Божидар Димитров: Дори ГЕРБ да спечели мнозинство, не бива да управлява самастоятелно

Божидар Димитров: Дори ГЕРБ да спечели мнозинство, не бива да управлява самастоятелно

Единственият шанс, за да се избегнат повтарящите се политически кризи в най-новата ни история, е коалиция между големи партии, подкрепена с подписано споразумение по най-важните въпроси. Това каза в предаването „Добро утро, България” на Радио „Фокус” историкът проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей.

По думите му, дори и на предстоящите избори ГЕРБ да спечели мнозинство в парламента, трябва да сключи споразумение с БСП, за да се гарантира политическа стабилност. „Резултатът от бъдещите избори, според мен, вече е ясен. ГЕРБ ще ги спечели с огромно мнозинство. Може би ще има 121 депутати, но аз пак си мисля, че не бива да управлява сама, трябва да се споразумее с другата голяма партия, защото иначе няма начин.

Някои казват, няма начин между Станишев и Бойко Борисов да се установи някакво единодействие в тази насока. Може. Може, ако има писмено споразумение, няма значение какво мислиш за опонента си в редовния политически живот”, коментира проф. Димитров. Според него, трябва да бъде предприет комплекс от мерки, за да се стигне до стабилизиране на политическата система.

По думите му, не само задължителното гласуване, но и мажоритарният елемент трябва да бъде изведен на преден план в Изборния кодекс.

По повод кризата в БСП, Божидар Димитров коментира, че столетницата няма да изчезне в обозримо бъдеще, но оздравяването й минава през оставката на Станишев.

Орешарски: "Южен поток" беше спрян с решение на министъра на икономиката

Въпросът за спирането на тръбопровода "Южен поток" не е разглеждан в Народното събрание. То не е страна. Министърът на икономиката и енергетиката даде разпореждане за спиране на проекта. Тов...

Ван Гаал: Ще останем в Бразилия и петте седмици

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал обяви, че отборът му ще играе финал на световното първенство в Бразилия. Специалистът сподели и очакванията си от сблъсъка с Испания днес. "Ние трябва да ...

Надолу по хлъзгавата тръба

Такъв съвет изобщо не ми подхожда, но нямам по-добър: Не четете вестници, не гледайте телевизии, не слушайте радио. Или ще попаднете на журналист, който пита, но събеседникът му няма право да говор...

Колата на Горбачов се продава срещу $1,2 млн.

Този ZIL Limousine 1989, в който са се возили бащиците Михаил Горбачов и Борис Елцин, е пуснат за продажба в Москва. Цената не се дължи на качествата на ZIL, а на историята, която върви с него. Вероят...

Жиру и Кошчелни на линия за мача с Хондурас

Френските национали Оливие Жиру и Лоран Кошчелни са възстановени и ще бъдат на разположение на селекционера Дидие Дешан за първия мач на отбора на Мондиал 2014 срещу Хондурас в неделя. Двамата футбол...

200 000 гледаха първия мач на плажа в Рио (ФОТО)

Докато на стадион "Коринтианс" в Сао Пауло над 60 000 зрители наблюдаваха победата на Бразилия над Хърватска в първия мач на Мондиал 2014, още 200 000 души гледаха сблъсъка на големи екрани ...

Волен Сидеров: Искаме оставка на кабинета, но ГЕРБ нямат желание за избори. Договарят се с ДПС


Имам чувството, че ГЕРБ нямат желание за избори. Влизам в залата, колегите са ми тук, тука сме. Ние сме готови да подкрепим този вот, но не виждам готовност във вносителите. Те май се договарят с ДПС. Ако това е така, нищо добро не я очаква България, защото следващото правителство няма да е по-добро. Имам чувството, че ГЕРБ нямат желание за избори. Влизам в залата, колегите са ми тук, тука сме. Ние сме готови да подкрепим този вот, но не виждам готовност във вносителите. Те май се договарят с ДПС. Ако това е така, нищо добро не я очаква България, защото следващото правителство няма да е по-добро.

Гърция е обявена за най-интересната туристическа дестинация в Европа


Най-интересната туристическа дестинация в Европа за 2014 година е Гърция. Това твърдят експерти на издателството Lonely Planet, които са класирали най-добрите туристически маршрути в Европа. Рейтингът е качен на сайта на издателството, съобщи БТА.

Класацията е съставена на базата на анкета сред водещи специалисти в сферата на туризма - журналисти, пътешественици, анализатори. Експертите е трябвало да посочат местата на Стария континент, които са най-интересни от гледна точка на...

Сидеров: Искаме оставка, но ГЕРБ нямат желание за избори. Договарят се с ДПС


Имам чувството, че ГЕРБ нямат желание за избори. Влизам в залата, колегите са ми тук, тука сме. Ние сме готови да подкрепим този вот, но не виждам готовност във вносителите. Те май се договарят с ДПС. Ако това е така, нищо добро не я очаква България, защото следващото правителство няма да е по-добро. Имам чувството, че ГЕРБ нямат желание за избори. Влизам в залата, колегите са ми тук, тука сме. Ние сме готови да подкрепим този вот, но не виждам готовност във вносителите. Те май се договарят с ДПС. Ако това е така, нищо добро не я очаква България, защото следващото правителство няма да е по-добро.

Йордан Цонев: Правителството няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ

ова правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. Ние от ДПС стоим зад Орешарски, зад решенията на правителството. Ние искаме предсрочни избори, не защото правителството не работи добре, а заради вота на избирателите, който предопределя кабинета Орешарски да работи изключително трудно. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по TV7.

Бащата на Катя: Защо гръцкият шофьор ще кара отново кола

Бащата на Катя: Защо гръцкият шофьор ще кара отново кола

Медиците дават надежда, че блъснатата от грък на спирка в Пловдив Катя Матеева ще проходи. "Шокът е съвсем различно нещо", каза пред bTV бащата на момичето Илиян Матеев.

В първия момент, когато чул за катастрофата с детето му, изпитал парализиращ страх.

„Живеем в безумен свят, в който се допускат такива неща да се случват“, казва бащата и цитира статистика: „През миналата година 26 деца са загинали на пътя, това е един цял клас. За няколко години се погубва цяло училище“.

В момента дъщеря му е под грижите на рехабилитаторите - чувства се добре, движи си крайниците. Катя помни самия удар, има спомен, макар че има минути, които й се губят. Усетила е чувство за неизбежност.

Разказа ми, че е слязла от автобуса на спирката, а нейните приятели са продължили с рейса и веднага става инцидентът. Нейните приятели са се върнали от предишната спирка, а на спирката е имало една жена, която се е обадила на майка й по телефона, разказва Илиян Матеев.

В първите минути гръцкия студент Христос Боскос, който блъска Катя със спротната си кола, минавайки на червен светофар, се крие, отрича да е управлявал спортната кола с думите: "Не съм аз".

Огорчава ме неговото поведение - скрил се е в един ъгъл с качулката и не е потърсил никаква информация за това какво е положението и не проявява никаква заинтересованост, посочва бащата. И допълва: Нормално е един човек да се интересува какво става.

Съмнявам се, че, ако един българин направи такова престъпление в Гърция, ще може изобщо да се върне в България, коментира той факта, че гъркът си отскочи до Гърция със съгласието на прокуратурата.

Той има и други нарушения - как човек като него, ще бъде допуснат да кара отново кола, възмущава се Матеев. Бащата иска да види реакция от страна на властите, нещо да се променя. Не може да оставим децата ни да гинат по пътищата, категоричен е той.

 

 

Откриха 7 от жертвите на взрива в Донбас

Намерени са телата на седем украински миньори, които са загинали при вчерашния взрив в мина в Кировское, Донецката област, предаде Интерфакс.

Благотворителен концерт за деца на загинали полицаи ще се проведе днес във Варна

Днес, 13 юни, във Фестивален и Конгресен Център -Варна за втора поредна година ще предостави безвъзмездно зала 1 за провеждане на благотворителен концерт за набиране на средства за подпомагане на деца и семейства на загинали и инвалидизирани служители от ОД на МВР, ГД" Изпълнение на наказанията" към Министерство на правосъдието и Министерство на отбраната.

Бжежински хвали Борисов: Вие сте най-знаковият политик

Двамата обсъдиха на среща политическата ситуация в България


Култовият вратар Хорхе Кампос пред пратениците на "Труд": Преди 20 години ни ударихте в сърцето

- Здравейте от България, сеньор Кампос!
- О, не, България! (б.а. - прави жест все едно ръката му се разтриса от ток при здрависването). Вие българите сте много емоционални, знам ви отдавна. И вас ви знам от няколко световни. След петдесет години сигурно пак ще сте на финалите. А аз какво? С бутилка бира на басейна, така се виждам (смее се).

- Здравейте от България, сеньор Кампос! - О, не, България! (б.а. - прави жест все едно ръката му се разтриса от ток при здрависването). Вие българите сте много емоционални, знам ви отдавна. И вас ви знам от няколко световни. След петдесет години сигурно пак ще сте на финалите. А аз какво? С бутилка бира на басейна, така се виждам (смее се).

Цветанов: Този хаос трябва да спре

Трябва да направим всичко възможно, така че този хаос да спре. Това каза Цветан Цветанов от ПП ГЕРБ на влизане в парламента.
„Трябва да направим така, че когато идваме на работа в Народното събрание да няма този полицейски кордон. Това, което може да стане, е да се обяви оставката, да се насрочат предсрочните парламентарни избори, Трябва да направим всичко възможно, така че този хаос да спре. Това каза Цветан Цветанов от ПП ГЕРБ на влизане в парламента. „Трябва да направим така, че когато идваме на работа в Народното събрание да няма този полицейски кордон. Това, което може да стане, е да се обяви оставката, да се насрочат предсрочните парламентарни избори,

Молбите за убежище в Германия – с 61% от началото на годината

/КРОСС/ Заради бежанците от Сирия подадените молби за предоставяне на убежище в Германия са се увеличили с 61% от началото на тази годинаq съобщи Министерството на вътрешните работи, цитирано от Reuters. От януари до май тази година подадените молби са били 62 602 и властите обсъждат как да облекчат бремето от имиграционния поток в Германия. Броят на бежанците от Сирия е нараснал повече от два пъти - до 10 046 през януари-май 2014 г., от 4035 през същия период миналата година. Останалите бежанци са основно от Сърбия, Афганистан, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Еритрея, Русия, Сомалия и Косово. Тенденцията показва, че едва ли ще има спад в молбите за предоставяне на убежище. Само през май молбите са нараснали с 49% в сравнение със същия месец миналата година - до 12 457. Междувременно германският Бундестаг дебатира проектозакон на управляващата коалиция, който предвижда Сърбия, Македония и Босна като безопасни държави, което би означавало, че граждани на тези държави вече няма да имат право да искат убежище.

Кабинетът ще работи до 2 месеца преди изборния ден, обяви Манолова

БСП каза ясно, че ще има избори, правителството ще подаде оставка. Не сме партия, която се отменя от думите си, не сме като ГЕРБ, заяви тя и поясни, че въпросът за оставката не зависи от БСП, неговият хоризонт ще бъде определен от президента.

Кабинетът трябва да одобри новата програма за селските райони до 20 юни

От средата на юни до средата на юли ще бъдат подготвени някои от важните наредби, свързани с финансирането на младите фермери


Кабинетът трябва да одобри новата програма за селските райони до 20 юни

От средата на юни до средата на юли ще бъдат подготвени някои от важните наредби, свързани с финансирането на младите фермери


Ако Украйна не плати до понеделник, Газпром спира доставките на газ

Решението означава, че доставките за ЕС също могат да бъдат прекратени


Цветанов: Хаосът трябва да спре

Трябва да направим всичко възможно, така че този хаос да спре. Това каза Цветан Цветанов от ПП ГЕРБ на влизане в парламента.
„Трябва да направим така, че когато идваме на работа в Народното събрание да няма този полицейски кордон. Това, което може да стане, е да се обяви оставката, да се насрочат предсрочните парламентарни избори, Трябва да направим всичко възможно, така че този хаос да спре. Това каза Цветан Цветанов от ПП ГЕРБ на влизане в парламента. „Трябва да направим така, че когато идваме на работа в Народното събрание да няма този полицейски кордон. Това, което може да стане, е да се обяви оставката, да се насрочат предсрочните парламентарни избори,

Занер: Престъпленията в Украйна не може да останат безнаказани

/КРОСС/ Виновниците за престъпленията, извършени в Украйна, трябва да бъдат наказани, заяви генералният секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Ламберто Занер, цитиран от ИТАР-ТАСС. По време на посещение на бежански лагер в Ростовска област Занер заяви, че Киев е длъжен да проведе преговори с жителите на всички региони в Украйна, за да се нормализира ситуацията в югоизточната част на страната. „Ако има извършени престъпления, то те трябва да бъдат разследвани, а виновните да бъдат наказани. Необходимо е примирие и това е най-сложната част. В Украйна работят представители на ОССЕ, но на тях им пречат. Ние не подкрепяме нито едните, нито другите, ние искаме да помогнем”, подчерта Занер. Според генералния секретар на ОССЕ, не съществува универсално средство, което да разреши конфликта в Украйна. „Такова решение трябва да предложат хората и то трябва да изхожда от народа. И представителите на световната общност трябва да присъстват и да полагат усилия за разрешаване на въпроса”, допълни още Занер. Той подчерта, че представителите на ОССЕ трябва да работят на място на конфликта и да общуват с хората. „Ние трябва да положим усилия и да призовем хората да предадат оръжието си

Йордан Цонев: Това правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ

Йордан Цонев: Това правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ

Това правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. Ние от ДПС стоим зад Орешарски, зад решенията на правителството. Ние искаме предсрочни избори, не защото правителството не работи добре, а заради вота на избирателите, който предопределя кабинета Орешарски да работи изключително трудно. Защото няма политическа енергия то да продължи. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в студиото на "Гореща точка" по TV7.

"Най-силната подкрепа щеше да е, ако БСП имаше дори един глас повече БСП от ГЕРБ или разликата между тях в обратен ред беше минимална, тогава щяхме да изискваме правителството да има пълен мандат. Мнението на ДПС, обявено от Лютви Местан, по никакъв начин не изключваше работата на кабинета, изключихме само пълен мандат. Предпочитанията ни са за избори до края на тази година, но предложихме избори по това време догодина или пък вариант 2 в 1", каза Цонев.

"За нас кога ще бъдат изборите няма голямо значение. Важно е дали има ли хоризонт пред правителството или не. НЯма драма с липсата на кворум, вотът на недоверие ще се гласува, когато има такъв. Във вторник ще има консултации при президента, важно ще е партиите там да се разберем по някои основни теми", допълни още депутатът.

"Срещу ДПС никой няма нищо, остана само турското робство, което да бъде използвано", възмути се Йордан Цонев от атаките срещу партията му и бунтовете срещу техни представители на ръководни постове.

Чобанов: Бюджетът може да си позволи предсрочни избори

Общата рамка на бюджета за следващата година е налице, каза финансовият министър


Дискусията Innovation Talks търси ключовите предпоставки за успеха на бизнеса

Трима лектори ще разкажат какво е необходимо за стартирането на бизнес


Автомобил на Пушилин бе взривен в Донецк, двама загинаха

/КРОСС/ В центъра на Донецк бе взривена колата на лидера на проруските сепаратисти в източната украинска област Денис Пушилин, при което двама души са убити, а двама са ранени, предадоха световни агенции. Убитите са загинали от раните си в болница. Атентатът е извършен пред централата на сепаратистите в Донецк, разположена в сградата на областната управа. Самият Пушилин уточни, че не е ползвал колата от два дни и че в момента се намира в Москва. Сепаратисткият лидер вече оцеля след вероятен опит за убийство на 7 юни, когато заместникът му беше застрелян насред Донецк, отбелязва AFP.

Двама украински войници убити при засада край Славянск

Най-малко 25 военнослужещи са ранени при нападението

Загина собственик на нощни клубове в София

Бизнесменът Константин Александров, съсобственик на "Найт Флайт" и създател на "Син сити" е загинал при инцидент в Турция, съобщи в."Стандарт". Александров бил на почивка със семейството си в турския курорт Анталия.  Докато показвал на децата си забележителност край брега, се покатерил на остра скала, от която обаче се подxлъзнал и паднал лошо.  При падането счупил черепа и гръбнака си.  В кома Александров бил откаран в болницата в Анталия, където два дни по-късно починал. Бизнесменът беше един от създателите и собствениците на популярните софийски нощни заведения "Найт Флайт", "Бар Флайт" и "Клуб 33".

Цонев: Кога ще бъдат изборите няма голямо значение

/КРОСС/Това правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ, заяви пред TV7 депутатът от ДПС Йордан Цонев. Няма драма с липсата на кворум, вотът на недоверие ще се гласува, когато има такъв. Във вторник ще има консултации при президента, важно ще е партиите там да се разберем по някои основни теми", допълни още депутатът. Ние от ДПС стоим зад Орешарски, зад решенията на правителството. Ние искаме предсрочни избори, не защото правителството не работи добре, а заради вота на избирателите, който предопределя кабинета Орешарски да работи изключително трудно. Защото няма политическа енергия то да продължи, обясни Цонев. Мнението на ДПС, обявено от Лютви Местан, по никакъв начин не изключваше работата на кабинета, изключихме само пълен мандат. Предпочитанията ни са за избори до края на тази година, но предложихме избори по това време догодина или пък вариант 2 в 1", припомни Цонев. За нас кога ще бъдат изборите няма голямо значение. Важно е дали има ли хоризонт пред правителството или не, допълни той.  Срещу ДПС никой няма нищо, остана само турското робство, което да бъде използвано, възмути се Йордан Цонев от атаките срещу партията му и бунтовете срещу техни представители на ръководни постове.  

Любопитни факти от мача Бразилия - Хърватия

Цифри и акценти от скандалната победа на Селесао


Убитият в "Горубляне" Емо искал да учи психология и да стане кмет

Англичанин намушка с нож и уби 18-годишно момче от столичния квартал „Горубляне”. Емил е получил няколко прободни рани, преди да почине в болницата. В медиите се появиха твърдения, че убиецът е футболен фен със забрана да посещава мачове на територията на Великобритания за това, че е извършил престъпление по време на мач. Англичанин намушка с нож и уби 18-годишно момче от столичния квартал „Горубляне”. Емил е получил няколко прободни рани, преди да почине в болницата. В медиите се появиха твърдения, че убиецът е футболен фен със забрана да посещава мачове на територията на Великобритания за това, че е извършил престъпление по време на мач.

Роналдо се преструва на контузен

Кристиано Роналдо направи на тренировката на португалците шоу, от което сънародниците му изтръпнаха. Само 15 минути след старта на заниманието суперзвездата се хвана за коляното и започна да куца.

Кристиано излезе от игра, легна на тревата и получи първа медицинска помощ. Коляното му бе обвито с торба с лед. По лицето на голаджията Кристиано Роналдо направи на тренировката на португалците шоу, от което сънародниците му изтръпнаха. Само 15 минути след старта на заниманието суперзвездата се хвана за коляното и започна да куца. Кристиано излезе от игра, легна на тревата и получи първа медицинска помощ. Коляното му бе обвито с торба с лед. По лицето на голаджията

Още не сме стигнали до точката за служебен премиер

Станишев: В БСП не сме обсъждали въпроса за мандата за нов кабинет


Приятелите на намушкания Емо: Искаше да учи психология и да стане кмет

Англичанин намушка с нож и уби 18-годишно момче от столичния квартал „Горубляне”. Емил е получил няколко прободни рани, преди да почине в болницата. В медиите се появиха твърдения, че убиецът е футболен фен със забрана да посещава мачове на територията на Великобритания за това, че е извършил престъпление по време на мач. Англичанин намушка с нож и уби 18-годишно момче от столичния квартал „Горубляне”. Емил е получил няколко прободни рани, преди да почине в болницата. В медиите се появиха твърдения, че убиецът е футболен фен със забрана да посещава мачове на територията на Великобритания за това, че е извършил престъпление по време на мач.

Йордан Цонев: Правителството няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ

Това правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. Ние от ДПС стоим зад Орешарски, зад решенията на правителството. Ние искаме предсрочни избори, не защото правителството не работи добре, а заради вота на избирателите, който предопределя кабинета Орешарски да работи изключително трудно. Това правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. Ние от ДПС стоим зад Орешарски, зад решенията на правителството. Ние искаме предсрочни избори, не защото правителството не работи добре, а заради вота на избирателите, който предопределя кабинета Орешарски да работи изключително трудно.

Скритите приходи влизат в БВП

При изчисляването на растежа на българската икономика ще се взимат под внимание приходите от скрити дейности като контрабанда, проституция и...

Сидеров пристигна в парламента, "Атака" ще влезе в залата

Лидерът на парламентарната група на "Атака" Волен Сидеров пристигна в парламента десетина минути преди началото на днешното заседание, на което трябва да бъде гласуван петият вот на недоверие на правителството. "Ще вляза в зала. Както виждате, колегите ми са тук", заяви той на влизане пред журналисти. Според него ГЕРБ са тези, които нямат желание да има вот и той да успее. "Те преговарят в ДПС. Следващото правителство на България няма да е по-добро явно от сегашното", допълни той. Сидеров за пореден път отхвръли твърденията, че именно той крепи кворума в парламента и респективни кабинета. "Сега ще видите с очите си, че златният пръст на Сидеров е една лъжа на медиите", каза той. Атакистът добави, че партията му вече е посочила своите причини за оставката на правителството - "неспазването на обществените интереси" и "позорното клякане пред Маккейн за "Южен поток".  "Колегата на Орешарски Бойко Борисов, който се кани да се върне на власт, пък получава същите наставления от Маккейн в САЩ, добави Сидеров. Според него задкулисната уговорка с американския сенатор по време на посещението му тук е била за добива на шистов газ и за разполагане на ядрени ракети в България.  "Ако това се случи, досегашната криза ще ни се види като детска песничка", заяви националистът.

Десетки арестувани по време на протест в Бразилия

Десетки бяха арестувани в Сао Паоло по време на протест срещу провеждането на Световното първенство по футбол в Бразилия. Демонстрацията се проведе само часове преди началото на Мондиала, а полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми, за да разпръсне недоволстващите.

Дилма Русеф плаче, публиката я освирква

Бразилският президент Дилма Русеф бе посрещната с освирквания на стадиона в Сао Пауло за откриването на световното и първия мач Бразилия - Хърватия 3:1. Публиката изрази недоволството си от социалната политика и освиркванията явно се явяват като продължение на протестите в много градове срещу огромните суми, похарчени за мондиала.

Първата дам Бразилският президент Дилма Русеф бе посрещната с освирквания на стадиона в Сао Пауло за откриването на световното и първия мач Бразилия - Хърватия 3:1. Публиката изрази недоволството си от социалната политика и освиркванията явно се явяват като продължение на протестите в много градове срещу огромните суми, похарчени за мондиала. Първата дам

Почина блъснатата на пешеходна пътека 75-годишна жена

75-годишна жена почина, след като беше блъсната, докато пресичаше с внучето си на пешеходна пътека в Сливен. Жената е починала в 21.30 вчера вечерта. След удара, тя е приета в тежко състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и счупване на крайниците. Възрастната жена е била в кома с опасност за живота. Извършени са консултации с хирург, уролог, неврохирург и други специалисти. На пострадалата жена са направени скенер, лапароцентеза, ехография на коремни органи. Състоянието й е поддържано на командно дишане. 5-годишната й внучка е настанена в отделението по ортопедия със счупване на лява бедрена кост.  Двете бяха блъснати вчера около 18.00 часа на бул. „Стефан Стамболов”, край един от големите хипермаркети в града. Шофьорът, който ги блъсна е на 21 години. Кръвната проба не е отчела наличие на алкохол.  Инцидентът стана само няколко часа, след като шофьор в София блъсна баба и 4-годишното й внуче. Инцидентът стана сутринта около 10.00 часа, докато двамата пресичали на нерегламентирано място. Бабата и момченцето са откарани в болница без опасност за живота. Детето има рана на крака. 

Йордан Цонев: Това правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ

Това правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. Ние от ДПС стоим зад Орешарски, зад решенията на правителството. Ние искаме предсрочни избори, не защото правителството не работи добре, а заради вота на избирателите, който предопределя кабинета Орешарски да работи изключително трудно. Това правителство няма да падне от вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. Ние от ДПС стоим зад Орешарски, зад решенията на правителството. Ние искаме предсрочни избори, не защото правителството не работи добре, а заради вота на избирателите, който предопределя кабинета Орешарски да работи изключително трудно.

Колата на лидера на сепаратистите в Донецк беше взривена, двама души са убити


В центъра на град Донецк беше взривена колата на лидера на проруските сепаратисти в едноименната източна украинска област Денис Пушилин, при което двама души са убити, а двама са ранени, предадоха световни агенции.

Убитите са загинали от раните си в болница.

Атентатът е извършен пред централата на сепаратистите в Донецк, разположена в сградата на областната управа.

Самият Пушилин уточни, че от два дни не е ползвал тази кола и че в момента се намира в Москва....

Стефан Рядков се прави на Местан, раздава кафе пред парламента

Стефан Рядков се прави на Местан, раздава кафе пред парламента

Актьорът Стефан Рядков, досущ приличащ на лидера на ДПС Лютви Местан, раздава кафе пред парламента.

Доста от хората пред Народното събрание, както и водещите на "Здравей България" по Нова тв - Ани и Виктор, се объркаха, че това е самият той.

Недоволните от кабинета "Орешарски" продължават да се събират пред парламента с искане за незабавна "Оставка".

Всички български роми в полско село гласували за ДПС на евровота

В полското село Ленкница всички български роми са гласували за ДПС. Това показва съвместно журналистическо разследване на бТВ и OFFNews. В изнесената секция за български представители в европейския парламент там са гласували 100% от заявилите желание за това 231 български граждани. 100% за ДПС, 100% без преференция, 100% без грешка. "Това на практика е невъзможно – нещата са се получили така, че тези, които не са успели да отидат, са били пуснати бюлетини вместо тях. Това е моя преценка, след като разпитах някои от хората. Оказва се, че са гласували, а на практика не знаят къде е била секцията – не знаеш къде си гласувал две седмици след вота", обяснява журналистът Стоян Георгиевот бТВ. По думите му, културният сблъсък на българските роми в полското село, разположено на границата с Германия, ги е поставило в изолация. Затова те се консолидират и искат да гласуват етнически, тъй като всичките са мюсюлмани. Целта на ромите била в крайна сметка да успеят да изберат свой кмет – от ДПС, начело на селото в Полша. "Имат го като амбиция – това го обясни техният лидер", каза Стоян Георгиев. Според него тази цел на българските роми може да бъде постигната, защото за полския представител в Европейския парламент подадените в Ленкница гласове са били 300, а тези на българите за ДПС - 231, което не е голяма разлика. ДПС са имали турне в полското село, защото целта им е била да издирват гастарбайтери, а хората там са именно такива - продават стоки без касови бележки, занимават се с контрабанда и проституция, посочи Николаос Цитиридис, журналист от OFFNews. Години преди да се прочуят в България със своето гласуване, българите в село Ленкница стават главни герои на полските медии. Миналата година война между българите и поляците води в малкото градче части на жандармерията. Вероятно затова присъствието на телевизионен екип от България става новина за регионалните медии. Напрежението в Ленкница се трупа от години, но една съвсем безобидна и дори комична случка отключва конфликта миналата година. Всичко започва под моста на източния бряг на река Ниса, която разделя Полша и Германия. Поляк слиза под моста, за да се облекчи. Там има двама българи. "Пикаел и той казал: Ти що пикаеш тука и оня малко бил опънал, пил биричка полякът. Ти що пикаеш тука и оня го удря. Намесват се по-големите и започва конфликта. Скачат другите поляци, после се събират другите", обяснява един от ромите в селото – Мехмед.

Деймиън Хърст губи позиции на пазара на изкуство?

Очаква се художникът Питър Дойг да стане новият най-скъпо продаван жив британски творец


100% от българските роми в полско село гласуват за ДПС

/КРОСС/ 100% от българските роми в полско село гласуваха за ДПС. Така в Ленкница бе поставен континентален рекорд по време на евроизборите, показва съвместно журналистическо разследване на bTV и OFFNews. В изнесената секция за български представители в европейския парламент гласуваха 100% от заявилите желание за това 231 български граждани. 100% за ДПС, 100% без преференция, 100% без грешка. „Това на практика е невъзможно - нещата са се получили така, че вместо тези, които не са успели да отидат, са били пуснати бюлетини. Това е моя преценка, след като разпитах някои от хората. Оказва се, че се гласували, а на практика не знаят къде е била секцията - не знаеш къде си гласувал две седмици след вота", обяснява журналистът от bTV Стоян Георгиев. По думите му, културният сблъсък на българските роми в полското село, разположено на границата с Германия, ги е поставило в изолация. Затова те се консолидират и искат да гласуват етнически, тъй като всичките са мюсюлмани. Целта на ромите била в крайна сметка да успеят да изберат свой кмет - от ДПС, начело на селото в Полша. „Имат го като амбиция - това го обясни техният лидер", допълва Стоян Георгиев, според когото тази цел на българските роми е напълно реалистична. Причината - за полския представител в ЕП подадените в Ленкница гласове са били едва 300, а тези на нашенците - 231, разликата не е голяма. „ДПС са имали там турне - целта е била да издирват гастарбайтери

Цецка: Подаръкът за рождения ден на Бойко Борисов е тайна

Цецка: Подаръкът за рождения ден на Бойко Борисов е тайна

Подаръкът за рождения ден на Бойко Борисов от неговите съпартийци е тайна. Това стана ясно от думите на Цецка Цачева, излъчени по Би Ти Ви.

Тя увери обаче, че не е кафеварка. Най-хубаво би било днес премиерът Пламен Орешарски да подаде оставка, но тъй като не знаем кой му дърпа конците, не знаем дали това ще стане, коментира още Цачева.

Очаква се днес в Народното събрание да бъде гласуван 5-ят вот на недоверие срещу правителството.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване