12/23/14 17:48
(http://pik.bg)

Мария Календерска: Николай Бареков няма да носи негативите от гласуването на депутатите на Ковачки (обновена)

Мария Календерска: Николай Бареков няма да носи негативите от гласуването на депутатите на Ковачки (обновена)

"Всички журналисти търсите скандала. Бареков не беше съгласен с гласуването на част от депутатите на БДЦ, които подкрепиха исканията на ГЕРБ", каза по Би Ти Ви пред Цветанка Ризова председателят на Контролния съвет на "България без цензура" Мария Календерска.

Припомняме, че вчера Николай Бареков подаде оставка като председател на председателския съвет на Коалиция от партии "България без цензура", която се яви на парламентарните избори и излъчи парламентарната група "Български демократичен център".

"Бареков няма да носи негативите от гласуването на депутатите на Христо Ковачки", заяви Календерска.

"Днес с Николай си говорихме, че Христо Ковачки е получил нов лиценз за един от своите тецове. Той се ядоса, че  е пропуснал този факт. Влизането на партия "Лидер" в коалицията ББЦ стана пред очите ви", поясни Календерска.

"Ние сме опозиция. Онзи ден гледах Михаил Миков, който е лидер на партията, която е естествената опозиция на ГЕРБ. Той наплю Николай, вместо да го използва като съюзник в борбата срещу управляващите. Беше смешно. Сергей Станишев поне се бореше с Бойко Борисов", категорична беше тя. "Николай е в България и провежда срещи. Обмисляме варианти за съставяне на коалиционно формирование срещу правителството", каза още Календерска.

Заедно с нея гост беше и депутатът от ББЦ Мартин Иванов-Данона. "ПГ на БДЦ се състои от три партии. Ние се разбрахме всеки да си гласува по съвест. Не може г-н Бареков да носи негативите от гласуването на останалите депутати. Нашите избиратели са гласували за нас, защото ние сме обявили, че ще бъдем опозиция на ГЕРБ и тяхното статукво. Реформите към този момент са само на приказки. Ние сме опозиция на това управление", заяви той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване