12/23/14 15:13
(http://pik.bg)

Румен Петков: АБВ нямаме коалиционно споразумение

Румен Петков: АБВ нямаме коалиционно споразумение

 АБВ нямаме коалиционно споразумение и не считаме, че има необходимост от такова. Тези неща, които ни сближават с останалите партии достатъчно ясно са казани в програмната декларация. Това каза Румен Петков  по време на пресконференция на АБВ, предаде "Фокус".

С "Южен поток" проблемът не е създаден от това правителство. Предходното правителство направи много, за да затрие и двата стратегически проекта за България - и АЕЦ „Белене" и „Южен поток"”, заяви Петков. 

 

На въпрос дали АБВ се чувства изолирана от останалите партии Петков отрече и обясни, че все пак Ивайло Калфин участва в управлението.
Той добави, че АБВ няма усещането, че може да диктува правилата в парламента, а и решаването на проблемите може да става чрез спокойни преговори. 

„Усещането на българските граждани е, че въпросът с морала в съдебната система е заобикалян. Въпросът с последователността просто отсъства. Не очаквайте от нас да боравим с ултиматуми. Мотивацията ни да влезем в изпълнителната власт е същностна, въпрос преди всичко на отговорности", каза още Петков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване