Откриват скоро център за възрастни с психични разстройства в Пловдив

Център за възрастни хора с психични разстройства ще бъде открит скоро в Пловдив. Информацията съобщи за "Фокус" Пловдив Веселина Ботева, директор на дирекция „Социално подпомагане&...

Изпращаме 27-ия си контингент в Афганистан

Министърът на отбраната Ангел Найденов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев ще участват на 10 юни, в тържествена церемония за изпращан...

Контузия предизвика промяна в състава на Еквадор

Селекционерът на Еквадор Рейналдо Руеда направи спешна промяна в състава си за световното първенство в Бразилия. Полузащитникът Освалдо Минда получи шанс за участие на турнира. Той ще замени контузени...

В Шумен ще се проведе Седмица на изкуствата за деца

От днес до 12 юни пред ДКТ „Васил Друмев“ всяка вечер от 17.30 ч. до 18.30 ч. възпитаниците на Обединена школа по изкуствата ще представят наученото през годината в различните клас...

Руски медии обвързаха Южен поток с приватизацията на украинската газова мрежа

Реализацията на проекта ще сведе до нула стойността на активите на газовата мрежа на Украйна, пише вестник "Коммерсант"


Горящото електрическо табло в "Могиличе" е унищожило 9 електромера - ВИДЕО

Електрическо табло и кабели са изгорели на улица „Ален мак” в Перник вчера, за което първо и единствено ZaPernik.com съобщи.

За пожара е съобщено около 12:00 часа. Пристигналите на място огнеборци потушили пламъците. Унищожени са 9 електромера, главен прекъсвач и 50 метра кабели. Причината е късо електрическо съединение. Няма пострадали хора.
 

Вижте: Продължава

Майката на Паоло: Какъв цинизъм е да убиеш дете и да кажеш, че са те били

В момента изпитвам вина, че съм жива, че ям, че дишам, пия вода, а моето дете не може. В същото време изпитвам вина и към другото си дете", разказа през сълзи майката на 4-годишния Паоло. Детето беше прегазено на пешеходна зона в Стара Загора от джип на 2 юни.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на обедната емисия:

- ,,Южен поток" ще бъде реализиран, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в официално становище. 

- Русия още не е получила официално уведомление от България за прекратяването на работата по "Южен поток".

- Безпрецедентна молитва в градината на Ватикана. Папа Франциск,...

Фандъкова не смята да става служебен премиер

Имала много работа като кмет, приоритет са й ремонтите в София


Спад в строителството отчетоха от НСИ

Националният статистически институт (НСИ) отчете спад в строителния сектор през април месец на 2014 г. Индексът на продукцията се е понижил с 1,3%...

С 2.0% по-слабо строителство през април

/КРОСС/ Индексът на продукцията в сектор "Строителство" за април, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 1.3% под равнището от предходния месец, сочат предварителните данни на НСИ.  Календарно изгладените данни показват намаление от 2.0% на строителната продукция през април 2014 г. в сравнение със същия месец на 2013 година. През април 2014 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е под равнището от предходния месец, като продукцията от сградното строителство намалява с 1.7%, а от гражданското/инженерното строителство - с 0.9 %. На годишна база намалението на строителната продукция през април 2014 г., изчислено от календарно изгладени данни, се определя от отрицателния темп при сградното строителство, където намалението е с 9.0%, докато при гражданското/инженерното строителство е регистрирано увeличение от 7.8%.  

Хуан Карлос абдикирал, за да не остарее синът му, докато чака трона като принц Чарлз

Испанският крал Хуан Карлос абдикирал от поста си в полза на сина си Фелипе, за да не се случи с него "да остарее докато чака трона като принц Чарлз", цитира думите му в. "Ел Мундо".
76-годишният испански монарх заяви миналия понеделник, когато обяви оттеглянето си от трона, че е време "по-младо поколение да излезе на предната линия". Испанският крал Хуан Карлос абдикирал от поста си в полза на сина си Фелипе, за да не се случи с него "да остарее докато чака трона като принц Чарлз", цитира думите му в. "Ел Мундо". 76-годишният испански монарх заяви миналия понеделник, когато обяви оттеглянето си от трона, че е време "по-младо поколение да излезе на предната линия".

Чуждестранните медии за спирането на "Южен поток": Натискът подейства


Фронтовете между Брюксел и Москва се втвърдяват. Така германското списание "Шпигел" коментира новината за спирането на "Южен поток" до изясняване на забележките на Европейската комисия. В неделя премиерът Пламен Орешарски обяви, че проектът ще бъде подновен, когато противоречията с Брюксел бъдат изгладени.

Повечето западни издания се въздържат от коментар по новината, любопитни коментарни нюанси се забелязват в германските медии.

"Правителството в най-бедната държава в ЕС...

Жестоката традиция "лотосови стъпала"

Някога символ на красота и класа, пристягането на стъпалата, известно още като лотосови крачета, се прилагало в Китай от X в., изпада в немилост в началото на XX в. и окончателно е забранено през 1911 г.

Марио Манджукич обяви раздялата си с "Байерн"


Хърватският национал Марио Манджукич съобщи, че ще напусне "Байерн" (Мюнхен) след края на световното първенство по футбол в Бразилия.

За продажбата му се говори от няколко месеца, основно заради пристигането на голмайстора на Бундеслигата Роберт Левандовски от "Борусия" (Дортмунд) от 1 юли.

Манджукич, който завърши на второ място при голмайсторите в Бундеслигата зад поляка, аргументира решението си с тактиката на старши треньора на германския шампион Хосеп Гуардиола, при...

Опасно: Каменни плочи падат от тавана на подлез

Части от каменната облицовка на столичен подлез са се срутили рано тази сутрин.

Общото честване на празници е злоупотреба с миналото

/КРОСС/Никола Попоски, министър на външните работи на Република Македония С вас, господин Попоски, разговаряхме в Скопие през февруари 2013 г. Тогава казахте, че сте „засегнат", защото България на 11 декември 2012 г. в Брюксел на практика блокира Македония да получи дата за преговори за членство в ЕС. И чрез „Преса" призовахте: „Не ни извивайте ръцете за Европа." Днес продължавате ли да се чувствате блокирани, или има промяна?- Смятам, че климатът в отношенията е много променен, и то в положителна посока. Дължи се на факта, че поддържахме открит диалог с българската страна, седнахме и обсъдихме всички проблеми, по които има и по които няма съгласие, и това помогна да създадем атмосфера на по-голямо доверие. Вярно е, че има още доста какво да се прави, но климатът, в условията на който България и Македония развиват отношенията си, определено е положителен и смятам, че това е посоката. - Ясно, като атмосфера - добре. А като резултати? Какво става с подготовката на договора за добросъседство и сътрудничество, чието подписване е условието на София да подкрепи Македония за преговори за членство в Европейския съюз?- Има напредък във всяко отношение, вече три години продължава работата по договора. Но положителна атмосфера в отношенията се постига не само когато на хартия се записват ангажименти, но и когато след конкретни действия хората виждат реални резултати

Хуан Карлос: Абдикирах, за да не остарее синът ми докато чака трона като принц Чарлз

Испанският крал Хуан Карлос абдикирал от поста си в полза на сина си Фелипе, за да не се случи с него Испанският крал Хуан Карлос абдикирал от поста си в полза на сина си Фелипе, за да не се случи с него "да остарее докато чака трона като принц Чарлз", цитира думите му в. "Ел Мундо". 76-годишният испански монарх заяви миналия понеделник, когато обяви оттеглянето си от трона, че е време "по-младо поколение да излезе на предната линия".

Каменни плочи се срутиха в столичен подлез, по чудо няма пострадали

Части от каменни плочи са се срутили тази сутрин в подлез на бул. „Ситняково” и ул. „Оборище” в столицата, съобщи „Фокус”. Няма пострадали.
Очевидци разказват, че инцидентът е станал между 7:00 и 7:30 часа, като тогава през мястото не са преминавали хора.
Подаден е сигнал за паднали каменни плочи до Столична община и район „Оборище” за Части от каменни плочи са се срутили тази сутрин в подлез на бул. „Ситняково” и ул. „Оборище” в столицата, съобщи „Фокус”. Няма пострадали. Очевидци разказват, че инцидентът е станал между 7:00 и 7:30 часа, като тогава през мястото не са преминавали хора. Подаден е сигнал за паднали каменни плочи до Столична община и район „Оборище” за

Огнян Минчев: Орешарски не свети със собствена светлина

"Основният въпрос е дали договорът с руската компания "Стройтрансгаз" е сключен на тъмно или все пак е само подготвен", коментира политологът ситуацията с "Южен поток"

Каменни плочи се срутиха в столичен подлез, по чудо няма пострадали

Части от каменни плочи са се срутили тази сутрин в подлез на бул. „Ситняково” и ул. „Оборище” в столицата, съобщи „Фокус”. Няма пострадали.
Очевидци разказват, че инцидентът е станал между 7:00 и 7:30 часа, като тогава през мястото не са преминавали хора.
Подаден е сигнал за паднали каменни плочи до Столична община и район „Оборище” за Части от каменни плочи са се срутили тази сутрин в подлез на бул. „Ситняково” и ул. „Оборище” в столицата, съобщи „Фокус”. Няма пострадали. Очевидци разказват, че инцидентът е станал между 7:00 и 7:30 часа, като тогава през мястото не са преминавали хора. Подаден е сигнал за паднали каменни плочи до Столична община и район „Оборище” за

Огнян Минчев: Орешарски не свети със собствена светлина

"Основният въпрос е дали договорът с руската компания "Стройтрансгаз" е сключен на тъмно или все пак е само подготвен", коментира политологът ситуацията с "Южен поток"

2-годишно дете глътна гилза от патрон

Разследват родителите на момиченцето за небрежност, създала опасност за живота му

Оправданията на БСП: Орешарски е жертва на международното положение и ДПС


Коментарът на Даниел Смилов е от профила му във "Фейсбук" и се публикува с позволение на автора. Той е след срещата на премиера Пламен Орешарски с  трима американски сенатори - Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи в неделя. След разговора премиерът каза, че е разпоредил спирането на всички действия по изграждането на "Южен поток", докато не се постигне разбирателство с Брюксел за газопровода. Заглавието е на редакцията.

В момента левицата е в режим на търсене не на опорни...

Над милион ще глътне доставката на храна и напитки за седем общински обекта във Варна

Повече от милион ще похарчи община Варна за снабдяването на седем общински обекта с хранителни продукти, безалкохолни напитки и алкохол, научи Moreto.net от обявената обществена поръчка на сайта на местната администрация. Доставки ще бъдат осигурени за общинския ресторант „Варна“, кафе-бар „Приморско“ и „Баба Алено“, кафе-бара на Археологическия музей и този на басейн „Приморски“, обект на Аладжа манастир и детската сладкарница „Младост“, числящи се към общинската структура „Хранителен комплекс“.

Ирански президент за първи път в Турция от 1996 г.

Очаква се Рохани да подпише споразумения с Турция

Двама чеченци получиха доживотни присъди за убийството на Анна Политковская

Московски градски съд осъди на доживотен затвор чеченците Рустам Махмудов и Лом-Али Гайтукаев, признати за изпълнители и организатори на убийството на журналистката от вестник "Новая газета" Анна Политковская, съобщи ИТАР-ТАСС.

Други трима членове на организираната им престъпна банда получиха между 12 и 20 години затвор. 

Московски градски съд осъди на доживотен затвор чеченците Рустам Махмудов и Лом-Али Гайтукаев, признати за изпълнители и организатори на убийството на журналистката от вестник "Новая газета" Анна Политковская, съобщи ИТАР-ТАСС. Други трима членове на организираната им престъпна банда получиха между 12 и 20 години затвор.

Страхил Ангелов: В БСП оставки не се подават лесно

Кабинетът „Орешарски“ стана заложник на геополитическа игра. До голяма степен неволите на това правителство дойдоха по линия на проекта „Южен поток“ и геополитически пъзел, който се реди в момента. Това каза депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов пред ТВ7.

Lexus се върна в борбата за най-продаван премиум бранд в САЩ

Японската марка изпревари Mercedes-Benz и гони по продажби лидера BMW


С 5% е нараснало промишленото производство през април


Промишленото производство през април е движено основно от ръст в производството и разпределението на ток, топлоенергия и газ (увеличение с 13.6%) и добивната промишленост, при която нарастването е с 11.1 на сто. Това показват сезонно изгладените данни на Националния статистически институт за април на годишна база. Така през месеца индустрията бележи ръст от 5 на сто спрямо година по-рано.

Добивът на въглища през месеца се е увеличил с 66.9 на сто.

В преработващата...

Татяна Дончева: В Сметната палата са подменяли декларациите на Пеевски

"Питате ли се защо още не е избран състав на Сметната палата? Ами защото казват, че Делян Пеевски иска да пробута една служителка, която години наред е вкарвала информационния масив в интернет, включително и неговите декларации не със съдържанието, с което те са реално подадени. И затова журналистическите разследвания, които са върху интернета (на базата на информация от Интернет, б.ред.) не могат да стигнат до това как този човек хем е собственик на вестниците си, хем по интернет не." Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред телевизия Bulgaria On Air, цитирана от vevesti.bg. "И се оказва, че човек, който не е нито икономист, нито юрист и не отговаря на никакви условия, за да бъде член на Сметната палата, Пеевски е решил, че той ще стане. И сега нито той нито Станишев искат да отрежат и да кажат: „Няма да стане” . Значи те дори за такива, битови неща се разправят", каза още Дончева. Сметната палата бе обезглавена с прокарването на нов Закон за Сметната палата. Един от вносителите му бе съпартиецът на Делян Пеевски в ДПС Йордан Цонев. Другите трима съвносители бяха Петър Кънев, Румен Гечев и Сергей Кичиков. Новата колегия, която ще ръководи Палатата, все още не е гласувана от Народното събрание. Избран бе само председател - съветничката на Сергей Станишев от времето, когато той беше премиер, Лидия Руменова. Татяна Дончева бе категорична, че "Делян Пеевски е човекът, който реално управлява и ДПС". OFFNews потърси Сметната палата за коментар. От пресцентъра обясниха, че могат да излязат със становище по-късно едва след като се запознаят със записа от интервюто.

ЕК приветства решението на България за "Южен поток"

Не се очаква обсъждането на проекта днес между Русия, Украйна и ЕС


След “Пасифик Принцес” на път от Сочи и круизният лайнер „Инсигния” пусна котва в несебърския залив

IMG_Инсигния 2375

Корабът, на който имаше над 670 туристи от  САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия остана на рейд в открито море, а пътниците бяха извозвани с лодки до Морска гара Несебър. За пристигналите на брега бяха организирани няколко туристическа маршрута между които и „Духовният път” по проекта „Вяра в Несебър”.

Луксозният  лайнер «Инсигния», бивш «MS Columbus 2», е пуснат на вода във Франция през 1998, реконструиран и модернизиран през 2004, тонажът му е 30 277 т.,дължината 181 м.,ширината-25,5 м.,има 9 пътнически палуби, 342 каюти и 386 души екипаж. На разположение на пътниците са:  „The Grand Dining Room – 340 места, основния ресторант „Toscana Italian Restaurant” – 96 места предлагащ италианска кухня, „Polo grill” – 98 места,предлагащ и морски дарове.”Terrace Cafe” има 154 места на корабната  улица и 186 отвътре.Има и външен басейн, интернет кафене,киносалон, Спа център и библиотека.

„Инсигния” е отплавал на  29 май на 12-дневен круиз от начален пункт Пирея-Атина,по маршрута  Сирос-Гърция, Кушадаса-Ефес,Синоп, Трабзон- Турция, Сочи-Росия, Констанца-Румъния, Несебър-България.Крайният му пункт е  Истанбул-Турция.

                                                       Максим МОМЧИЛОВ

Десетки жертви при нападения на талибаните в Пакистан

Талибаните извършиха едно от най-смъртоносните си престъпления в Пакистан, като най-малко 28 души загинаха при атака срещу международното летище на най-големия пакистански град, Карачи.   Атаката започна в неделя вечерта, като вече всички бунтовници са ликвидирани. Талибаните поеха отговорност за нападението.   В групата чуждестранни бойци, нападнали през нощта летищетои, е имало етнически узбеки, съобщи пакистанският генерал Рихван Ахтар, предаде Ройтерс.   Той съобщи по телевизията, че трима от нападателите са се взривили, а седем са били убити от пакистанските сили за сигурност.   "Изглежда, че те са били узбеки", заяви генералът.   Летището на Карачи, южния пакистански мегаполис с население от над 18 милиона души, спря да обслужва полети по време на атаката, която продължи около 6 часа. Не бяха нанесени щети на самолети.   Атаката бе извършена в момент, когато правителството на пакистанския премиер Наваз Шариф се опитва да започне преговори с ислямисткото движение за слагане на край на конфликта.   Още 23-ма души загинаха снощи при самоубийствен атентат срещу два ресторанта, посещавани от шиити, в югозападното пакистанско градче Тафтан.   Към момента на нападението в югозападната провинция Белуджистан в двата ресторанта са се намирали шиити, които се връщали от поклонение в Иран. 23-ма от тях били убити и 7 – ранени.   Четирима атентатори самоубийци извършили атаката в два ресторанта, в които се намирали общо около 300 шиитски поклонници.   Шиитското малцинство, което е около една пета от населението на Пакистан, често става мишена на атаки от страна на радикални сунитски групировки, включително такива, свързани с терористичната мрежа Ал Каида. Пакистанската провинция Белуджистан, която граничи с Афганистан и Иран и е център на газодобивната промишленост в страната, редовно става арена на насилие.

Партията на Хашим Тачи печели парламентарните избори в Косово


Управляващата партия на премиера Хашим Тачи спечели трети мандат на изборите в неделя, съобщи агенция "Ройтерс". Избирателната активност беше ниска.

При 94% преброени гласове, Демократическа партия на Косово (ДПК) на Тачи печели 31%, а втората партия Демократическа лига на Косово (ДЛК) взима 26% от вота.

Очаква се Тачи да формира коалиционно правителство с няколко по-малки партии; вероятно обаче невъзможността на ДПК да изгради самостоятелно правителство ще попречи на...

Канада обсъжда постоянно военно присъствие в Източна Европа

Канада обсъжда с партньорите от НАТО възможността за свое постоянно военно присъствие в Източна Европа, обяви премиерът Стивън Харпър, цитиран от ИТАР-ТАСС.   "Сега водим диалог с Полша и други (страни) за това какво, като съюзници от (алианса), можем да направим ние за осигуряване на спокойствието (в региона) на постоянна основа. Обсъждаме (този въпрос) сега и, вероятно, ще го обсъдим през септември на срещата на върха на НАТО в Уелс", каза канадският министър-председател в интервю за местна телевизия.   В Полша в момента се намират 125 канадски военнослужещи, които от днес до 21 юни ще участват в учения на алианса на територията на тази страна и на трите балтийски републики. Канада освен това е разположила един военен кораб в Средиземно море и 6 изтребителя Ф-18 в Румъния.

Безплатни прегледи през юни от „Да Винчи Клиник"

/КРОСС/Денталната клиника „Да Винчи Клиник" се представи успешно, макар и да участва за първи път, на изложението „Мисия Здраве", което се проведе от 6 юни до 8 юни пред Паметника на Съветската армия. Посетилите щанд № 6 имаха възможността да се консултира със специалистите на „Да Винчи Клиник" за начините за предпазване здравето на зъбите си, за съвременни и достъпни начини на лечение, както и за всичко друго, свързано с красивата здрава и бяла усмивка. Всеки, който посети щанда на „Да Винчи Клиник" ще може да се възползва от безплатен преглед през целия месец юни, както и от професионално офис избелване на зъбите само за 199 лв. и зъболечение на изплащане с 0 % оскъпяване. На 7 юни д-р Рада Георгиева от екипа на „Да Винчи Клиник" изнесе кратка лекция за грижите и начина, по който трябва да третираме зъбите си, ако искаме да имаме холивудска усмивка.  Водек на богата програма бе Ники Кънчев. Събитията бяха съпроводени и с много награди, включващи прегледи, изследвания и консултации. „Да Винчи Клиник" е специализирана клиника по протетична дентална медицина. Разполага с най-модерната и съвременна техника, както и с комфортна обстановка. Клиниката разполага със собствена зъботехническа лаборатория и предлага на пациентите си пълна гама услуги, бързо обслужване и продукти от най-високо качество на достъпна цена.  

Англичанин почина в хотел в Родопите

Това е втори случай на починал британец за седмица

Осъдиха чеченци на доживотен затвор за убийството на Анна Политковская

Московски градски съд осъди на доживотен затвор чеченците Рустам Махмудов и Лом-Али Гайтукаев, признати за изпълнители и организатори на убийството на журналистката от вестник Московски градски съд осъди на доживотен затвор чеченците Рустам Махмудов и Лом-Али Гайтукаев, признати за изпълнители и организатори на убийството на журналистката от вестник "Новая газета" Анна Политковская, съобщи ИТАР-ТАСС. Други трима членове на организираната им престъпна банда получиха между 12 и 20 години затвор.

От септември една голяма част от театрите могат да затворят врати

/КРОСС/Заместник-председателят на САБ Валентин Танев изрази опасения в ефира на ТВ "Европа", че в началото на новия сезон една голяма част от театрите в България могат да затворят. По думите му, има артисти и технически персонал, които не са получавали заплати от няколко месеца. Валентин Танев изрази опасения в ефира на ТВ "Еворпа", че от септември една голяма част от театрите може да затворят. Причината - от Министерството на културата отказват да заплатят дължимото за вече изработените спектакли. По думите на заместник-председателя на САБ, има артисти и технически персонал, които не са получавали заплати от няколко месеца.  

В 22:35 ч. е подаден сигналът за горящото заведение в парк "Бучалото" - Радомир

Дървено заведение е изгоряло в Радомир, съобщиха за ZaPernik.com от ОДМВР - Перник.

Вчера, около 22:35 часа на телефон 112 бил подаден сигнал, за гоящо изоставено заведение в местността „Бучалото” на град Радомир. Пристигналите на място огнеборци локализирали пламъците, но заведението било унищожено напълно. Причината не е установена. Предполага се човешка небрежност.
 

Вижте: Продължава

10 квартала на София останаха без топла вода

Причината е авария на магистрален топлопровод


Левски представя новия треньор в 16.30 часа

Днес в 16.30 часа в залата за пресконференции в хотела на ДЮШ ръководството на ПФК Левски ще представи новия старши треньор на отбора Пепе Мурсия. Освен Мурсия в екипа на "сините“ влиз...

Гросмайстор Иван Чепаринов спечели турнира в Албена

Българският гросмайстор Иван Чепаринов победи Владимир Акопян (Армения) и това му донесе титла на международния турнир по шахмат Grand Europe Cup в  курорта Албена с награден фонд 30 000 евро...

Книга разкрива защо ФИФА спря България да играе финал през 1994 г.

"ФИФА намери начин да ни изхвърли от битката за титлата през 1994 г., защото стигнахме прекалено далеч" – разкрива 20 години след незабравимото американско лято Йвайло Йорданов пре...

Бургас кандидатства за Европейска столица на спорта

Община Бургас подава официална кандидатура за Европейска столица на спорта през 2015 година.

“За нас ще е привилегия, ако бъдем одобрени. Но, освен това, ще бъде надграждане на усилията ни за развитие на спорта и признание за тях. През последните няколко години в Бургас са изградени нови спортни бази във всеки комплекс, квартал и в повечето села. Вече се захванахме сериозно с обновяване на училищната спортна инфраструктура. През 2007 година Общината подпомагаше финансово 37 клуба, днес те са над 90. Броят на официалните състезания в спортния ни календар нарасна 3 пъти. Инициативата Европейска столица на спорта има за цел да подпомага и популяризира именно любителския спорт, така че нашата кандидатура е достойна и вярвам, че ще бъде уважена”, каза кметът Димитър Николов.

Форматът на този конкурс е подобен на Европейска столица на културата. Организатор е Асоциацията на европейските столици и градове на спорта, която работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия. Ако Бургас бъде одобрен, през 2015 година в града ще се проведат голям брой малки и големи състезания, в които ще се включат и гости от чужбина. В кандидатурата си Община Бургас подчертава, че целта й е в тях да участват възможно най-голям брой нейни жители и гости от всички възрасти.

През септември тази година Президентът и Генералният секретар на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта ще дойдат в Бургас, за да се запознаят с условията, които предлага. Тогава тук ще се провежда Световна купа по бойно самбо, така че градът ще има възможност да покаже как се справя с организацията на толкова голямо състезание.

Патова ли е ситуацията около "Южен поток"?

Експерти: Докато не бъде решена кризата в Украйна, газопроводът няма да получи одобрение


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване