НАТО ще приложи програма за неподкрепа на България?

http://politics.actualno.com/NATO-shte-priloji-programa-za-nepodkrepa-na-Bylgarija-news_54481.html

България може да се сдобие с наказателна процедура от НАТО, ако следващото правителство реши да не спазва одобрената от служебния кабинет "Визия 2020" и последвалия план за модернизация до 2...

Гърция преговаря с МВФ за излизане от програмата за кредитиране

http://news.ibox.bg/news/id_488803423

Директорката на МВФ Кристин Лагард се е срещнала с гръцкия финансов министър

Корабокрушение прибавя мъртви към сметката от ебола в Гвинея

http://www.vesti.bg/novini/korabokrushenie-pribavia-myrtvi-kym-smetkata-ot-ebola-v-gvineia-6024625

Най-малко 18 души загинаха в Гвинея при потъването на претоварено корабче в петък. Двадесет пътници все още липсват, 18 са оцелели, според последните данни, цитирани от АФП.

Ще влязат ли реформаторите в коалицията “Пеевски”? И да се присъединят към “Кой”…

http://e-vestnik.bg/21464/shte-vlyazat-li-reformatorite-v-koalitsiyata-peevski-i-da-se-prisaedinyat-kam-koy/

Един след друг лидерите от Реформаторския блок (РБ) признават, че било грешка условието им за коалиция Бойко Борисов да не е премиер. Първо Божидар Лукарски каза, че това изискване било “трик” за привличане на гласове. После Радан Кънев каза, че е грешка (виж тук). Подобни неща обясниха и други от блока. Така пътят към коалиция с ГЕРБ е открит.

Радан Кънев намери допирни точки между тях в това, че заедно могат “да спасят България от Русия” - така каза пред Нова тв. Това е измислена заплаха, България е член на ЕС и НАТО, какво има да спасяват, да не би да сме жертва на агресия? Страната затъва икономически, а реформаторите щели да ни спасяват от Русия. И същевременно ще строят Южен поток по европейски правила, както иска ГЕРБ. Такава налудничава политика няма да им спечели голямо доверие за следващите (недалечни) избори.

Още миналата година лятото в e-vestnik писахме, че РБ колебливо подкрепя Борисов и става негова патерица. Тогава някои протестиращи и привърженици на РБ ни упрекнаха, че защитаваме олигархията, заемаме про-БСП позиция и т. н. А сега какво е? Слепи ли са да видят, че съществува коалиция “Пеевски” от миналата година насам. Борисов и Пеевски отново са заедно, дърпат конците задкулисно и на действията на прокуратурата, и на служебното правителство, на медии.

Във вестниците и сайтовете на Пеевски няма една критична дума за ГЕРБ и Борисов от миналата есен насам. Те синхронно провеждат пропаганда в полза на Борисов и ГЕРБ. В момента притискат РБ да клекне на Борисов без да му поставя условия. (Който не вярва, да хвърли поглед в някои издания като “Монитор“, “Преса“, тук, тук и тук, има и други без интернет сайтове).

Пеевски се чувства все по-комфортно - купи Полиграфически комбинат от двата вестника “Труд” и “24 часа”, чиито предишни издатели Донев и Павлов бяха смачкани от Борисов и прокуратурата, за да ги продадат. Самият Борисов беше цитиран от бившата зам.-главна редакторка на “Труд” (в открадната чат-кореспонденция с тогавашния издател), че от тези два вестника го интересува сградата.

Комбината между Борисов и Пеевски и тяхната маша Цацаров се видя най-ясно в действията срещу КТБ. Прислужиха им и президентът, и шефът на БНБ.

Сега медиите на Пеевски, към които припяват и уж независимите “Преса” и “Труд”, разобличават Цветан Василев. ДПС и ГЕРБ действаха синхронно да сложат ръка на КТБ и да спасят ВИП-вложителите там с държавни пари. И ще го направят, въпрос на време.

Иначе официално коалиция между ДПС и ГЕРБ няма да има. Ще има с реформаторите. Същинска комедия.

Е къде са сега протестиращите, когато “Кой” управлява отново, при това ще включи в коалиция и част от същите тези протестиращи?

"Левски" бе близо до изненада, но загуби от "Задар" в Адриатическата лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/13/2398826_levski_be_blizo_do_iznenada_no_zagubi_ot_zadar_v/?ref=rss


Баскетболистите на "Левски" стопиха сериозен пасив през второто полувреме срещу "Задар" и бяха на път да поднесат изненада, но загубиха в третия си мач от Адриатическата лига.

Българските шампиони отстъпиха със 75:86 при гостуването си в Хърватия. Така те вече имат в актова си две поражения и една победа за дебютното си участие в турнира.

Мачът започна много лошо за "Левски". Тимът на Константин Папазов изоставаше със 7 точки в началото, след като Марко Рамляк вкара от...

Плевнелиев заминава на двудневно посещение в Швейцария

http://pik.bg/плевнелиев-заминава-на-двудневно-посещение-в-швейцария-news236768.html

Плевнелиев заминава на двудневно посещение в Швейцария

Днес и утре президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Конфедерация Швейцария, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На 13 октомври държавният глава ще се срещне в Берн със своя швейцарски колега президента Дидие Буркхалтер. Двамата ще направят преглед на двустранните отношения и ще обсъдят възможностите за последващо разширяване на търговско-икономическото сътрудничество и на перспективите за реализация на нови инвестиционни проекти от Швейцария в България. Президентите ще обсъдят и опита на Швейцария в дуалното професионално образование, както и възможностите за въвеждането на модела в България. 

В Берн държавният глава ще посети Професионалния център, който e най-голямата институция в Швейцария в областта на професионалното образование. В училището се обучават 7000 ученици в над 60 професии от 600 учители и 1000 души квалифициран персонал. Президентът ще проведе среща с представители на швейцарския бизнес и банки, сред които Търговската камара на Швейцария за страните от Централна и Източна Европа, Швейцарската банкова асоциация, Браншовата организация на швейцарската машиностроителна индустрия, електроника и електротехника, Българо-швейцарската търговска камара и други. Държавният глава ще разговаря с почетните консули на България в Швейцария Феликс Фишер (Цюрих), Габриел Бенезра (Женева) и Фабрицио Мион (Лугано).

По-късно през деня в Женева президентът ще се срещне с представители на българската общност в Швейцария. 

На 14 октомври президентът ще разговаря с ръководството на ЦЕРН и с българския научен екип в изследователския център. Държавният глава ще разгледа и експерименталната зона на ЦЕРН.
В рамките на визитата си Росен Плевнелиев ще проведе среща с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Държавният глава ще участва и в церемонията, на която на Олимпийския музей в Лозана ще бъде връчена скулптурата „Борба“ на Любомир Далчев, дарена от Българския олимпийски комитет.

Трябва да покажем друго лице срещу Норвегия, заяви Любослав Пенев

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/10/13/2398821_triabva_da_pokajem_drugo_lice_sreshtu_norvegiia_zaiavi/?ref=rss


Норвегия ще бъде основният ни конкурент и трябва да покажем друго лице в Осло, заяви селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев.

Специалистът бе категоричен, че неговите футболисти не се притесняват от скандинавците и искат да спечелят точки от гостуването в понеделник от група Н на европейските квалификации.

"Норвежците притежават много дисциплиниран отбор, който се гради около силния колектив. Най-вероятно именно те ще бъдат наши съперници за...

В северната част на Либия отново се водят боеве

http://news.ibox.bg/news/id_1897779288

Едва денонощие след неочакваното посещение на генералния секретар на ОНН Бан Ки Мун

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване