 appeared first on Noresharski.com.

"Светещата Богородица" в Белгия - чудо или наука

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/sveteshtata-bogorodica-v-belgiia-chudo-ili-nauka-6007490

За вярващите това е чудо. Според специалистите обаче тази мистерия е свързана с фосфоресциращ ефект на гипса, използван за отливането на статуйката

Изграждат лице с части, правени с 3D печат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3647426


Британец, пострадал тежко при катастрофа, е сред първите пациенти в света, чието лице бе възстановено с помощта на импланти, напечатани с 3D принтер.
29-годишният Стивън Пауър от Кардиф имал тежки лицеви изкривявания след катастрофа с мотор през 2012 г., предава Би Би Си. Въпреки каската черепът, горната му челюст, носът и скулите били счупени. Британец, пострадал тежко при катастрофа, е сред първите пациенти в света, чието лице бе възстановено с помощта на импланти, напечатани с 3D принтер. 29-годишният Стивън Пауър от Кардиф имал тежки лицеви изкривявания след катастрофа с мотор през 2012 г., предава Би Би Си. Въпреки каската черепът, горната му челюст, носът и скулите били счупени.

Стрелецът от Лясковец в кома, оперират го спешно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3658126

Стрелецът от Лясковец Петко Савов, който рано тази сутрин уби един полицай и рани други трима, в оммента е в операционната зала на болницата във Велико Търново.
53-годишният мъж бе заловен в къщата си, след като бе прострелян три пъти в корема. Той бе откаран в болница.
Изпаднал е в кома, но състоянието му е стабилизирано. Стрелецът от Лясковец Петко Савов, който рано тази сутрин уби един полицай и рани други трима, в оммента е в операционната зала на болницата във Велико Търново. 53-годишният мъж бе заловен в къщата си, след като бе прострелян три пъти в корема. Той бе откаран в болница. Изпаднал е в кома, но състоянието му е стабилизирано.

МВР рови кой опъна чадър над стрелеца по времето на Цветанов

http://www.bnews.bg/article-100741

Ако бяха взети мерки преди това, може би нямаше да се стигне до положение да се действа по неотложност, категоричен бе МВР-шефът.

40% от българите имат или са имали психичен проблем

http://www.cross.bg/milanova-vihra-priemstvenost-1401025.html

/КРОСС/ У нас липсва единен регистър на психично болните, както и системни грижи след излизането им от лечебните заведения. Това обясни за Новините на Нова националният консултант по психиатрия - проф. Вихра Миланова. По данни на експертите до 40 на сто от българите имат или са имали психичен проблем, а всеки пети е с тежка диагноза. „Първо, ние не ги знаем кои са тези хора или знаем ги само в момента, когато се прилага такава грижа. Иначе не се знае, няма приемственост, тоест, когато тези хора са изписани от болницата, където са настанени принудително заради поведение, което е застрашавало тях или околните, след като излязат я няма тази приемственост в проследяването", обясни проф. Вихра Миланова.  

Оперират убиеца, има голяма опасност за живота му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3658098

В момента убиецът от Лясковец е в операционната и лекарите се опитват да спасят живота му.
В корема на Петко Савов има няколко проектила, състоянието му е животозастрашаващо. „Не се наемаме с никакви прогнози“, каза шефът на реанимацията д-р Пламен Маринов.
Междувременно около 13 часа от търновската болница в реанимобили на спешна помощ и засилено В момента убиецът от Лясковец е в операционната и лекарите се опитват да спасят живота му. В корема на Петко Савов има няколко проектила, състоянието му е животозастрашаващо. „Не се наемаме с никакви прогнози“, каза шефът на реанимацията д-р Пламен Маринов. Междувременно около 13 часа от търновската болница в реанимобили на спешна помощ и засилено

Йовчев: Ако съм допринесъл за трагичната развръзка в Лясковец, бих предприел съответните действия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/03/14/2261202_iovchev_ako_sum_doprinesul_za_tragichnata_razvruzka_v/?ref=rss


Ако с мое действие или бездействие съм допринесъл за трагичната развръзка на специализираната полицейска операция в Лясковец, бих предприел съответните действия. В момента не виждам такива. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев в отговор на въпрос как оценява своята отговорност за операцията.

Нека изчакаме да приключат всички действия по тази операция, ще направим внимателен анализ и ще видим за какво става въпрос, добави той.

Варненски барман постави "Гинес" рекорд с 2014 коктейла

http://www.cross.bg/kokteiila-penchev-rekord-1401024.html

/КРОСС/ Президентът на Българската асоциация на барманите - Пенчо Пенчев направи официален успешен опит да подобри отнетия му през 2013 година световен рекорд за най-много предлагани коктейли, с който беше вписан в книгата „Гинес - световни рекорди" през 2012 година. В рамките на 24 часа той ще приготви общо 2014 коктейла по негови и чужди рецепти пред публика и медии. За първи път в България пристигна съдия на „Гинес - световни рекорди", който регистрира постижението и връчи на Пенчев оригиналния сертификат за поставен рекорд. Историята на рекорда започва през 2002 година в морския град, когато Пенчо Пенчев успява да миксира общо 974 коктейла, предаде репортер на Булфото. Два пъти му е отнеман след това - през 2004 година от бар в Рим с 1001 коктейли, който той си връща през 2005 година. Пет години по-късно, през 2012 година Пенчев подобрява собствения си рекорд с 1244 коктейла, който му е отнет през юни 2013 година от бар в столицата на Шри Ланка - Коломбо с 1501 броя коктейли. От днес барът на Пенчо Пенчев отново е рекордьор в Света с 2014 предлагани коктейла. Снимки: Булфото, всички права запазени

Намалиха присъдата на майката, изхвърлила бебето си през балкона

http://crime.actualno.com/Namaliha-prisydata-na-majkata-izhvyrlila-bebeto-si-prez-balkona-news_19516.html

С две години намалиха присъдата на Атанаска Колева от Сливен, която изхвърли пеленачето си през прозореца на местната болница през август м.г. Четири години зад решетките при първоначално "строг...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване